Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω έναν σταθερό με Creative Sound Blaster Z. Έχω συνδεδεμένο το PC σε τηλεόραση και σε οθόνη. Η τηλεόραση κοιτάζει προς τον καναπέ (σαλόνι) και η οθόνη είναι πίσω της σε γραφείο (πλάτι με πλάτι). Στην τηλεόραση (η οποία δεν είναι smart) βλέπουμε netflix και ταινίες, ενώ η οθόνη χρησιμοποιείται για παιχνίδια. Εχω βάλει στο σαλόνι logitech g607 5.1 συνδεδεμένα μέσω τριών καλωδίων rca στις κατάλληλες υποδοχές της κάρτας ήχου για να απολαμβάνουμε τα έργα μας. Λειτουργεί πολύ καλά μετά από ρυθμίσεις στο πάνελ της soundblaster.

Το πρόβλημα δημιουργείται όταν κάτσω στο γραφείο να πάιξω κανένα παιχνίδι. Τα 5.1 είναι στημένα για να ακούγονται στο σαλόνι με κατεύθυνση από την τβ προς τον καναπέ, ενώ η οθόνη και το γραφείο έχουν ακριβώς την αντίθετη κατεύθυνση, πίσω από την τβ. Συνεπώς ο ήχος έρχεται μουντός, είναι ανάποδα (το δεξια είναι αριστερά κλπ) και όποιος κάθεται στον καναπέ να δει κανονική τηλεόραση, αναγκάζεται να ακούει το παιχνίδι μου.

Η μία λύση είναι να γυρίζω τα FR-FL και να αλλάζω σε 2.1, αλλά είναι φασαρία κάθε φορά.

Η άλλη λύση να φοράω ακουστικά, αλλά δεν με βολεύουν ιδιαίτερα.

Η τρίτη λύση είναι να συνδέσω ένα παλιό 2.1 που έχω, να το τοποθετήσω κατάλληλα για το γραφείο, και απλά να το επιλέγω αντί του 5.1 όταν κάθομαι γραφείο. Το σφύριξα λοιπόν στο headphone jack της soundblaster, πάτησα το switch για ακουστικά και στο τεστ φαινόταν να λειτουργεί όπως ακριβώς ήθελα (ακουγόταν και το sub του). Μόνο όμως στο τεστ! Σε παιχνίδια, τραγούδια, youtube κλπ, το sub δεν λειτουργεί και ακούω ήχο μόνο από τα 2 ηχεία (τα οποία είναι προφανώς ψόφια και άμπασα).

Τι μπορώ να κάνω? Επίσης, παίζει να πάθει κάτι το headphone jack? Μήπως να πάρω usb ηχειάκια?

Δημοσ.

Η μητρική σου δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου;

Θα μπορούσες να συνδέσεις το 2.1 σετ ηχείων στη μητρική, και κάθε φορά που θέλεις να κάτσεις στο γραφείο σου να επιλέγεις σαν έξοδο ήχου την onboard κάρτα ήχου αντί της soundblaster (συνήθως κάποια υλοποίηση της realtek). Η αλλαγή μεταξύ των διαφορετικών καρτών ήχου γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα, με 2-3 κλικ. Έτσι θα μπορέσεις και να οδηγήσεις σωστά το 2.1 σύστημα ήχου σου και να πάρεις το μπάσο και τις εντάσεις που πρέπει.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, captainmilo είπε

Η μητρική σου δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου;

Θα μπορούσες να συνδέσεις το 2.1 σετ ηχείων στη μητρική, και κάθε φορά που θέλεις να κάτσεις στο γραφείο σου να επιλέγεις σαν έξοδο ήχου την onboard κάρτα ήχου αντί της soundblaster (συνήθως κάποια υλοποίηση της realtek). Η αλλαγή μεταξύ των διαφορετικών καρτών ήχου γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα, με 2-3 κλικ. Έτσι θα μπορέσεις και να οδηγήσεις σωστά το 2.1 σύστημα ήχου σου και να πάρεις το μπάσο και τις εντάσεις που πρέπει.

Αυτό σκεφτόμουν χτες το βράδυ και εγώ... Απλά, επειδή οι οδηγίες της soundblaster έλεγαν να απενεργοποιήσω την onboard, την έκλεισα από το bios. Θα το δοκιμάσω έτσι. Ελπίζω να μην μπλέξουνε οι drivers τους.

Σε ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δεν πιστεύω πως θα έχεις πρόβλημα, εκτός και αν οι οδηγοί της Soundblaster είναι τόσο ιδιότροποι :)

Σε windows 10 αυτή τη στιγμή βγάζω ήχο από 3 διαφορετικές πηγές (DAC μέσω usb, οθόνη μέσω HDMI, ηχεία μέσω onboard) και η αλλαγή γίνεται απροβλημάτιστα, δίχως να έχω ποτέ συναντήσει κάποιο πρόβλημα ή BSOD.

Καλή επιτυχία!

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...