Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, manoskost είπε

οτι και να παρεις σημερα, ειναι λαχειο τι θα σου βγει. lg oled c8 2 μηνων με 3 καμμενα pixel δεν ειναι και λιγο πραγμα για καποια υποτιθεμενη ναυαρχιδα τηλεοραση.

Ναι αλλά αυτό που λες αφορά οτιδήποτε έχει... pixel, συνεπώς δεν είναι αποκλειστικό πρόβλημα μιας συγκεκριμένης τεχνολογίας. Κολλημένα και καμμένα pixel υπήρχαν από τον καιρό των LCD με λάμπες φθορισμού... .

Εδώ λέμε για τα υπέρ και τα κατά του ενός και του άλλου.

18 λεπτά πριν, DiAvOl είπε

Φίλε τρολλάρεις έτσι (ή μήπως εργάζεσαι στην LG)? Όπως προείπα είχα OLED και προτιμώ την QLED γιατί έχει πολύ καλύτερη φωτεινότητα και τα μαύρα της είναι πολύ πολύ κοντά σε αυτά της OLED καθώς έχει απίστευτο local dimming. Μόνο σε sport έχει ένα μικρό θέμα με το DSE που ανέφερα.

Βάζε εσύ χρονόμετρο στις 4 ώρες για να κλείνεις την TV σου μην πάθει burn-in και άσε τους άλλους να κάνουν τις επιλογές τους με βάση την χρήση για την οποία την θέλουν.

Δεν με απασχολεί τι νομίζεις για το σκουπίδι που λέγεται Κουλέντ. Αν εσένα σου αρέσει περισσότερο δεν θα μπορούσε να απασχολεί κανέναν άλλον. Εδώ συζητάμε για το ποιος έχει καλύτερη εικόνα. Όπως παραδέχεσαι κι εσύ λέγοντας ότι είναι μεν κοντά τα μαύρα της (άρα δεν είναι ίδια) και έχει και Local dimming καλό (άρα πάλι φάπα από την άλλη που δεν έχει ανάγκη από τέτοια ψευτοκολπάκια).

Στη σύγκριση λοιπόν η κουλεντ είναι πρακτικά μπάζο και η θέση της είναι στην ανακύκλωση.

Μήπως εσύ δουλεύεις στη Samsung?

Επεξ/σία από Pleo
  • Like 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Pleo είπε

Ναι αλλά αυτό που λες αφορά οτιδήποτε έχει... pixel, συνεπώς δεν είναι αποκλειστικό πρόβλημα μιας συγκεκριμένης τεχνολογίας. Κολλημένα και καμμένα pixel υπήρχαν από τον καιρό των LCD με λάμπες φθορισμού... .

Εδώ λέμε για τα υπέρ και τα κατά του ενός και του άλλου.

Δεν με απασχολεί τι νομίζεις για το σκουπίδι που λέγεται Κουλέντ. Αν εσένα σου αρέσει περισσότερο δεν θα μπορούσε να απασχολεί κανέναν άλλον. Εδώ συζητάμε για το ποιος έχει καλύτερη εικόνα. Όπως παραδέχεσαι κι εσύ λέγοντας ότι είναι μεν κοντά τα μαύρα της (άρα δεν είναι ίδια) και έχει και Local dimming καλό (άρα πάλι φάπα από την άλλη που δεν έχει ανάγκη από τέτοια ψευτοκολπάκια).

Στη σύγκριση λοιπόν η κουλεντ είναι πρακτικά μπάζο και η θέση της είναι στην ανακύκλωση.

Μήπως εσύ δουλεύεις στη Samsung?

Όχι, εγώ απλά έχω εμπειρία και με τις δύο τηλεοράσεις και μπορώ να μιλήσω αντικειμενικά.

Το να λες σκουπίδι μία από τις καλύτερες TV της αγοράς (ψάξε reviews) χωρίς επαρκή αιτιολόγηση είναι αστείο.

Φυσικά και έχει γενικά καλύτερα εικόνα η OLED (όχι τόσο καλή φωτεινότητα όμως, για αυτούς που την έχουν σε κάποιο μέρος που έχει ήλιο) αλλά θα θέλει πολύ προσοχή και φροντίδα για να μην κάνει burn-in. Όποιος δεν έχει πρόβλημα με αυτό, την αγοράζει. Εγώ που θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να μην κοιτάω το ρολόι κάθε μια ώρα, πήρα την καλύτερη LED της αγοράς που ποιοτικά φτάνει πολύ κοντά στην εικόνα της OLED.

Όταν πάντως αναφέρεσαι σε κάτι με τον τρόπο που το κάνεις (σκουπίδι, για πέταμα κτλ.) χάνεις ότι credibility είχες.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DiAvOl είπε

Όχι, εγώ απλά έχω εμπειρία και με τις δύο τηλεοράσεις και μπορώ να μιλήσω αντικειμενικά.

Το να λες σκουπίδι μία από τις καλύτερες TV της αγοράς (ψάξε reviews) χωρίς επαρκή αιτιολόγηση είναι αστείο.

Φυσικά και έχει γενικά καλύτερα εικόνα η OLED (όχι τόσο καλή φωτεινότητα όμως, για αυτούς που την έχουν σε κάποιο μέρος που έχει ήλιο) αλλά θα θέλει πολύ προσοχή και φροντίδα για να μην κάνει burn-in. Όποιος δεν έχει πρόβλημα με αυτό, την αγοράζει. Εγώ που θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να μην κοιτάω το ρολόι κάθε μια ώρα, πήρα την καλύτερη LED της αγοράς που ποιοτικά φτάνει πολύ κοντά στην εικόνα της OLED.

Όταν πάντως αναφέρεσαι σε κάτι με τον τρόπο που το κάνεις (σκουπίδι, για πέταμα κτλ.) χάνεις ότι credibility είχες.

θα μας τρελάνεις;

Γράφεις ότι η ολεντ είναι καλύτερη και διαμαρτύρεσαι επειδή λέω ότι η κουλεντ είναι σκουπίδι; Τι είναι η TV σου; Το παιδί σου ή κανένας συγγενής σου και θα μας κρίνεις κι όλας για το credibility (sic);

Σκουπίδι είναι η κουλεντ σε σύγκριση με την ολεντ. Τι να κάνουμε τώρα; Ας φτιάξει η Σάμσουνγκ καλύτερη τηλεόραση από την Ελ Τζι. Ρίξε το φταίξιμο στη Σάμσουνγκ και όχι σε άλλον. Κατανοητό;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pleo είπε

θα μας τρελάνεις;

Γράφεις ότι η ολεντ είναι καλύτερη και διαμαρτύρεσαι επειδή λέω ότι η κουλεντ είναι σκουπίδι; Τι είναι η TV σου; Το παιδί σου ή κανένας συγγενής σου και θα μας κρίνεις κι όλας για το credibility (sic);

Σκουπίδι είναι η κουλεντ σε σύγκριση με την ολεντ. Τι να κάνουμε τώρα; Ας φτιάξει η Σάμσουνγκ καλύτερη τηλεόραση από την Ελ Τζι. Ρίξε το φταίξιμο στη Σάμσουνγκ και όχι σε άλλον. Κατανοητό;

Έγινε φίλε ότι πεις. Ελπίζω μόνο μην είσαι τίποτα πωλητής γιατί η πειθώ σου αγγίζει μηδενικά επίπεδα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, DiAvOl είπε

Έγινε φίλε ότι πεις. Ελπίζω μόνο μην είσαι τίποτα πωλητής γιατί η πειθώ σου αγγίζει μηδενικά επίπεδα.

lol. ΟΚ. :lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλες τηλεοράσεις είναι και οι LED που αναφερθηκαν στο νήμα (Q9FN και XF9005). Μέχρι να βάλεις τη σκηνη με τη Sandra Bullock να αιωρείται στο διάστημα (στην ταινία "Gravity") και να διαπιστώσεις τι δεν βλέπεις όταν δεν έχεις OLED.

Dead pixel μπορεί να εμφανίσει οποιαδήποτε τηλεόραση. Και οι εταιρείες έχουν πολιτικη αντικατάστασης για τέτοια θέματα.

Για τη φωτεινότητα των OLED μπορώ να πω πως πέρασα ένα ολόκληρο καλοκαίρι με τη δικη μου σε σαλόνι με άπλετο φως και δεν είχα κανένα απολύτως θέμα το μεσημερι (με τη λυχνία OLED στο 60/100 παρακαλώ).Σε HDR σκηνές ταινιών πιάνει 950+ nits. Άμα αυτό δεν μας αρκεί...

Το μικρότερο input lag σε παιχνίδια λόγω τεχνολογίας (μεγάλο συν στα games).

Τέλος για το burn-in to rtings.com αναφέρει ότι χρειαστηκαν 5.000 ώρες με χρήση 20 ώρες/ημερα και στατικό logo να προβάλλεται μονιμα στο ίδιο σημείο για να εμφανίσει το φαινόμενο. Σαν να λεμε ότι αν πάρεις ένα Skyline GT-R και το οδηγάς συνεχεια στις 6.000rpm για 8 ώρες την ημερα επί ένα χρόνο θα σπάσει το μοτέρ (no shit...)

Επίσης το ίδιο site ελεγξε φωτεινότητα και χρωματική απόδοση στην ιδια τηλεόραση και δεν παρατήρησε πτώση απόδοσης στο ίδιο (extreme) τεστ. Μάλιστα ήταν η Β6, μοντέλο δυο γενιές πίσω...

Οποια τηλεόραση από τις προαναφερθείσες και να αγοράσεις φιλε θα μείνεις ευχαριστημένος. Απλα προσωπικά δεν βλέπω λόγο να μην επιλέξεις την καλύτερη.

Επεξ/σία από MAFAKA
  • Like 4
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

Καλες τηλεοράσεις είναι και οι LED που αναφερθηκαν στο νήμα (Q9FN και XF9005). Μέχρι να βάλεις τη σκηνη με τη Sandra Bullock να αιωρείται στο διάστημα (στην ταινία "Gravity") και να διαπιστώσεις τι δεν βλέπεις όταν δεν έχεις OLED.

Dead pixel μπορεί να εμφανίσει οποιαδήποτε τηλεόραση. Και οι εταιρείες έχουν πολιτικη αντικατάστασης για τέτοια θέματα.

Για τη φωτεινότητα των OLED μπορώ να πω πως πέρασα ένα ολόκληρο καλοκαίρι με τη δικη μου σε σαλόνι με άπλετο φως και δεν είχα κανένα απολύτως θέμα το μεσημερι (με τη λυχνία OLED στο 60/100 παρακαλώ).Σε HDR σκηνές ταινιών πιάνει 950+ nits. Άμα αυτό δεν μας αρκεί...

Το μικρότερο input lag σε παιχνίδια λόγω τεχνολογίας (μεγάλο συν στα games).

Τέλος για το burn-in to rtings.com αναφέρει ότι χρειαστηκαν 5.000 ώρες με χρήση 20 ώρες/ημερα και στατικό logo να προβάλλεται μονιμα στο ίδιο σημείο για να εμφανίσει το φαινόμενο. Σαν να λεμε ότι αν πάρεις ένα Skyline GT-R και το οδηγάς συνεχεια στις 6.000rpm για 8 ώρες την ημερα επί ένα χρόνο θα σπάσει το μοτέρ (no shit...)

Επίσης το ίδιο site ελεγξε φωτεινότητα και χρωματική απόδοση στην ιδια τηλεόραση και δεν παρατήρησε πτώση απόδοσης στο ίδιο (extreme) τεστ. Μάλιστα ήταν η Β6, μοντέλο δυο γενιές πίσω...

Οποια τηλεόραση από τις προαναφερθείσες και να αγοράσεις φιλε θα μείνεις ευχαριστημένος. Απλα προσωπικά δεν βλέπω λόγο να μην επιλέξεις την καλύτερη.

Το ίδιο input lag έχουν. Όσο για το burn-in? διάβασε αυτά που έγραψε ο φίλος εδώ: 

Επίσης εδώ λέει burn-in μετά από 4000 ώρες: https://www.zdnet.com/article/lg-oled-tv-suffers-burn-in-from-4000-hour-test/

Ρίξε και εδώ μια ματιά, θα βρεις μερικές χιλιάδες ποστ σχετικά με burn-in https://www.avsforum.com/forum/gtsearch.php?q=burn in

Επίσης κάτι που ξέχασα να αναφέρω, εάν έχεις Xbox ή PC με AMD κάρτα, τότε θα ωφεληθείς από την Q9FN καθώς υποστηρίζει FreeSync που δεν υποστηρίζουν οι άλλες τηλεοράσεις. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, DiAvOl είπε

Το ίδιο input lag έχουν. Όσο για το burn-in? διάβασε αυτά που έγραψε ο φίλος εδώ: 

Επίσης εδώ λέει burn-in μετά από 4000 ώρες: https://www.zdnet.com/article/lg-oled-tv-suffers-burn-in-from-4000-hour-test/

Ρίξε και εδώ μια ματιά, θα βρεις μερικές χιλιάδες ποστ σχετικά με burn-in https://www.avsforum.com/forum/gtsearch.php?q=burn in

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι του 2014 !!!

Δηλαδή θεωρείς ότι από το 2014 δεν έχει εξελιχθεί η τεχνολογία στα OLED πάνελ; 

Τότε δεν είχαν καν pixel refresher για την αποτροπή τέτοιων φαινομενων οι OLED.

Επίσης, μπορείς να διαβάσεις ελευθερα το thread των Ελλήνων κατοχων LG OLED B7/C7 εδώ: https://avclub.gr/forum/showthread.php/156649-LG-B7V-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια 

Διακόσες σελίδες με εντυπώσεις και νομίζω ότι κανεις ποτε δεν ανέφερε πρόβλημα με burn-in.

Δημοσ.

επειδη τις εχω δει ολες απο κοντα  χωρις βεβαια να ειναι ρυθμισμενες σωστα, και ειμαι σε αναζητησης tv και εγω προσωπικα μου αρεσε με διαφορα η sony oled AF8.

χωρις μεχρι στιγμης απο αυτα που διαβαζω προβληματα ,burn in και τετοια

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Όλες οι OLED το ίδιο πάνελ φοράνε by LG.

Η κάθε εταιρεία βάζει το δικό της επεξεργαστή σήματος πάνω. Αλλα σαν ποιότητα εικόνας είναι ίδιες κατά 99% εφόσον ρυθμιστούν για πιστη χρωματική απόδοση.

Οι Sony έχουν πολύ καλο motion handling (σαφώς συν) και Android λειτουργικό (για κάποιους αυτό είναι επιθυμητό, για άλλους αδιάφορο). Επίσης είναι σημαντικά ακριβότερη (αφού δεν παράγει το πάνελ η ιδια η Sony, αλλα το αγοράζει από τον κατασκευαστή).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίταξε φίλε μου. Έχουμε ένα δεδομένο μπετόν αρμέ: Η OLED έχει καλύτερη εικόνα. Μα αυτό ως δεδομένο ξεκινάμε τη σύγκριση σε τι ακριβώς; Ποια είναι η καλύτερη και ποια να αγοράσεις; Προφανώς εκείνη με την καλύτερη εικόνα. End of story.

Δεν υφίσταται καν το δίλημμα. Είναι ψυχαναγκαστικό και μόνο να ψάχνεις να βρεις προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και να μην προκύψουν με τη μια ή την άλλη τεχνολογία.

Για μένα τουλάχιστον θα έχεις πολύ περισσότερες δεύτερες σκέψεις εάν δεν επιλέξεις εκείνη με την καλύτερη εικόνα, δηλαδή την OLED, γιατί στην πρώτη πραγματική χρήση της QLED θα σκέφτεσαι ότι βλέπεις υποδεέστερη εικόνα ενώ θα μπορούσες να έχεις επιλέξει καλύτερη - συντριπτικό ψυχολογικά χτύπημα - ενώ σε περίπτωση που προκύψει ελάττωμα στην OLED θα έχεις να λες ότι τουλάχιστον πήρες ό,τι καλύτερο υπάρχει.

Φαντάζεσαι να έχεις πάρει την QLED που ξέρεις ότι έχει υποδεέστερη εικόνα και να σου κάτσει και κανένα ελάττωμα από πάνω; Την στέλνεις στην ανακύκλωση ή όχι μετά; Χα!

Όπως καταλαβαίνεις, η OLED δεν υπερέχει μόνο επί της ουσίας όντας ανώτερη σε εικόνα, αλλά έχει και το ψυχολογικό πλεονέκτημα υπέρ της.

Και πολύ έχεις αργήσει, κατά τη γνώμη μου. Ήδη θα έπρεπε να απολαμβάνεις τη νέα σου OLED.

Επεξ/σία από Pleo
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Pleo είπε

Κοίταξε φίλε μου. Έχουμε ένα δεδομένο μπετόν αρμέ: Η OLED έχει καλύτερη εικόνα. Μα αυτό ως δεδομένο ξεκινάμε τη σύγκριση σε τι ακριβώς; Ποια είναι η καλύτερη και ποια να αγοράσεις; Προφανώς εκείνη με την καλύτερη εικόνα. End of story.

Δεν υφίσταται καν το δίλημα. Είναι ψυχαναγκαστικό και μόνο να ψάχνεις να βρεις προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και να μην προκύψουν με τη μια ή την άλλη τεχνολογία.

Για μένα τουλάχιστον θα έχεις πολύ περισσότερες δεύτερες σκέψεις εάν δεν επιλέξεις εκείνη με την καλύτερη εικόνα, δηλαδή την OLED, γιατί στην πρώτη πραγματική χρήση της QLED θα σκέφτεσαι ότι βλέπεις υποδεέστερη εικόνα ενώ θα μπορούσες να έχεις επιλέξει καλύτερη - συντριπτικό ψυχολογικά χτύπημα - ενώ σε περίπτωση που προκύψει ελλάτωμα στην OLED θα έχεις να λες ότι τουλάχιστον πήρες ό,τι καλύτερο υπάρχει.

Όπως καταλαβαίνεις, η OLED δεν υπερέχει μόνο επί της ουσίας όντας ανώτερη σε εικόνα, αλλά έχει και το ψυχολογικό πλεονέκτημα υπέρ της.

Και πολύ έχεις αργήσει, κατά τη γνώμη μου. Ήδη θα έπρεπε να απολαμβάνεις τη νέα σου OLED.

Καλύτερη εικόνα, αλλά χρονόμετρο για να μην ξεπεράσεις τις 4 ώρες παιχνιδιού στην καθισιά έτσι ? Η πλάκα είναι ότι ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στις OLED είναι το vertical banding (το οποίο είχε και η C7 μου και ήταν ο λόγος που την άλλαξα). Στο απόλυτο μαύρο, έβλεπες μια γραμμάρα από πάνω μέχρι κάτω.

Μάλιστα η LG για το burn-in σου κάνει υποδείξεις για το πως να βλέπεις τηλεόραση: https://www.lg.com/us/experience-tvs/oled-tv/reliability

So, in short: Reasonable, responsible usage of an OLED TV, combined with powerful image preservation abilities should result in a seamless home entertainment experience. 

Με λίγα λόγια.. μην το παρακάνεις με το gaming και βάζε και κανένα χρόνομετρο!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DiAvOl είπε

Καλύτερη εικόνα, αλλά χρονόμετρο για να μην ξεπεράσεις τις 4 ώρες παιχνιδιού στην καθισιά έτσι ? Η πλάκα είναι ότι ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στις OLED είναι το vertical banding (το οποίο είχε και η C7 μου και ήταν ο λόγος που την άλλαξα). Στο απόλυτο μαύρο, έβλεπες μια γραμμάρα από πάνω μέχρι κάτω.

Μάλιστα η LG για το burn-in σου κάνει υποδείξεις για το πως να βλέπεις τηλεόραση: https://www.lg.com/us/experience-tvs/oled-tv/reliability

So, in short: Reasonable, responsible usage of an OLED TV, combined with powerful image preservation abilities should result in a seamless home entertainment experience. 

Με λίγα λόγια.. μην το παρακάνεις με το gaming και βάζε και κανένα χρόνομετρο!

Άρες μάρες κουκουνάρες. Κλασική περίπτωση, όλοι ζηλεύουν τον πρώτο, άτιμη κενωνία που άλλους τους έχεις ψηλά και άλλους τους ρίχνεις στα τάρταρα... . Πολύ Μάρθα Βούρτση η φάση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε την παλεύεις? OLED είχα και έδωσα ένα χιλιάρικο για να πάρω QLED. Για δες λίγο εδώ: 

Δίκιο έχεις... ζηλεύω..

Και εδώ οι λόγοι που πήγα σε QLED: 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, DiAvOl είπε

Φίλε την παλεύεις? OLED είχα και έδωσα ένα χιλιάρικο για να πάρω QLED. Για δες λίγο εδώ: 

Δίκιο έχεις... ζηλεύω..

Ο @Pleoείναι ικανός να σε κάνει να σκάσεις σαν μπαλόνι :P

Εν προκειμένω συμφωνώ μαζί του διότι και εγώ oled πήρα πρόσφατα και κάνοντας όλες τις υποχωρήσεις που μάλλον χρειάζονται την απολαμβάνω στο έπακρο. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...