reklama741 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Παιδιά ειμαι ανάμεσα σε αυτες τις δύο τηλεοράσεις. Γενικα εχω 2 προβληματα με την qled και ενα με την oled. Αρχικά το πρώτο προβλημα με την ·qled ειναι το μάυρο έχοντας ήδη led τηλεοραση ειμαι απογοητευμένος με το μαυρο και επειδη συνήθως βλεπω ταινίες σε τελειως σκοτεινό δωμάτιο μου κακοφαινεται παρα μα παρα πολυ, απο εκει και πέρα δεν ξέρω τι παίζει με το local dimming της και ποσο καλά μπορεί να το κρύψει.το δευτερο προβλημα ειναι η γωνια θεασης επειδη το κραβατι μου ειναι πιο αριστερα απο την τηλεοραση φοβαμαι μηπως στερεί πολλά απο τα χρωματα.Απο την αλλη η oled εχει αυτό το πρόβλημα με το burn in και επειδη εχω ps4 και xbox φοβαμαι μηπως συμβεί και δεν θα μου άρεσε να δώσω 1500 ευρώ για να μου βγάλει ενα πρόβλημα και μετα να μην βλέπεται μετά. Και επειδη δεν ειναι απίθανο κανενα σκ να φωνάξω την παρέα και να κατσουμε για κανενα 5ωρακι να καουμε γιαυτό το φοβαμαι.Επισης το burn in δεν καλυπτεται απο την εγγυηση.Αν εχει κανείς εμπειρία στο θέμα να βοηθησει θα το εκτιμουσα
MAFAKA Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 H Q9FN έχει καλο μαυρο και καλο local dimming, καλύτερο από τις περισσότερες LED (και πιθανότατα από την τηλεόραση που ήδη έχεις). Αλλα OLED δεν είναι και ούτε θα γινει ποτε, ούτε στο μαυρο ούτε στις γωνιες θέασης. Με τα σενάρια χρήσης που παραθέτεις δεν θα το σκεφτόμουνα και πολύ -Β8 δαγκωτό. Υπόψιν ότι χρησιμοποιώ τη δικη μου OLED (65Β7) καθημερινά και με PS4Pro χωρίς θέμα. Ειδικά σε περιεχόμενο 4Κ με Dolby Vision είναι απλα ό,τι καλύτερο έχουν δει ποτε τα ματια μου. Το ζήτημα του burn-in νομίζω ότι έχει παραφουσκώσει από τους ανταγωνιστές και τα fanboys σε βαθμό υπερβολικό. Ακόμα και εκθεσιακή OLED να δεις σε κατάστημα και να ζητήσεις να βάλεις κάτι δικό σου να παίξει για να τσεκάρεις πιθανό burn-in, αμφιβάλω αν θα παρατηρήσεις κάτι. Και σε διπλανο ελληνικο AV forum που υπάρχει ξεχωριστό πολυσέλιδο thread από κατοχους δεν νομίζω να έχει αναφέρει κανεις ποτε πρόβλημα. 3 1
TechnoState Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 .....B8 κ εδώ....LG ανάμεσα στις δύο χωρίς δεύτερη σκέψη. Το μαύρο της είναι ΜΑΥΡΟ. 3
Pleo Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Άλλο Ο-λέντ και άλλο Κου-λέντ. Μην πάρεις την κουτσή.
reklama741 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Έτσι όπως το βλέπω μάλλον εκεί θα καταλήξω ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες 1
psmaniac1 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 και γω σε παρομοιο διλημμα ειμαι, αλλα αναμεσα σε Q9 kai Sony xf9005. oled την απορριπτω
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Για gaming QLED χωρίς δεύτερη σκέψη. Είχα την LG C7 η οποία μου έβγαλε πρόβλημα (vertical banding, μια γραμμή στην μέση της οθόνης) και πήρα την Q9FN. Αν και έχει τα προβληματάκια της (Dirty Screen Effect εάν παρακολουθείς ποδόσφαιρο), για gaming και ταινίες είναι απίστευτη. Το burn-in υπάρχει και θα πρέπει να κάνεις babysit την TV σου. Θα χτυπάει το τηλέφωνο την ώρα που παίζεις και θα κλείνεις την TV για να μην πάθει κανένα burn-in. Για εμένα, επειδή ουσιαστικά τις είχα και τις δυο, θα πρότεινα Q9FN. Μόνο αυτό που είπες με την γωνία θέασης με προβλημάτισε λίγο. Αν βλέπεις από πολύ πλάγια και δεν μπορείς να ευθυγραμμίσεις την TV, τότε ναί ίσως η OLED είναι καλύτερη επιλογή.
manoskost Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 18 λεπτά πριν, DiAvOl είπε Για gaming QLED χωρίς δεύτερη σκέψη. Είχα την LG C7 η οποία μου έβγαλε πρόβλημα (vertical banding, μια γραμμή στην μέση της οθόνης) και πήρα την Q9FN. Αν και έχει τα προβληματάκια της (Dirty Screen Effect εάν παρακολουθείς ποδόσφαιρο), για gaming και ταινίες είναι απίστευτη. Το burn-in υπάρχει και θα πρέπει να κάνεις babysit την TV σου. Θα χτυπάει το τηλέφωνο την ώρα που παίζεις και θα κλείνεις την TV για να μην πάθει κανένα burn-in. Για εμένα, επειδή ουσιαστικά τις είχα και τις δυο, θα πρότεινα Q9FN. Μόνο αυτό που είπες με την γωνία θέασης με προβλημάτισε λίγο. Αν βλέπεις από πολύ πλάγια και δεν μπορείς να ευθυγραμμίσεις την TV, τότε ναί ίσως η OLED είναι καλύτερη επιλογή. μια ερωτηση μονο: μπορεις να μου εξηγησεις τι εννοεις οτι εχει dirty screen effect στο ποδοσφαιρο? τι κανει δλδ? ευχαριστω.
syban Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Εγώ πάντως μόνο τα καλυτέρα έχω να πω για τις oled, με αυτά που διαβάζω στα forum έπρεπε να είχε ανοίξει μαύρη τρύπα στο σαλόνι μου από την χρήση που της κάνω, παρόλα αυτά είναι σαν να την έβγαλα από την κουτα σήμερα. Το ΜΟΝΟ κακό είναι ότι δεν μπορώ να κάτσω ούτε στο pc ούτε σε καμία άλλη οθόνη γιατί ξενερώνω και μου φαίνονται όλα χάλια. 3
Pleo Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 47 λεπτά πριν, manoskost είπε μια ερωτηση μονο: μπορεις να μου εξηγησεις τι εννοεις οτι εχει dirty screen effect στο ποδοσφαιρο? τι κανει δλδ? ευχαριστω. Εννοεί ότι εκτός από κουτσή είναι και βρωμιάρα. Μην το ψάχνεις, OLED πάρε. Οι άλλες τεχνολογίες έχουν πολλά θέματα στην εικόνα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Μην είστε υπερβολικοί με το burn in στις OLED. Με φυσιολογική χρήση χωρίς υπερβολές δεν πρόκειται να δείτε σύντομα σημάδια στο panel. 5
manoskost Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Pleo είπε Εννοεί ότι εκτός από κουτσή είναι και βρωμιάρα. Μην το ψάχνεις, OLED πάρε. Οι άλλες τεχνολογίες έχουν πολλά θέματα στην εικόνα. οτι και να παρεις σημερα, ειναι λαχειο τι θα σου βγει. lg oled c8 2 μηνων με 3 καμμενα pixel δεν ειναι και λιγο πραγμα για καποια υποτιθεμενη ναυαρχιδα τηλεοραση. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2019 από manoskost
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Sorry, δεν θα κάτσω να αναλύσω πάλι τους λόγους για τους οποίους προτιμώ την QLED (ψάξε προηγούμενα ποστ μου) σαν αντίλογο σε αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω. Ότι θέλει θα πάρει το παλικάρι, δεν νομίζω ότι τον επηρεάζεις όταν υποτιμάς τις QLED χωρίς λόγο. Όπως προ-είπα, είχα OLED και πλήρωσα 1000 ευρώ παραπάνω όταν έβγαλε πρόβλημα η OLED για να πάρω την QLED, και δεν το μετάνιωσα ούτε στο ελάχιστο. DSE = κάποια σημεία της οθόνης ίσως φαίνονται ελαφρώς μαυρισμένα, ψάξε στο youtube. Συνηθίζεται πάντως. Επίσης κανείς δεν είπε ότι πάντα, όλες οι OLED θα βγάλουν πρόβλημα. Αν την κλείνεις κάθε 4 ώρες, δεν παίζεις στατικό περιεχόμενα, κλείνεις τα HUD από τα παιχνίδια κτλ., μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα. Και πάλι όμως "χαλάνε" τα pixel ποιο γρήγορα σε σχέση με LED.
Pleo Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ετερόφωτες είναι οι κουλεντ, επομένως ξεκινάνε με αυτογκόλ από τα αποδυτήρια. Που να προσπαθήσεις να δεις και όλο τον αγώνα με την οθόνη να έχει "κάπνα" σε κάποια σημεία. Σε ταινίες στις σκοτεινές σκηνές από το clouding νομίζεις ότι θα αρχίσει να ψιχαλίζει... . Σίγουρα πιο προσεγμένες από τις απλές LCD αλλά δεν παύουν να είναι LCD, οπότε οριακά γλυτώνουν τη θέση τους που είναι στην ανακύκλωση συσκευών. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2019 από Pleo
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Pleo είπε Ετερόφωτες είναι οι κουλεντ, επομένως ξεκινάνε με αυτογκόλ από τα αποδυτήρια. Που να προσπαθήσεις να δεις και όλο τον αγώνα με την οθόνη να έχει "κάπνα" σε κάποια σημεία. Σε ταινίες στις σκοτεινές σκηνές από το clouding νομίζεις ότι θα αρχίσει να ψιχαλίζει... . Σίγουρα πιο προσεγμένες από τις απλές LCD αλλά δεν παύουν να είναι LCD, οπότε οριακά γλυτώνουν τη θέση τους που είναι στην ανακύκλωση συσκευών. Φίλε τρολλάρεις έτσι (ή μήπως εργάζεσαι στην LG)? Όπως προείπα είχα OLED και προτιμώ την QLED γιατί έχει πολύ καλύτερη φωτεινότητα και τα μαύρα της είναι πολύ πολύ κοντά σε αυτά της OLED καθώς έχει απίστευτο local dimming. Μόνο σε sport έχει ένα μικρό θέμα με το DSE που ανέφερα. Βάζε εσύ χρονόμετρο στις 4 ώρες για να κλείνεις την TV σου μην πάθει burn-in και άσε τους άλλους να κάνουν τις επιλογές τους με βάση την χρήση για την οποία την θέλουν. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2019 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις