DarkNemessis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω έναν παλιό εσωτερικό HDD σε αρκετά κακή κατάσταση ο οποίος περιέχει ορισμένα αρχεία τα οποία θέλω να βγάλω από εκεί μέσα και να τα μεταφέρω στην κύρια μονάδα αποθήκευσης που χρησιμοποιώ τώρα. Όταν λέω ότι ο δίσκος βρίσκεται σε αρκετά κακή κατάσταση, εννοώ πως έγινε υπερβολικά αργός, σε βαθμό που ένα απλό copy-paste μπορεί να του πάρει και 5 λεπτά να το κάνει.. Τελευταία χρήση που έκανα ήταν να κάνω burn σε CD ένα iso file με windows , το οποίο για να ολοκληρωθεί, του πήρε.. 4 ημέρες. Το ερώτημα μου είναι ποία είναι η βέλτιστη λύση για να βγάλω από μέσα τα αρχεία αυτά; Από το μυαλό μου περνάνε 2 επιλογές, η μία είναι να τον κουμπώσω πάλι με ένα Sata μέσα στο PC αλλά με φοβίζει μήπως γίνει όλο το σύστημα πολύ αργό ξανά (γιατί τότε που χάλασε κ ήταν ο μοναδικός δίσκος μέσα στο σύστημα, σερνόταν μέχρι και στην πιο απλή διεργασία). Η άλλη είναι να αγοράσω μια εξωτερική θήκη USB και να τον κάνω προσωρινά εξωτερικό ώστε να τραβήξω από μέσα τα αρχεία και ας αργήσει να τα κάνει copy, από τη στιγμή που η ταχύτητα του υπόλοιπου συστήματος μου δεν θα επηρεαστεί. Ποια είναι η δικιά σας γνώμη; Ευχαριστώ! PS. Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αλλά επειδή τον είχα για main σκληρό τότε, μέσα έχει και τα windows εγκατεστημένα. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από DarkNemessis
Xristaras12 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 πιστεύω η 2η λύση δεν θα καθυστερεί το σύστημα, καθώς ο κύριος δίσκος θα είναι ελεύθερος και προσπελάσιμος για το λειτουργικό.
DarkNemessis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε πιστεύω η 2η λύση δεν θα καθυστερεί το σύστημα, καθώς ο κύριος δίσκος θα είναι ελεύθερος και προσπελάσιμος για το λειτουργικό. Και εγώ αυτό σκέφτηκα αλλά με ανησυχεί λίγο το αν όντως θα δουλέψει το όλο εγχείρημα, επειδή δεν έχω κάνει ξανά κάτι παρόμοιο.. Επίσης να πάω σε USB 3.0 θήκη ή δεν έχει νόημα; Επειδή υπενθυμίζω, ο σκληρός έχει γίνει υπερβολικά αργός.. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από DarkNemessis
Xristaras12 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 αν νομίζεις οτι τη θηκη αυτή θα την χρησιμοποιήσεις ξανά (πχ θα αγοράσεις δισκο για να τον κανεις εξωτερικό) τότε πάρε κάτι καλό (πχ raidsonic) διαφορετικά το φτηνότερο που θα βρεις. Η καθυστέρηση του δίσκου οφείλεται σε weak sectors (και οχι σε bad) γιατι αν ηταν bad θα ακουγες το κλακ και τα δεδομενα θα τα ειχε μεταφέρει στα εφεδρικα sectors. τα weak sectors αυτά ναι μεν ειναι προσπελάσιμα αλλά τα δεδομένα (νομιζω) παραμένουν εκει πέρα καθώς δεν έχει "χαλάσει" το συγκεκριμένο κομμάτι, εξ ου και η ολη καθυστέρηση. Προσπαθεί δηλαδή να διαβάσει τα δεδομένα απο εκει. 1
zx1234r Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ θα συνέδεα τον δίσκο σε usb γιατί ενδέχεται αν τον βάλεις εσωτερικά και κολλάει, να κολλάει και το λειτουργικό. Κατέβασε ένα easeus recovery και άστο μια νύχτα. Απλά επειδή θα βγάλει πολλά raw αρχεία ετοιμασε 2 tb δίσκο για να τα βάλεις. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από zx1234r
Mr^Robot Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Επειδή έχω παρόμοιο πρόβλημα, με την μόνη διαφορά ότι μετά από 2-3 μέρες που προσπαθεί χάνεται ο δίσκος από το σύστημα κ ουσιαστικά μένει ημιτελές η διαδικασία . Έχω δοκιμάσει easus αλλά κ active recovery με το ίδιο θέμα ξανά και ξανά Κατι άλλο υπάρχει; ας πούμε ποιο καλό; Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από Mr^Robot
alexx Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Σε παρομοια περιπτωση (δεν φαινονταν καν ο δισκος απο το συστημα που βρισκονταν) τον συνδεσα με μια εξωτερικη θηκη που ειχα, και με το ΑΟΜΕΙ Backupper Professional καταφερα και τραβηξα τα αρχεια που ηθελα. Παιδευτηκα λιγο ειναι η αληθεια αλλα τουλαχιστον δεν εχασα τα αρχεια. Οποτε βρες μια θηκη και δοκιμασε. 1
DarkNemessis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μια ακόμα ερώτηση, άμα συνδέσω τον παλιό δίσκο ως εσωτερικό, θα μου βγάλει να επιλέξω κατά την εκκίνηση ποια windows θέλω να τρέξει; Γιατί ο παλιός έχει μέσα τα 7ρια κ τώρα τρέχω windows 10.
donblunts Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 3 ώρες πριν, DarkNemessis είπε Μια ακόμα ερώτηση, άμα συνδέσω τον παλιό δίσκο ως εσωτερικό, θα μου βγάλει να επιλέξω κατά την εκκίνηση ποια windows θέλω να τρέξει; Γιατί ο παλιός έχει μέσα τα 7ρια κ τώρα τρέχω windows 10. Αν δεν τον βάλεις 1st Boot device απ'τα BIOS, όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα