qwertyuiop2 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Παιδιά θέλω ένα μόνιτορ στις 27 ίντσες (τέτοιο έχω τώρα), με 75hz και freesync για να εκμεταλλευτώ την rx570 που έχω. Το 70% του χρόνου πάει σε διάβασμα papers , ειδήσεων και word, ενώ το 30% σε παιχνίδια. Επομένως, τη θέλω ξεκούραστη. Φίλτρο μπλε φωτός έχω στα γυαλιά οράσεώς μου, οπότε δε με ενδιαφέρει. Παιχνίδια παίζω μόνο RTS, Total war και κάνα witcher στο μέλλον. Ποτέ shooters (κι αν παίξω σπάνια, ποτέ - ποτέ online) και ποτέ αυτοκίνητα. Μπάτζετ ως τα 150-180 αν μιλάμε για vfm. Ανάλυση full hd, όχι παραπάνω. Απλά δεν ξέρω αν οι 27 είναι για τη δουλειά που θέλω. Κάθομαι 60-90 πόντους μακριά, ποτέ πάνω από μέτρο. Ιδέες;
astral7 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 https://www.skroutz.gr/s/10441059/Dell-SE2717H.html Πολύ ωραία χρώματα ips και 75hz με freesync. Αν βολεύουν οι 27 ίντσες είναι ότι πρέπει. Την είχα για ενα διάστημα και δεν είχα κανένα θέμα με το μονιτορ αλλά προσωπικά επειδή κάθομαι κοντά στην οθόνη δεν με βόλευαν οι 27 και πήγα στις 24.
leros2004 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 6 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Κάθομαι 60-90 πόντους μακριά, ποτέ πάνω από μέτρο. Ιδέες; https://www.skroutz.gr/s/15946483/AOC-Q3279VWFD8.html
qwertyuiop2 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 15 ώρες πριν, astral7 είπε https://www.skroutz.gr/s/10441059/Dell-SE2717H.html Πολύ ωραία χρώματα ips και 75hz με freesync. Αν βολεύουν οι 27 ίντσες είναι ότι πρέπει. Την είχα για ενα διάστημα και δεν είχα κανένα θέμα με το μονιτορ αλλά προσωπικά επειδή κάθομαι κοντά στην οθόνη δεν με βόλευαν οι 27 και πήγα στις 24. Ωραία, μπαίνει στα υπόψη! Κι εγώ πάντως από αυτό προβληματίζομαι, από τις 24 ή 27 ίντσες. 9 ώρες πριν, leros2004 είπε https://www.skroutz.gr/s/15946483/AOC-Q3279VWFD8.html 31.5 ίντσες;! Θα στραβωθώ μπρε, ειδικά όταν παίζω κάθομαι στους 40 πόντους μαξ 50 απόσταση. Οι 90 μόνο σε utube ή γραφή σε word! Άσε που είναι και 1440p, και φοβάμαι ότι η κάρτα μου δε θα σηκώνει τέτοια ανάλυση σε ΑΑΑ τίτλους να τους παίξει αξιοπρεπώς! Εγώ γλυκοκοιτούσα αυτή, είναι ο διάδοχος της κλασικής gaming lg που έχει όλος ο κόσμος (και ο αδερφός μου), μιας MPQV κάτι. Έχει και το θετικό διπλής hdmi , να μπορώ να βάλω καμιά κονσόλα. Έχει πάρει το μάτι κανενός κάτι αρνητικό / βλέπει κάτι υποδεέστερο στα σπεκς της; Κάποτε τα ήξερα και τα παρακολουθούσα αυτά, εδώ και 4-5 χρόνια έχω αφήσει το άθλημα τελείως...
leros2004 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Ωραία, μπαίνει στα υπόψη! Κι εγώ πάντως από αυτό προβληματίζομαι, από τις 24 ή 27 ίντσες. 31.5 ίντσες;! Θα στραβωθώ μπρε, ειδικά όταν παίζω κάθομαι στους 40 πόντους μαξ 50 απόσταση. Οι 90 μόνο σε utube ή γραφή σε word! Άσε που είναι και 1440p, και φοβάμαι ότι η κάρτα μου δε θα σηκώνει τέτοια ανάλυση σε ΑΑΑ τίτλους να τους παίξει αξιοπρεπώς! Εγώ γλυκοκοιτούσα αυτή, είναι ο διάδοχος της κλασικής gaming lg που έχει όλος ο κόσμος (και ο αδερφός μου), μιας MPQV κάτι. Έχει και το θετικό διπλής hdmi , να μπορώ να βάλω καμιά κονσόλα. Έχει πάρει το μάτι κανενός κάτι αρνητικό / βλέπει κάτι υποδεέστερο στα σπεκς της; Κάποτε τα ήξερα και τα παρακολουθούσα αυτά, εδώ και 4-5 χρόνια έχω αφήσει το άθλημα τελείως... Έχεις ήδη 27 και θα αγοράζεις πάλι 27 full hd και μάλιστα 75hz ?? Δλδ θα δώσεις 180€ για τα 15hz παραπάνω ? Σου φαίνεται λογικό ? Για το 32αρη: Αυτή τη στιγμή σου γράφω απο 32αρη και κάθομαι στους 45 πόντους ιδανική απόσταση είναι, ειδικά στο gaming.... Για το gaming σίγουρα η 570 θα ζοριστεί περισσότερο αλλά όταν το 70% θα είναι σε διάβασμα papers , ειδήσεων και word, ενώ το 30% σε παιχνίδια σαφώς και θυσιάζεις κάποια fps για ολα τα υπόλοιπα... Πάρε ενα παράδειγμα απο witcher με ultra settings Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2019 από leros2004
qwertyuiop2 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, leros2004 είπε Έχεις ήδη 27 και θα αγοράζεις πάλι 27 full hd και μάλιστα 75hz ?? Δλδ θα δώσεις 180€ για τα 15hz παραπάνω ? Σου φαίνεται λογικό ? Για το 32αρη: Αυτή τη στιγμή σου γράφω απο 32αρη και κάθομαι στους 45 πόντους ιδανική απόσταση είναι, ειδικά στο gaming.... Για το gaming σίγουρα η 570 θα ζοριστεί περισσότερο αλλά όταν το 70% θα είναι σε διάβασμα papers , ειδήσεων και word, ενώ το 30% σε παιχνίδια σαφώς και θυσιάζεις κάποια fps για ολα τα υπόλοιπα... Πάρε ενα παράδειγμα απο witcher με ultra settings Για 15χερτζ + freesync, μην το ξεχνάμε, είναι πολύ σημαντικό στο σμουθνεςς των παιχνιδιών. Όπως τα λες δεν έχεις άδικο βέβαια. Έχω ξεχάσει να προσθέσω μία παράμετρο. Δεν έχω μόνιτορ, αλλά μόνιτορ - τιβι του 2014, το 27MA53 της LG. Η ποιότητα - ευκρίνεια εικόνας του δεν είναι καλή. εδιτ: Τώρα βλέπω ότι είναι στα 50hz η τιβί, σύμφωνα με το public. Μιλάμε δλδ για 25 διαφορά. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2019 από qwertyuiop2
leros2004 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Για 15χερτζ + freesync, μην το ξεχνάμε, είναι πολύ σημαντικό στο σμουθνεςς των παιχνιδιών. Όπως τα λες δεν έχεις άδικο βέβαια. Έχω ξεχάσει να προσθέσω μία παράμετρο. Δεν έχω μόνιτορ, αλλά μόνιτορ - τιβι του 2014, το 27MA53 της LG. Η ποιότητα - ευκρίνεια εικόνας του δεν είναι καλή. Απλά οι ανάγκες σου φωνάζουν για μεγαλύτερη οθόνη με καλή ευκρίνεια, ακόμα και στις 27 το 1080 θα είναι κάπως για την χρήση που θέλεις να κάνεις. Μόνο στο gaming είναι μια η άλλη (δύσκολα καταλαβαίνεις τη διαφορά)...
qwertyuiop2 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, leros2004 είπε Απλά οι ανάγκες σου φωνάζουν για μεγαλύτερη οθόνη με καλή ευκρίνεια, ακόμα και στις 27 το 1080 θα είναι κάπως για την χρήση που θέλεις να κάνεις. Μόνο στο gaming είναι μια η άλλη (δύσκολα καταλαβαίνεις τη διαφορά)... Η 27άρα μου φαίνεται ότι μου κουράζει τα μάτια με όλη αυτή τη φωτεινότητα (που αν τη μειώσεις γίνεται δυσδιακριτότητα 😛 ) και τις αποστάσεις που πρέπει να διανύσω με τα μάτια πάνω - κάτω. 37 είναι η κύρια τηλεόραση σπίτι μου πχ, δεν είμαι συνηθισμένος σε τέτοια μεγέθη. Εν πάσει περιπτώσει, θα πάω σε καναν μεγάλο κωτσο ή τίποτα τέτοιο που να έχει 32άρια μόνιτορς σε έκθεση να δω τι άποψη σχηματίζω. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2019 από qwertyuiop2
leros2004 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Η 27άρα μου φαίνεται ότι μου κουράζει τα μάτια με όλη αυτή τη φωτεινότητα (που αν τη μειώσεις γίνεται δυσδιακριτότητα 😛 ) και τις αποστάσεις που πρέπει να διανύσω με τα μάτια πάνω - κάτω. 37 είναι η κύρια τηλεόραση σπίτι μου πχ, δεν είμαι συνηθισμένος σε τέτοια μεγέθη. Εν πάσει περιπτώσει, θα πάω σε καναν μεγάλο κωτσο ή τίποτα τέτοιο που να έχει 32άρια μόνιτορς σε έκθεση να δω τι άποψη σχηματίζω. Κοίτα και σε 29 ultra wide τότε.... 27 και 1080 ανάλυση να το αποφύγεις αφου δεν προορίζεται κατά κύριο λόγο για gaming....
qwertyuiop2 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 58 λεπτά πριν, leros2004 είπε Κοίτα και σε 29 ultra wide τότε.... 27 και 1080 ανάλυση να το αποφύγεις αφου δεν προορίζεται κατά κύριο λόγο για gaming.... Καλύτερα 24άρα λες ε; Μου το έχουν ξαναπεί ότι οι 27 είναι το "όριο" των πίξελς στην full hd ανάλυση αν κάθεσαι κοντά.
leros2004 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Καλύτερα 24άρα λες ε; Μου το έχουν ξαναπεί ότι οι 27 είναι το "όριο" των πίξελς στην full hd ανάλυση αν κάθεσαι κοντά. Τι 24 βρε, έχεις 27 και να πας στο 24 ? Σκοπός είναι να πάρεις κάτι καλύτερο που ταιριάζει στις ανάγκες σου.... Αν σε κουράζει το 32 που σου έγραψε κοίτα κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/11885419/LG-29UM69G-B.html Τα πράγματα είναι εύκολα έχεις 27 και ψάχνεις κατι καλύτερο, στις ίδιες ιντσες ή θα πάρεις με 1440 ανάλυση (ακριβές) ή 144hz (ψιλο άχρηστο για το gaming Που κάνεις). Όλα τα υπόλοιπα 27αρια μια απο τα ίδια θα είναι στην απεικόνιση με την υπάρχουσα οθόνη σου Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2019 από leros2004
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα