Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν μπορεσα να βρω κατι... δεν ξερω αν γινεται.

εχουμε ενα κελι  με χρονο  0:09:33 (ο χρονος μιας ασκησης)  και ενα κελι με αριθμο 12,1 (οι θερμιδες που καιμε το λεπτο)

πως μπορει (εαν γινεται φυσικα) να γινει ο πολλαπλασιαμος για να ξερουμε τις συνολικες θερμιδες της ασκησης???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τις HOUR()*3600, MINUTES()*60, SECONDS() θα πάρεις τρία νούμερα σε δευτερόλεπτα που αν τα προσθέσεις θα έχεις το σύνολο των δευτερολέπτων. Μετά πολλαπλασιάζεις με τις θερμίδες και διαιρείς με το 60.

Π.Χ. για το Α1 κελί η ώρα και Α2 οι θερμίδες.

=(HOUR(A1)*3600+MINUTE(A1)*60+SECOND(A1))*A2/60

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, micos000 είπε

Με τις HOUR()*3600, MINUTES()*60, SECONDS() θα πάρεις τρία νούμερα σε δευτερόλεπτα που αν τα προσθέσεις θα έχεις το σύνολο των δευτερολέπτων. Μετά πολλαπλασιάζεις με τις θερμίδες και διαιρείς με το 60.

Π.Χ. για το Α1 κελί η ώρα και Α2 οι θερμίδες.

=(HOUR(A1)*3600+MINUTE(A1)*60+SECOND(A1))*A2/60

εισαι γιγαντας. 1000 ευχαριστω.

(η προσθηκη σου μ εσωσε :))

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην αρχή έδωσα τη θεωρία για να το κάνεις μόνος σου αλλά μετά ένοιωσα ...γενναιόδωρος. :D

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, micos000 είπε

Στην αρχή έδωσα τη θεωρία για να το κάνεις μόνος σου αλλά μετά ένοιωσα ...γενναιόδωρος. :D

ευτυχως...γιατι θα μου επαιρνε αρκετη ωρα. 

δεν θα τα προσθετα σε μια "γραμμη" αλλά θα τα εκανα τρεις διαφορετικες πραξεις..και τρεχα γυρευε.

Επεξ/σία από mourgakos2007
Δημοσ.

Δηλαδή θα μπορέσει να πολλαπλασιάσει την ώρα με μορφή 00:00:00 με ένα αριθμό και να βγάλει αποτέλεσμα; Και το αποτέλεσμα τι ακριβώς θα είναι;

Το δοκίμασα πάντως στο excel 2003 και πήρα ένα φαρδύ-πλατύ #ΤΙΜΗ# με "Εσφαλμένη τιμή", πράγμα που το περίμενα! Δεν ξέρω πάντως αν τα επόμενα excel είναι ποιο έξυπνα και μπορούν να καταλάβουν τι θέλουμε και βγάλουν σωστό αποτέλεσμα, αλλά δεν το πιστεύω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To Excel δεν κάνει υπολογισμούς με τη μορφή των δεδομένων αλλά με την τιμή τους.

Η ώρα στο Excel αντιστοιχεί σε μια τιμή μεταξύ του 0 (μηδέν) και της 0,999988425925926 . Δηλαδή, η ώρα 00:00:00 αντιστοιχεί στην τιμή 0 ενώ, η ώρα 23:59:59 στην τιμή 0,999988425925926 και η μονάδα (1) σε ένα πλήρες 24ωρο.

Οπότε, πίσω από τη μορφή 0:09:33 κρύβεται η πραγματική τιμή 0,00663194444444444.

Συνεπώς, ακόμη και στο Excel 2.0, αν εισάγεις στο κελί Α1 την τιμή: 0,00663194444444444 και του δώσεις τη μορφή "ω:λλ:δδ" θα εμφανιστεί η χρονική διάρκεια 0:09:33, ενώ σε κάποιο άλλο κελί αν εισάγεις τον τύπο: = Α1*12,1*1440 και επιλέξεις για αυτό τη μορφή Γενική (General) και όχι Κείμενο (Text), θα εμφανιστεί η τιμή 155,555 - και όχι το κείμενο "=Α1* 12,1*1440" (ούτε και το κείμενο #ΤΙΜΗ#).

Επεξ/σία από MastroGiannis
edit
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, MastroGiannis είπε

και επιλέξεις για αυτό τη μορφή Γενική (General)

Όντως, αυτό έπρεπε να γίνει στο κελί με την πράξη A1*1440 και θα βγάλει έναν αριθμό αν το κελί με το αποτέλεσμα δηλωθεί σαν Γενική μορφή.

Το πρόβλημα όμως που βλέπω είναι ότι αν μπει στην πράξη και το A2 μετά δεν βγάζει αποτέλεσμα. Μάλλον κάπου μπλέκεται και μου βγάζει πάλι #ΤΙΜΗ#. Άσε που αλλάζει την ώρα σε νούμερο που δεν ξέρω αν βολεύει τον ts.

n9sjBc.jpg

Αν μπορείς ετοίμασε ένα xls και ανέβασε το να δω αυτό που λες πως δουλεύει γιατί εγώ δεν μπορώ να πάρω αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο. Βέβαια δεν είμαι κανένας εξπέρ στο office, απλές βασικές γνώσεις έχω και ήξερα τον τρόπο με το HOURS, MINUTES, SECONDS για να πάρω αποτέλεσμα σε νούμερο από ένα κελί με ώρα.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Πως γίνεται ρε συ;
Δηλαδή έστω και να θέλεις να κάνεις την πράξη του πολλαπλασιασμού δεν θα σε άφηνε; Δεν μπορεί;
Έπρεπε να βγάλει αποτεέλσμα 115,52112 το οπίο αν το μορφοποιήσεις σε ώρα να σου δείξει κανονικά ώρα.

Ανεβάζω το δικό μου σε office 365 που έχω. Αλλά ούτε εγώ νομίζω παίζει ρόλο η έκδοση.

Βιβλίο1.xlsx

Δημοσ.
5 ώρες πριν, micos000 είπε

Όντως, αυτό έπρεπε να γίνει στο κελί με την πράξη A1*1440 και θα βγάλει έναν αριθμό αν το κελί με το αποτέλεσμα δηλωθεί σαν Γενική μορφή.

Το πρόβλημα όμως που βλέπω είναι ότι αν μπει στην πράξη και το A2 μετά δεν βγάζει αποτέλεσμα. Μάλλον κάπου μπλέκεται και μου βγάζει πάλι #ΤΙΜΗ#. Άσε που αλλάζει την ώρα σε νούμερο που δεν ξέρω αν βολεύει τον ts.

n9sjBc.jpg

Αν μπορείς ετοίμασε ένα xls και ανέβασε το να δω αυτό που λες πως δουλεύει γιατί εγώ δεν μπορώ να πάρω αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο. Βέβαια δεν είμαι κανένας εξπέρ στο office, απλές βασικές γνώσεις έχω και ήξερα τον τρόπο με το HOURS, MINUTES, SECONDS για να πάρω αποτέλεσμα σε νούμερο από ένα κελί με ώρα.

Καλησπέρα!

Οι τοπικές μας ρυθμίσεις του λειτουργικού αναγνωρίζουν την υποδιαστολή ως χαρακτήρα διαχωρισμού του ακέραιου μέρους ενός αριθμού από το δεκαδικό.

Η εισαγωγή του 12.1 έχει ως αποτέσμα την αυτόματη μετατροπή της μορφής του κελιού σε Κείμενο (Text) με τις γνωστές συνέπειες στους υπολογισμούς σου.

Δεν είναι όμως και τόσο εξπέρ θέματα αυτά!...  Η σωστή εισαγωγή των δεδομένων και η κατανόηση της διαφοράς μεταξύ εμφανιζόμενης τιμής και πραγματικά αποθηκευμένης είναι από τα βασικότερα πράγματα στη χρήση των υπολογιστών εν γένει.

Έχεις όμως δίκιο! Έπρεπε απο την αρχή να επισυνάψω ένα παράδειγμα. Ανεβάζω λοιπόν το FormatDateTime.xlsx

Καλή συνέχεια!

FormatDateTime.xlsx

Δημοσ.
5 ώρες πριν, micos000 είπε

n9sjBc.jpg

Πολλαπλασιάζεις αριθμό με κείμενο. Βλέπω έναν αριθμό με κόμμα στο Α1 και με τελεία στο Α2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...