Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά, υιοθέτησα έναν κούνελο. Το παλικάρι (κορίτσι) μεγαλώνει ταχέστατα και μου έχει τσακίσει το πορτοφόλι εντελώς, ούτε ντόπερμαν να 'ταν.

Έχω φάει το τόπο για να πάρω ΜΕΓΑΛΗ συσκευασία Hay και κουνελοτροφής junior και παντού καταλήγω σε καταστήματα βιτρίνας με ίδιες τιμές.

Υπάρχει πιθανότητα να γνωρίζει κανένας καμιά αποθήκη με όγκους να πάρω μαζικά για κάνα 6μηνο με καλύτερη τιμή;

Ευχαριστούμε και εγώ και η Μπο, το κουνέλι, προκαταβολικά!

• Thanks 1
Δημοσ.

Για κουνέλια εκτροφής ξέρω ότι υπάρχει η κουνελίνη σε pellet (υπάρχει και για μεγάλωμα μικρών) δεν θυμάμαι ακριβώς τιμή αλλα νομίζω ήταν στα 0.40-0.50 λεπτά το κιλό.
Την βρίσκεις σε όλα τα καταστήματα με ζωοτροφές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Ρε παιδιά, υιοθέτησα έναν κούνελο. Το παλικάρι (κορίτσι) μεγαλώνει ταχέστατα και μου έχει τσακίσει το πορτοφόλι εντελώς, ούτε ντόπερμαν να 'ταν.

Έχω φάει το τόπο για να πάρω ΜΕΓΑΛΗ συσκευασία Hay και κουνελοτροφής junior και παντού καταλήγω σε καταστήματα βιτρίνας με ίδιες τιμές.

Υπάρχει πιθανότητα να γνωρίζει κανένας καμιά αποθήκη με όγκους να πάρω μαζικά για κάνα 6μηνο με καλύτερη τιμή;

Ευχαριστούμε και εγώ και η Μπο, το κουνέλι, προκαταβολικά!

Φρούτα και λαχανικά στο σπίτι δεν τρώτε; Αν όχι, ξεκινάνε να τρώτε μαρούλια, λάχανα και δώστε τα αποκόμματα στο κουνέλι. 
20κιλά τροφή (περίπου €33) είναι αρκετά για πάνω από 250 μέρες σε ένα κουνέλι 3-4 κιλά μιας και πρέπει να του δίνεις μόνο 25γρ για κάθε κιλό που ζυγίζει το κουνέλι. 

https://www.zooplus.gr/shop/mikra_zoa/trofi/kounelia_nanoi?utm-source=utm_source_teaser&analytics-id=sem0okprus22-1wrN25YIgoMGcs8uaQEYKE

Και για να μην σου βάλει κιλά πολύ γρήγορα, άστο να κυκλοφορεί το σπίτι 1-2+ ώρες την ημέρα. Αλλά κρύψε όλα τα καλώδια. 

Σανό θα πρέπει να έχει πρόσβαση όλη μέρα. :) 

Είναι τρομερά pet τα κουνέλια, και αυτό από κάποιον που είχε 13 σε μια φάση με την πρώην σύζυγο. Μερικά τρομεροί χαρακτήρες με συμπεριφορά που δεν περιμένεις από τυπικό κουνέλι. 

Βέβαια ζω επαρχιακή Αγγλία σε μονοκατοικία με κήπους κλπ. 

@temitis η τροφή για εκτροφή (κουνελίνι) είναι για κουνέλια που πάνε για σφάξιμο και δεν αναμένεται να ζήσουν πάνω από 20 μήνες. 

Τα pet είναι για 7-10 χρόνια. 

Επεξ/σία από Apoll
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες το σαν επένδυση . Στιφάδο η σουβλιστό για το πασχα αφού θα το χεις κάνει σαν αρνί :P 

επαρχιακή Αγγλία είναι μάστιγα σε περιοχές τα αγριοκουνελα 13 να αμολήσεις τους γμσες γινανε 13000 και πάνε όλοι οι λαχανόκηποι .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
Στις 31/1/2019 στις 11:32 ΠΜ, Mhlogiatros είπε

Δες το σαν επένδυση . Στιφάδο η σουβλιστό για το πασχα αφού θα το χεις κάνει σαν αρνί :P 

επαρχιακή Αγγλία είναι μάστιγα σε περιοχές τα αγριοκουνελα 13 να αμολήσεις τους γμσες γινανε 13000 και πάνε όλοι οι λαχανόκηποι .

Κατανοείς ότι όλα τα κουνέλια που έχεις ως pet θα πρέπει να στειρωθούν από μικρά, ιδίως τα θηλυκά, για να μην πεθάνουν στη 4ετία από καρκίνο; 

Και τί σχέση έχουν οι λαγοί, που η Αγγλία είναι γεμάτη, με τα κουνέλια; 

Δημοσ.

^ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΜΗΝΩΝ; ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ. Την υιοθετήσαμε όταν ήταν μια κουκίδα ακόμα, χωρούσε σε μια παλάμη και έχω μικρή.

Τρέχω απόψε στα επείγοντα ή το χάνω το κορμί;

Δημοσ.

Εμείς ταϊζουμε το κουνελάκι μας (νάνος) με σανό που φέρνει η μητέρα μου από το χωριό σε τσουβάλι (υπάρχουν γείτονες με πρόβατα και μας δίνουν, τρώνε και αυτά ξερά χόρτα).

Δεν έχουμε ξανααγοράσει από μαγαζί pet σανό.

Τρώνε και χόρτα άγρια, μαϊντανό, σέλινο, πιπεριές, καρότα, φρούτα. Ο δικός μας τρελαίνεται για στραγάλια.

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, elenita^ είπε

Εμείς ταϊζουμε το κουνελάκι μας (νάνος) με σανό που φέρνει η μητέρα μου από το χωριό σε τσουβάλι (υπάρχουν γείτονες με πρόβατα και μας δίνουν, τρώνε και αυτά ξερά χόρτα).

Τρώνε και χόρτα άγρια, μαϊντανό, σέλινο, πιπεριές, καρότα, φρούτα. Ο δικός μας τρελαίνεται για στραγάλια.

Να ρωτήσω κάτι off topic (επειδή είπες για κουνέλι νανο)... Τι απαιτήσεις έχει γενικά ένα πυγμαίο κουνελάκι? Με ενδιαφέρει να μάθω κυρίως σε "χώρο", τι κλουβί χρειάζεται και κατά πόσο πρέπει να βρίσκεται εκτός κλουβιού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην επαρχια εκτος λαχανικα και φρουτα που περισσευουν η κυρια τροφη κουνελιων ειναι η μηδικη,αποξηραμενο τριφυλι.

Επεξ/σία από opera
Δημοσ.
Στις 5/2/2019 στις 1:56 ΜΜ, elenita^ είπε

Ρε συ Ελενίτα, όταν λες σανό απ' το χωριό, εννοούμε τα στάρια τα καφετιά που στιβάζουν και τα κάνουν κουτάκια οι αγρότες; Τέτοια καφετιά χόρτα έχουμε και εμείς στο εξοχικό μου στην Εύβοια.. και άνετα μου δίναν δυο τσουβάλια να μην χρησοπληρώνω.. αλλά τι πηγές έχουμε που υποστηρίζουν πως το κουνελάκι δεν θα στερηθεί βιταμίνες και θρεπτικές αξίες που έχουν τα αγοραστά επώνυμα Hay που τη ταϊζουμε μέχρι σήμερα;

Το κουνέλι ακόμα είναι σχεδόν 5 μηνών και του έχουμε δώσει να φάει μόλις 1/4 πορτοκάλι και λίιιιιγο μήλο και λίιιιγη φλούδα μπανάνας. Πιο πολύ σαν πείραμα / προσαρμογή παρά σαν διατροφή δεδομένης της ποσότητας..

Εσείς πότε ξεκινήσατε να του δίνετε ΦΟΥΛ χορταρικά και φρούτα του σπιτιού για να αντικαταστήσετε ενεργά τη ξηρά τροφή;

Δημοσ.

Μίλησα με έναν γιατρό που βρήκα από Google στο Πειραιά, και μου λέει να πάω από εκεί για να μου πει τιμές κτλπ αλλά με τα ζόρια μου είπε πως μια εξέταση που θα χρειαστεί το κουνέλι πριν προβούμε στην εξέταση είναι η κοπράνων που κοστίζει 35€ και μετά πάμε για την στείρωση που θα κοστίσει περίπου 125€, άρα 150€+ το κουνέλι.

Είναι νορμάλ; Εμπιστεύομαι;

Είχα ακούσει γιατρούς να κάνουν σε γάτα στείρωση με ~30€..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

30 βρίσκεις για γάτους και όχι για γάτες. στα θηλυκά είναι κάνα 100αρι (εκτός από περιπτώσεις που κάνουν εκπτώσεις για αδέσποτα).

για μεγάλες συσκευασίες τροφής δες zooplus που σου είπαν και παραπάνω. 

Επεξ/σία από Dark_son20
Δημοσ.
Στις 5/2/2019 στις 2:26 ΜΜ, Stamer είπε

Να ρωτήσω κάτι off topic (επειδή είπες για κουνέλι νανο)... Τι απαιτήσεις έχει γενικά ένα πυγμαίο κουνελάκι? Με ενδιαφέρει να μάθω κυρίως σε "χώρο", τι κλουβί χρειάζεται και κατά πόσο πρέπει να βρίσκεται εκτός κλουβιού.

γεια σου stammer (άργησα να ξαναμπώ στο forum)

Εμείς το κουνελάκι μας το έχουμε ελεύθερο στο μπαλκόνι (εννοείται ότι δεν μπορεί να πέσει έχουμε ψηλό κράσπεδο) του έχω ένα χάρτινο μεγάλο κουτί με πορτάκια για να μπαίνει μέσα και σε μπολάκια το φαγητό του το νερό του. Την ανάγκη του την κάνει σε μια γωνία (εκεί που είναι το λούκι για τα νερά). Και εννοείται ότι όταν είμαστε σπίτι μπαίνει μέσα και αλωνίζει όλα τα δωμάτια.

Τώρα που κάνει κρύο κάθεται και δίπλα στη σόμπα μαζί μας....

Τα ξερά χόρτα μου τα φέρνει η μητέρα μου όταν πηγαίνει στο χωριό μας (στην Εύβοια) σε τσουβάλι και κρατάνει για πολύ καιρό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...