Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει ο πατέρας μου μια turbox (όχι smart) με HDMI και θέλω να παίξει Netflix. 

Υπάρχει συσκευή που να την κάνει smart αλλά να ελέγχεται με δικό της τηλεχειριστήριο (όχι με smartphone);

Επίσης αν μπορεί να συνδεθεί με το router με καλώδιο Ethernet ακόμα καλύτερα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

.... κοίτα για το tv-box της Xiaomi (έχει δικό του χειριστήριο.... όπως όλα τα boxakia). Αυτό δεν έχει θύρα ethernet(υποστηρίζει/έχει Netflix 4k όμως)... αλλά υπάρχουν κάποια που διαθέτουν

Επεξ/σία από TechnoState
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ότι είπε ο φίλος και ακόμα μπορείς να δεις και μερικά φθηνά Android TV sticks με τροφοδοσία USB . Αυτά ελέγχονται με ποντίκι.  Έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ μικρά και δεν φαινονται?.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω οπωσδήποτε τηλεχειριστήριο με βελάκια (για να κινείται στο μενού του Netflix άνετα) αφού προορίζεται για μεγάλο άνθρωπο χωρίς smartphone.

Απ΄ ό,τι φαίνεται πρέπει να πάω σε xiaomi tv box αλλά αφού κάνει 69€ (+15€ για usb2ethernet αντάπορα) είναι λίγο overkill για την μετριότατη turbo-x που διαθέτει. Οπότε με βλέπω να πηγαίνω σε νέα TV όταν υπάρξει οικ. δυνατότητα.

Υπάρχει και αυτό https://www.skroutz.gr/s/13584406/OEM-M96X-Plus-16GB.html που χει και ethernet αλλά το φοβάμαι μιας και είναι ΟΕΜ...

Btw, έχει νόημα να πάρω με δέκτη DVB-T2 ή όπως το πάει η Digea θα φάμε άλλη μια πενταετία με το παρόν σήμα (το λέω μόνο για λόγους συμβατότητας, δεν με ενδιαφέρει το 4Κ για τη συγκεκριμένη περίπτωση);

Επεξ/σία από paniti
Δημοσ.

Για netflix σε ανθρώπο όχι εξοικιωμένο με τεχνολογία έχω βάλει αυτό με μεγάλη επιτυχία.

Εχει μέχρι και κουμπί netflix στο τηλεχειριστήριο, πιο απλό δεν γίνεται. Δεν έχει όμως ethernet.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@mezger...μ άρεσε η πρόταση σου αλλά:

Τι λειτουργικό φοράει?

Είναι όντως smooth κ 1080p (όπως περιγράφει) κατά την αναπαραγωγή? (Για το roku express πάντα)

Ο επεξεργαστής είναι οκ ή τραβάει ζόρια κ χάνει frames?

To υποστηρίζει καθόλου η εταιρεία με αναβαθμίσεις κ λοιπά η το παίρνεις κ περνάει στη λήθη σιγά σιγά?

Το χειριστήριο είναι οκ και smooth στην χρήση ή πρέπει να γυμνάζεις πήχη?

Υπάρχει περίπτωση να λειτουργεί παίρνοντας ρεύμα απο την usb της tv η όχι?

Θα μου πεις, εντάξει ρε φίλε 35 λίρες κάνει, χαλάρωσε....

Αλλά, εγώ ρωτάω γιατί θα ήθελα να αποφύγω τα τηλέφωνα του στυλ ..."Έλα, που'σαι?!.... πάλι κόλλησε το τηλεκουμααααντο"....

...Επειδή δείχνει καλή λύση για εφαρμογή σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν τους ενδιαφέρει κιόλας η τεχνολογία αλλά, απλά να δουλεύει.

Επεξ/σία από TechnoState
Δημοσ.
21 ώρες πριν, paniti είπε

Έχει ο πατέρας μου μια turbox (όχι smart) με HDMI και θέλω να παίξει Netflix. 

Υπάρχει συσκευή που να την κάνει smart αλλά να ελέγχεται με δικό της τηλεχειριστήριο (όχι με smartphone);

Επίσης αν μπορεί να συνδεθεί με το router με καλώδιο Ethernet ακόμα καλύτερα. 

Πήγαινε στο παρακατω θέμα, διαβασε τις πρωτες 1-2 σελιδες (για να δεις τι παιζει) και μετά πηγαινε στο τελος και διαβασε αναποδα καμια 10 σελίδες για να δεις τις τελευταίες εξελίξεις. 

Μια απο εκεινες τις συσκευές χρειάζεσαι γιατί αν πάρεις ένα Χ μποξ το πιο πιθανο ειναι να μην παιζει netflix.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/663048-συσκευες-tvbox-tablets-κλπ-που-παιζουν-απροβληματιστα-netflix/

Τέλος και αν θες 32αρα τηλεόραση, προταση μου ειναι να πουλήσει την tuvlox, να τσοντάρει τη διαφορα και να αγοράσει μια φθηνή ΣΥΓΧΡΟΝΗ smart tv που να υποστηρίζει netflix. Ετσι θα εχεις και το netflix ΚΑΙ ενα τηλεχειριστήριο

Δημοσ.
12 ώρες πριν, TechnoState είπε

@mezger...μ άρεσε η πρόταση σου αλλά:

Τι λειτουργικό φοράει?

Είναι όντως smooth κ 1080p (όπως περιγράφει) κατά την αναπαραγωγή? (Για το roku express πάντα)

Ο επεξεργαστής είναι οκ ή τραβάει ζόρια κ χάνει frames?

To υποστηρίζει καθόλου η εταιρεία με αναβαθμίσεις κ λοιπά η το παίρνεις κ περνάει στη λήθη σιγά σιγά?

Το χειριστήριο είναι οκ και smooth στην χρήση ή πρέπει να γυμνάζεις πήχη?

Υπάρχει περίπτωση να λειτουργεί παίρνοντας ρεύμα απο την usb της tv η όχι?

Θα μου πεις, εντάξει ρε φίλε 35 λίρες κάνει, χαλάρωσε....

Αλλά, εγώ ρωτάω γιατί θα ήθελα να αποφύγω τα τηλέφωνα του στυλ ..."Έλα, που'σαι?!.... πάλι κόλλησε το τηλεκουμααααντο"....

...Επειδή δείχνει καλή λύση για εφαρμογή σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν τους ενδιαφέρει κιόλας η τεχνολογία αλλά, απλά να δουλεύει.

Λειτουργικό δεν έχω ιδέα, είναι δικό του, πολύ απλό με περιορισμένες εφαρμογές (αν θες να έχεις τη δυνατότητα να βάλεις π.χ. kodi το ξεχνάς).

Υποστήριξη και αναβαθμίσεις δεν έχω κοιτάξει αν έχει, αμφιβάλλω αν θα το αφήσουν στη μοίρα του καθώς είναι εταιρία α) με όνομα και β) με λίγες σχετικά συσκευές στην αγορά.

Το χειριστήριο είναι μια χαρά, τα κουμπιά είναι ποιοτικά χωρίς θόρυβο και χωρίς αστοχίες και βρίσκονται και εύκολα στα τυφλά.

Ρεύμα από τη usb της tv αμφιβάλλω, δοκιμάζοντας να το δουλέψω με έναν no name φορτιστή κινητού μου είπε ότι δεν έχει αρκετό ρεύμα. Με έναν λίγο καλύτερο φορτιστή (πάλι no name, αλλά rated για 2Α) δουλεύει κανονικά (τον δικό του δεν τον χρησιμοποιήσα γιατί είχε αγγλικό βύσμα και δεν ειχα πρόχειρο μετατροπέα).

Για ζόρια και χαμένα frames κλπ δε νομίζω, προσωπικά δεν έχω παρακολουθήσει κάτι πέρα από 1-2 λεπτά όταν το σέταρα, αλλά δεν είχα κανένα παράπονο ή τηλέφωνο έκτοτε εκτός απο προφανή user errors (βγαλμένο καλώδιο, κλειστος router κλπ).

Ένα μικρό θετικό (των boxes γενικα) είναι ότι όταν κλείσεις την tv μένει εκεί που το άφησες (paused στη μέση της ταινίας ας πούμε) ενώ με μια smart tv ξεκινάς πάντα από την αρχή. Ίσως φαίνεται αστείο καθώς είναι πανεύκολο να διαλέξεις προφίλ και να συνεχίσεις κάτι στο netflix, αλλά για μεγάλους ανθρώπους αυτά τα εξτρα βήματα μπορεί να είναι δύσκολα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Το πιθανότερο είναι να πάω σε νέα οικονομική smart tv όταν υπάρξει δυνατότητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...