Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι και θέμα προοπτικής.. αν με τα 500 δεν υπάρχει κανένα μελλον αλλά με τα 750 βλέπεις τη ζωή σου να εξελίσσεται τοτε στη τελική κάνεις το "Σκατο σου παξιμαδι' και ζοριζεσαι έως ότου αποδοσει το ρισκο σου.

Στη τελική αν δεν βλέπεις κάτι άλλο στον ορίζοντα τόλμησε το, όποιος δεν τόλμησε δεν κέρδισε.

• Απαντ. 401
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
13 ώρες πριν, trinto είπε

230 μόνο για όλα αυτά; που το βρήκες ρε φίλε; σκηνή νοίκιασες;

Ανάλογα με την πόλη, τι ευκαιρία θα βρεις. Γιατι να μην γίνεται?

Δημοσ.

Αν δεν έχεις τίποτα καλύτερο από αυτό με τα 750€ τότε είναι μια χαρά! Κάθε αρχή και δύσκολη. Θα βρεις και το έτερον ήμισύ σου και θα τα καταφέρετε μια χαρά.

Ώρα καλή στη πρύμνη σου κι αγέρα στα πανιά σου!

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Stamer είπε

Και τι ακριβώς πειράζει αν σε ρωτήσει η μάνα σου  "που πας?". Αν σε ρωτούσε ένας συγκάτοικος ή η σχέση σου, πόση διαφορά θα είχε?

Έχει τεράστια. Η μάνα σου δεν θα μείνει μόνο στο "που πας?". Το πιο πιθανό είναι να αρχίσει την μουρμούρα τύπου "με ποιους γυρνάς", "ξενοδοχείο το έχεις κάνει εδώ μέσα", " μια μέρα δεν κάθεσαι μέσα να μας δεις και εμάς", " πως ντύθηκες πάλι έτσι και δεν πήρες ζακέτα" (και ας έχει ζέστη) κλπ. Ο συγκάτοικος δεν θα σε ρωτήσει τίποτα τέτοιο. Και η σχέση ίσως περιοριστεί μόνο στην πρώτη ερώτηση...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, pink_glitter είπε

Έχει τεράστια. Η μάνα σου δεν θα μείνει μόνο στο "που πας?". Το πιο πιθανό είναι να αρχίσει την μουρμούρα τύπου "με ποιους γυρνάς", "ξενοδοχείο το έχεις κάνει εδώ μέσα", " μια μέρα δεν κάθεσαι μέσα να μας δεις και εμάς", " πως ντύθηκες πάλι έτσι και δεν πήρες ζακέτα" (και ας έχει ζέστη) κλπ. Ο συγκάτοικος δεν θα σε ρωτήσει τίποτα τέτοιο. Και η σχέση ίσως περιοριστεί μόνο στην πρώτη ερώτηση...

οταν εφυγα απο γονεις απλα καταλαβα τι σημαίνει ζωη φιλε 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, pink_glitter είπε

Ρε παιδιά αφήστε τα αυτά γιατι εξαρτάτε από τους γονείς που έχεις

Καλυτέρα 500 και για πάρτι σου όλα και ας μένεις με τους γονείς παρά 750 και μακριά

Εμένα φίλοι μου πήραν σπίτι αλλα πάντα κοντά στο πατρικό για φαγητά πλυντήρια κλπ

τι ηλικια εχετε ρε παιδια ?

Επεξ/σία από kostakis81
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, pink_glitter είπε

Καλα ο συγκάτοικος μπορεί να ειναι βρώμικος, μπορεί να φέρνει κάθε μερα γυναίκες, μπορεί να μην ειναι τυπικός στις πληρωμές του, να τσακώνεστε για την τηλεόραση  και 1002. Όπως επισης θέματα υπάρχουν σε ΚΑΘΕ συγκατοίκηση. 

Ωραια φυγε τωρα απο το σπίτι σου και πήγαινε μείνε μόνος , οκ. Αυριο μεθαύριο θα γνωρίσεις έναν άλλον άνθρωπο και πολυ πιθανό να μείνετε μαζί. Πάλι παραχωρήσεις θα κανεις.

Με αυτά δεν υποστηρίζω πως ποτέ δε πρέπει να φύγεις απο το σπίτι σου προφανώς. Αλλα κάθε συγκατοίκηση έχει τα δικά της.

Εμενα Παντως οι γονείς μου δε καταπιέζουν καθόλου, ουτε μου λένε να μη βγω, ουτε να μην έρθουν φίλοι ή δεν ξερω εγώ τι αλλο. Προφανώς αν στο σπίτι σου κάνουν τη ζωή μαύρη κοιτάς να φύγεις μια ωρα νωρίτερα. 

Τελος για να ξέρουμε τι λέμε, ανεξαρτησία δεν ειναι μένω μόνος αλλα πάω στη μάνα μου για φαγητά και για να μου πλύνει τα ρούχα. 

Επεξ/σία από margaritagr
  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, margaritagr είπε

Καλα ο συγκάτοικος μπορεί να ειναι βρώμικος, μπορεί να φέρνει κάθε μερα γυναίκες, μπορεί να μην ειναι τυπικός στις πληρωμές του, να τσακώνεστε για την τηλεόραση  και 1002. Όπως επισης θέματα υπάρχουν σε ΚΑΘΕ συγκατοίκηση. 

Ωραια φυγε τωρα απο το σπίτι σου και πήγαινε μείνε μόνος , οκ. Αυριο μεθαύριο θα γνωρίσεις έναν άλλον άνθρωπο και πολυ πιθανό να μείνετε μαζί. Πάλι παραχωρήσεις θα κανεις.

Με αυτά δεν υποστηρίζω πως ποτέ δε πρέπει να φύγεις απο το σπίτι σου προφανώς. Αλλα κάθε συγκατοίκηση έχει τα δικά της.

Εμενα Παντως οι γονείς μου δε καταπιέζουν καθόλου, ουτε μου λένε να μη βγω, ουτε να μην έρθουν φίλοι ή δεν ξερω εγώ τι αλλο. Προφανώς αν στο σπίτι σου κάνουν τη ζωή μαύρη κοιτάς να φύγεις μια ωρα νωρίτερα. 

Τελος για να ξέρουμε τι λέμε, ανεξαρτησία δεν ειναι μένω μόνος αλλα πάω στη μάνα μου για φαγητά και για να μου πλύνει τα ρούχα. 

εγω εφερνα και κοπελα σπιτι κανονικα με γονεις- ωραιες εποχεσ 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, pink_glitter είπε

Άρα απλά μιλάς για τις παραμέτρους που έλεγα που σε οδηγούν σε εξαναγκασμό. Εμένα η μάνα μου κάποτε με ρωτούσε απλά που πάω. Φυσιολογικό δεν είναι? Αν τύχει και δεν γυρνούσα ποτέ (χτύπα ξύλο) να μην ήξερε δηλαδή από που να ξεκινήσει την αναζήτηση? Έλεος δηλαδή.

10 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε

οταν εφυγα απο γονεις απλα καταλαβα τι σημαίνει ζωη φιλε 

Εμένα το ίδιο μου έκανε (όταν ήμουν με γονείς και όταν δεν ήμουν). Είπαμε, όλα εξαρτώνται!

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Stamer είπε

Άρα απλά μιλάς για τις παραμέτρους που έλεγα που σε οδηγούν σε εξαναγκασμό. Εμένα η μάνα μου κάποτε με ρωτούσε απλά που πάω. Φυσιολογικό δεν είναι? Αν τύχει και δεν γυρνούσα ποτέ (χτύπα ξύλο) να μην ήξερε δηλαδή από που να ξεκινήσει την αναζήτηση? Έλεος δηλαδή.

Εμένα το ίδιο μου έκανε (όταν ήμουν με γονείς και όταν δεν ήμουν). Είπαμε, όλα εξαρτώνται!

εμενα καναν φασαρια , εγω ειμουν ο υσιχος λολ 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

Ρε παιδιά αφήστε τα αυτά γιατι εξαρτάτε από τους γονείς που έχεις

Καλυτέρα 500 και για πάρτι σου όλα και ας μένεις με τους γονείς παρά 750 και μακριά

Εμένα φίλοι μου πήραν σπίτι αλλα πάντα κοντά στο πατρικό για φαγητά πλυντήρια κλπ

τι ηλικια εχετε ρε παιδια ?

Έχεις ένα δίκιο σε αυτό. Αν είσαι με γονείς, τουλάχιστον κρατάς το χρήμα για εξόδους, αγορές ή για αποταμίευση.

Αν είσαι μόνος και ζεις οριακά, δεν μπορείς να πεις ότι είσαι και πραγματικά ελεύθερος. Γιατί αν είναι να κάθεσαι όλη μέρα σπίτι και να παίζεις παιχνίδια στον υπολογιστή, δεν το λες και τρελή ζωή ή ελευθερία!

Επίσης όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, το να νοικιάζεις σπίτι και να γυρνάς πίσω για φαγητό, πλύσιμο ρούχων κλπ πάλι δεν το λες ελευθερία.

Το ιδανικό είναι βέβαια να έχεις αρκετά χρήματα για να είσαι πλήρως αυτόνομος και αυτάρκης.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Ναι το ξέρω. Έχω μετακομίσει σε άλλη πόλη. Τα ρούχα μου τα πλένω μόνη μου και γενικά αυτοεξυπηρετούμαι και ζω αξιοπρεπέστατα.

Στο σπίτι υπήρχε όντως άσχημη καταπίεση. Υπήρχε έλεγχος για το κάθε τι, τι ώρα κοιμόμουν, τι έβλεπα στην τηλεόραση, μέχρι και τις συζητήσεις μου στο τηλέφωνο άκουγαν (και μιλάω για ενήλικη, όχι για όταν ήμουν μικρότερη).

Μπορούσαν να μπούν στο δωμάτιό μου όποτε ήθελαν, χωρίς καν να χτυπήσουν πόρτα και αν τους έλεγα κάτι μου την έλεγαν.

Για να φέρω φίλο στο σπίτι ή να πάω σπίτι κάποιου ούτε λόγος.

Μπορεί και ο TS να αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα και για αυτό να θέλει να φύγει. Δεν είναι όλοι οι γονείς το ίδιο...

Επεξ/σία από pink_glitter
  • Like 4
Δημοσ.

Η ερώτηση που πρέπει να κάνεις δεν είναι αν βγαίνεις η όχι αλλά αν η νέα δουλειά δημιουργεί τις βάσεις για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Τα 750 για επαρχιακές πόλεις είναι οκ. Ένα μεγάλο συν είναι ότι δε θα μένεις με τους δικούς σου το οποίο είναι ανωμαλία πέρα από κάποια ηλικία.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, pink_glitter είπε

Ναι το ξέρω. Έχω μετακομίσει σε άλλη πόλη. Τα ρούχα μου τα πλένω μόνη μου και γενικά αυτοεξυπηρετούμαι.

Στο σπίτι υπήρχε όντως άσχημη καταπίεση. Υπήρχε έλεγχος για το κάθε τι, τι ώρα κοιμόμουν, τι έβλεπα στην τηλεόραση, μέχρι και τις συζητήσεις μου στο τηλέφωνο άκουγαν (και μιλάω για ενήλικη, όχι για όταν ήμουν μικρότερη).

Μπορούσαν να μπούν στο δωμάτιό μου όποτε ήθελαν, χωρίς καν να χτυπήσουν πόρτα και αν τους έλεγα κάτι μου την έλεγαν.

Για να φέρω φίλο στο σπίτι ή να πάω σπίτι κάποιου ούτε λόγος.

Μπορεί και ο TS να αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα και για αυτό να θέλει να φύγει. Δεν είναι όλοι οι γονείς το ίδιο...

ΓΟΝΕΙς ειναι αλλα το ενδιαφερον εγινε κατι αλλο εδω 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pink_glitter είπε

Μάλιστα. Δηλαδή θέλουμε δεν θέλουμε πρέπει να κάνουμε όλοι οικογένεια, για να έχουμε φυσιολογική ζωη. Όχι... χίλιες φορές καλύτερα μόνη μου με μια αξιοπρεπή ζωή, παρά να κάνω οικογένεια και να είμαι μέσα στην μιζέρια.

Η έννοια του όρου φυσιολογική είναι αυτό που συμβαίνει στη φύση.Ο άνθρωπος από τη φύση του κάνει απογόνους για να συνεχίζεται το είδος.Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά ,όμως αν τους ρωτήσεις οι περισσότεροι θα το ήθελαν.Και βέβαια κάνουν φυσιολογική ζωή βάση των δυνατοτήτων τους.Και ένας ανάπηρος που δεν μπορεί να περπατήσει μπορεί να κάνει φυσιολογική ζωή παρόλο που το φυσιολογικό είναι ο άνθρωπος να περπατάει.Ας μην το συνεχίσουμε όμως γιατί είναι off topic,ο καθένας έχει τις απόψεις του.

• Like 1
  • Confused 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...