Moderators Malthador Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 5 minutes ago, margaritagr said: Αν ειναι να φύγεις απο το πατρικό και να μετράς το κάθε ευρώ, για μένα δεν ειναι ποιότητα ζωής. Ενώ με το να σε ρωτάει η μάνα σου "πού πας;" κάθε φορά που ντύνεσαι, ζεις σαν τσάρος αν μη τι άλλο... 4 1
sanaeriko Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Σταματήστε να ορίζεται την ποιότητα,το αξιοπρεπές και το φυσιολογικό με βάση τα θέλω σας και τον τρόπο που σκέφτεστε. Καταντάει(δεν μπορώ να βρω λέξη να το περιγράψω). 9
dimitris21gr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Θα συμφωνήσω και εγώ. Με αυτά τα λεφτά επιβιώνεις. Το μόνο θετικό είναι ότι είσαι ανεξάρτητος. Φυσιολογική ζωή είναι να μπορείς να βγεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για ένα ποτό, φαί, μπύρα ή ότι σε ευχαριστεί. Να έχεις ένα μεταφορικό μέσο ώστε να μην σε νοιάζει τι ώρα σταματούν τα λεωφορεία, να πας καμιά εκδρομή και πολλά άλλα. Να πας το καλοκαίρι διακοπές έστω και σπίτι φίλου, να αλλάξεις παραστάσεις. Βγάζω 900 ευρώ το μήνα καθαρά και πριν δουλέψω δεν είχα τίποτα (μιλάω για λεφτά στην άκρη). Στην οικογένεια μου δεν έχουμε ούτε δικό μας σπίτι ούτε αυτοκίνητο και συνεισφέρω από την πρώτη στιγμή που έβγαλα τα δικά μου χρήματα. Είμαι άνθρωπος που πάντα μέτραγε μέχρι την τελευταία δεκάρα έμαθα να τα βγάζω πέρα με ότι έχω (και σαν φοιτητής αλλά και σαν φαντάρος) και ακόμα δεν νιώθω καθόλου έτοιμος να ζήσω μόνος με το εισόδημα που έχω. Προτιμώ να μαζέψω πρώτα λεφτά για να πάρω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο να καλύψω και κάποιες άλλες ανάγκες προσωπικές (ένδυση κλπ) και ύστερα να ξανασκεφτώ να μείνω μόνος. 2
margaritagr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, Malthador είπε Ενώ με το να σε ρωτάει η μάνα σου "πού πας;" κάθε φορά που ντύνεσαι, ζεις σαν τσάρος αν μη τι άλλο... Πρώτα απ ολα δεν ειναι όλες οι μητέρες το ίδιο. Κάποιες ανακατεύονται πολυ άλλες λιγο και άλλες καθόλου. Δευτερον, ζυγίζεις τι έχει σημασία για σένα. Αν θες να ζεις με φακές συντροφιά μ έναν υπολογιστή και αυτή να ναι η καθημερινότητα σου, μπράβο. Τριτον όταν δουλεύεις λείπεις ενα 8ωρο μίνιμουμ απο το σπίτι σου. Γυρνώντας τη μια μερα θα κάτσεις να ξεκουραστείς, την αλλη θα πας γυμναστήριο, την αλλη θα πας να δεις έναν φίλο. Δεν ειναι και τόσες πολλές οι ώρες του «μαζί»
project.breeze Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, cumulus είπε Ρε παιδια εχω μια απορια. 250 ευρω για ενα ατομο supermarket;Εμεις ειμαστε 3 ατομα και ξοδευουμε γυρω στα 350 ευρω το μηνα super market ,μεσα και τα κρεατα.Αν σκεγτει κανεις οτι αθλουμαστε και οι 3 στην οικογενεια,σκεφτειτε τι ποσοτητες φαγητου κατεβαζουμε. Οικονομίες κλίμακας φίλε μου λέγεται αυτό. Όσοι περισσότεροι απολαμβάνουν μίας υπηρεσίας τόσο περισσότερο πέφτει το κατά κεφαλήν κόστος, δεν πάει δηλαδή αναλογικά. 2
APPLEGEEK Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, dimitris21gr είπε Θα συμφωνήσω και εγώ. Με αυτά τα λεφτά επιβιώνεις. Το μόνο θετικό είναι ότι είσαι ανεξάρτητος. Φυσιολογική ζωή είναι να μπορείς να βγεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για ένα ποτό, φαί, μπύρα ή ότι σε ευχαριστεί. Να έχεις ένα μεταφορικό μέσο ώστε να μην σε νοιάζει τι ώρα σταματούν τα λεωφορεία, να πας καμιά εκδρομή και πολλά άλλα. Να πας το καλοκαίρι διακοπές έστω και σπίτι φίλου, να αλλάξεις παραστάσεις. Βγάζω 900 ευρώ το μήνα καθαρά και πριν δουλέψω δεν είχα τίποτα (μιλάω για λεφτά στην άκρη). Στην οικογένεια μου δεν έχουμε ούτε δικό μας σπίτι ούτε αυτοκίνητο και συνεισφέρω από την πρώτη στιγμή που έβγαλα τα δικά μου χρήματα. Είμαι άνθρωπος που πάντα μέτραγε μέχρι την τελευταία δεκάρα έμαθα να τα βγάζω πέρα με ότι έχω (και σαν φοιτητής αλλά και σαν φαντάρος) και ακόμα δεν νιώθω καθόλου έτοιμος να ζήσω μόνος με το εισόδημα που έχω. Προτιμώ να μαζέψω πρώτα λεφτά για να πάρω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο να καλύψω και κάποιες άλλες ανάγκες προσωπικές (ένδυση κλπ) και ύστερα να ξανασκεφτώ να μείνω μόνος. ωραιος. απο τα 18 εργαζομαι. απο τοτε εδινα σπιτι χρηματα. μετα εφυγα- ειμουν στα 900 ευρω περιπου παλιοτερα με 1200 κα8αρα. δεν τα εβγαζα περα. μαμα ετρωγα συχνα τωρα στα 1600 παλι ειμαι ισα ισα γαιτι τρωω εξω. 500 ενοικιο +εξοδα σπιτιου +300-500 φαει
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Θα τα βγάλεις πέρα, λίγο δύσκολο στην αρχή αλλά θα τα καταφέρεις.... go for it kiddo!!!
Glikos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Ανάλογα με τις ανάγκες/συνθήκες του καθένα. Κάποιοι τα βγάζουν πέρα με 750, κάποιοι όχι.
APPLEGEEK Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Glikos είπε Ανάλογα με τις ανάγκες/συνθήκες του καθένα. Κάποιοι τα βγάζουν πέρα με 750, κάποιοι όχι. εαν το 8ες πολυ βγαινεις- με πολλες υποχωρήσεις
Mpiftekis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε ... τωρα στα 1600 παλι ειμαι ισα ισα γαιτι τρωω εξω. 500 ενοικιο +εξοδα σπιτιου +300-500 φαει Το να έχεις 500€ έξοδα για φαΐ σημαίνει ότι κάτι κάνεις λάθος, ακόμα και που τρως απ'έξω. Δηλαδή θες 16€ τη μέρα μόνο για φαΐ;;;
APPLEGEEK Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, Mpiftekis είπε Το να έχεις 500€ έξοδα για φαΐ σημαίνει ότι κάτι κάνεις λάθος, ακόμα και που τρως απ'έξω. Δηλαδή θες 16€ τη μέρα μόνο για φαΐ;;; ναι τρωω και δουλεια και βραδυ- πειναω πολυ- αδικο δεν εχεις ομως.
Mpiftekis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, APPLEGEEK είπε ναι τρωω και δουλεια και βραδυ- πειναω πολυ- αδικο δεν εχεις ομως. Δηλαδή... καλύτερα να προσλάβεις κάποιον να σου μαγειρεύει σπίτι. Πιο φθηνά θα σου βγεί Φιλικά. 1
Glikos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, APPLEGEEK είπε εαν το 8ες πολυ βγαινεις- με πολλες υποχωρήσεις Ανάλογα. Παίζει ρόλο και το lifestyle που κάνεις. Τα λεφτά φεύγουν αέρα.
Stamer Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, Malthador είπε Ενώ με το να σε ρωτάει η μάνα σου "πού πας;" κάθε φορά που ντύνεσαι, ζεις σαν τσάρος αν μη τι άλλο... 9 λεπτά πριν, margaritagr είπε Πρώτα απ ολα δεν ειναι όλες οι μητέρες το ίδιο. Κάποιες ανακατεύονται πολυ άλλες λιγο και άλλες καθόλου. Δευτερον, ζυγίζεις τι έχει σημασία για σένα. Αν θες να ζεις με φακές συντροφιά μ έναν υπολογιστή και αυτή να ναι η καθημερινότητα σου, μπράβο. Τριτον όταν δουλεύεις λείπεις ενα 8ωρο μίνιμουμ απο το σπίτι σου. Γυρνώντας τη μια μερα θα κάτσεις να ξεκουραστείς, την αλλη θα πας γυμναστήριο, την αλλη θα πας να δεις έναν φίλο. Δεν ειναι και τόσες πολλές οι ώρες του «μαζί» Και τι ακριβώς πειράζει αν σε ρωτήσει η μάνα σου "που πας?". Αν σε ρωτούσε ένας συγκάτοικος ή η σχέση σου, πόση διαφορά θα είχε? Συμφωνώ με Μαργαρίτα σε αυτό. Το έγραψα και νωρίτερα οτι οι περισσότεροι που μένουν μόνοι τους με λίγα χρήματα το κάνουν αναγκαστικά και είπα οτι το "αναγκαστικά" έχει παραμέτρους. Αν περνας άσχημα π.χ. με τους γονείς σου και σε καταπιέζουν ας πούμε, τότε ναι, μπορεί η ζυγαριά να γέρνει υπέρ του να μείνεις μόνος με 700. Και είναι και ένα σωρό άλλοι οι παράμετροι. Άλλο να ζεις σε ένα σπιτι 80τμ 3-4 άτομα και άλλο να ζειτε σε 200. 1
APPLEGEEK Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, Mpiftekis είπε Δηλαδή... καλύτερα να προσλάβεις κάποιον να σου μαγειρεύει σπίτι. Πιο φθηνά θα σου βγεί Φιλικά. το σκεπτηκα φιλε- μαλλον ετσι 8α γινει ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις