Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια χαρά θα είσαι. Καταρχήν μιλάμε για 14 μισθούς, οπότε έχεις +1.500 / έτος. Επίσης μπορείς να ζητήσεις από τους γονείς σου ένα kickstart ποσό. Τα απρόοπτα πάντα μπορούν να συμβούν αλλά δεν ζούμε τη ζωή μας προγραμματίζοντας τα απρόοπτα. Επίσης θα σου έλεγα να ζήσεις την περιπέτεια. Αυτό είναι η ζωή. Εννοείται θα συνεχίσεις να ψάχνεις για δουλειές και να στέλνεις βιογραφικά. 

• Απαντ. 401
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Είναι ξεκάθαρα οικονομικό το πρόβλημα, απλής αριθμητικής. Δεν έχει να κάνει σε τίποτε με το αν πρέπει να μένεις με τους γονείς σου ή όχι.

Εγώ έφυγα στα 23 μου από το σπίτι των γονιών μου. Εγώ όμως αναγκάστηκα να το κάνω. Δεν σημαίνει ότι αν δεν αναγκαζόμουν πως θα το έκανα. Ούτε σημαίνει ότι ήταν καλύτερα ή χειρότερα που έφυγα. Αυτά είναι μαντεψιές δίχως λογική βάση.

Δημοσ.

Κάποιοι που λένε ότι φυσιολογική ζωή είναι να βγαίνεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα,να βγαίνεις για φαγητό και να πηγαίνεις διακοπές ίσως πρέπει να σκεφτούν ότι φυσιολογική ζωή για τον άνθρωπο είναι να κάνει απογόνους.Καλη η καλοπέραση αλλά αυτά που λέτε όταν έχεις οικογένεια και μισθό Ελλάδας μάλλον τα ξεχνάς.Υπαρχουν και εξαιρέσεις βέβαια αλλά οι περισσότεροι όταν κάνουν οικογένεια όλα αυτά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.Και μιλάω και από προσωπική εμπειρία και από φίλους-γνωστούς.Στο θεμα μας με τα 750 και έξοδα αυτοκινήτου ,μηχανής,και σπιτιού δεν θα σου μένει τίποτα για σένα και αν δεν τα υπολογίζεις και σωστά θα τυχαίνει να σου έρθει λογαριασμός και να είσαι ρέστος.Καλυτερα να ρωτήσεις και τους γονείς σου αν μπορούν να σε στηρίξουν σε ώρα ανάγκης πριν κάνεις το βήμα να φύγεις.

• Like 2
  • Confused 4
Δημοσ.

Το παλικάρι δεν ανέφερε τίποτα για οικογένεια κλπ.Δεν το συζητάμε καν για τέτοιες καταστάσεις. Αλλά και μόνος του  με αυτά τα λεφτά , δεν βγαίνει.

Δημοσ.

Να φύγεις και να το κάνεις. Θα σε μεταμορφώσει σαν άνθρωπο και θα σε ωριμάσει, ακριβώς επειδή θα ζοριστείς στην αρχή.

Έχει διαφορά το να κλείνεις την πόρτα του παιδικού σου δωματίου από το να κλείνεις την πόρτα του σπιτιού σου.

Θα σε κινητοποιήσει για να εξελιχθείς επαγγελματικά και οικονομικά, θα σε ενδυναμώσει ως προσωπικότητα κι αυτό να είσαι σίγουρος πως θα εκτιμηθεί κι από τα πρόσωπα που θα τα φέρει κοντά σου ο έρωτας ή η φιλία.

Σωστά σου λένε κάποια παιδιά πως πρέπει κάτι στοιχειώδες να μπορείς να βάλεις στην άκρη κάθε μήνα αλλά από την άλλη ακόμη κι αν δεν τα καταφέρεις σε μια ανάγκη να έχεις ένα μαξιλαράκι, έχεις τους γονείς σου. Εσύ μπορεί να ζεις σήμερα τσάμπα στο σπίτι τους αλλά δεν σημαίνει πως είναι τσάμπα και για αυτούς. Όταν φύγεις θα τους διευκολύνεις οικονομικά. Άρα θα είναι πιο εύκολο σε μια πραγματική ανάγκη να σε στηρίξουν.

• Like 11
Δημοσ.

Φίλε στα 18 μου πήγα σε ιδιόκτητο σπίτι (Αθήνα) για να μη μένω με τους δικούς μου και να πηγαίνω ευκολότερα σχολή, και κάθε Σαββκο που ανέβαινα στο πατρικό αισθανόμουν ότι κάπως γυρνάω - με κρατάει πίσω.

Φέτος έχω τελειώσει προπτυχιακό και μτπτχ, είναι μεταβατική χρονιά μισό - ξύσιμο, μισό - ψάξιμο για phd και δουλειά, και οριακά αντέχεται. Θέλει πολλές παραχωρήσεις για να μένεις με γονείς, το καταλαβαίνεις μόνο αφού φύγεις. Είμαι 23,5 και ψάχνω κάθε πιθανή ευκαιρία για να φύγω, έστω πιάνοντας μία απλή δουλειά και μένοντας Αθήνα, αφού δεν έχω τον τεράστιο βραχνά του ενοικίου.

Αν βρεις νοίκι στα 250, φύγε χθες. Καλύτερα να ζεις περιοριστικά κι ανεξάρτητος, παρά ψυχολογικώς περιοριστικά και εξαρτημένος.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, pontez2 είπε

Επειδη έχω αρκετους γνωστους που εργάζονται ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοι όπου ο μισθός ειναι γυρω στα 850 ευρώ καθαρά το μηνα, θα σου πω οτι ίσα ίσα που τα βγάζουν πέρα.

Αυτό το "ίσα ίσα"... Ο καθένας μπορεί να λέει ίσα ίσα αλλά ταυτόχρονα να καπνίζει, να οδηγεί αντί να παίρνει ΜΜΜ κοκ

Και φαντάζομαι δεν είναι σε όλη την Ελλάδα 300 ευρώ το νοίκι.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδια εχω μια απορια. 250 ευρω για ενα ατομο supermarket;Εμεις ειμαστε 3 ατομα και ξοδευουμε γυρω στα 350 ευρω το μηνα super market ,μεσα και τα κρεατα.Αν σκεγτει κανεις οτι αθλουμαστε και οι 3 στην οικογενεια,σκεφτειτε τι ποσοτητες φαγητου κατεβαζουμε.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, andrapos είπε

Κάποιοι που λένε ότι φυσιολογική ζωή είναι να βγαίνεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα,να βγαίνεις για φαγητό και να πηγαίνεις διακοπές ίσως πρέπει να σκεφτούν ότι φυσιολογική ζωή για τον άνθρωπο είναι να κάνει απογόνους.Καλη η καλοπέραση αλλά αυτά που λέτε όταν έχεις οικογένεια και μισθό Ελλάδας μάλλον τα ξεχνάς.Υπαρχουν και εξαιρέσεις βέβαια αλλά οι περισσότεροι όταν κάνουν οικογένεια όλα αυτά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.Και μιλάω και από προσωπική εμπειρία και από φίλους-γνωστούς.Στο θεμα μας με τα 750 και έξοδα αυτοκινήτου ,μηχανής,και σπιτιού δεν θα σου μένει τίποτα για σένα και αν δεν τα υπολογίζεις και σωστά θα τυχαίνει να σου έρθει λογαριασμός και να είσαι ρέστος.Καλυτερα να ρωτήσεις και τους γονείς σου αν μπορούν να σε στηρίξουν σε ώρα ανάγκης πριν κάνεις το βήμα να φύγεις.

Μάλιστα. Δηλαδή θέλουμε δεν θέλουμε πρέπει να κάνουμε όλοι οικογένεια, για να έχουμε φυσιολογική ζωη. Όχι... χίλιες φορές καλύτερα μόνη μου με μια αξιοπρεπή ζωή, παρά να κάνω οικογένεια και να είμαι μέσα στην μιζέρια.

• Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ.

Δεν εχω αποψη περι του αν 750 θα ειναι αρκετα ή οχι καθως μενω εξωτερικο αλλα απ' οσα λενε αλλοι δεν ακουγονται και αρκετα. 

Η καλυτερη αποψη που εχω ακουσει (αν και δεν μιλαμε τοτε για πληρη ανεξαρτησια) ηταν ακριβως να δεις μηπως μπορεις να εχεις καποια βοηθεια απο γονεις και να συνεχισεις να ψαχνεις καλυτερη δουλεια στην πολη σου ή αλλου. Και στην πολη σου να μεινεις, παλι να μενεις με τους γονεις δεν ειναι ο,τι καλυτερο αλλα φυσικα στις μερες μας δεν ειναι και ευκολο να πεις "παω και πεταω 300 ευρω+ σε λογαριαμους/ενοικια" ενω θεωρητικα θα μπορουσα να τα κανω αποταμιευση.

Ήδη στους γονεις σου κοστίζεις κάποια χρήματα σε φαγητά και άλλα σχετικα οπότε θα μπορούσες να ζητησεις βοηθεια σε αυτο το επιπεδο χρηματων. 

Μην βάζεις στο μυαλό σου σε καμια περιπτωση τα ¨το δοκιμαζω και αν δεν κατσει γυρναω". Απαξ και μεινεις μονος δεν ξαναγυρνας να μεινεις σε πατρικο. Θα τρελαθεις. Θα το κανεις βεβαια αν ειναι αναγκη αλλα δεν θα τ αντεχεις. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, trinto είπε

Μου έχει γίνει πρόταση για μια δουλειά σε άλλη πόλη με μισθό 750€ Και προσπαθώ να δω αν θα πρέπει να δεχτώ ή όχι. Έχω μπερδευτεί για τα καλά και θα ήθελα τη βοήθεια σας.

Εγώ αυτή τη στιγμή μένω με τους δικούς μου, δουλεύω και παίρνω 500€. Εφόσον είναι και οι δικοί μου δεν έχω πρόβλημα, αλλά δε ξέρω αν θα μπορώ με 750€ να νοικιάσω σπίτι και να μένω μόνος μου αξιοπρεπώς.

Βλέπω ότι με ~300€ θα καταφέρω να βρω σπίτι οκ. Μετά έχουμε κοινόχρηστα, ρεύμα, νερό, Internet

Το φαγητό μου (μαγειρεύω και μόνος μου), διάφορα έξοδα…. Απόθεμα για διάφορα απρόοπτα που σίγουρα θα τύχουν.

Αυτή τη στιγμή δεν έχω δάνεια, δε χρωστάω πουθενά και έχω χρήματα στην άκρη ώστε να εξοπλίσω το σπίτι άμεσα, να πληρώσω και όποια προκαταβολή χρειαστεί, βάψιμο….. Οπότε τα αρχικά χρήματα δε τα υπολογίζουμε.

Έχω κι ένα αυτοκινητάκι και παπί για να κυκλοφορώ μέσα στην πόλη, στη δουλειά θα πηγαίνω (ανάλογα με το που θα βρω σπίτι), ή με το παπί ή με τα πόδια ή θα πάρω ποδήλατο. 5 λεπτά υπόθεση θα είναι όπου και να μένω

Δεν είμαι άτομο που ξοδεύει σε βλακείες, κινητά κάθε χρόνο, ρούχα-μάρκες, δε καπνίζω αλλά δε σημαίνει ότι μένω σπίτι. Βγαίνω για τον καφέ μου, το ποτό, πηγαίνω κανένα τριήμερο κάπου..

Προσπαθώ να τα υπολογίσω όλα, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες, service αυτοκινήτου-παπιού, έξοδα σπιτιού, προσωπικά έξοδα, απρόοπτα…… αλλά είναι δύσκολο. Θεωρώ ότι μπορώ, έστω και οριακά.

Τι λέτε; Βασικά οι μόνοι που μπορούν να απαντήσουν είναι άτομα που είναι σε παρόμοια κατάσταση γιατί όλοι οι άλλοι ό,τι και να λένε λίγο μετράει αν δε το ζεις. Και δε μπορείς να υπολογίσεις όλες τις παραμέτρους.

Αν είναι να το κάνω μόνο και μόνο για να λέω ότι τα καταφέρνω μόνος και τα ταπερ να κάνουν παρέλαση ή να μετράω κάθε τέλους του μήνα τα κέρματα, να μου λείπει.

Θέλω να ξέρω αν μπορώ με αυτά τα χρήματα να είμαι τελείως ανεξάρτητος.

Δε βγαίνει να μείνεις μόνος σου σε αυτά τα λεφτά εκτός αν είσαι έτοιμος να κανεις μεγάλη οικονομία.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, obby είπε

Αυτό το "ίσα ίσα"... Ο καθένας μπορεί να λέει ίσα ίσα αλλά ταυτόχρονα να καπνίζει, να οδηγεί αντί να παίρνει ΜΜΜ κοκ

Και φαντάζομαι δεν είναι σε όλη την Ελλάδα 300 ευρώ το νοίκι.

Tα έξοδα δεν αφορουν μονο το ενοικιο και τις ΔΕΚΟ.

Ειναι οι μετακινησεις, η τροφή, το ντύσιμο

Σαφώς αν κλειστείς μέσα στο σπίτι και φτιάχνεις μια κατσαρόλα μακαρονια ή φακές και τρως 3 μέρες, κάνεις απίστευτη οικονομία.

Ο άνθρωπος ομως ρωτάει αν μπορει να ζησει αξιοπρεπώς, όχι να επιβιώσει.

Το κάπνισμα ειναι είδος πολυτελείας. Το ιντερνετ όχι.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, cumulus είπε

Ρε παιδια εχω μια απορια. 250 ευρω για ενα ατομο supermarket;Εμεις ειμαστε 3 ατομα και ξοδευουμε γυρω στα 350 ευρω το μηνα super market ,μεσα και τα κρεατα.Αν σκεγτει κανεις οτι αθλουμαστε και οι 3 στην οικογενεια,σκεφτειτε τι ποσοτητες φαγητου κατεβαζουμε.

Φίλε αναλόγως. 250 για μαρκετ ακόμα και όταν ήμασταν μόνο εγώ και η γυναίκα μου ούτε κατά διάνοια (εννοώντας οτι χαλάγαμε πολύ περισσότερα). Ωστόσο πιστεύω και εγώ οτι με το ζόρι μπορείς ίσως και παρακάτω από 250. Απλά ερχόμαστε πάλι στο θέμα του "ζοριού" (δεν θα μιλήσω για ποιότητα γιατί είναι άλλο θέμα).

Δημοσ.

ντομεταξυ ο OP δεν απαντησε ποτε σε τιποτα, χαθηκε τελειως να πουμε και εδω απλα κανουμε υποθεσεις...παντως επειδη ειμαι στα ιδια εχει ενδιαφερον η συζητηση

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...