Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, gmts said:

Αν δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ λέγοντας φυσιολογική ζωή, τότε δεν έχεις κοινή λογική.

Δεν καταλαβαίνω τί εννοείς μέχρι να το ορίσεις. Ακόμα περιμένω να μου δώσεις τον ορισμό της φυσιολογικής ζωής. [Άραγε....υπάρχει τέτοιος ορισμός;]

[Το ότι λες σε άτομο που ΔΕΝ γνωρίζεις ότι δεν έχει κοινή λογική το προσπερνώ :) ]

Επεξ/σία από *nenya*
  • Like 4
  • Απαντ. 401
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Οταν εχει ανοικιο καποιος ουτε με 1500 δεν βγαινεις.

2 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Δεν καταλαβαίνω τί εννοείς μέχρι να το ορίσεις. Ακόμα περιμένω να μου δώσεις τον ορισμό της φυσιολογικής ζωής. [Άραγε....υπάρχει τέτοιος ορισμός;]

[Το ότι λες σε άτομο που ΔΕΝ γνωρίζεις ότι δεν έχει κοινή λογική το προσπερνώ :) ]

κανονικη ζωη ειναι να τρως και εξω μερικες φορες- να βγαινεις χωρις ανχος για χρηματα.

να εχεις ενα μικρο αμαξι και να πας και διακοπες 

1500 μινιμουμ με ενοικιο ελλαδα 

εαν θες να ζεις με γονεις μυζερια κτλ και με 500 βγαίνεις 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, *nenya* είπε

😕 ωχ δεν έχω αμάξι....άρα ΔΕΝ έχω κανονική ζωή σύμφωνα με τον ορισμό σου. Daaaamn!

αμαξι ειναι παραδειγμα, μηχανη, κατι να κινείσαι, πως θα ωγαλεια την γυναικά ?

• Confused 2
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη εχω ερθει σε αυτην την θεση στο παρελθον, ειχα καταληξει οτι 800 ευρω καθαρα ειναι το ελαχιστο ποσο που πρεπει να παιρνεις απο την δουλεια σου για να ζεις σαν ανθρωπος. Και εννοω σαν ανθρωπος να μην μετρας τα ευρω καθε μερα, οχι πολυτελειες. Μιλαω παντα για Αθηνα, με ενοικιο και χωρις να σε ενισχυουν οι γονεις σου καθολου, πλην πολυ σοβαρων καταστασεων φυσικα. Γιατι εκτος απο τα παγια εξοδα, ανθρωπος εισαι και κατι θα σου τυχει.

Εγω δεν το εκανα το βημα. Δεν αναλυω τα οικονομικα γιατι το εχουν κανει πολλοι.

Απο ΄κει και περα ομως ειναι και θεμα ανθρωπου. Καποιος παιρνει το ρισκο καποιος αλλος οχι. Ζυγισε την ανεξαρτησια σου με αυτα που ενδοχομενως θα χασεις και αποφασιζεις. Παντως οτι και να λεμε το να μενεις μονος σου, ειναι πολυ σημαντικο πραγμα.

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ.

Ο καθένας μας έχει τις δικές του προτεραιότητες. Εγώ δεν βγαίνω κάθε μέρα, αλλά δεν θα άντεχα με τίποτα να μην βγω έξω τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Επιλογές υπάρχουν. Δεν είναι απαραίτητο να πάρεις μπουκάλι στον Ρέμο. Μπορείς να πας σε φοιτητικό μαγαζί με 2 ευρώ μπύρα ή καφέ.

Φυσιολογική ζωή για μένα είναι να μπορείς να πας και κανένα ταξίδι που και που.

Το φαγητό έξω το θεωρώ περιττό έξοδο και το αποφεύγω, εκτός αν τύχει με κάποια παρέα. Μαγειρεύοντας μόνος σου γλιτώνεις πάρα πολλά έξοδα.

Οτι και να λέμε, είναι μεγάλη διευκόλυνση να έχει κάποιος δικό του σπίτι.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, The_Judas είπε

Ο καθένας μας έχει τις δικές του προτεραιότητες. Εγώ δεν βγαίνω κάθε μέρα, αλλά δεν θα άντεχα με τίποτα να μην βγω έξω τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Επιλογές υπάρχουν. Δεν είναι απαραίτητο να πάρεις μπουκάλι στον Ρέμο. Μπορείς να πας σε φοιτητικό μαγαζί με 2 ευρώ μπύρα ή καφέ.

Φυσιολογική ζωή για μένα είναι να μπορείς να πας και κανένα ταξίδι που και που.

Το φαγητό έξω το θεωρώ περιττό έξοδο και το αποφεύγω, εκτός αν τύχει με κάποια παρέα. Μαγειρεύοντας μόνος σου γλιτώνεις πάρα πολλά έξοδα.

Οτι και να λέμε, είναι μεγάλη διευκόλυνση να έχει κάποιος δικό του σπίτι.

εγω δεν βγαινω καθε μερα - τρωω εξω ομως....και 8ελω ενοικιο 500 - φαει 300-600 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, gmts είπε

Αν δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ λέγοντας φυσιολογική ζωή, τότε δεν έχεις κοινή λογική.

Ορισμό φυσιολογικού μπορείς να δώσεις; Ως τι μέγεθος ορίζεται το φυσιολογικό;

Γιατί για την κοινή λογική υπάρχει ορισμός. Είναι εκείνο που δεν έχει το απαιτούμενο βάθος γνώσης για να καταλήξει σε λογικά συμπεράσματα που χρήζουν διερεύνηση σε βάθος.

• Like 3
Δημοσ.
10 ώρες πριν, trinto είπε

Εγώ αυτή τη στιγμή μένω με τους δικούς μου, δουλεύω και παίρνω 500€. Εφόσον είναι και οι δικοί μου δεν έχω πρόβλημα, αλλά δε ξέρω αν θα μπορώ με 750€ να νοικιάσω σπίτι και να μένω μόνος μου αξιοπρεπώς.

Το «αξιοπρεπώς» έχει, τελικά, πολλές μεταφράσεις. 

Για κάποιους είναι το να μπορούν να κάνουν το κομμάτι τους, να έχουν τις ανέσεις τους και την πολυτέλειά τους, ακόμα και εάν θυσιάζουν την αυτονομία τους. 

Για άλλους είναι πρώτα η αυτονομία και τα άλλα «θα παλέψω να τα βρω». 

Εφόσον είσαι στους πρώτους, κάτσε ακόμα με τους γονείς σου μέχρι να βρεις αρκετά λεφτά για να έχεις ό,τι σου προσφέρουν πι γονείς σου συν αυτά που προσφέρεις εσύ στον εαυτό σου. 

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
11 hours ago, trinto said:

Εγώ αυτή τη στιγμή μένω με τους δικούς μου, δουλεύω και παίρνω 500€. Εφόσον είναι και οι δικοί μου δεν έχω πρόβλημα, αλλά δε ξέρω αν θα μπορώ με 750€ να νοικιάσω σπίτι και να μένω μόνος μου αξιοπρεπώς. , Internet

Πόσο χρονών είσαι;

Αν είσαι γύρω στα -άντα και μένεις ακόμα με τους γονείς σου, τότε ήδη δεν ζεις «αξιοπρεπώς».

• Like 4
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Malthador είπε

Πόσο χρονών είσαι;

Αν είσαι γύρω στα -άντα και μένεις ακόμα με τους γονείς σου, τότε ήδη δεν ζεις «αξιοπρεπώς».

εγω στα 28 εφυγα Ελβετια απο το σπιτι αλλιως θα ειμουν ακομα εκει μαζι τους, πανακριβα ολα ελλαδα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ζω στη Λάρισα και βγάζω περίπου 950 το μήνα και ξοδεύω (στρογγυλοποιημένα):

225€ ενοίκιο

25€ ίντερνετ

30€ θέρμανση

40€ ρεύμα

15€ κοινόχρηστα

15€ νερό

10€ κάρτα κινητού

250€ σούπερμαρκετ (τρόφιμα,καθαριστικά,είδη υγιεινής κτλ μόνο)

30€ πάγια έξοδα μηχανής και αυτοκινήτου (τέλη και ασφάλειες)

50€ καύσιμα οχημάτων

Φτάνουμε στα 690€. Όπως βλέπεις δεν υπάρχει μέσα σε αυτά ούτε μια έξοδος για καφέ, ούτε μια παραγγελία απέξω, ούτε μία εκδρομή, ούτε ένα σινεμά, ούτε ένα δώρο γενεθλίων κτλ κτλ. Τώρα μπορείς να απαντήσεις μόνος σου στην ερώτηση που έκανες εάν βγαίνεις με 750. Εγώ με 950 και ζορίζομαι εξαιρετικά επειδή πληρώνω +150 τον μήνα για το μεταπτυχιακό. Εάν βέβαια η δουλειά για την οποία μιλάς έχει προοπτικές είτε λόγω πιθανής εξέλιξης είτε λόγω εμπλουτισμού του βιογραφικού σου αξίζει να ζοριστείς, αλλίως εσύ ξέρεις.

Επεξ/σία από project.breeze
  • Like 8
Δημοσ.

Για ποια πολη μιλαμε;

Αν πχ μιλαμε για επαρχια τοτε τα χρηματα μπορει να ειναι αρκετα

Το θεμα ειναι οι προοπτικες,βλεπεις μελλον σε αυτο; Αν ναι, αξιζει να προσπαθησεις

Δημοσ.

@trinto Το ρεζουμέ από όλα τα σχόλια είναι το "ζόρι". Οι μισοί λένε οτι δεν θα τα βγάλεις πέρα και οι άλλοι μισοί (συμπεριλαμβανομένων αυτών που το κάνουν ή το έχουν κάνει με τα ίδια χρήματα) οτι θα τα βγάλεις πέρα ΑΛΛΑ οριακά και με ζόρια. Οπότε κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να αναρωτηθείς τα εξής:

1. Θα δουλεύω απλά για να επιβιώνω και το 24ωρό μου θα κάνει απλώς αυτό το loop?
2. Θέλω να το κάνω αυτό σε άλλη πόλη και να αφήσω πίσω αυτά/αυτούς που έχω συνηθίσει για άγνωστο διάστημα?
3. Θα μπορούσα να συνεχίσω να ζω στην συγκεκριμένη πόλη συνέχεια?
4. Τι μου προσφέρει αυτή η δουλειά και τι προοπτικές θα μου δώσει για να συνεχίσω να ζω εκεί ή να επιστρέψω?
5. Μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω για να βρω εδώ αντίστοιχη τουλάχιστον δουλειά?

Εγώ αγαπητέ TS δεν μπορώ να σου πω καθόλου γνώμη τι να κάνεις. Απλά πρέπει να επεξεργαστείς τις μεταβλητές που έχεις και να αποφασίσεις μόνος σου το καλύτερο για σένα.
Και μία ακόμα μεταβλητή είναι οτι... οι περισσότεροι που μένουν μόνοι τους και έχουν μισθό που τα βγάζουν δύσκολα πέρα ΔΕΝ είναι από επιλογή αλλά αναγκαστικά (το "αναγκαστικά" έχει πολλές παραμέτρους). Τονίζω το "περισσότεροι", όχι όλοι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατω απο 800 είναι πολύ δύσκολο και θα αντιμετωπισεις πρόβλημα πληρωμής λογαριασμών σίγουρα αν μειωθεί το αφορολόγητο απο του χρόνου.Τα 750 ειναι όλα νόμιμα ή τον βασικό και τα αλλα μαυρα; Να ξέρεις πάντως με 750 νόμιμα χάνεις ολα τα επιδόματα.Απο την άλλη βέβαια η ανεξαρτησία είναι μεγάλη υπόθεση... 

Επεξ/σία από greengr21
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...