Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να εκφράσουμε άποψη θα παρακαλούσα να μας γνωστοποιήσεις 3 πράγματα

Ποια πολη άλλο  πχ Καλαμάτα  και άλλο Μεσσήνη

Η δουλειά εχει προοπτικές (διορισμός η καριέρα ?)

Και 3ον εισαι προκομμένος ? δηλαδή θα κανείς και κάνα εξτραδακη μεροκάματο αμα λάχει (νταληβέρι σουκου η κατι άλλο ώστε να εχεις έξτρα ?

• Απαντ. 401
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Είμαι στην φάση σου με 1000άρι αυτοκίνητο και μισθό 1000ε, ενοίκιο δίνω 200 μόνο επειδή είναι συγγενής μου και έχει κάποια σ/κ που κάθομαι αγκαλιά με το πλέιστεισον. Δεν καπνίζω, έχω έξοδα γυμναστήριο και ξοδεύω αρκετά λεφτά στην διατροφή μου που από εκεί θα μπορούσα να γλιτώσω 100ε το μήνα στάνταρ. Κάποιους μήνες καταφέρνω να βγάλω στην άκρη 50-100ε για καλοκαιρινές διακοπές. Εν ολίγοις ελπίζω να έχεις πλέιστέισον.. Από την άλλη η ανεξαρτησία είναι όμορφο πράγμα και αν είσαι άνω των 30 απαραίτητο.

Επίσης θα αν γίνει αυτό με το αφορολογήτο θα έχεις εφορία σχεδόν ένα μισθό το 2020 και καλό θα ήταν να ξέρεις απο πριν αν ο εργοδότης θα σου δινει δώρα Χμας-Πάσχα, είναι μια καλή ανάσα.

Δημοσ.

Έπρεπε ήδη να έχεις βρει νυφη στην άλλη πόλη και να έμενες στο σπίτι που θα έχει προίκα.

Άργησες...

• Like 3
Δημοσ.

Να βάζετε οπωσδήποτε στην εξίσωση και την αποταμίευση. Αν δε μπορείς να βάζεις στην άκρη κάθε μήνα το ελάχιστο 50€, τότε είναι μη βιώσιμο μακροχρόνια αυτό που κάνεις. Θα χρειαστεί ένα χειρουργείο, μια επισκευή στα υδραυλικά, αντικατάσταση μιας καμμένης συσκευής, πληρωμή βλάβης στο όχημα. Αυτά εκτελούνται μόνο από αποταμιεύσεις.

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ison_ είπε

Να βάζετε οπωσδήποτε στην εξίσωση και την αποταμίευση. Αν δε μπορείς να βάζεις στην άκρη κάθε μήνα το ελάχιστο 50€, τότε είναι μη βιώσιμο μακροχρόνια αυτό που κάνεις. Θα χρειαστεί ένα χειρουργείο, μια επισκευή στα υδραυλικά, αντικατάσταση μιας καμμένης συσκευής, πληρωμή βλάβης στο όχημα. Αυτά εκτελούνται μόνο από αποταμιεύσεις.

Χωρις να υπερβάλω, δεν ξέρω πολλούς αυτη τη στιγμη που να μπορουν να κάνουν αποταμίευση.

Τα χρηματα που αναφέρει το παλικάρι ειναι λιγα. Πολυ λιγα. Αλλά όλα θα εξαρτηθουν από το σπιτι που θα βρει.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, MegalosVeziris είπε

ουτε καν. 1000 και πανω

1000 με το ζορι και οχι μεγαλη ζωη οχι εξοδους. απο 1500 - 2000 μιλαμε για καλη ζωη αλλα παλι οχι εξοδους 

• Confused 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή το σπίτι είναι το βασικότερο και το μεγαλύτερο έξοδο, ρίξε μια ματιά στις αγγελίες για σπίτια στην πόλη που θες να πας για να δεις τί παίζει από τιμές.

Προτίμησε επιπλωμένο για να μη ξοδέψεις τα έτοιμα και για να μην έχεις πρόβλημα μετακόμισης (τι θα τα κάνεις τα έπιπλα) αν δεν σου αρέσει ή κάτι πάει στραβά και φύγεις.

Σημαντικό βέβαια είναι όπως είπαν και άλλοι τι προοπτικές έχει η δουλειά και πόσο συνεπής θα είναι στο θέμα της πληρωμής, δώρα Χριστούγ, Πάσχα, άδειες κ.λπ.

Με σωστό προγραμματισμό και έλεγχο θα τα καταφέρεις. Θα δυσκολευτείς λίγο στην αρχή μέχρι να βρεις το ρυθμό σου καθώς για όλα θα φροντίζεις εσύ ενώ τώρα φροντίζουν οι γονείς.

Προσωπικά από τότε που άρχισα να δουλεύω για πρώτη φορά, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να κρατάω "ημερολόγιο εσόδων/εξόδων", τώρα σε excel, σημειωμένα εξαρχής σε ετήσια βάση πότε πληρώνομαι και πόσα και πότε και τι έχω να πληρώσω. Έτσι ξέρω ανά πάσα στιγμή αν θα μου φτάσουν ή όχι τα λεφτά που παίρνω και αν θα περισσέψει κάτι για την άκρη ή για να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου.

Επεξ/σία από SB_1957
  • Like 2
Δημοσ.

Αν έχεις πειθαρχία σαν άνθρωπος θα τα καταφέρεις γιατί θα μπορέσεις να προγραμματίσεις. Αυτό για το ετήσιο ενοίκιο το έχω ξανακούσει να δουλεύει. Δε χάνεις τίποτα. Ο απογαλακτισμός αξίζει περισσότερο από το να πάρεις ακριβότερο κινητό η να έχεις περισσότερες εξόδους! Μακάρι να σου πάνε καλά τα πράγματα στην καινούρια δουλειά, να πάρεις καμια αυξηση στο άμεσο μέλλον, να γνωρίσεις και κανα πρόσωπο για συγκατοίκηση να κάνεις και κανα παιδί να μη σου φτάνουν και πάλι :P (Παθών)

• Like 6
Δημοσ.

Παίδες ωραία είναι όλα αυτά άλλα διαιωνίζουν ένα μεγάλο πρόβλημα της ανθρωπότητας

Την φτώχεια και την μιζέρια

Θεωρώ και συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου μέσα ότι δεν είναι σωστή η συζήτηση του πως θα την βγάλω με διαθέσιμο εισόδημα χ αλλά θα έπρεπε να συζητάμε πως θα αυξήσω  το εισόδημα μου εκεί που θια πάω

Θα έπρεπε να πέσουν στο τραπέζι ιδέες και τρόποι ώστε ο φίλος από εδώ να μπορέσει να βγάλει παραπάνω λεφτά (μεροκάματα ,έξτρα ,εργασία από ιντερνέτ κλπ) ενας φίλος μου έφτιαχνε πτυχιακές επι πληρωμή και κονόμα 600 το κομμάτι οπότε φαντάσου πως πέρναγε…

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Χωρις να υπερβάλω, δεν ξέρω πολλούς αυτη τη στιγμη που να μπορουν να κάνουν αποταμίευση.

Τα χρηματα που αναφέρει το παλικάρι ειναι λιγα. Πολυ λιγα. Αλλά όλα θα εξαρτηθουν από το σπιτι που θα βρει.

Σίγουρα ισχύει 100%. Θεωρητικά τουλάχιστον όμως ας την υπολογίζουμε την αποταμίεση στα στανταρ έξοδα, γιατί δεν αναφέρομαι στο να αγοράζεις καλοπέραση, αλλά για να λύσεις προβλήματα που θα σου χτυπήσουν την πορτούλα κάποια στιγμή.

• Like 1
Δημοσ.

Εξαρτάται από την πόλη.

Αν μιλάμε για Σαντορίνη, δεν βγαίνεις σίγουρα!

Αν είναι κάποια φθηνή επαρχιακή πόλη, μπορεί να βρεις φθηνά ενοίκια ενώ δεν έχεις  και πολλά έξοδα μετακίνησης.

Πολύ βασικό να κοιτάξεις τα κοινόχρηστα του σπιτιού προτού νοικιάσεις. Επίσης καλύτερα μικρό σπίτι για να έχει και λιγότερα πάγια σε ρεύμα-ύδρευση κλπ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 minutes ago, gmts said:

Φυσιολογική ζωή με ενοίκιο και αποδοχές 750 ευρώ οπουδήποτε στην Ελλάδα, απλά δεν παίζει.Εκτός αν κλειστείς σπίτι.Ξεκάθαρα πράγματα.

Πώς το ορίζουμε αυτό;

Διότι για μένα πχ το φυσιολογικό είναι να μένω περισσότερο σπίτι και να διαβάζω ή να παίζω στο PC παρά να είμαι έξω για ποτάρες. Για μια φίλη μου το φυσιολογικό είναι να μπορεί να κάνει μανικιούρ και μαλλιά για τις βραδινές της εξόδους. κλπ κλπ κλπ

Άρα, υπάρχουν πολλές 'φυσιολογικές ζωές'.

Επεξ/σία από *nenya*
  • Like 18
  • Thanks 1
Δημοσ.

δε βγαινεις με 750. δε θα σου μενει σχεδον τιποτα στο τελος του μηνα και θα μιζεριασεις. θα σου πω τα εξης απλα αναποφευκτα εξοδα καποια στιγμη μεσα στο χρονο

βλαβη/συντηρηση στο αμαξι

ρουχισμος

καποια ηλεκτρικη συσκευη που χαλασε

επισκεψη σε γιατρο και φαρμακα

δωρο για καποιο φιλο/συγγενη

γκομενα

ειτε μιλαμε για λιγα χρηματα ανα περιπτωση, ειτε πολλα μαζευονται και σε πετανε εκτος budget. ποιος θα στα πληρωσει? εγγυημενα καθε τοσο θα τρεχεις στους δικους σου για να τσονταρουν

• Like 1
Δημοσ.
8 minutes ago, *nenya* said:

Πώς το ορίζουμε αυτό;

Διότι για μένα πχ το φυσιολογικό είναι να μένω περισσότερο σπίτι και να διαβάζω ή να παίζω στο PC παρά να είμαι έξω για ποτάρες. Για μια φίλη μου το φυσιολογικό είναι να μπορεί να κάνει μανικιούρ και μαλλιά για τις βραδινές της εξόδους. κλπ κλπ κλπ

Άρα, υπάρχουν πολλές 'φυσιολογικές ζωές'.

Αν δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ λέγοντας φυσιολογική ζωή, τότε δεν έχεις κοινή λογική.

• Confused 1
  • Sad 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...