Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, trinto είπε

Μου έχει γίνει πρόταση για μια δουλειά σε άλλη πόλη με μισθό 750€ Και προσπαθώ να δω αν θα πρέπει να δεχτώ ή όχι. Έχω μπερδευτεί για τα καλά και θα ήθελα τη βοήθεια σας.

Εγώ αυτή τη στιγμή μένω με τους δικούς μου, δουλεύω και παίρνω 500€. Εφόσον είναι και οι δικοί μου δεν έχω πρόβλημα, αλλά δε ξέρω αν θα μπορώ με 750€ να νοικιάσω σπίτι και να μένω μόνος μου αξιοπρεπώς.

Βλέπω ότι με ~300€ θα καταφέρω να βρω σπίτι οκ. Μετά έχουμε κοινόχρηστα, ρεύμα, νερό, Internet

Το φαγητό μου (μαγειρεύω και μόνος μου), διάφορα έξοδα…. Απόθεμα για διάφορα απρόοπτα που σίγουρα θα τύχουν.

Αυτή τη στιγμή δεν έχω δάνεια, δε χρωστάω πουθενά και έχω χρήματα στην άκρη ώστε να εξοπλίσω το σπίτι άμεσα, να πληρώσω και όποια προκαταβολή χρειαστεί, βάψιμο….. Οπότε τα αρχικά χρήματα δε τα υπολογίζουμε.

Έχω κι ένα αυτοκινητάκι και παπί για να κυκλοφορώ μέσα στην πόλη, στη δουλειά θα πηγαίνω (ανάλογα με το που θα βρω σπίτι), ή με το παπί ή με τα πόδια ή θα πάρω ποδήλατο. 5 λεπτά υπόθεση θα είναι όπου και να μένω

Δεν είμαι άτομο που ξοδεύει σε βλακείες, κινητά κάθε χρόνο, ρούχα-μάρκες, δε καπνίζω αλλά δε σημαίνει ότι μένω σπίτι. Βγαίνω για τον καφέ μου, το ποτό, πηγαίνω κανένα τριήμερο κάπου..

Προσπαθώ να τα υπολογίσω όλα, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες, service αυτοκινήτου-παπιού, έξοδα σπιτιού, προσωπικά έξοδα, απρόοπτα…… αλλά είναι δύσκολο. Θεωρώ ότι μπορώ, έστω και οριακά.

Τι λέτε; Βασικά οι μόνοι που μπορούν να απαντήσουν είναι άτομα που είναι σε παρόμοια κατάσταση γιατί όλοι οι άλλοι ό,τι και να λένε λίγο μετράει αν δε το ζεις. Και δε μπορείς να υπολογίσεις όλες τις παραμέτρους.

Αν είναι να το κάνω μόνο και μόνο για να λέω ότι τα καταφέρνω μόνος και τα ταπερ να κάνουν παρέλαση ή να μετράω κάθε τέλους του μήνα τα κέρματα, να μου λείπει.

Θέλω να ξέρω αν μπορώ με αυτά τα χρήματα να είμαι τελείως ανεξάρτητος.

Φίλε είναι εφικτό αλλά χρειάζεται να προγραμματίζεις τα πάντα. Στην αρχή θα ναι δύσκολο αλλά μετά το συνηθίζεις.

Ενοίκιο+κοινόχρηστα μην ανέβεις πάνω από 250-270. Νερό 10-15, ρεύμα 60-70 Ίντερνετ 20. Βάλε και κάνα νετφλιξ.

Οπότε για αυτά είσαι 340-380 τον μήνα

Με πολύ προσοχή στις αγορές θες ένα 150αρι σούπερ μάρκετ οπότε είσαι στα 530. Σου μένουν αλλά 220 για τα υπόλοιπα. 20 ευρώ τον μήνα στην άκρη για το σήμα,10 για την ασφάλεια είσαι στα 190, βρες αν γίνεται σπίτι κοντά στην δουλειά για να μειώσεις τα έξοδα μετακίνησης. Εκμεταλευσου ότι νομίμως δίνεται από το κράτος. Αγόρασε φακελάκια και βάζε κάθε μήνα τα έξοδα στο ανάλογο φακελάκι. Αν καπνίζεις θα είναι θέμα. Γνώμη μου μπορείς να τα καταφέρεις αλλά πολύ οριακά.

• Like 4
  • Απαντ. 401
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

δεν επιασα σε ποια πολη θα πας, για πες γιατι υπαρχουν επαρχιακες πολεις που βρισκεις σπιταρονες με 180 ευρω

κοινοχρηστα και τετοια που σου λενε δεν ειναι τιποτα παρα μονο το χειμωνα ,μετα ειναι ανυπαρκτα τα ποσα

εγω θα πηγαινα αν ηταν εκτος αθηνων και θεσσαλονικης

Εχω ζησει κω,χανια,ηρακλειο,σερρες με τετοιο μισθο και εκανα και ζωαρα

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη έχω αρκετους γνωστους που εργάζονται ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοι όπου ο μισθός ειναι γυρω στα 850 ευρώ καθαρά το μηνα, θα σου πω οτι ίσα ίσα που τα βγάζουν πέρα. Ο μονος λογος που πάνε ειναι για να μη χάσουν την προυπηρεσία και φυσικά να έχουν να ζησουν

Πλέον τα ενοικια λόγω του rbnb έχουν αυξηθεί πάρα πολύ. Αυτά με τα 200 ευρώ βρισκω επιπλωμένο, δεν υπάρχουν πλέον.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ δεν θα πώ αν είναι αρκετά τα χρήματα ή όχι για να ζήσει κάποιος.
Εκείνο όμως που μπορώ να συμβουλέψω είναι το εξής:

AN είσαι αρκετά μικρός/ή και χωρίς άλλες υποχρεώσεις κλπ μπορείς να το δοκιμάσεις και να μετρήσεις τις δυνάμεις και τις αντοχές σου, π.χ. μόνος/ή σε ξένη πόλη.
Όλα τα παραπάνω με την προϋπόθεση ότι η νέα σου δουλειά έχει καλύτερες προοπτικές, άρα αξίζει τον κόπο ΚΑΙ κυρίως αν σε 8-10-12 μήνες καταλάβεις ότι ΔΕΝ αντέχεις για διάφορους λόγους (οικονομικά, μοναξιά κλπ) τότε μπορείς να επιστρέψεις στην γενέτειρα σου και να ξαναβρείς τους ρυθμούς σου σχετικά εύκολα.
Δηλαδή αν μπορείς επιστρέφοντας να ξαναβρεθείς στην κατάστση που είσαι τώρα, όχι απαραίτητα στην ίδια δουλειά αλλά σε παρόμοια ας πούμε.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 3
Δημοσ.

Είναι εφικτό και πολύ προτιμότερο απ'το να ζεις με τους γονείς σου.

Θά'ναι και μάθημα ζωής, γιατί θα καταλάβεις όντως την αξία των χρημάτων σου, θα μάθεις πώς να τα διαχειρίζεσαι με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, θα μάθεις να αυτοσυντηρείσαι, να είσαι άτομο υπεύθυνο και ανεξάρτητο. Έχω ζήσει μ'αυτά τα λεφτά μόνη μου στο ενοίκιο (πόλη: Αθήνα), γι'αυτό σου λέω ότι είναι εφικτό. Όμως δεν είχα μεταφορικό μέσο - έδινα/δίνω 30€ το μήνα για ΜΜΜ. Ίσως χρειαστεί ν'αφήσεις το μηχανάκι ή τ'αυτοκίνητο για να βγαίνεις πιο σίγουρα χρηματικά. Αν είσαι καπνιστής, αν θες να βγαίνεις κάθε μέρα, αν θες να τρως απ'έξω κάθε μέρα και ν'αγοράζεις ρούχα κλπ κάθε μήνα......ε τότε δεν είναι καθόλου εφικτό.

• Like 15
  • Thanks 1
Δημοσ.

συμφωνω με τους 2 προλαλησαντες. 

δεν θα ειναι ευκολο, αλλα απογαλακτιζεσαι και παιρνεις την ζωη, και τις ευθυνες σου, στα χερια σου.   

κοινως και λαικιστι, " θα καταλαβεις τι εστι βερυκοκο.."...!! :lol:

• Like 3
Δημοσ.

Πιστεύω πως αν πεις στον ιδιοκτήτη σου σκάω μαζεμένα τα ενοίκια ενός έτους στάνταρ θα κάνει καλύτερη τιμή. Δοκίμασε τό απλά μη φανείς πολύ απλας και σ κάνει κάνα συμβόλαιο με μεγάλη αύξηση από το επόμενο έτος

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω διαφωνω παντως με το ετησιο ενοικιο, γιατι..... 

1 δεν ξερεις αν θα αντεξεις 1 χρονο εκει, και,

2 αν εχεις τα χρηματα ενος ετους, αντι να πανε στον ενοικιαστη, καλυτερα να μεινουν στην ακρη, για BACK UP. αν δεν βγαινει με τον μισθο, καλυτερα να εχει μια καβατζα, να την βγαλει για λιγο καιρο, καθως δεν γνωριζει εκ των προτερων, ποσα χρηματα ακριβως θα χρειαζεται για να βγαλει τον μηνα.  

εκτος αν βασιζεται στους γονεις να τσονταρουν, πραγμα που κατ' εμε, θα επρεπε να αποφευχθει, αν θελει να καταλαβει το........βερυκοκο....!!!! 

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 4
Δημοσ.

έχει καποια προοπτικη η καινουργια δουλεια σε σχεση με την υπάρχουσα;

Με 750ε εισαι οριακα για να μεινεις σε ενα σπιτι μονος σου χωρις να κανεις πολλα πολλά.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, cabdik είπε

εγω διαφωνω παντως με το ετησιο ενοικιο, γιατι..... 

1 δεν ξερεις αν θα αντεξεις 1 χρονο εκει, και,

2 αν εχεις τα χρηματα ενος ετους, αντι να πανε στον ενοικιαστη, καλυτερα να μεινουν στην ακρη, για BACK UP. αν δεν βγαινει με τον μισθο, καλυτερα να εχει μια καβατζα, να την βγαλει για λιγο καιρο, καθως δεν γνωριζει εκ των προτερων, ποσα χρηματα ακριβως θα χρειαζεται για να βγαλει τον μηνα.  

εκτος αν βασιζεται στους γονεις να τσονταρουν, πραγμα που κατ' εμε, θα επρεπε να αποφευχθει, αν θελει να καταλαβει το........βερυκοκο....!!!! 

Αν αξίζει το ψαλίδι που θα κάνεις εγώ δε το βρίσκω κακή ιδέα 

Μια άλλη λύση για να πετύχεις καλύτερη τιμή είναι να παίξεις με μισά μισά (ο νοών νοείτω) 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Volgin είπε

Εξαρτάται. Άνετος δεν θα είσαι σίγουρα, έπαιρνα 600, πλήρωνα 230 νοίκι/ρεύμα/νερό και καθόλου κοινόχρηστα (ειδική περίπτωση), και πάλι ήμουν αρκετά στριμωγμένος, σίγουρα έπαιζε έναν ρόλο και η κατοχή αυτοκινήτου. Υπόψιν, δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν τρώω απο ντελίβερι. Χωρίς νοίκι και συνετά, φτάνουν και 500

220 σε 45τμ καινουριο και επιπλωμενο ολο το πακετο οπως εσυ. μια μερα μου λεει ενας στην πολυκατοικια κλεισε και λιγο το air condition γιατι μας ερχονται τα κοινοχρηστα πολλα.... :DDDD

Δημοσ.

Φυσιολογική ζωή με ενοίκιο και αποδοχές 750 ευρώ οπουδήποτε στην Ελλάδα, απλά δεν παίζει.Εκτός αν κλειστείς σπίτι.Ξεκάθαρα πράγματα.

• Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...