4saken Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε Δεν νομιζω ομως οτι ζουμε στη Κοπεγχαγη Η βροχή και το κρυο εκεί είναι διαφορετικα?
Μάκαρος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, 4saken είπε Η βροχή και το κρυο εκεί είναι διαφορετικα? Το σχολιο μου δεν ηταν για τον καιρο αλλα για την διαφορετικη νοοτροπια μεταξυ Ελλαδος και Δανιας. Θα σου αναφερω το πιο απλο παραδειγμα για την Αθηνα(αν μενεις κι εσυ Αθηνα θα το εχεις παρατηρησει). Ποσα μποτιλιαρισματα δημιουργουνται οταν βρεχει ? Απειρα. Γτ ? Γτ ολοι παιρνουν τα αυτοκινητα Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2019 από Μάκαρος 1
4saken Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Καλά μην το συνεχίσουμε, η νοοτροπία είναι προσωπική υπόθεση, άλλοι δεν βγαίνουν ούτε με αυτοκίνητο όταν βρέχει.
Diskimpex Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 46 λεπτά πριν, panoskatos είπε Τα 750€ ευρώ αν τηρούνται τα παραπάνω δεν είναι ξεφτίλα μισθός, πόσα χρήματα βγάζει νομίζεις ένας νέος σήμερα ? Οι περισσότεροι που ξέρω πολύ λιγότερα από 750 € Και πολλοι μεγαλυτεροι τοσα βγαζουν σημερα
bluesattack Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, margaritagr είπε Τελος για να ξέρουμε τι λέμε, ανεξαρτησία δεν ειναι μένω μόνος αλλα πάω στη μάνα μου για φαγητά και για να μου πλύνει τα ρούχα. Αντιθετως .Αυτη ειναι η σωστη , αντρικη ανεξαρτησια..Αργοτερα, οπου μανα βαζεις γυναικα Τι σοι ανεξαρτητος ειναι καποιος αν τις πιο.... δημιουργικες του στιγμες ειναι καθηλωμενος απο τα δεσμα του νοικοκυριου ? 😆 ........................................................................................... ts , καιρος να αντιμετωπισουμε το προβλημα πρακτικα Να απαιτησεις επιπροσθετο οικογενειακο επιδομα , ονομασε το μεταφοιτητικο η επαγγελματικο.Κατα πασα πιθανοτητα τα φερνουν καλυτερα βολτα απο εσενα .Εξαλλου εσυ εισαι νεος και πρεπει να κανεις την ζωη σου οχι να ταλαιπωρηθεις νεο παιδι απο τα βασανα της ζωης.Τι νεο παιδι, μωρο ακομα .Το μωρο τους Εδω ειναι Ελλαδα ,αυτο μπορεις να το κανεις μεχρι τα 53 τουλαχιστον , κανεις δεν θα σε κρινει Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2019 από bluesattack 3 1
syban Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 φιλέ μου άνετα μπορείς να ζήσεις μονός σου με 750, πόσο μάλλον εκτός Αθήνας που όλα θα είναι οικονομικότερα, το έχω κάνει με λιγότερα στην Αθήνα προ κρίσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο μυαλό και εννοείτε να μην είσαι κακομαθημένος, πχ δεν χρειάζεται ενοίκιο ψιλό και περιττά έξοδα όπως νέο pc κάθε χρόνο, ρούχα κάθε μήνα και κινητό κάθε 6μηνο πρέπει να μάθεις να ζεις λίγο συντηρητικά και να μην σε πιάνει καταναλωτική μανία. 4
MDefender Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Η δική μου γνώμη είναι να πας,δεν είσαι και πάρα πολύ μακρία από την Αθήνα οπότε αν νιώσεις την ανάγκη για οτιδήποτε μπορείς άμεσα να γυρίσεις.Οπως είπες υπάρχουν προοπτικές,αυτή τη λέξη κράτα στο μυαλό σου και τίποτα άλλο,κυνήγησε το και αν δεν πετύχει θα είσαι και πάλι γεμάτος από την επιλογή σου και θα τα έχεις καλά με τον εαυτό σου πράγμα που θα σε βοηθήσει στην επόμενη επιλογή της ζωής σου.Βγαίνει με 750 ευρώ,το έχω κάνει απλά θέλει προσοχή στα έξοδα σου,βρες ένα οικονομικό σπίτι πρώτα,να δεις τα πατήματα σου γιατί πάντα βγαίνουν έξοδα από το πουθενά και σιγα σιγά μπορείς και να κοιτάξεις κάτι καλύτερο,αν πας όμως από την αρχή σε ενα σπίτι 60-70-80 τετραγωνικών με 300 ευρώ ενοίκιο και μεγαλύτερους λογαριασούς αναγκαστικά λόγω των τετραγωνικών θα εγκλωβιστείς οικονομικά,μην ξεχνάς να πηγαίνεις στο σουπερ μαρκετ πολύ σημαντικό,και φρούτα λαχανικά από λαική και μην κάνεις υπερβολικά έξοδα στην αρχή για έπιπλα και πράγματα για το σπίτι σου,τα λεφτά που έχεις στην άκρη όσο μπορείς κράτησε τα,αν μετριάσεις τον ενθουσιασμό σου στην αρχή και δεν ξεφύγεις πιστεύω με τον καιρό θα λες στον εαυτό σου ότι έκανεςτην καλύτερη επιλογή να μείνεις μόνος σου και να είσαι υπεύθυνος του εαυτού σου.Αυτά από εμένα καλή τύχη σε ότι αποφασίσεις. 1
kosmasdel Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τώρα λες ότι βγάζεις 500€ όλα δικά σου και η νέα δουλειά είναι 750€ / μήνα (875€ αν συνυπολογίσεις τα δώρα και επιδόματα). Αν βρεις ένα σπίτι με ενοίκιο περίπου 250€ (στον Βόλο εκτιμώ ότι είναι εφικτό) έχεις τα υπόλοιπα 625€ (ναι ΟΚ δεν είναι προκαταβλητέα τα δώρα και επιδόματα, αλλά μπορείς να καλύψεις αρχικά για το 1ο έτος από κάποιες αποταμιεύσεις που λες ότι έχεις) για λογαριασμούς, ψώνια, μετακινήσεις και διασκέδαση. Από την στιγμή που λες ότι δεν είσαι άνθρωπος που κάνει άσκοπα έξοδα (πχ νέο κινητό συνέχεια, νέα ρούχα κτλ) θεωρώ ότι είναι εφικτό να τα βγάζεις πέρα αρκεί να υπάρχει προγραμματισμός στα έξοδα. Αλλά πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις αν ο επόμενος εργοδότης σου είναι τυπικός στις πληρωμές μισθών, δώρων και επιδομάτων. Συνυπολογίζοντας και τις προοπτικές που είπες ότι έχει η νέα δουλειά θα σου έλεγα go for it. Υγ.: Offtopic για το ηθικό του θέματος. Ο προγραμματισμός των εξόδων, η ανεξαρτησία σου και το ότι θα έχεις το κάθε aspect της ζωής σου στα χέρια σου θα σε κάνει πολύ πιο συγκροτημένο, πειθαρχημένο και θα προσαρμοστείς στην οικονομική κατάσταση της χώρας (εφόσον δεν φεύγεις έξω) κάτι που πολλοί δεν το αποδέχονται ακόμα και νομίζουν ότι ζούμε σε προ 2004 εποχές. Αλλά μετά πάμε και σε υποκειμενικά κριτήρια με λεπτές ισορροπίες οπότε το αφήνω εδώ. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2019 από kosmasdel 1
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 7 ώρες πριν, Malthador είπε Τι εννοείς, φίλε μου; Δεν τα λέω εγώ, η Eurostat τα λέει: Προφανώς και η κρίση συμβάλλει, αλλά όχι τόσο όσο νομίζουμε. Από το 60% των Ελλήνων ηλικίας 18-34 που έμεναν με τους γονείς τους προ κρίσης, έχουμε ανέβει στο 63% μετά την κρίση, επομένως η κρίση είναι ο πραγματικότς λόγος ή απλά αποτελεί βολική δικαιολογία και στην πραγματικότητα φταίει η γενικότερη κουλτούρα που έχουμε σαν λαός; Ο αντίστοιχος μέσος όρος των ευρωπαϊκών χωρών είναι στα 40% περίπου, just sayin'. Καλά για την υπογεννητικότητα δεν χρειάζεται καν διάγραμμα, το έχουμε αναγνωρίσει σαν πρόβλημα από τη δεκαετία του '80... Νομίζω το Range 18-34 παραείναι μεγάλο. Νομιζω πιο χρησιμο είναι να δούμε τις διαφορές προ/μετα κρισης σε range 25-34 αν και ειμαι σιγουρος οτι indeed ειναι θεμα κουλτουρας σε μεγαλο βαθμο. Επίσης δεν μπορώ να πάρω σοβαρά ενα διάγραμμα με αυτον τον τίτλο. Percentage of youngsters between 18 and 34 too broke to make it on their own. Υποθετω ότι το γράφημα είναι "Percentage of youngsters between 18 and 34 still living with their parents". Αν καναν την υποθεση οτι living with parents = too broke to make it on their own τοτε πεφτουν λιγο εξω. Στα 18 σου πχ αν σπουδαζεις στην πολη που ειναι το πατρικο σου δεν ειναι θεμα "make it on your own". Και στο εξωτερικο οταν τα παιδια φευγουν στα 18 και πηγαινουν αλλου για σπουδες συντηρουνται συνηθως απο γονεις ουτως η αλλως (εκτος απο χωρες οπου σπουδαζουν φοιτητες με δανεια...). Μπορει να μενεις χωρις τους γονεις και να εισαι "too broke to make it on your own" αφου στα καλυπτουν. Γι' αυτο απο 25+ θα χει πιο πολυ νοημα η συγκριση. Είμαι πχ βεβαιος οτι λογω κρισης πολλοι 18αρηδες δηλωνουν πιο συχνα σχολες στην πολη του πατρικου τους απ το να φυγουν εξω. Αυτοι στο συγκεκριμενο διαγραμμα θα ηταν "ανεξαρτητοι" ενω ειτε μενουν στο πατρικο είτε οχι ειναι εξοδο γονεων.
aris1986 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Alloc είπε Νομίζω το Range 18-34 παραείναι μεγάλο. Νομιζω πιο χρησιμο είναι να δούμε τις διαφορές προ/μετα κρισης σε range 25-34 αν και ειμαι σιγουρος οτι indeed ειναι θεμα κουλτουρας σε μεγαλο βαθμο. Επίσης δεν μπορώ να πάρω σοβαρά ενα διάγραμμα με αυτον τον τίτλο. Percentage of youngsters between 18 and 34 too broke to make it on their own. Υποθετω ότι το γράφημα είναι "Percentage of youngsters between 18 and 34 still living with their parents". Αν καναν την υποθεση οτι living with parents = too broke to make it on their own τοτε πεφτουν λιγο εξω. Στα 18 σου πχ αν σπουδαζεις στην πολη που ειναι το πατρικο σου δεν ειναι θεμα "make it on your own". Και στο εξωτερικο οταν τα παιδια φευγουν στα 18 και πηγαινουν αλλου για σπουδες συντηρουνται συνηθως απο γονεις ουτως η αλλως (εκτος απο χωρες οπου σπουδαζουν φοιτητες με δανεια...). Μπορει να μενεις χωρις τους γονεις και να εισαι "too broke to make it on your own" αφου στα καλυπτουν. Γι' αυτο απο 25+ θα χει πιο πολυ νοημα η συγκριση. Είμαι πχ βεβαιος οτι λογω κρισης πολλοι 18αρηδες δηλωνουν πιο συχνα σχολες στην πολη του πατρικου τους απ το να φυγουν εξω. Αυτοι στο συγκεκριμενο διαγραμμα θα ηταν "ανεξαρτητοι" ενω ειτε μενουν στο πατρικο είτε οχι ειναι εξοδο γονεων. Δεν χρυσωνεται το χαπί έτσι είναι όπως τα λέει. Εκτός αν υπάρχει συνομωσία στην Eurostat και τα έφτιαξαν επίτηδες τα διαγράμματα έτσι. Όπως και να έχει και εγώ που δεν ήμουν παντρεμένος αλλά συζούσα, έτσι και παντρεμένος φίλος έτσι και άλλοι μόλις τα "έσπασαν" με το ταίρι τους σειρά πήρε το ενοίκιο να σπάσει βασικά όλος ο τρόπος ζωής και ξανά πίσω στο πατρικό. Γιατι 350€ νοίκι μόνος δεν γινόταν να δίνω ενώ όταν τα μοιραζόμαστε οι 2 μας ήταν καλά. Άσε που τώρα μετά Airbnb αναπαλαιώσεις ή επειδή δεν χτίζονται καινούργια έχουν πάει στον Θεό τα νοίκια. Στον Θεό. Ευτυχώς γέρασαν οι γονείς έφυγαν στο χωριό και ζω μόνος στο πατρικό. Νο νοίκι μόνο λογαριασμούς.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, aris1986 είπε Δεν χρυσωνεται το χαπί έτσι είναι όπως τα λέει. Εκτός αν υπάρχει συνομωσία στην Eurostat και τα έφτιαξαν επίτηδες τα διαγράμματα έτσι. Όπως και να έχει και εγώ που δεν ήμουν παντρεμένος αλλά συζούσα, έτσι και παντρεμένος φίλος έτσι και άλλοι μόλις τα "έσπασαν" με το ταίρι τους σειρά πήρε το ενοίκιο να σπάσει βασικά όλος ο τρόπος ζωής και ξανά πίσω στο πατρικό. Γιατι 350€ νοίκι μόνος δεν γινόταν να δίνω ενώ όταν τα μοιραζόμαστε οι 2 μας ήταν καλά. Άσε που τώρα μετά Airbnb αναπαλαιώσεις ή επειδή δεν χτίζονται καινούργια έχουν πάει στον Θεό τα νοίκια. Στον Θεό. Ευτυχώς γέρασαν οι γονείς έφυγαν στο χωριό και ζω μόνος στο πατρικό. Νο νοίκι μόνο λογαριασμούς. Δεν είναι θεμα συνομωσιας. (Μπορεί να) είναι θέμα cherry picking στα statistics που θα δείξεις και θέμα flashy τίτλων. Το διάγραμμα δεν είναι από Eurostat (το source ειναι Εurostat). To Bloomberg μπορει να εχει βαλει πιο πιασαρικο τιτλο. All I'm saying ειναι οτι το 18-34 δεν μου λεει κατι και γνωριζω οτι σχεδον παντα η Eurostat εχει breakdown και σε 25-34 που είναι πολύ πιο χρήσιμο για το συγκεκριμενο στατιστικο καθως στα 18-24 είναι (σχετικα) φυσιολογικο να μενεις με γονεις εφοσον σπουδαζεις στην πολη σου και δεν δουλευεις. Και ενηγουεη ολο το point της ιστοριας ειναι το αν σ' αυτο ευθυνεται η κριση ή οχι. Απο 60% το 2009 σε 64% το 2014 σου λεει οτι ουτως η αλλως ειναι θεμα κουλτουρας. Δεν το λες νορμαλ το 60% και κριση το 64%... Αυτο που λεω εγω ειναι οτι εχει πιο μεγαλο νοημα να δεις τη διαφορα στο range 25-34 όπου μαλλον θα είναι πιο τρανταχτή η διαφορά (αλλά και πάλι θα είναι περισσότερο θεμα κουλτουρας). Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2019 από Επισκέπτης
nasmania Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Χωρίς να ξέρω το κόστος ζωής στο Βόλο (πέρα ότι είναι όμορφα σαν τοποθεσία) θεωρώ ότι με σύνεση στα έξοδα σου βγαίνεις και αποταμιεύεις και ένα μικρό ποσό για στραβές . Προσπάθησε να μάθεις από πριν το κόστος ζωής και ενοικίων (πήγαινε π.χ. ένα Σ/Κ να δεις τι παίζει) μην βρεθείς προ εκπλήξεων. π.χ. Ηράκλειο που είμαι τα ενοίκια είναι πανάκριβα (ακριβότερα και από Αθήνα) με την ζωή ελαφρώς φτηνότερη σε μάσα αλλά ακριβότερη σε ψώνια! Πέρα από αυτό νομίζω είναι κατά πόσο το θες πραγματικά και σαν δουλειά αλλά και σαν αλλαγή περιβάλλοντος ! Όπως και να χει πάντως (και είπαν και άλλα παιδιά) δεν πας και Ουγκάντα αν κάτι στραβώσει γυρνάς και μελετάς το επόμενο βήμα σου
tsipakis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 13 ώρες πριν, Μάκαρος είπε Το σχολιο μου δεν ηταν για τον καιρο αλλα για την διαφορετικη νοοτροπια μεταξυ Ελλαδος και Δανιας. Θα σου αναφερω το πιο απλο παραδειγμα για την Αθηνα(αν μενεις κι εσυ Αθηνα θα το εχεις παρατηρησει). Ποσα μποτιλιαρισματα δημιουργουνται οταν βρεχει ? Απειρα. Γτ ? Γτ ολοι παιρνουν τα αυτοκινητα τα μποτιλιαρισματα ειναι επειδη δεν υπαρχει σωστη υποδομη και οχι επειδη ολοι ειναι με ενα αυτοκινητο οταν βρεχει με 750 απλα επιβιωνεις αλλα δεν ζεις
APPLEGEEK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 6 ώρες πριν, tsipakis είπε τα μποτιλιαρισματα ειναι επειδη δεν υπαρχει σωστη υποδομη και οχι επειδη ολοι ειναι με ενα αυτοκινητο οταν βρεχει με 750 απλα επιβιωνεις αλλα δεν ζεις Με.750 μόνος σου στερεισε πολλά. Με 1000+ επιβιώνεις
Makis38 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Βγαίνει όπως είπανε και οι προηγούμενοι αλλά φυσικά οριακά. Ζούσα μόνος μου για χρόνια, καλά τώρα με οικογένεια, άσε. Σπίτι μικρό με κοινόχρηστα μπορεί και 300 το μήνα αλλά όλο το χρόνο. Φως Νερό Τηλέφωνο χοντρικά το μήνα, 100 ευρώ. Supermarket 180 το μήνα. Αυτοκίνητο παπί (ασφάλειες, τέλη) 50 το μήνα, + καύσιμο 50 το μήνα, 100 σύνολο. Σύνολο: 680. Τα υπόλοιπα να φας κάτι λίγο απ᾽έξω, και φυσικά ούτε λόγος για ένδυση, υπόδηση, γλέντια, ποτά, γκόμενες, υγεία κλπ. Αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις