Stamer Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 8 ώρες πριν, trinto είπε Βλέπω έχει μεγάλη απήχηση το θέμα και για να πω την αλήθεια δεν έχω διαβάσει όλες τις απαντήσεις. Θα το κάνω όμως. Το κακό είναι ότι έχει πλατειάζει η συζήτηση και φεύγουμε από την ουσία (αυτό που με ενδιαφέρει δηλαδή). Ενδιαφέροντα αυτά που λέγονται όμως. Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες αλλά η δουλειά δεν είναι delivery, πωλητής ή κάτι τέτοιο και σίγουρα μπορεί να μπει στο βιογραφικό. Βασικά και τα 750€ θεωρούνται λίγα, ελπίζω σε κανένα χρόνο να αυξηθούν. Οπότε ναι, υπάρχουν προοπτικές. Βέβαια στην ελλάδα δε ξέρεις τι σου ξημερώνει. Μπορεί να ξυπνήσεις ένα πρωί και εκεί που δουλεύεις να δεις λουκέτο. Η πόλη είναι ο Βόλος, βρίσκω γκαρσονιέρες με ~250€, απλά έλεγα μήπως πάω σε κάτι μεγαλύτερο (60-80τμ) γι αυτό έβαλα 300€ για ενοίκιο (μάλλον είμαι υπερβολικός όμως), αλλά απ ότι καταλαβαίνω καλύτερα να κοιτάω γκαρσονιέρες των 250€ (~30τμ) γιατί δε με παίρνει. Αυτοκίνητο έχω μικρό 1000cc και παπί 125cc. ΜΜΜ δε θα χρειαστώ καν και ίσως πηγαίνω και με ποδήλατο στη δουλειά αν δε νοικιάσω πολύ έξω. άρα 0 έξοδα. Δε καπνίζω, καφέδες απ έξω παίρνω αλλά αυτά θα τα κόψω έτσι κι αλλιώς. Και όπως είπα, τα αρχικά έξοδα δε τα υπολογίζω. Στο Βόλο ρε φίλε!? Αγαπημένη πόλη... Δεν ξέρω τι θα κάνεις αλλά να μην ξεχνάς οτι από κάτω θα έχεις την όμορφη παραλιακή με τα τσιπουράδικα και τα συναφή και από πάνω το Πήλιο! Δεν θα ξέρεις που να πρωτοπάς Πάντως στον Βόλο θα μπορούσα πολύ άνετα να μείνω. Επίσης... μη μας τρολάρεις ξαφνικά. Δεν ανήγουμε thread να ρωτάμε αν θα βγαίνουμε με 750 και ξεφουρνίζουμε οτι σκεφτόμαστε και 80τμ. 2
tsibosp Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Φιλε μου επειδη ειμαι πανω κατω στην ιδια θεση με εσενα. Αυτη τη στιγμη παιρνω 640 ευρω και ζω με τους δικους μου (παω 35) και προφανως πρεπει να την κανω σιγα σιγα τα τελευταια 2 χρονια που εχω δουλεια καθως πριν ημουν ολιγον ανεργος τα βαζω σχεδον ολα στην ακρη και εχω κανει μια καλη καβατζα.Τα εχω βαλει κατω 100 φορες και εχω καταληξει στο εξης. Νοικι που λες 300 ευρω θεωρω οτι ειναι λιγο υπερβολικο με 200-220 βρισκεις μια αξιοπρεπη γκαρσονιερα. υπολογισε και ενα 130-150 για λογαριασμους το μηνα(ιντερνετ, τηλεφωνο, κοινοχρηστα, ρευμα, νερο). Μονο για το σπιτι καθαρα θες σχεδον 350 ευρω. δλδ το μισο μισθο σου. Μετα εχεις να φας, ψωνια για το σπιτι παρελκομενα (καθαριστικα , οδοντοκρεμες κτλ), να ντυθεις και να βγεις 2-3 φορες την βδομαδα να γνωρισεις καναν ανθρωπο. Διαιρεσε τα 400 που σ μενουν με το 30 (μερες μηνα) ητοι 13,30 ευρω την ημερα για τα παραπανω. Δεδομενου του οτι οι αναγκες του καθενα ειναι ξεχωριστες υπολογισε αν σε παιρνει. Προσωπικα με τα 640 θα το προχωρησω για το μοναδικο λογο οτι δεν θα εχω τα εξοδα του φαγητου καθως θα παιζει ταπερακι απο το σπιτι αν και γω μαγειρευω αρκετα. Εγω βεβαια σαν ανθρωπος δεν πολυβγαινω, δεν εχω κανενα κολλημα να φοραω διαφορετικα ρουχα-παπουτσια καθε μερα, τη βρισκω στο σπιτι μου με τον υπολογιστη μου (η μοναδικη ισως υπερβολη μου απο αποψη εξοδων) και το ps4 μου μαζι με κανα φιλο-γκομενα(οποτε υπαρχει), ταινιες και τα λοιπα. Ειναι και τι ανθρωπος εισαι γενικα. Με το εξω δεν εννοω να πας να πιεις ενα καφε προφανως και ενα ποτο αλλα τραπεζια σε μπουζουκια, 10 ποτα για να γουσταρουμε και τα λοιπα. 3
aris1986 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 7 ώρες πριν, APPLEGEEK είπε 1600 και δεν καπνίζω ούτε πίνω ούτε βγαίνω ίσα ίσα είμαι Έχετε άλλη ζωή εσείς αλλά χούγια. Μπορεί να φτιάχνετε το αμάξι, μπορεί να παίρνετε παιχνίδια για PlayStation κάθε μηνα καινούργια, μπορεί να παίζεις τζόγο, μπορεί να τρως προσούτο αντί για ζαμπόν κτλπ.
punky Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 16 ώρες πριν, margaritagr είπε Το μένεις μόνος σου -κι ας μην εχεις να πληρωσεις τη δεη- είναι αξιοπρέπεια σε έναν δικό σου κόσμο. Στον δικό μου για να κάνεις το επόμενο βήμα πρέπει να έχεις τα κατάλληλα εφόδια για να μη καταλήξεις να περιμένεις 2 μήνες ραντεβού για να δεις έναν γιατρό τσάμπα. Να σου πω την αλήθεια, εγώ πέρασα και περίπου μια διετία που δεν έτρωγα και κάθε μέρα. Και δεν σου μιλάω για την εποχή της "κρίσης". Σου λέω για τότε που πήγαινα τη Δευτέρα στη δουλειά κι όλοι συζητούσαν που πήγαν εκδρομή το ΣΚ, τότε που ανακάλυψε το brunch ο νεοέλληνας και τις διακοπές σε νησί το Πάσχα. Δεν το μετάνιωσα ποτέ. Γιατί έμαθα να μη φθονώ, έμαθα να αντέχω, να κάνω υπομονή, να βρίσκω τη χαρά σε πράγματα έξω από την ποζεριά, έμαθα πραγματικά να είμαι ο εαυτός μου. Κι όταν ήρθε η κρίση, δεν κατέρρευσε ο κόσμος μου. 9 1
thefondas Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Μένω κ εργάζομαι στην Ιεράπετρα Κρήτης. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας (Κατά το ΣΥΡΙΖΑ) , αγροτης με καλλιέργεια κηπευτικών (Κατά το ΠΑΣΟΚ) Η απορία μου είναι η εξής: Απασχολώ 3 μόνιμους εργάτες (Πακιστάν) που τους πληρώνω 27 ευρώ καθαρά την ημέρα, για 7.5 ώρες δουλειά στο θερμοκήπιο. (8 ώρες μαζί με τον καφέ τους σύνολο παραμονής στη μονάδα) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ θα πλήρωνα 30 καθαρά, αν είχα να κάνω με Έλληνες, που να καταλαβαινόμαστε....τα Πακιστανικα μου είναι άθλια κ δεν βλέπω να πολυκαταλαβαινουν την μητρική μου γλώσσα.... Τους πληρώνω extra την βενζίνη τους , και τους κάνω κ κανένα δωράκι (χρήματα) αν η δουλειά τους με ευχαριστεί. Απορίες: 1) πως τη βγάζετε με 500 ευρώ. Προτείνω να γίνει μελέτη κ να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα. (Δεν ειρωνεύομαι...) 2)ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΑΤΕ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ ????.ψάχνετε για απίθανα πράγματα και δεν σας απασχολεί το βασικό : ααξιοπρεπής επιβίωση .... Στην διάθεση σας για επεξηγήσεις.... 2 1 2
greengr21 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, thefondas είπε 1) πως τη βγάζετε με 500 ευρώ. Προτείνω να γίνει μελέτη κ να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα. (Δεν ειρωνεύομαι...) Κάνεις δεν είπε οτι τη βγάζει κάποιος με 500αρικο σε αυτό το thread, που το διαβασες;
mpermpatis Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 11 ώρες πριν, Malthador είπε Η υπογεννητικότητα και η προσκόλληση στην οικογένεια είναι προβλήματα πολύ προγενέστερα της κρίσης. Απλά η κρίση είναι μια βολική δικαιολογία για τα πάντα. Νομίζω ότι έχεις μια λάθος άποψη, αλλά με την ίδια λογική μπορώ να πω ότι μας πλασάρουν την κρίση άλλα δεν υπάρχει στην ουσία και είναι ένα τέχνασμα μίας μεγάλης συνωμοσίας που έχει σκοπό την διάλυση της οικογένειας, την εξαθλίωση και την αποδυνάμωση του κράτους ! δυστυχώς θα πρέπει να το δούμε αλλιώς το θέμα και όχι αυτό το παραλήρημα που βλέπω από όλους και την συνέχιση της στέρησης και της ξεφτίλας του ατόμου που είμαστε! τι θα πει συμβιβάσου, στερήσου???? έχουμε γίνει υποχείρια μια ανεξέλεγκτης κατάστασης και ο κάθε ένας κοιτάζει την πάρτι του, γιαυτό τα χάσαμε όλα! 1
micos000 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ να πω το εξής. Αφού έχουμε σαν πόλη τον Βόλο μάλλον πρέπει να προσθέσουμε στον υπολογισμό και μια πιθανή δεύτερη δουλειά, ίσως μόνο ΠΣΚ. Αυτό θα ανεβάσει το κασέ αρκετά και μάλλον θα είναι μαύρα οπότε δε θα φαίνονται πουθενά. Αυτό, σε συνδυασμό με τα οφέλη της ιδιωτικότητας, της προοπτικής εξέλιξης, το ότι μπορεί να βρεθεί ποιο εύκολα (λόγω μεγάλης πόλης) κάποιο έτερο ήμισυ (κατά προτίμηση που να δουλεύει) και να υπάρξει διαμοιρασμός στα έξοδα, νομίζω ότι δείχνουν στον δρόμο της μετακόμισης. Πάντως μην απορρίπτεις, τουλάχιστον στην αρχή, τα τάπερ το Σαββατοκύριακο. Δεν είναι κακό. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2019 από micos000
ardi21 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, micos000 είπε Εγώ να πω το εξής. Αφού έχουμε σαν πόλη τον Βόλο μάλλον πρέπει να προσθέσουμε στον υπολογισμό και μια πιθανή δεύτερη δουλειά, ίσως μόνο ΠΣΚ. Αυτό θα ανεβάσει το κασέ αρκετά και μάλλον θα είναι μαύρα οπότε δε θα φαίνονται πουθενά. Αυτό, σε συνδυασμό με τα οφέλη της ιδιωτικότητας, της προοπτικής εξέλιξης, το ότι μπορεί να βρεθεί ποιο εύκολα (λόγω μεγάλης πόλης) κάποιο έτερο ήμισυ (κατά προτίμηση που να δουλεύει) και να υπάρξει διαμοιρασμός στα έξοδα, νομίζω ότι δείχνουν στον δρόμο της μετακόμισης. Πάντως μην απορρίπτεις, τουλάχιστον στην αρχή, τα τάπερ το Σαββατοκύριακο. Δεν είναι κακό. Συμφωνοι αλλα ο φιλος δεν πρεπει να παει με αυτο το σκεπτικο. Δουλεια δευτερη μπορει να μην βρει η να μην θελει να βρει. Ποσω μαλλον κοπελα που να δουλευει με ενα αξιοπρεπη μισθο. Μπορει να γινουν και τα δυο η το ενα απο τα δυο αμεσως, μπορει να μην γινει τιποτε απο τα δυο για πολυ καιρο. Με λιγα λογια ο προγραμματισμος γινεται παντα με αυτα που εχεις σιγουρα και με ενα πολυ ρεαλιστικο σεναριο. Οχι με το τι μπορει να γινει και με σεναριο που δεν μπορει να πραγματοποιηθει. Του στυλ "ενταξει θα τρωω 1 μηνα μονο φακες" η "θα παρω αυξηση 150 ευρω τον επομενο χρονο". Αλλιως παιζεις με τις πιθανοτητες. Αν ειναι τετοιος τυπος go for it. Aλλα δεν νομιζω, για να εχει ανοιξει θεμα στο φορουμ. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2019 από ardi21
mirrage Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 31/1/2019 στις 12:43 ΠΜ, *Kopanos* είπε Η ερώτηση μου είναι αν τα 500€ που βγάζεις αν τα χαλάς ολα ή σου μένει και κάτι στην τσέπη; Γιατί με 250€ παραπάνω δεν βγαίνει να συντηρείς σπίτι με ενοίκιο, φαγητό και λογαριασμούς. Αν κόψεις απο εξόδους μπορείς να βγάλεις τα έξοδα σου με 750€ απλα οριακά. Εγώ με 750 πληρώνω 240 νοίκι, λογαριασμούς, φαγητο ρούχα κτλ και μένουν κ στην άκρη.Αν βρει σπίτι με χαμηλό ενοίκιο και οχι κάνα 350αρι βγαίνει εύκολα. Δεν έχω αμάξι όμως... Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2019 από mirrage 1
kogba Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 40 λεπτά πριν, thefondas είπε Απορίες: 1) πως τη βγάζετε με 500 ευρώ. Προτείνω να γίνει μελέτη κ να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα. (Δεν ειρωνεύομαι...) 2)ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΑΤΕ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ ????.ψάχνετε για απίθανα πράγματα και δεν σας απασχολεί το βασικό : ααξιοπρεπής επιβίωση .... Στην διάθεση σας για επεξηγήσεις.... Αυτή την απορία έχω και εγώ με τον κόσμο: Άντε να το καταλάβω για κάποιον νέο που δεν έχει καταλάβει πολύ σκληρή πραγματικότητα, βολεύεται με λίγα χρήματα, συμπληρώνουν οι δικοί του άλλα τόσα και νομίζει ότι έτσι θα είναι πάντα. Οι μεγαλύτεροι όμως, τι δικαιολογία έχουν; Δεν έχουν όνειρα για το μέλλον τους; Νομίζουν ότι οι γονείς θα ζουν για πάντα; Αυτοί οι γονείς, δεν θα χρειαστούν κάποια στιγμή φροντίδα, όπως φρόντιζαν οι ίδιοι τα παιδιά τους μια ζωή; Φόροι, ΕΝΦΙΑ, ασφάλειες, τέλη, σέρβις, βενζίνες, ρούχα, γιατροί, διασκέδαση, είναι τόσα πολλά που διαρκώς ζητούν χρήματα. Πώς θα προσφέρει κάποιος στον εαυτό του και στους δικούς του, αν βολεύεται να φυτοζωει, αν δεν ψάχνεται διαρκώς επαγγελματικά; Έχω εξασκήσει το επάγγελμα που τελείωσα αρχικά και για μερικά χρόνια, αλλά όταν βλέπεις ότι δεν υπάρχει πλέον ζήτηση, ψάχνεσαι. Άλλαξα πολλά προσωρινά επαγγέλματα. Και χαμαλικι έκανα και ήμουν/ είμαι σε δουλειά που δεν υπάρχει " Δευτέρα- Παρασκευή", Σαββατοκύριακο και αργίες. Τα χρήματα όμως δεν μου λείπουν, ζω καλά και βοηθάω και την οικογένεια συχνά, χωρίς να ζοριζομαι ιδιαίτερα. Το πρόβλημα υπήρχε και με την γενιά των 700ων. Και περισσότερων χρημάτων πιο πριν. Φοβόμαστε τον κόπο η να δοκιμάσουμε και κάτι άλλο από αυτό που σπουδάσαμε μια φορά και έναν καιρό;
micos000 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, ardi21 είπε Συμφωνοι αλλα ο φιλος δεν πρεπει να παει με αυτο το σκεπτικο. Δουλεια δευτερη μπορει να μην βρει η να μην θελει να βρει. Ποσω μαλλον κοπελα που να δουλευει με ενα αξιοπρεπη μισθο. Μπορει να γινουν και τα δυο η το ενα απο τα δυο αμεσως, μπορει να μην γινει τιποτε απο τα δυο για αρκετο καιρο. Με λιγα λογια ο προγραμματισμος γινεται παντα με αυτα που εχεις σιγουρα και με ενα πολυ ρεαλιστικο σεναριο. Οχι με το τι μπορει να γινει. Δε διαφωνώ, γι αυτό και είπα "μια πιθανή δεύτερη δουλειά". Αν η βασική δουλειά είναι μόνο πρωί θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το απόγευμα ή το ΣΚ, έστω και για delivery γιατί τα 750 είναι όντως οριακά για ζωή σε πόλη με αμάξι και πλήρη έξοδα. Με ένα χιλιάρικο νομίζω είναι κάποιος άνετος. Επίσης υπάρχει και μια ακόμα παράμετρος. Αν η τωρινή κατοικία είναι σε χωριό και η απόσταση από την δουλειά είναι κάτω των 20 λεπτών με το αυτοκίνητο υπάρχει και η περίπτωση της προσωρινής διαμονής όπως έχει τώρα μέχρι να βρεθεί καλό και φθηνό σπίτι χωρίς βιασύνες. Επίσης, κάποιες φορές είναι προτιμότερη η διαμονή σε κοντινό χωριό ή έξω από την πόλη με φθηνό νοίκι (100-150€ για κανονικό σπίτι) με έξοδα μετακίνησης κάτω από 100€. Επίσης, αν υπάρχει και συγκοινωνία ακόμα καλύτερα. Όλα όμως είναι παράμετροι που μόνο ο trinto μπορεί και πρέπει να υπολογίσει. Εμείς μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε επειδή δε μπορούμε να έχουμε την πλήρη εικόνα της κατάστασης. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, thefondas said: 1) πως τη βγάζετε με 500 ευρώ. Προτείνω να γίνει μελέτη κ να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα. (Δεν ειρωνεύομαι...) Μόνος μου, χωρίς ενοίκιο και λογαριασμούς, με ρούχα πλυμένα και σιδερωμένα και χωρίς να πληρώνω έξοδα για φαγητό, όχι με €500 τη έβγαζα και με €300 την έβγαζα με τις ποτάρες μου και τις κονσόλες μου μάλιστα. 1 hour ago, mpermpatis said: Νομίζω ότι έχεις μια λάθος άποψη, αλλά με την ίδια λογική μπορώ να πω ότι μας πλασάρουν την κρίση άλλα δεν υπάρχει στην ουσία και είναι ένα τέχνασμα μίας μεγάλης συνωμοσίας που έχει σκοπό την διάλυση της οικογένειας, την εξαθλίωση και την αποδυνάμωση του κράτους ! δυστυχώς θα πρέπει να το δούμε αλλιώς το θέμα και όχι αυτό το παραλήρημα που βλέπω από όλους και την συνέχιση της στέρησης και της ξεφτίλας του ατόμου που είμαστε! τι θα πει συμβιβάσου, στερήσου???? έχουμε γίνει υποχείρια μια ανεξέλεγκτης κατάστασης και ο κάθε ένας κοιτάζει την πάρτι του, γιαυτό τα χάσαμε όλα! Πρώτον, στερείσαι και συμβιβάζεσαι είτε παίρνεις €500 είτε €5000. Προσάρμοζεις τον τρόπο ζωής σου στα χρήματά σου. Στην πρώτη περίπτωση δεν πας για καφέ, στην δεύτερη περίπτωση δεν αγοράζεις Ferrari. Δεύτερον και όλα πληρωμένα να τα έχεις, όταν εξαρτάσαι από άλλα άτομα πάλι στερήσε και συμβιβάζεσαι. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2019 από Malthador
Μάκαρος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 10 ώρες πριν, trinto είπε Αυτοκίνητο έχω μικρό 1000cc και παπί 125cc. ΜΜΜ δε θα χρειαστώ καν και ίσως πηγαίνω και με ποδήλατο στη δουλειά αν δε νοικιάσω πολύ έξω. άρα 0 έξοδα. Δε καπνίζω, καφέδες απ έξω παίρνω αλλά αυτά θα τα κόψω έτσι κι αλλιώς. Και όπως είπα, τα αρχικά έξοδα δε τα υπολογίζω. Μην υπολογιζεις οτι θα εχεις 0 εξοδα, κυριως απο το αυτοκινητο. Μερες που θα βρεχει δεν θα μπορει να παρεις ποδηλατο ή μηχανακι
mirrage Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Μάκαρος είπε Μην υπολογιζεις οτι θα εχεις 0 εξοδα, κυριως απο το αυτοκινητο. Μερες που θα βρεχει δεν θα μπορει να παρεις ποδηλατο ή μηχανακι Έχω 3 χρόνια να κάνω ποδήλατο αλλά σαν την βόλτα στην βροχή η το χιόνι δεν έχει! Και δεν κάνω πλάκα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις