eidikos33 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Ρε παιδιά ένα ατομο θέλει 350 ευρώ για φαγητό άνετα αν βάλεις μέσα και τα γεύματα 1
santac Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 για να μην ανοίγω άλλο θέμα διότι είμαι σε παρόμοια φάση, έχω μια απορία. αν πεις ότι θέλεις να νοικιάσεις ένα σπίτι και προτείνεις να προπληρώσεις τα ενοίκια ενός έτους υπάρχει περίπτωση να γλιτώσεις κάτι; Βασικά θέλω να πω, συνηθίζεται κάτι τέτοιο; πως το βλέπετε σαν σκέψη; αν ήταν δικό σας το σπίτι τι θα λέγατε;
talibanakos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, trinto είπε από τα 500€ τώρα μου μένουν αλλά δε πληρώνω ρεύμα, βλάβες στο σπίτι.....μπορεί καμιά φορά να πληρώσω τίποτα ψώνια στο μαρκετ, αλλά μέχρι εκεί. Ηλικια;
eidikos33 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, santac είπε για να μην ανοίγω άλλο θέμα διότι είμαι σε παρόμοια φάση, έχω μια απορία. αν πεις ότι θέλεις να νοικιάσεις ένα σπίτι και προτείνεις να προπληρώσεις τα ενοίκια ενός έτους υπάρχει περίπτωση να γλιτώσεις κάτι; Βασικά θέλω να πω, συνηθίζεται κάτι τέτοιο; πως το βλέπετε σαν σκέψη; αν ήταν δικό σας το σπίτι τι θα λέγατε; Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο... Συνήθως όλοι κοιτάνε να μη πληρώνουν καθόλου 1
santac Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, eidikos33 είπε Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο... Συνήθως όλοι κοιτάνε να μη πληρώνουν καθόλου πες ότι έχεις τα λεφτά καβάτζα και δεν είσαι λαμόγιο. Ακούγεται ηλίθια σκέψη;
eidikos33 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, santac είπε πες ότι έχεις τα λεφτά καβάτζα και δεν είσαι λαμόγιο. Ακούγεται ηλίθια σκέψη; Ε ναι ξέρεις πόσος κόσμος έχει τα χρήματα και πληρώνει με δόσεις αν γίνεται κάτι που θέλει να αγοράσει ? Ηλίθιο μου ακούγεται ακόμα και άτοκες να είναι αλλά τι να πω .. 1
santac Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, eidikos33 είπε Ε ναι ξέρεις πόσος κόσμος έχει τα χρήματα και πληρώνει με δόσεις αν γίνεται κάτι που θέλει να αγοράσει ? Ηλίθιο μου ακούγεται ακόμα και άτοκες να είναι αλλά τι να πω .. εννοείται. εδώ άλλος παίρνει δάνειο ενώ έχει τα χρήματα και στο τέλος με το επιτόκιο πληρώνει περισσότερα μόνο και μόνο για να μη χαλάσει τα έτοιμα. Αλλα αν πχ είναι ένα σπίτι που ας πούμε το νοικιάζει ο άλλος 350€ (12*350€ =4200€ το έτος) αν τα σκάσεις όλα μπροστά δε θα πετύχεις μια μείωση. αν ο άλλος είναι και κανένας λιγούρης κιόλας.... Εσένα αν στο προτέινανε τι θα έλεγες. Το σκέφτομαι σοβαρά σαν σκέψη. Από τη στιγμή που έχω τα χρήματα γιατί να μη το κάνω;
eidikos33 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Κάντο αν και δε νομίζω να συγκινηθεί κάνεις Όλοι κοιτάνε να δηλώνουν λιγότερα στην εφορία από αυτά που λαμβάνουν
santac Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Κάντο αν και δε νομίζω να συγκινηθεί κάνεις Όλοι κοιτάνε να δηλώνουν λιγότερα στην εφορία από αυτά που λαμβάνουν αυτό είναι άλλη ιστορία. Αν θέλουν πάλι δηλώνουν λιγότερα. Τα μισά σε συμβόλαιο και τα μισά μαύρα.
l337 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Η ερώτηση εχει μόνο μία υγιή απάντηση. Να πας να μείνεις μόνος σου με τα 750. 13
ge-lyk Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, santac είπε για να μην ανοίγω άλλο θέμα διότι είμαι σε παρόμοια φάση, έχω μια απορία. αν πεις ότι θέλεις να νοικιάσεις ένα σπίτι και προτείνεις να προπληρώσεις τα ενοίκια ενός έτους υπάρχει περίπτωση να γλιτώσεις κάτι; Βασικά θέλω να πω, συνηθίζεται κάτι τέτοιο; πως το βλέπετε σαν σκέψη; αν ήταν δικό σας το σπίτι τι θα λέγατε; ...εννοείται ότι γίνεται. Ξέρω τουλάχιστον δύο περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης δέχτηκε να κόψει κάτι εάν προπληρωνοταν για ένα διάστημα. Βέβαια, δε δηλώθηκαν όλα. 1
overpower Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 200 ευρώ λογαριασμούς δεν ξέρω πως βγάζετε μερικοί. Μόνος μου και πληρώνω κάνα 120/μήνα. Anyway, σαν φοιτητής, και δεδομένου ότι τρώω και λέσχη μερικές φορές και επίσης χωρίς να καπνίζω ούτε πίνω πολύ, ένα 550-600 το θέλω άνετα. Επίσης, πχ σούπερ προσωπικά τρώω κάνα 30-40/εβδομαδα (βλακειουλες/τοστ κτλ). Δεδομένου ότι θα μαγειρευεις θα θες κάνα 60. Στα + βάλε και όποια βενζίνη θα χρειαστείς, τέλη, ίσως μηνιαία κάρτα ΜΜΜ. Δεδομένου ότι θες και να πηγαίνεις και για κάνα ταξίδι, δύσκολα. Σίγουρα ίσως βοηθούσε η συγκατοίκηση. Νοίκι + πάγια/2
Curtis76 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Φιλε εγω 1200€ παινρω και εχω και παιδι και πειναμε. 1 2
papoys1 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, santac είπε για να μην ανοίγω άλλο θέμα διότι είμαι σε παρόμοια φάση, έχω μια απορία. αν πεις ότι θέλεις να νοικιάσεις ένα σπίτι και προτείνεις να προπληρώσεις τα ενοίκια ενός έτους υπάρχει περίπτωση να γλιτώσεις κάτι; Βασικά θέλω να πω, συνηθίζεται κάτι τέτοιο; πως το βλέπετε σαν σκέψη; αν ήταν δικό σας το σπίτι τι θα λέγατε; Θεωρώ ότι θα πετύχεις καλύτερη τιμή γιατί άλλο να βάζει σίγουρα ο ιδιοκτήτης 2.000 ευρώ σήμερα στην τσέπη και άλλο να σκέφτεται με τους μπαταχτσήδες που υπάρχουν αν μετά από ένα χρόνο θα έχει βάλει σίγουρα στη τσέπη 2500 π..χ. και με τη σκέψη ότι μπορεί να μπλέξει και με δικηγόρους αν ο άλλος δεν πληρώνει. Προσωπικά αν είχα μία γκαρσονιέρα και την νοίκιαζα σε αγνώστους θα το έκανα και με κλειστά μάτια μάλιστα. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από papoys1
EvilEyes Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Φίλε μου, η γνώμη μου είναι κάνε την κίνηση. Πρέπει κάποια στιγμή να ανεξαρτητοποιηθεις από γονείς και τα έτοιμα. Πιστεύω με λίγο ψάξιμο παραπάνω θα βρεις ένα σωστό σπιτάκι με κάνα 230-250 ευρώ. Αν κάνεις καλή διαχείριση σε ρεύμα και ψώνια δε θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα. Ήδη έχεις το αυτοκίνητο σου και το παπί, το οποίο θα σου λύσει τα χέρια. Ούτως η άλλος σε λίγο ανοίγει και ο καιρός. Δε χρειάζεται να ξοδέψεις όλη τη καβατζα σου για νέα έπιπλα από την αρχή, τα απαραίτητα στην αρχή και τα υπόλοιπα με τον καιρό. Το ότι μαγειρεύεις και μόνος σου είναι και αυτό θετικό. Είναι σπουδαίο πράγμα να αναλαμβάνει κάνεις τη ζωή στα χέρια του. Στην τελική, εγώ θα συζητήσω με τους γονείς για ένα τέτοιο σημαντικό βήμα της ζωής μου , αν μπορούν να συνεισφέρουν μια μικρή βοήθεια στα έξοδα τον πρώτο καιρό μέχρι να σταθεροποιηθούν τα πράγματα. 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις