Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
5 hours ago, Stamer said:

Και τι ακριβώς πειράζει αν σε ρωτήσει η μάνα σου  "που πας?". Αν σε ρωτούσε ένας συγκάτοικος ή η σχέση σου, πόση διαφορά θα είχε?

Ρε αρχηγέ, κολλάς σε λεπτομέρειες. Το πρόβλημα δεν είναι η ερώτηση ή ο έλεγχος. Είναι το να μην δίνεις αναφορά καν. Ή να τρως ότι φαγητό θέλεις το μεσημέρι. Ή να παίζεις πλειστέσιον στην τηλεόραση του σαλονιού σου όποτε γουστάρεις. Ή να ακούς στο τέρμα Archenemy χωρίς να σε πρήζουν τι σατανιστικά είναι αυτά. Ή να κυκλοφορείς με το τσουτσούνι έξω όλη μέρα άμα σου τη βαρέσει.

Είναι όλα τα παραπάνω μαζί. Για εμένα η ανεξαρτησία μου δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο και δεν την αλλάζω με τίποτα. Από εκεί και πέρα ο καθένας τα ζυγίζει όπως θεωρεί ότι τον συμφέρει.

Πάντως, αυτό το πράγμα που γίνεται στην Ελλάδα και 35 χρονών μαντράχαλοι/-ες μένουν μαζί με τους γονείς τους είναι πολύ θλιβερή παραφωνία. Γνώμη μου ε.

• Like 4
  • Thanks 1
  • Απαντ. 401
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι και θα σου κάτσει ένας μήνας που θα χρειαστείς απονεύρωση, ή χειρότερα θήκη για δόντι και θα κλαις με μαύρο δάκρυ.

Και επίσης, όσο υγεία είναι να μένεις στο πατρικό, άλλο τόσο υγεία είναι να υποφέρεις εκεί που θα πας.

Αν θες να με ακούσεις, μείνε σπίτι και αποταμίευσε όσο καιρό μπορείς. Μην τα σκίζεις όλα και ας είναι και 500.

Επεξ/σία από Lanike71
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ρε αρχηγέ, κολλάς σε λεπτομέρειες. Το πρόβλημα δεν είναι η ερώτηση ή ο έλεγχος. Είναι το να μην δίνεις αναφορά καν

Αυτό ασχολίαστο

3 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ή να τρως ότι φαγητό θέλεις το μεσημέρι. Ή να παίζεις πλειστέσιον στην τηλεόραση του σαλονιού σου όποτε γουστάρεις. Ή να ακούς στο τέρμα Archenemy χωρίς να σε πρήζουν τι σατανιστικά είναι αυτά. Ή να κυκλοφορείς με το τσουτσούνι έξω όλη μέρα άμα σου τη βαρέσει.

Είναι όλα τα παραπάνω μαζί. Για εμένα η ανεξαρτησία μου δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο και δεν την αλλάζω με τίποτα. Από εκεί και πέρα ο καθένας τα ζυγίζει όπως θεωρεί ότι τον συμφέρει.

Έχεις διαβάσει τα ποστ μου? Με βάση αυτά που λες... μαζί σου. Συμφωνώ αφού αυτές είναι οι προτεραιότητές σου και γενικά δίνεις τόσο βάρος σε αυτά! Ζύγισες.. μέτρησες.. έφυγες! Απλά

6 λεπτά πριν, Malthador είπε

Πάντως, αυτό το πράγμα που γίνεται στην Ελλάδα και 35 χρονών μαντράχαλοι/-ες μένουν μαζί με τους γονείς τους είναι πολύ θλιβερή παραφωνία. Γνώμη μου ε.

Ε καλά είπαμε! Εκεί πάμε σε άλλα άκρα. Αν και δεν θα αδικούσα κάποιους που είναι πραγματικά φουκαριάρηδες και πολύ φτωχοί οικογενειακώς και στερούνται επιλογών. Εδώ υπάρχουν ολόκληρες οικογένειες μαζί με πεθερικά που μένουν μαζί (6-8 άτομα)

• Like 2
Δημοσ.

Ts θα βοηθούσε να γράψεις την πόλη για να σου γράψουν συγκεκριμένα όσοι ξέρουν για το κόστος ζωής. 

Για μένα 750€ για ένα άτομο φτάνουν στα περισσότερα μέρη.

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, zio10 είπε

Ts θα βοηθούσε να γράψεις την πόλη για να σου γράψουν συγκεκριμένα όσοι ξέρουν για το κόστος ζωής. 

Για μένα 750€ για ένα άτομο φτάνουν στα περισσότερα μέρη.

Για 750 για ένα άτομο φτάνει και εγώ πιστεύω. Ένα νοίκι 250€ ααααν είσαι τυχερός να βρεις πια και δεν είναι του 1952... Τα υπόλοιπα καρτοκινητο, Internet ρεύμα, νερό= 15+22+45+10= 92 πες 100. Αλλά 120€-150€ σούπερ μάρκετ τον μήνα "φτωχικά" αλλά άμα έχεις και κανένα τάπερ από γονείς την βγάζεις. Δεν ξέρω τι deal παίζει για κοινόχρηστα βέβαια, αναλόγως πράττεις αντίστοιχα.

Γενικά τους καφέδες έξω να περιορίσεις ακόμα και από Γρήγορη Έβερεστ, το φαγητό απ'έξω και να μην καπνίζεις. Βγαίνει απλά φτωχικά αλλά θα φυλάς και ένα 100€ τον μήνα. Όταν τα πας κάνα χιλιαρι χτυπάς και κάτι καλο (αντικείμενο-ταξιδι).

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα λεφτά δε θα σου φτάνουν ούτε όταν είναι 500 , ούτε 750 ούτε 3 χιλιάρικα το μήνα. Όλα είναι προγραμματισμός και να μη τα πετάς από δω και από εκεί. Go for it , μια χαρά θα είσαι ,δε θα χρειάζεσαι καφέδες και σούξου μούξου , θα βρεις και το άλλο σου μισό και θα τη βγάζετε αλλιώς. Οι προβληματισμοί σου είναι ΑΚΡΙΒΩΣ οι ίδιοι προβληματισμοί εδώ και 50000 χρόνια που υπάρχει άνθρωπος στη γη και είναι απολύτως φυσιολογικοί. Με τον καιρό θα τα μάθεις όλα.  Αν δε η δουλειά σου έχει προοπτική ακόμη καλύτερα να κάτσεις και λίγο σπίτι να το κυνηγήσεις από το να γυρίζεις λιώμα Κυριακή πρωί επειδή σου έμειναν 150 ευρώ και έχεις απωθημένα. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Κατσε εκει που εισαι η βρες κ 2η δουλεια.Η φυγε για εξω...τα λεφτα που παιρνεις δ φτανουν ουτε για ζητω...σε απογοητευω αλλα γνωμη μου...μην

• Moderators
Δημοσ.
52 minutes ago, giotis1982 said:

Τα λεφτά δε θα σου φτάνουν ούτε όταν είναι 500 , ούτε 750 ούτε 3 χιλιάρικα το μήνα. 

Επιτέλους κάποιος είπε το αυτονόητο. Διαμορφώνουμε τον τρόπο ζωής μας ανάλογα με τα χρήματα που παίρνουμε. Άρα πάντα είναι αρκετά και ποτέ δεν φτάνουν. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, trinto είπε

ρε τύποι έλεος, δεν είμαι εξαφανισμένος. Το βράδυ άνοιξα το θέμα, πότε να απαντήσω, το πρωί; Δούλευα.

Εμένα δε με ενδιαφέρουν τα κοινωνικά θέματα-προεκτάσεις. πχ το αν είναι καλό να μένω με τους δικούς μου ή όχι.

Με ενδιαφέρει καθαρά το οικονομικό κομμάτι.

θα βοηθούσε αν γράφαν άτομα που όντως ζούνε μόνοι τους και με πόσα τη βγάζουν πέρα. Αυτοί μπορούν να βοηθήσουν.

Το βράδυ θα επιστρέψω με σχόλια

Φεύγεις γιατί παίρνεις 50% αύξηση.Αφού υπάρχει μια μικρή καβάτζα υπολογιζεις με (+100Ε το μηνα), [850Ε] το μήνα σαν μαξιλαράκι) για τα πρώτα δύο χρόνια.Ενίοτε θα δεχτείς και ταπεράκια δεν πειράζει.Για τα δυο πρώτα χρόνια σκέψου , μετά τα ξαναζυγίζεις.Μπορεί να αλλάξει κάτι τότε.Αν δεν δεχτείς περιμένεις κάποια άλλη πρόταση με ακόμη μεγαλύτερο μισθό δηλαδή λιγότερο πιθανό στον τόπο κατοικίας σου αν είναι η Αθήνα ας πούμε δεν παίζει ρόλο και θα βρεθείς στην ίδια κατάσταση αν αποφασίσεις να φύγεις από τους δικούς σου και να νοικιάσεις μόνος σου.Ζω μόνος μου χωρίς νοίκι όμως με αυτοκίνητο χρειάζομαι για φαγητο ,delivery φαγητό,ψυχαγωγία 6-8 εξοδους το μήνα ,βενζίνη -μικροέξοδα αυτ/ου,καππνούς, καφέδες απέξω περίπου 700Ε/μήνα.

Αν για ενοίκιο+φως+τηλέφωνο+νερό +300-350Ε=[1000-1050]Ε.

Εάν 

1)ΚΟΨΕΙΣ το delivery απέξω

2)ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ φορές έξοδο-βόλτα

3)ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ έξοδα μεταφορικά ,δηλαδή χρησιμοποιείς κυρίως το παπί

4)ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ

5)ΚΟΨΕΙΣ τους πολλούς καφέδες απέξω

------Πιστεύω ότι σε παίρνει να κάνεις το βήμα και μετα το πέρας εύλογου χρονικού διαστήματος(+1χρ) να κυνηγήσεις αύξηση μισθού αν υπάρχει προοπτική

Δημοσ.

επίσης μην παίζεις ΟΠΑΠ και ΟΠΑΠ play. Θα καταστραφείς ακόμα και αν σου δώσει λεφτά στις αρχές για να σε γλυκάνει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως δε βγαίνεις , απλά διαλέγεις , άμα θέλεις σπίτι 400 ευρώ τότε ξεχνάς τους καφέδες , αν θέλεις καφέδες ξεχνάς το σπίτι 400 ευρώ. 

Αυτό ισχύει για τα πάντα ακόμη και 3 χιλιάρικα να παίρνεις. Αν θέλεις διακοπές Μονακό και πρώτο μπουκάλι πίστα κάθε Σ/Κ δε μπορείς να έχεις BMW cabrio και μεζονέτα...

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Εντάξει παιδιά, ναι, βγαίνει. Με normal ενοίκιο, κανονική διατροφή (να μην τρώει απέξω, αλλά όχι κάθε μέρα μακαρόνια) και πληρώνοντας τους λογαριασμούς θα μένει με περίπου 200-250 ευρώ το μήνα υπόλοιπο. Ωστόσο, βάλε βενζίνες ή κάρτα για λεωφορεία και 3-4 εξόδους το μήνα άντε να μείνει κάνα 100αρι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω παντως για να μιλησω λιγο προσωπικα,εχω αλλαξει πολη για δουλεια εντος Ελλαδας στο τομεα που εχω σπουδασει σε επαρχιακη πολη με ενα ικανοποιητικο μισθο για τα δεδομενα της χωρας.Ο μισθος αυτο μου δινει τη δυνατοτητα να πληρωνω τους λογαριασμους ανετα(μενω μονος),δεν καπνιζω βεβαια ουτε παιρνω καφε καθε μερα και δεν εχω νιωσει οτι εχω στερηθει τιποτα,κανοντας μια βασικη οικονομια.Βασικη οικονομια εννοω xiaomi αντι apple,1080p tv αντι 4k,base xbox one αντι xbox x(ειμαστε και τεχνολογικο φορουμ για αυτο τα βαζω πρωτα),2-3 εξοδοι τη εβδομαδα,2 φορες τη εβδομαδα max φαγητο απεξω(ουτως η αλλως δε γουσταρω να παιρνω παραπανω,μαρεσει να μαγειρευω μονος,πραγματικα δε θα αγοραζα παραπανω απεξω αν εβγαζα και τα δεκαπλασια).Σουπερ μαρκετ αγοραζω σχετικα ανετα προσεχοντας αλλα οχι τιποτα το ιδιαιτερο πχ αποσμητικα παιρνω 1+1.Οχημα δεν εχω γιατι δεν μου χρειαζεται,η δουλεια ειναι 2λεπτα μακρια με τα ποδια,η διασκεδαση(ταβερνες,καφετεριες) και η παραλια 4λεπτα με τα ποδια απο το σπιτι που νοικιαζω.Εξοδα σπιτιου max 300ευρω βαζοντας μεσα ολα.Η δουλεια αυτη μου εχει δωσει τη δυνατοτητα να αποκτησω εμπειριες πανω στον τομεα που εχω σπουδασει,να εχω μερικα λεφτα στην ακρη σε περιπτωση που μου συμβει κατι και να "αναστησω¨ μονος κατι χωραφια με ελιες που ειχε παρατησει ο πατερας μου στο χωριο,προσφεροντας μου μελλοντικο εξτρα εισοδημα και φυσικα να γνωρισω καινουριο κοσμο.

Εγραψα αυτο το κατεβατο γιατι σαν παιδι της πολης βλεποντας την αγγελια ημουν ΤΕΡΜΑ διστακτικος,κανοντας αυτην την αλλαγη,ειχα και μια κακη εμπειρια στον τομεα μου σε προηγουμενη δουλεια,λεω που να τρεχεις τωρα εσυ σε τετοιο μερος ουτε και τα λεφτα καλα καλα αξιζουν εχοντας συνηθισει σε μια σχετικα ανετη ζωη στη πολη.Τελικα το τολμησα με σπρωξιμο και απο γονεις και απο φιλους και πιστευω μεχρι τωρα μου εχει βγει σε καλο.Συμπερασμα ειναι ΤΟΛΜΗΣΤΕ το παιδια,δικαιολογιες υπαρχουν χιλιαδες για να μην κανεις το παραπανω βημα στη ζωη σας,καντε το και να το παλεψετε μεχρι τελους.

Επεξ/σία από greengr21
  • Like 9
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...