Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικά θα προτιμούσα να κάνω το σκ@τό μου παξιμάδι και να ζώ μόνος μου παρά να ζώ με τους γονείς μου και πιο άνετα.  Τους αγαπάω, με αγαπάνε αλλά πάνω από 3 μέρες στο πατρικό μου δεν αντέχω!

• Like 3
  • Απαντ. 401
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
18 ώρες πριν, trinto είπε

Μου έχει γίνει πρόταση για μια δουλειά σε άλλη πόλη με μισθό 750€ Και προσπαθώ να δω αν θα πρέπει να δεχτώ ή όχι. Έχω μπερδευτεί για τα καλά και θα ήθελα τη βοήθεια σας.

Εγώ αυτή τη στιγμή μένω με τους δικούς μου, δουλεύω και παίρνω 500€. Εφόσον είναι και οι δικοί μου δεν έχω πρόβλημα, αλλά δε ξέρω αν θα μπορώ με 750€ να νοικιάσω σπίτι και να μένω μόνος μου αξιοπρεπώς.

Βλέπω ότι με ~300€ θα καταφέρω να βρω σπίτι οκ. Μετά έχουμε κοινόχρηστα, ρεύμα, νερό, Internet

Το φαγητό μου (μαγειρεύω και μόνος μου), διάφορα έξοδα…. Απόθεμα για διάφορα απρόοπτα που σίγουρα θα τύχουν.

Αυτή τη στιγμή δεν έχω δάνεια, δε χρωστάω πουθενά και έχω χρήματα στην άκρη ώστε να εξοπλίσω το σπίτι άμεσα, να πληρώσω και όποια προκαταβολή χρειαστεί, βάψιμο….. Οπότε τα αρχικά χρήματα δε τα υπολογίζουμε.

Έχω κι ένα αυτοκινητάκι και παπί για να κυκλοφορώ μέσα στην πόλη, στη δουλειά θα πηγαίνω (ανάλογα με το που θα βρω σπίτι), ή με το παπί ή με τα πόδια ή θα πάρω ποδήλατο. 5 λεπτά υπόθεση θα είναι όπου και να μένω

Δεν είμαι άτομο που ξοδεύει σε βλακείες, κινητά κάθε χρόνο, ρούχα-μάρκες, δε καπνίζω αλλά δε σημαίνει ότι μένω σπίτι. Βγαίνω για τον καφέ μου, το ποτό, πηγαίνω κανένα τριήμερο κάπου..

Προσπαθώ να τα υπολογίσω όλα, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες, service αυτοκινήτου-παπιού, έξοδα σπιτιού, προσωπικά έξοδα, απρόοπτα…… αλλά είναι δύσκολο. Θεωρώ ότι μπορώ, έστω και οριακά.

Τι λέτε; Βασικά οι μόνοι που μπορούν να απαντήσουν είναι άτομα που είναι σε παρόμοια κατάσταση γιατί όλοι οι άλλοι ό,τι και να λένε λίγο μετράει αν δε το ζεις. Και δε μπορείς να υπολογίσεις όλες τις παραμέτρους.

Αν είναι να το κάνω μόνο και μόνο για να λέω ότι τα καταφέρνω μόνος και τα ταπερ να κάνουν παρέλαση ή να μετράω κάθε τέλους του μήνα τα κέρματα, να μου λείπει.

Θέλω να ξέρω αν μπορώ με αυτά τα χρήματα να είμαι τελείως ανεξάρτητος.

Φίλε μου μην αγχώνεσαι, έχω αυτοκίνητο ευτυχώς 1100cc Παπί 115cc και νοικιάζω ευτυχώς με πολύ χαμηλό ενοίκιο,  παίρνω 560-580€ με τις υπερωρίες και μου μένουν να κινηθώ μες τον μήνα. Δεή είμαι σε ΚΤ και έχω επίσης νυχτερινό.  Στραβές θα υπάρξουν μην μασάς!!

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Pleo είπε

Τελικά τι έγινε; Μετακόμισε;

Κουκλος ο Σταλιν στα νιατα του. Ειδικα πριν την 2η γυναικα του! Μπραβο Pleo!

• Thanks 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι είναι μια καλή αρχή, τα 750€( σε σχέση με τον βασικό μισθό του 500αρικου) .

Γνώμη μου, δεν αξίζει όμως να ζεις σαν μίζερος συνεχώς, γιατί ΠΆΝΤΟΤΕ υπάρχουν έκτακτα έξοδα, ζημιές κ.λ.π. 

Επίσης, θες και καμιά φορά να βγεις ρε αδερφέ, να ψωνίσεις κάτι που σου αρέσει, κ.λ.π.

Οπότε, θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις, ΑΛΛΑ να έχεις και το νου σου για μια συμπληρωματική δουλίτσα, κάποια στιγμή, ώστε να βασιζεσαι τελείως στον εαυτό σου και γιατί όχι, να είσαι ικανός να βάζεις και κάτι στην άκρη.

Είσαι νέος, αν νομίζεις ότι ήρθε ο καιρός να ανοίξεις τα φτερά σου και έχεις όρεξη για δουλειά, μην το σκέφτεσαι καθόλου.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, geo7geg είπε

Μου θυμίζεις κάτι γνωστούς μου που το μοναδικό τους επίτευγμα είναι ότι έμειναν μόνοι τους και τους ψάχνουμε 1-2 φορές το μήνα που βγαίνουν από τη σπηλιά τους 😝

Και η πλάκα είναι πως αν κάτι δεν τους βγει και χρειαστούν λεφτά πάλι ζητάνε από τον μπαμπάκα για να τα φέρουν ίσα με λογαριασμούς κτλ. άρα πάει και η αξιοπρέπεια.

Δηλαδή το ότι μένω μόνος μου θεωρείται κάτι γαμάτο ? Να ξέρω να αρχίσω να την λέω σε όλους να μετακομίσουν 😂... Ότι γουστάρει κάνει ο καθένας μπορεί να μη βρίσκει νόημα να φύγει κι όχι λόγω χρημάτων φίλε μου... μπορεί στον άλλο να αρέσει να μένει και να τρώει κάθε μέρα από μαμά αλλά να γαμάει στο πατρικό του και να φέρνει και φιλαράκια. Ελλάδα είναι you know.

Υ.Γ. Αυτό με το παιδικό ρε παιδί μου ... Δεν ζούνε όλοι αυτοί που περιγράφεις σε ένα σπίτι 2 δωματίων με γονείς... Το παιδικό το δικό του μπορεί να ναι το δικό σου σπίτι οπότε ... καταλαβαίνεις τι εννοώ ...

Ενώ εσύ ολόκληρος "άντρας" να έχεις δική σου δουλειά και να μην φεύγεις από την παιδική σου "δωματειαρα" για να σε ταιζουν η μαμάκα και ο μπαμπακας και να μην χάσεις τις ποταρες και την ζωαρα κάθε βράδυ έχεις κάνει το κατόρθωμα. Μπράβο βρε!

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, geo7geg είπε

Μου θυμίζεις κάτι γνωστούς μου που το μοναδικό τους επίτευγμα είναι ότι έμειναν μόνοι τους και τους ψάχνουμε 1-2 φορές το μήνα που βγαίνουν από τη σπηλιά τους 😝

Και η πλάκα είναι πως αν κάτι δεν τους βγει και χρειαστούν λεφτά πάλι ζητάνε από τον μπαμπάκα για να τα φέρουν ίσα με λογαριασμούς κτλ. άρα πάει και η αξιοπρέπεια.

Δηλαδή το ότι μένω μόνος μου θεωρείται κάτι γαμάτο ? Να ξέρω να αρχίσω να την λέω σε όλους να μετακομίσουν 😂... Ότι γουστάρει κάνει ο καθένας μπορεί να μη βρίσκει νόημα να φύγει κι όχι λόγω χρημάτων φίλε μου... μπορεί στον άλλο να αρέσει να μένει και να τρώει κάθε μέρα από μαμά αλλά να γαμάει στο πατρικό του και να φέρνει και φιλαράκια. Ελλάδα είναι you know.

Υ.Γ. Αυτό με το παιδικό ρε παιδί μου ... Δεν ζούνε όλοι αυτοί που περιγράφεις σε ένα σπίτι 2 δωματίων με γονείς... Το παιδικό το δικό του μπορεί να ναι το δικό σου σπίτι οπότε ... καταλαβαίνεις τι εννοώ ...

Μπερδευεις την αξιοπρεπεια με το να ζητας οικονομικη βοηθεια απο τους γονεις.

Η αξιοπρεπεια καποιου που επελεξε να ζει μονος του δεν ειναι επειδη δεν ζηταει χρηματα απο τους γονεις, ειναι ακριβως επειδη επελεξε να ζει μονος του και ας ξεβολευετει και ας βγαινει/τρωει πιο σπανια εξω απο το να επιλεξει το βολεμα του παιδικου δωματιου.

Μπορει καλλιστα να μενει σε σπιτι και στο ενοικιο να τον βοηθανε οι γονεις του ή το σπιτι να ειναι δικο τους ή να ζηταει βοηθεια σε εκτακτη αναγκη. Εχει ομως την αξιοπρεπεια να ζει μονος του και οχι στο παιδικο δωματιο(και ας ειναι 80τμ το παιδικο δωματιο).

Δεν ειναι κακο να σε βοηθανε οι γονεις κλπ, δεν ειπε κανεις κατι τετοιο. Κακο ειναι κοτζαμ μαντραχαλος να μενεις με την μαμα και τον μπαμπα και να μην εχεις την αξιοπρεπεια να ζεις μονος σου, ενω υπαρχει εισοδημα.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 hours ago, APPLEGEEK said:

1000 με το ζορι και οχι μεγαλη ζωη οχι εξοδους. απο 1500 - 2000 μιλαμε για καλη ζωη αλλα παλι οχι εξοδους 

Ούτε καν. 

Με 8322.45€ το μήνα μετά βίας βγαίνω για 1 καφέ και 1 σινεμά, με κωδικό για μισή τιμή, μια φορά το μήνα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, haHa είπε

(εδω η απαντηση μου για τον TS)
Εδω το ποστ που αρχισε τη συζητηση περι φυτοζωω κλπ.

Καποιοι λοιπον επιλεγουν το βολεμα(για να λενε οτι τρωνε πιο συχνα εξω) απο την αξιοπρεπεια, κανοντας post απο το παιδικο δωματιο. 
Ταυτοχρονα, λογω conditioning, εφηυρουν δικαιολογιες ("ας μην εχεις να πληρωσεις τη δεη") και καταφευγουν συνεχως σε strawman argument.

3 λεπτά πριν, haHa είπε

Η αξιοπρεπεια καποιου που επελεξε να ζει μονος του δεν ειναι επειδη δεν ζητει χρηματα απο τους γονεις, ειναι ακριβως επειδη επελεξε να ζει μονος του και ας ξεβολευετει και ας βγαινει/τρωει πιο σπανια εξω απο το να επιλεξει το βολεμα του παιδικου δωματιου.

Μπορει καλλιστα να μενει σε σπιτι και στο ενοικια να τον βοηθανε οι γονεις του ή το σπιτι να ειναι δικο τους ή να ζηταει βοηθεια σε εκτακτη αναγκη. Εχει ομως την αξιοπρεπεια να ζει μονος του και οχι στο παιδικο δωματιο.

Έχεις ιδέα πόσες φορές έχεις χρησιμοποιήσει την λέξη "αξιοπρέπεια"? Δεν ξέρω πόσο άσχημα παιρνούσες ή τι έχεις στο μυαλό σου αλλά μάλλον έχεις μία ειδική άποψη για το τι σημαίνει αξιοπρέπεια.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Stamer είπε

Έχεις ιδέα πόσες φορές έχεις χρησιμοποιήσει την λέξη "αξιοπρέπεια"? Δεν ξέρω πόσο άσχημα παιρνούσες ή τι έχεις στο μυαλό σου αλλά μάλλον έχεις μία ειδική άποψη για το τι σημαίνει αξιοπρέπεια.

Θα συνιστουσα να μην κανεις project τα δικα σου βιωματα.

Ο καθενας αλλωστε επιλεγει τι τον ενοχλει: πχ αλλος ενοχλειται επειδη λεμε οτι καποιος δεν επιλεγει το βολεμα αλλα ταυτοχρονα δεν ενοχλειται οταν καποιοι μιλανε για φυτοζωια, επειδη καποιος επιλεγει να μην τρωει καθε μερα delivery.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, Malthador said:

Ενώ με το να σε ρωτάει η μάνα σου "πού πας;" κάθε φορά που ντύνεσαι, ζεις σαν τσάρος αν μη τι άλλο... 

Εγώ την προλαβαίνω και της το λέω πριν με ρωτήσει! :P

Και φαντάσου μένουμε σε διαφορετικά σπίτια! 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, pink_glitter είπε

Ενώ εσύ ολόκληρος "άντρας" να έχεις δική σου δουλειά και να μην φεύγεις από την παιδική σου "δωματειαρα" για να σε ταιζουν η μαμάκα και ο μπαμπακας και να μην χάσεις τις ποταρες και την ζωαρα κάθε βράδυ έχεις κάνει το κατόρθωμα. Μπράβο βρε!

34 λεπτά πριν, haHa είπε

Η αξιοπρεπεια καποιου που επελεξε να ζει μονος του δεν ειναι επειδη δεν ζηταει χρηματα απο τους γονεις, ειναι ακριβως επειδη επελεξε να ζει μονος του και ας ξεβολευετει και ας βγαινει/τρωει πιο σπανια εξω απο το να επιλεξει το βολεμα του παιδικου δωματιου.

Μπορει καλλιστα να μενει σε σπιτι και στο ενοικιο να τον βοηθανε οι γονεις του ή το σπιτι να ειναι δικο τους ή να ζηταει βοηθεια σε εκτακτη αναγκη. Εχει ομως την αξιοπρεπεια να ζει μονος του και οχι στο παιδικο δωματιο(και ας ειναι 80τμ το παιδικο δωματιο).

Δεν ειναι κακο να σε βοηθανε οι γονεις κλπ, δεν ειπε κανεις κατι τετοιο. Κακο ειναι κοτζαμ μαντραχαλος να μενεις με την μαμα και τον μπαμπα και να μην εχεις την αξιοπρεπεια να ζεις μονος σου, ενω υπαρχει εισοδημα.

Μάθε να διαβάζεις πρώτον 😁.  Μένω μόνος μου αλλά δεν θα πεις εσύ στον άλλο πότε να μετακομίσει για να νιώσεις εσύ καλύτερα καθώς το μοναδικό σου επίτευγμα είναι ότι ζεις μόνος σου αλλἀ έχεις κάνει το σκατό σου παξιμάδι...

Ένα αυτό και δεύτερον μιλάμε για παιδιά που δουλεύουν ήδη και μένουν με γονείς, όχι να τους ταίζουν οι γονείς. Τα χεις κάνει σαλάτα. Λέω ότι μπορεί να μη φεύγει γιατί δεν βρίσκει νόημα να φύγει...  ΟΧΙ λόγω χρημάτων καθώς θα μπορούσε να μετακομίσει αν ήθελε και να ζούσε και καλύτερα από σένα που ζεις μόνος σου. Μάλλον αυτό σε ενοχλεί.

Κάποιος μπορεί να ζει με τους γονείς επειδή δουλεύει και έχει καλά λεφτά αλλά να περιμένει καμιά γκόμενα ίσως να συζήσει. Ίσως συνεισφέρει και στο σπίτι εσύ που το ξέρεις? Σημαντικό είναι να καταλάβεις ότι δεν μιλάμε για άτομα άνω των 30 και να ζουν με τα λεφτά του μπαμπά.

Έλα πες την αλήθεια κάποια μάλλον σε είχε παρατήσει για κάποιον που έμενε με γονείς αλλιώς νόημα δεν βγάζουμε 😜 Κατά τα λεγομενά σου μόνο το ότι όλοι οι ενήλικες που δουλεύουν και μένουν στο πατρικό τους είναι κατακάθια της κοινωνίας, αναξιοπρεπείς και όχι αποτέλεσμα της κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα μας.

Επεξ/σία από geo7geg
  • Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, geo7geg είπε

Μάθε να διαβάζεις πρώτον 😁.  Μένω μόνος μου αλλά δεν θα πεις εσύ στον άλλο πότε να μετακομίσει για να νιώσεις εσύ καλύτερα καθώς το μόνο σου επίτευγμα είναι ότι ζεις μόνος σου αλλἀ έχεις κάνει το σκατό σου παξιμάδι...

Ένα αυτό και δεύτερον μιλάμε για παιδιά που δουλεύουν ήδη και μένουν με γονείς, όχι να τους ταίζουν οι γονείς. Τα χεις κάνει σαλάτα. Λέω ότι μπορεί να μη φεύγει γιατί δεν βρίσκει νόημα να φύγει...  ΟΧΙ λόγω χρημάτων καθώς θα μπορούσε να μετακομίσει αν ήθελε και να ζούσε και καλύτερα από σένα που ζεις μόνος σου. Μάλλον αυτό σε ενοχλεί.

Κάποιος μπορεί να ζει με τους γονείς επειδή δουλεύει και έχει καλά λεφτά αλλά να περιμένει καμιά γκόμενα ίσως να συζήσει. Ίσως συνεισφέρει και στο σπίτι εσύ που το ξέρεις? Σημαντικό είναι να καταλάβεις ότι δεν μιλάμε για άτομα άνω των 30 και να ζουν με τα λεφτά του μπαμπά.

Έλα πες την αλήθεια κάποια μάλλον σε είχε παρατήσει για κάποιον που έμενε με γονείς αλλιώς νόημα δεν βγάζουμε 😜 Κατά τα λεγομενά σου μόνο το ότι όλοι οι ενήλικες που δουλεύουν και μένουν στο πατρικό τους είναι κατακάθια της κοινωνίας και όχι αποτέλεσμα της κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα μας.

Βλεπω χτυπησαμε φλεβα και αρχισαν: οι προστακτικες, οι προσωπικες αναφορες κλπ.

Το θεμα δεν ειναι προσωπικο, δεν με ενδιαφερει αν μενεις μονος σου ή οχι (ουτε υπεθεσα/εγραψα τιποτα για εσενα) ουτε με ενδιαφερει η αποψη ενος που καταληγει σε αυτο: "καθώς το μόνο σου επίτευγμα είναι ότι ζεις μόνος σου αλλἀ έχεις κάνει το σκατό σου παξιμάδι..."
Τελος, καταλαβαινω οτι προσπαθεις να καλυψεις την απουσια επιχειρηματων με strawman arguments(κατακαθια της κοινωνιας κλπ), αλλα αυτο απλα επιβεβαιωνει την απουσια επιχειρηματων.

Καλη συνεχεια φιλε, δεν θα σε ακολουθησω σε αυτο το επιπεδο.

Επεξ/σία από haHa
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, geo7geg είπε

Μάθε να διαβάζεις πρώτον 😁.  Μένω μόνος μου αλλά δεν θα πεις εσύ στον άλλο πότε να μετακομίσει για να νιώσεις εσύ καλύτερα καθώς το μόνο σου επίτευγμα είναι ότι ζεις μόνος σου αλλἀ έχεις κάνει το σκατό σου παξιμάδι...

Έλα πες την αλήθεια κάποια μάλλον σε είχε παρατήσει για κάποιον που έμενε με γονείς αλλιώς νόημα δεν βγάζουμε 😜 Κατά τα λεγομενά σου μόνο το ότι όλοι οι ενήλικες που δουλεύουν και μένουν στο πατρικό τους είναι κατακάθια της κοινωνίας και όχ της κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα μα

Ακυρο

Επεξ/σία από pink_glitter
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, haHa είπε

Θα συνιστουσα να μην κανεις project τα δικα σου βιωματα

Άστα άστα έχω περάσει μεγάλα βασανιστήρια και εξαθλίωση. Ίσα που μου επιτρεπόταν να μιλάω θυμάμαι :( 

Δημοσ.

Παιδιά παιζουν πολλά ρόλο στο πόσα λεφτά θέλει ο καθένας για να έχει αξιοπρεπή ποιότητα ζωής.Εξαρταται και από την περιοχή που μένεις και από το πώς έχεις μάθει όταν ήσουν παιδί.Αλλος μεγαλώνει σε μονοκατοικία με τα πάντα όλα και όταν ενηλικιωθεί έχει μισθό 600 ευρώ.Ενοειται ότι θα δυσκολευτεί να φύγει από το πατρικό του γιατί το εισόδημα του δεν του επιτρέπει να κάνει τη ζωή που έκανε.Αλλος έχει μεγαλώσει σε 2αρακι και κοιμόταν το βράδυ αγκαλιά με τον αδερφό του στον καναπέ του σαλονιού.Αυτός θα φύγει πολύ πιο εύκολα με το που βρεί δουλειά.Εφερα δύο ακραία παραδείγματα και σαφώς υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις ανάμεσα.Πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι οι πολύ χαμηλότεροι μισθοί που περνούμε σε σχέση με τους γονείς μας οι περισσότεροι.Ο καθένας μας έχει μεγαλώσει με πράγματα που θεωρεί αυτονόητα όμως για να συνεχίσει να τα έχει αυτά και μένοντας μόνος του πρέπει να έχει μια πολύ καλή δουλειά.

• Like 6
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...