haHa Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Fotis13 είπε Δεν νομιζω καν οτι μιλαμε για αυτο .Η συζητηση εχει παρεκλινει ως συνηθως στο τι θεωρει ο καθενας σωστο και δεν νομιζω οτι βοηθα κανεις απο εμας τον ts ετσι. Αλλωστε ο ιδιος δηλωσε σαφεστατα πως δεν ενδιαφερεται για την ηθικη πλευρα του θεματος (αν υπαρχει τετοια στο συγκεκριμενο ) και πως τον ενδιαφερει καθαρα το οικονομικο κομματι και πρακτικης φυσεως θεματα . Για το θεμα του TS εχω απαντησει. Το post μου που εκανες quote απανταγε σε αλλο post και σε αλλη κατασταση, οχι σε φοιτητη που αναφερες. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από haHa
Fotis13 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, haHa είπε Για το θεμα του TS εχω απαντησει. Το post μου που εκανες quote απανταγε σε αλλο post και σε αλλη κατασταση, οχι σε φοιτητη που αναφερες. Ισως ,δεν παρακολουθησα απο την αρχη την συζητηση .Παρολο αυτα ας επικεντρωθουμε στο ζητημα του ts και ας μην "συμβουλευουμε " ανουσια καθως ειμαστε ολοι μεγαλα παιδια εδω . Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από Fotis13
haHa Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Fotis13 είπε Ισως ,δεν παρακολουθησα απο την αρχη την συζητηση .Παρολο αυτα ας επικεντρωθουμε το ζητημα του ts και ας μην "συμβουλευουμε " ανουσια καθως ειμαστε ολοι μεγαλα παιδια εδω . (εδω η απαντηση μου για τον TS) Εδω το ποστ που αρχισε τη συζητηση περι φυτοζωω κλπ. Καποιοι λοιπον επιλεγουν το βολεμα(για να λενε οτι τρωνε πιο συχνα εξω) απο την αξιοπρεπεια, κανοντας post απο το παιδικο δωματιο. Ταυτοχρονα, λογω conditioning, εφηυρουν δικαιολογιες ("ας μην εχεις να πληρωσεις τη δεη") και καταφευγουν συνεχως σε strawman argument. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από haHa
l337 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Fotis13 είπε Ισως ,δεν παρακολουθησα απο την αρχη την συζητηση .Παρολο αυτα ας επικεντρωθουμε το ζητημα του ts και ας μην "συμβουλευουμε " ανουσια καθως ειμαστε ολοι μεγαλα παιδια εδω . Φώτη, δε χωράει συμβουλή στο ζήτημα του TS. Είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και επιλογή. 1
Fotis13 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, l337 είπε Φώτη, δε χωράει συμβουλή στο ζήτημα του TS. Είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και επιλογή. Συμφωνω απολυτως .
project.breeze Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Ας γράψει ο καθένας την προσωπική του εμπειρία χωρίς "πρέπει" και τί είναι "φυσιολογικό" και τί αφύσικο και ας κρίνει κατόπιν σκέψεως και ο TS τί είναι πιο συμφέρον βραχυπρόθεσμα και κυρίως μακροπρόθεσμα για εκείνον.
AristidisZ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 BTW το να δουλεύεις για κάποια χρόνια μένοντας στους δικούς σου με σκοπό να κάνεις μια καλή καβάτζα για μετά δε νομίζω ότι είναι τόσο κατακριτέο όσο το παρουσιάζουν μερικοί, αλλά anyway... Γιατί για να ανοίξεις σπίτι πρέπει να έχεις και 5 φράγκα στην άκρη, εκτός ας πούμε αν περιμένεις χορηγία για να πάρεις έπιπλα, να μετακομίσεις κλπ κλπ... 5
unforgiven Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Σχετικά με την αξιοπρέπεια ή όχι του να σε βοηθούν οι γονείς σου να φύγεις από το σπίτι: Πιστεύω το σωστό και το λογικό είναι τα παιδιά να φεύγουν για να μείνουν μόνα τους. Θα τους κάνει καλό από πολλές απόψεις. Ως γονέας, αν το παιδί μου ήθελε να φύγει και αν είχα τη δυνατότητα, θα το βοηθούσα όσο μπορούσα. Όχι για να κάνει ζωάρα, αλλά για να έχει μια αξιοπρεπή (όπως την έχει μάθει) ζωή. Αν θέλει μεγαλεία, μακάρι να τα καταφέρει, αλλά δεν θα τα πληρώνω εγώ, ακόμα και αν μου περισσεύουν. Αν δεν είχα την οικονομική δυνατότητα, θα του παρείχα βοήθεια σε είδος, πχ φαγητό, να πλένει τα ρούχα του κτλ. Δεν είναι ντροπή να βοηθάνε οι γονείς τα παιδιά τους. Ίσα ίσα. Βέβαια πάντα υπάρχει και ο παράγοντας των σχέσεων των γονιών με το παιδί. Αν πχ ο πατέρας μου γκρίνιαζε που μένω σπίτι και δεν ήθελε να βοηθήσει, τότε υπάρχει και θέμα αξιοπρέπειαε στο να πάρεις βοήθεια. 3
trelosniper Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα ,εγώ πάντως σαν φοιτητής σε επαρχιακή πόλη θεωρώ ότι φτάνουν τα χρήματα! Εντάξει πρέπει να κάνεις τα κουμάντα σου , αλλά με ένα ενοίκιο των 200 ευρώ σε επιπλωμένο σπίτι συν δεή οτέ κοινόχρηστα ίντερνετ (100 ευρώ δίνω εγώ για όλα τον μήνα) σε γκαρσονιέρα βέβαια 30+ τετραγωνικών! Μία γρήγορη σούμα πάει στα 300 ευρώ οι δαπάνες σου για την στέγαση. Και σου μένουν γύρω στα 450 ευρώ για τις υπόλοιπες ανάγκες(φαγητό,διασκέδαση, μεταφορικά). Εγώ συγκεκριμένα που δεν καπνίζω και δεν με τρελαίνει η ιδέα του ξέφρενου πάρτι 3-4 φορές την εβδομάδα δεν έχω κανένα θέμα με 200 ευρώ κάτω από αυτά που λες βέβαια έχω αρκετά πιο χαμηλό ενοίκιο από 200 ευρώ προφανώς . Αλλά αυτό είναι ανάλογα στον άνθρωπο. Όπως διάβασα και παραπάνω είναι σχετικό από την ζωή που κάνει ο καθένας και την οπτική του! Εγώ πάντως δεν μιζέριασα όπως διάβαζω πολύ στα τελευταία ποστ. Και έξω θα φάω και για την βόλτα μου θα βγω και στο σινεμά μου θα πάω , αλλά θέλει ένα μέτρο φυσικά. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από trelosniper 1
fawllen Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 15 ώρες πριν, santac είπε για να μην ανοίγω άλλο θέμα διότι είμαι σε παρόμοια φάση, έχω μια απορία. αν πεις ότι θέλεις να νοικιάσεις ένα σπίτι και προτείνεις να προπληρώσεις τα ενοίκια ενός έτους υπάρχει περίπτωση να γλιτώσεις κάτι; Βασικά θέλω να πω, συνηθίζεται κάτι τέτοιο; πως το βλέπετε σαν σκέψη; αν ήταν δικό σας το σπίτι τι θα λέγατε; Ένας φίλος το κάνει και γλιτώνει και αρκετά από το ενοίκιο γιατί το προτιμάει η ιδιοκτήτρια. Ωστόσο αν κάνεις Κάτι τέτοιο να έχεις οπωσδήποτε συμβόλαιο για να μη βρεθείς ακάλυπτος. (Για να βρει σπίτι με τέτοια συμφωνία μίλησε με πολλούς ιδιοκτήτες λίγοι το δέχτηκαν- Πόλη: Πατρα)
SB_1957 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Και να που φτάσαμε σήμερα να συζητάμε για το πότε πρέπει να φεύγουν τα παιδιά από το σπίτι και να ανεξαρτητοποιούνται, με ένα μεγάλο ποσοστό να υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει το νωρίτερο δυνατόν, όταν μερικά χρόνια πριν κατηγορούσαμε τους Ευρωπαίους και Αμερικάνους ως άκαρδους και άσπλαχνους γονείς γιατί διώχνουν τα παιδιά τους από το σπίτι και αν τυχόν μένουν μαζί τους, πρέπει να συμμετέχουν στα έξοδα!
geo7geg Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 15 λεπτά πριν, haHa είπε Ειπαμε: καποιοι επιλεγουν το βολεμα(και να λενε οτι μπορουσανε και τρωγανε πιο συχνα εξω ), καποιοι την αξιοπρεπεια. Αξιοπρεπεια και παιδικο δωματιο για καποιον που ειναι ενηλικος εδω και χρονια(πχ ανω των 23) δεν συμβαδιζουν. Επισης, συγχαρητηρια για την 3η δικαιολογια που εφηυρες και δεν ανεφερε κανεις: "ας μην εχεις να πληρωσεις τη δεη". Καταλαβαινω οτι το conditioning απο το παιδικο δωματιο σε οδηγει σε συνεη strawman argument. Μου θυμίζεις κάτι γνωστούς μου που το μοναδικό τους επίτευγμα είναι ότι έμειναν μόνοι τους και τους ψάχνουμε 1-2 φορές το μήνα που βγαίνουν από τη σπηλιά τους 😝 Και η πλάκα είναι πως αν κάτι δεν τους βγει και χρειαστούν λεφτά πάλι ζητάνε από τον μπαμπάκα για να τα φέρουν ίσα με λογαριασμούς κτλ. άρα πάει και η αξιοπρέπεια. Δηλαδή το ότι μένω μόνος μου θεωρείται κάτι γαμάτο ? Να ξέρω να αρχίσω να την λέω σε όλους να μετακομίσουν 😂... Ότι γουστάρει κάνει ο καθένας μπορεί να μη βρίσκει νόημα να φύγει κι όχι λόγω χρημάτων φίλε μου... μπορεί στον άλλο να αρέσει να μένει και να τρώει κάθε μέρα από μαμά αλλά να γαμάει στο πατρικό του και να φέρνει και φιλαράκια. Ελλάδα είναι you know. Υ.Γ. Αυτό με το παιδικό ρε παιδί μου ... Δεν ζούνε όλοι αυτοί που περιγράφεις σε ένα σπίτι 2 δωματίων με γονείς... Το παιδικό το δικό του μπορεί να ναι το δικό σου σπίτι οπότε ... καταλαβαίνεις τι εννοώ ... 2 3
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Και να που φτάσαμε σήμερα να συζητάμε για το πότε πρέπει να φεύγουν τα παιδιά από το σπίτι και να ανεξαρτητοποιούνται, με ένα μεγάλο ποσοστό να υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει το νωρίτερο δυνατόν, όταν μερικά χρόνια πριν κατηγορούσαμε τους Ευρωπαίους και Αμερικάνους ως άκαρδους και άσπλαχνους γονείς γιατί διώχνουν τα παιδιά τους από το σπίτι και αν τυχόν μένουν μαζί τους, πρέπει να συμμετέχουν στα έξοδα! Ε δουλεια του γονεα ειναι να μεγαλωσει εναν ανθρωπο που θα μπορει να ανεξαρτητοποιηθει και να προσφερει κατι στην κοινωνια. Δεν ειναι προ συμφερον κανενος (και ειδικα του παιδιου) να νταντεύεται μέχρι τα 30. Και μάλλον το ποσοστό που αναφέρεις οτι υποστηρίζει να γίνει το νωρίτερο δυνατόν θα είχε την ίδια άποψη και μερικά χρόνια πριν... Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από Επισκέπτης
Pleo Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τελικά τι έγινε; Μετακόμισε; Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από Pleo
Προτεινόμενες αναρτήσεις