Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, project.breeze είπε

Οικονομίες κλίμακας φίλε μου λέγεται αυτό. Όσοι περισσότεροι απολαμβάνουν μίας υπηρεσίας τόσο περισσότερο πέφτει το κατά κεφαλήν κόστος, δεν πάει δηλαδή αναλογικά.

Σωατα φιλε μου,αλλα εδω μιλαμε για τεραστιες διαφορες .Τρια ατομα 350 δηλ. 120 σχεδον το ατομο,οποτε αντε το ενα ατομο 180 δηλ 50% περισσοτερο,οχι ομως και 100% παραπανω.

• Απαντ. 401
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, l337 είπε

Είμαι 100% της άποψης ότι τις συνθήκες ναι μεν τις βρίσκεις αλλά τις φτιάχνεις και τις προσαρμόζεις εσύ, ειδάλλως πιο πολύ ως δικαιολογία για να χρυσώσουμε το χάπι μου ακούγεται.

Όταν το θέμα είναι οικονομικό κοιτάς με τα χρήματα που έχεις τι σε παίρνει να κάνεις. 

Έχω μπει σε ταξιτζή γύρω στα 35-38 που ο άνθρωπος μου έλεγε πως έχει σχέση χρόνια, δουλεύει όλη μέρα και δεν του φτάνουν τα χρήματα να πάει να παντρευτεί με την κοπέλα του και ούτε καν να μείνουν μαζί, με αυτή καιρό άνεργη. Μονο που δεν έκλαιγε. 

Άντε πες εσύ σε τέτοιους ανθρώπους ότι ψάχνουν δικαιολογίες 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειμαι στη 10σελιδα περιπου και κοντευουν να μου πεσουν τα μαλλια απο κατι αποψεις που διαβαζω "εγω μενω με τους γονεις μου και δεν εχω προβλημα γιατι δεν μου τα πρηζουν" απο ατομα που πρεπει να ειναι γυρω στα 30(?).Γενικα δεν μπορω να πιστεψω ποσο λανθασμενη νοοτροπια εχει καποιος που ενω μπορει να ειναι ανεξαρτητος δεν το κανει...

Επεξ/σία από greengr21
  • Like 2
  • Thanks 7
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Όταν το θέμα είναι οικονομικό κοιτάς με τα χρήματα που έχεις τι σε παίρνει να κάνεις. 

Έχω μπει σε ταξιτζή γύρω στα 35-38 που ο άνθρωπος μου έλεγε πως έχει σχέση χρόνια, δουλεύει όλη μέρα και δεν του φτάνουν τα χρήματα να πάει να παντρευτεί με την κοπέλα του και ούτε καν να μείνουν μαζί, με αυτή καιρό άνεργη. Μονο που δεν έκλαιγε. 

Για να παντρευτείς δεν χρειάζεσαι χρήματα (60 ευρώ περίπου και για τους δύο). Για να μείνουν μαζί υπάρχουν τρόποι αρκεί να το θέλεις (φυσικά μπορεί να υπάρξουν ξεβολέματα και ζόρια για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να στρώσουν οι καταστάσεις).
Οπότε ναι, δικαιολογίες είναι.

• Like 3
  • Confused 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι και δεύτερο άτομο (η κοπέλα του). Δεν σου είπε "δεν μπορώ να πάω να ζήσω μόνος μου γιατί δεν μου φτάνουν τα χρήματα". Σου είπε "δεν μου φτάνουν τα χρήματα να ζήσω με την κοπέλα μου" που φυσικό ειναι, γιατί δύο άτομα να ζουν με εναν μισθό και χωρίς άλλη βοήθεια είναι πολύ δύσκολο. Αλλά άλλο αυτο, και άλλο το "έχω δουλειά και σκέφτομαι να μείνω μόνος μου".

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Stamer είπε

Συμφωνώ απόλυτα!

Διαφωνώ (σχεδόν κάθετα ). Είναι θέμα ανθρώπου και χαρακτήρα το να μάθει να αντιμετωπίζει επιτυχημένα τις καταστάσεις τις οποίες ανέφερες. Όπως είπες για ανθρώπους 40 χρόνων που δεν έμαθαν να ξεβολεύονται και τώρα δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα, έτσι όμως έχω και εγώ άπειρα παραδείγματα με ανθρώπους που απογαλακτίστηκαν πολύ νωρίς αλλά εξακολουθούν να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν απλές καταστάσεις. Είναι θέμα χαρακτήρα, υπευθυνότητας, μόρφωσης, παιδαγώγησης κ.λ.π.

Έχεις δίκιο. Παίζει μεγάλο ρόλο κι ο χαρακτήρας. Αλλά, όπως λένε κι οι οικονομολόγοι για να ακούγονται πιο φαντεζί, πάντα μιλάμε "ceteris paribus". Δηλαδή ένας άνθρωπος με έλλειμμα στον χαρακτήρα, στη μόρφωση και στη διαπαιδαγώγηση θα είναι οπωσδήποτε πιο αυτάρκης, πιο ώριμος, πιο μπαρουτοκαπνισμένος αν απογαλακτιστεί από τον ίδιο άνθρωπο που θα φύγει στα 30 του από το πατρικό για να ζήσει μόνος ή με έναν σύντροφο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και επισης μην κοροιδευεται τον εαυτο σας παιδες δεν ειναι κακο να γραψετε "γουσταρω να μενω με τους γονεις γιατι τα βρισκω ολα ετοιμα τα εχω καλα μαζι τους και γουσταρω να κανω ρεβεγιον στον ρεμο" και ψαχνετε δικαιολογιες.Μιλαω για ατομα που εχουν τη δυνατοτητα να μεινουν μονοι τους παντα.

Επεξ/σία από greengr21
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Εγω δεν ειμαι 100% της αποψης που ανεφερε ο l337 αλλά πιστεύω ότι σε ενα σημαντικό βαθμό ισχύει. Με άλλα εφόδια και υπο άλλες συνθήκες ο καθένας, αλλά απ' όσα βλέπω γύρω μου, οι περισσότεροι έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο δικαιολογιών. Όσο σκατά και να ναι τα πράγματα λύσεις υπάρχουν και συμπεριλαμβάνουν και το εξωτερικό. Στις περισσότερες περιπτώσεις το μπλοκ που μπαίνει σε μια τέτοια λύση πχ είναι από δικαιολογίες κυρίως συναισθηματικές ή καμια φορά και απλά από βαρεμάρα (Που να τρέχω να στελνω βιογραφικα, που να τρεχω να ψαχνω κλπ). 

Τα περισσότερα από αυτά τα άτομα θεωρώ ότι αν έβαζαν τα πράγματα κάτω και πραγματικά επένδυαν χρόνο στο να ψάξουν κάτι σοβαρά, θα έβρισκαν κάτι. Οι περισσότεροι που ξέρω με δουλειά Ελλαδα δεν κοιτάνε καν να βρούν κάτι καλύτερο (εντός ή εκτος Ελλαδος) παρόλο που βλέπουν ότι μετράνε κάθε ευρώ και δεν είναι ευχαριστημένοι. Και πολλοί που ξέρω χωρίς καν δουλειά επίσης δεν αφιερώνουν όσο χρόνο θα έπρεπε στο να βρούν δουλειά. Ξέρω άτομα που είναι χρόνια άνεργοι και κατα τ' άλλα δεν έχουν επενδύσει αρκετά όχι μόνο στο να βρούν δουλειά αλλά έστω στο να επενδύσουν στον εαυτο τους στο διάστημα που δεν δουλεύουν με το να μαθαίνουν καινούρια πράγματα αντί να κ@λοβαράνε.

Υπάρχουν φυσικά και πολλές περιπτώσεις που οι ανάγκες δεν έχουν αφήσει καν τα περιθώρια αλλά νομίζω ότι είναι μειοψηφία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, greengr21 είπε

Ειμαι στη 10σελιδα περιπου και κοντευουν να μου πεσουν τα μαλλια απο κατι αποψεις που διαβαζω "εγω μενω με τους γονεις μου και δεν εχω προβλημα γιατι δεν μου τα πρηζουν" απο ατομα που πρεπει να ειναι γυρω στα 30(?).Γενικα δεν μπορω να πιστεψω ποσο λανθασμενη νοοτροπια εχει καποιος που ενω μπορει να ειναι ανεξαρτητος δεν το κανει...

Σίγουρα δεν τα διάβασες στα "πεταχτά" τα σχόλια? Γιατί ενω το παρακολουθώ από την αρχή το θέμα, δεν θυμάμαι κάποιος να είπε οτι ζει αυτή τη στιγμή με γονείς και δεν έχει θεμα.

Απόψεις και ιδεες παραθέτουμε για να βοηθήσουμε τον (εξαφανισμένο) TS. Μία ερώτηση: Τι είναι προτιμότερο? Να ζεις με τους γονείς σου νιώθοντας ανεξάρτητος ή να ζεις μόνος σου και να προσπαθείς με τα χίλια ζόρια να την παλαίψεις (με άλλα λόγια να "τρως ανεξαρτησία").

Και για να σε προλάβω, ναι, γίνεται να νιώθεις και να είσαι (και οικονομικά) ανεξάρτητος μένοντας με γονείς. Κάποιοι απλά δεν το βιώνουν οπότε και δεν το καταλαβαίνουν.

P.S. Δεν λέω να μείνει με τους γονείς, λέω να βάλει όλες τις μεταβλητές του κάτω

Επεξ/σία από Stamer
  • Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Το να φύγεις από το πατρικό σου δε σε κάνει αυτόματα υπεύθυνο άτομο. Μπορεί να χρωστάς λογαριασμούς, να τρως τα λεφτά σου σε ψώνια, να έχεις στοίβες άπλυτα πιάτα, να αμελείς το σέρβις του αυτοκινήτου κλπ κλπ. 

Επίσης το να μένεις στο πατρικό σου δε σου απαγορεύει να κάνεις δουλειές.

Όχι δεν σε κάνει αυτόματα υπεύθυνο. Αλλά σε κάνει, αναγκαστικά, πιο υπεύθυνο από τον προηγούμενο εαυτό σου. Γιατί αυτό το χυμαδιό που περιγράφεις, νομοτελειακά δεν θα έχει πολύ μέλλον.

Και πράγματι μπορείς να κάνεις δουλειές στο πατρικό σου. Αλλά δεν είναι το ίδιο. Όταν έχεις την απόλυτη ευθύνη για την επιβίωση σου, υπάρχει μεγάλη διαφορά από το να πλύνεις 2 πιάτα.

• Like 1
Δημοσ.

προσωπικα εγω ναυτικος ειμαι , στην βουλγαρια πηγα για φορολογικους λογους και οχι μονο και πραγματικα δεν αξιζει να μεινεις ελλαδα αν δεν εχεις καποια καλη θεση εργασιας

Πριν ερθω βουλγαρια εμενα και εγω με τους γονεις μου και με τα χρηματα που επερνα τα εκανα ολα τα γουστα ενω αμα εμενα μονος θα ειχα ολα τα λοιπα εξοδα

Ειναι καθαρα τι προτιμαει ο καθενας , την ηρεμια του η αν θελει οτι βγαζει να τα κανει γουστα και εμπειριες χωρις να το σκευτετε η εστω να αφηνει χρηματα στην ακρη για ενα ονειρο η καβατζα

Δημοσ.

σε φτανουν για ενα μικρο δυαρι!με παρομοιο εισοδημα ,λιγα πολυ λιγα παραπανω,ζουμε 2 ατομα 6 χρονια τωρα. απλα δε θαχαλας χρηματα σε πραγματα που δεν πρεπει η ασκοπως!

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, l337 είπε

Για να παντρευτείς δεν χρειάζεσαι χρήματα (60 ευρώ περίπου και για τους δύο). Για να μείνουν μαζί υπάρχουν τρόποι αρκεί να το θέλεις (φυσικά μπορεί να υπάρξουν ξεβολέματα και ζόρια για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να στρώσουν οι καταστάσεις).
Οπότε ναι, δικαιολογίες είναι.

Εντάξει θα τρώνε την αγάπη τους αρχικά αλλά μετά με κάποιο μαγικό τρόπο θα στρώσει η κατάσταση. 

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Stamer είπε

Σίγουρα δεν τα διάβασες στα "πεταχτά" τα σχόλια? Γιατί ενω το παρακολουθώ από την αρχή το θέμα, δεν θυμάμαι κάποιος να είπε οτι ζει αυτή τη στιγμή με γονείς και δεν έχει θεμα.

Απόψεις και ιδεες παραθέτουμε για να βοηθήσουμε τον (εξαφανισμένο) TS. Μία ερώτηση: Τι είναι προτιμότερο? Να ζεις με τους γονείς σου νιώθοντας ανεξάρτητος ή να ζεις μόνος σου και να προσπαθείς με τα χίλια ζόρια να την παλαίψεις (με άλλα λόγια να "τρως ανεξαρτησία").

Και για να σε προλάβω, ναι, γίνεται να νιώθεις και να είσαι (και οικονομικά) ανεξάρτητος μένοντας με γονείς. Κάποιοι απλά δεν το βιώνουν οπότε και δεν το καταλαβαίνουν.

P.S. Δεν λέω να μείνει με τους γονείς, λέω να βάλει όλες τις μεταβλητές του κάτω

Πηγα να γραψω ενα μικρο κατεβατο δε σου λεω ψεματα,αλλα μετα ειδα το "είσαι (και οικονομικά) ανεξάρτητος μένοντας με γονείς",οποτε δεν εχει νοημα οπως καταλαβες να απαντησω,απο που να το πιασω και που να το αφησω...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...