giannis2429 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εντωμεταξυ εταιρείες πχ με ετήσιο εισόδημα εκατομμύρια και δις μετρανε και το λεπτό και ο ελληναρας ο απλας των 600 ευρώ τον μήνα θεωρεί γυφτια και υπερβολή να υπολογίζεις το 1 ευρώ η το 5ευρω. Ρε ουστ κ@λ@νοοτροπια. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από giannis2429 2 2
obby Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, ManFromEarth είπε Αξιοπρεπης ζωη χωρις internet δεν υπαρχει εν ετει 2019. Και μονο για τις συναλλαγες με την τραπεζα και την εφορια, πρεπει να το εχεις. Το κάπνισμα και η βενζίνη δεν είναι στα απαραίτητα.
Stamer Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, pink_glitter είπε Μπορεί και ο TS να αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα και για αυτό να θέλει να φύγει. Δεν είναι όλοι οι γονείς το ίδιο... Εμ αυτό δεν λέμε? Στην περίπτωσή σου βέβαια εννοείται πως κοιτάς να φύγεις όσο πιο γρήγορα μπορείς. Κοίταξε να δεις... Δυστυχώς ιδανική κατάσταση δεν υπάρχει λόγω της φύσης του ανθρώπου. Κάθε τόσο οι ανάγκες/διαθέσεις μας μπορεί να αλλάζουν. Πόσες φορές έχουμε πει όλοι μας οτι θέλουμε να φύγουμε από το σπίτι και να μείνουμε μόνοι μας ή πόσες φορές έχουμε πει οτι θέλουμε να μείνουμε με τη σχέση μας ή πόσες φορές οτι ενω είμαστε σε σχέση, θα θέλαμε να ξαναμείνουμε μόνοι μας για κάποιο διάστημα! 1
obby Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Το κάπνισμα είναι πολυτέλεια, συμφωνώ Το μεταφορικό μέσον (και άρα τα κόστη που η χρήση του συνεπάγεται) σε κάποιες περιπτώσεις είναι απλά απαραίτητο Δε δουλεύουν όλοι στο κέντρο της Αθήνας ή σε μέρη που είναι προσβάσιμα σε ΜΜΜ (εκτός αν θεωρούμε λογικό να δουλεύεις π.χ. σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο και να πρέπει να περπατάς χειμώνα καλοκαίρι μιάμιση ώρα τη μέρα για να πάρεις ένα λεωφορείο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα έχει και συχνότητα δρομολογίου κάνα 2ωρο) Ο συγκεκριμένος λέει ότι θα είναι πέντε λεπτά απ' τη δουλειά και θα μπορεί να πάει και με ποδήλατο.
punky Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, Stamer είπε Και τι ακριβώς πειράζει αν σε ρωτήσει η μάνα σου "που πας?". Αν σε ρωτούσε ένας συγκάτοικος ή η σχέση σου, πόση διαφορά θα είχε? Συμφωνώ με Μαργαρίτα σε αυτό. Το έγραψα και νωρίτερα οτι οι περισσότεροι που μένουν μόνοι τους με λίγα χρήματα το κάνουν αναγκαστικά και είπα οτι το "αναγκαστικά" έχει παραμέτρους. Αν περνας άσχημα π.χ. με τους γονείς σου και σε καταπιέζουν ας πούμε, τότε ναι, μπορεί η ζυγαριά να γέρνει υπέρ του να μείνεις μόνος με 700. Και είναι και ένα σωρό άλλοι οι παράμετροι. Άλλο να ζεις σε ένα σπιτι 80τμ 3-4 άτομα και άλλο να ζειτε σε 200. Όπως όλες οι επιλογές μας στη ζωή, στον πυρήνα του είναι αξιακό το ζήτημα. Δηλαδή τι βάζεις πιο ψηλά ως αξία σου στην καθημερινότητα σου. Αν είναι πιο ψηλά η δυνατότητα να έχεις διαθέσιμο εισόδημα για ταβέρνες, καφέδες ή βενζίνες, κι αυτός είναι ο δείκτης της ποιότητας της ζωής σου, τότε το κόστος του να φύγεις από το πατρικό φαντάζει πεταμένα λεφτά. Αν όμως είσαι φύσει ανεξάρτητος, βρίσκεις καταπιεστικό αυτό που άλλος μπορεί να βρίσκει μέχρι και βολικό και επιθυμητό. Οπωσδήποτε κάνει διαφορά το να ζεις με άλλους 4 σε 80 τ.μ. από τα 200 τ.μ. αλλά στην καρδιά του ζητήματος δεν αλλάζει η εξάρτηση σου. Ποτέ δεν θα μάθεις τι διάολο κάνεις αν τρέχει το καζανάκι, πόσο κοστίζει η ΔΕΗ τον μήνα, πως χειρίζεσαι τον καλό και τον κακό γείτονα, τι κόπο απαιτεί ένα σπίτι για να είναι καθαρό, ζεστό κ.ο.κ. Έχω ζωντανά παραδείγματα ανθρώπων που έχουν φτάσει 40 χρονών κι έχουν παιδιά, και κάνουν τη μία τραγική επιλογή πίσω από την άλλη γιατί δεν έμαθαν ποτέ ούτε να ξεβολεύονται ούτε να κάνουν υπομονή. Η πεποίθηση μου είναι πως ο άνθρωπος που δεν διαλέγει τη δύσκολη διαδρομή του απογαλακτισμού, παραμένει νήπιο. Κι όταν, νομοτελειακά, οι προστάτες του φύγουν από τη ζωή, θα πνίγεται πάντα σε μια κουταλιά νερό. 7 2
Stamer Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, punky είπε Όπως όλες οι επιλογές μας στη ζωή, στον πυρήνα του είναι αξιακό το ζήτημα. Δηλαδή τι βάζεις πιο ψηλά ως αξία σου στην καθημερινότητα σου. Αν είναι πιο ψηλά η δυνατότητα να έχεις διαθέσιμο εισόδημα για ταβέρνες, καφέδες ή βενζίνες, κι αυτός είναι ο δείκτης της ποιότητας της ζωής σου, τότε το κόστος του να φύγεις από το πατρικό φαντάζει πεταμένα λεφτά. Αν όμως είσαι φύσει ανεξάρτητος, βρίσκεις καταπιεστικό αυτό που άλλος μπορεί να βρίσκει μέχρι και βολικό και επιθυμητό. Συμφωνώ απόλυτα! 8 λεπτά πριν, punky είπε Οπωσδήποτε κάνει διαφορά το να ζεις με άλλους 4 σε 80 τ.μ. από τα 200 τ.μ. αλλά στην καρδιά του ζητήματος δεν αλλάζει η εξάρτηση σου. Ποτέ δεν θα μάθεις τι διάολο κάνεις αν τρέχει το καζανάκι, πόσο κοστίζει η ΔΕΗ τον μήνα, πως χειρίζεσαι τον καλό και τον κακό γείτονα, τι κόπο απαιτεί ένα σπίτι για να είναι καθαρό, ζεστό κ.ο.κ. Έχω ζωντανά παραδείγματα ανθρώπων που έχουν φτάσει 40 χρονών κι έχουν παιδιά, και κάνουν τη μία τραγική επιλογή πίσω από την άλλη γιατί δεν έμαθαν ποτέ ούτε να ξεβολεύονται ούτε να κάνουν υπομονή. Η πεποίθηση μου είναι πως ο άνθρωπος που δεν διαλέγει τη δύσκολη διαδρομή του απογαλακτισμού, παραμένει νήπιο. Κι όταν, νομοτελειακά, οι προστάτες του φύγουν από τη ζωή, θα πνίγεται πάντα σε μια κουταλιά νερό. Διαφωνώ (σχεδόν κάθετα ). Είναι θέμα ανθρώπου και χαρακτήρα το να μάθει να αντιμετωπίζει επιτυχημένα τις καταστάσεις τις οποίες ανέφερες. Όπως είπες για ανθρώπους 40 χρόνων που δεν έμαθαν να ξεβολεύονται και τώρα δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα, έτσι όμως έχω και εγώ άπειρα παραδείγματα με ανθρώπους που απογαλακτίστηκαν πολύ νωρίς αλλά εξακολουθούν να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν απλές καταστάσεις. Είναι θέμα χαρακτήρα, υπευθυνότητας, μόρφωσης, παιδαγώγησης κ.λ.π. 1
margaritagr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, punky είπε Όπως όλες οι επιλογές μας στη ζωή, στον πυρήνα του είναι αξιακό το ζήτημα. Δηλαδή τι βάζεις πιο ψηλά ως αξία σου στην καθημερινότητα σου. Αν είναι πιο ψηλά η δυνατότητα να έχεις διαθέσιμο εισόδημα για ταβέρνες, καφέδες ή βενζίνες, κι αυτός είναι ο δείκτης της ποιότητας της ζωής σου, τότε το κόστος του να φύγεις από το πατρικό φαντάζει πεταμένα λεφτά. Αν όμως είσαι φύσει ανεξάρτητος, βρίσκεις καταπιεστικό αυτό που άλλος μπορεί να βρίσκει μέχρι και βολικό και επιθυμητό. Οπωσδήποτε κάνει διαφορά το να ζεις με άλλους 4 σε 80 τ.μ. από τα 200 τ.μ. αλλά στην καρδιά του ζητήματος δεν αλλάζει η εξάρτηση σου. Ποτέ δεν θα μάθεις τι διάολο κάνεις αν τρέχει το καζανάκι, πόσο κοστίζει η ΔΕΗ τον μήνα, πως χειρίζεσαι τον καλό και τον κακό γείτονα, τι κόπο απαιτεί ένα σπίτι για να είναι καθαρό, ζεστό κ.ο.κ. Έχω ζωντανά παραδείγματα ανθρώπων που έχουν φτάσει 40 χρονών κι έχουν παιδιά, και κάνουν τη μία τραγική επιλογή πίσω από την άλλη γιατί δεν έμαθαν ποτέ ούτε να ξεβολεύονται ούτε να κάνουν υπομονή. Η πεποίθηση μου είναι πως ο άνθρωπος που δεν διαλέγει τη δύσκολη διαδρομή του απογαλακτισμού, παραμένει νήπιο. Κι όταν, νομοτελειακά, οι προστάτες του φύγουν από τη ζωή, θα πνίγεται πάντα σε μια κουταλιά νερό. Το να φύγεις από το πατρικό σου δε σε κάνει αυτόματα υπεύθυνο άτομο. Μπορεί να χρωστάς λογαριασμούς, να τρως τα λεφτά σου σε ψώνια, να έχεις στοίβες άπλυτα πιάτα, να αμελείς το σέρβις του αυτοκινήτου κλπ κλπ. Επίσης το να μένεις στο πατρικό σου δε σου απαγορεύει να κάνεις δουλειές. 2 3
pink_glitter Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 35 λεπτά πριν, andrapos είπε Η έννοια του όρου φυσιολογική είναι αυτό που συμβαίνει στη φύση.Ο άνθρωπος από τη φύση του κάνει απογόνους για να συνεχίζεται το είδος.Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά ,όμως αν τους ρωτήσεις οι περισσότεροι θα το ήθελαν.Και βέβαια κάνουν φυσιολογική ζωή βάση των δυνατοτήτων τους.Και ένας ανάπηρος που δεν μπορεί να περπατήσει μπορεί να κάνει φυσιολογική ζωή παρόλο που το φυσιολογικό είναι ο άνθρωπος να περπατάει.Ας μην το συνεχίσουμε όμως γιατί είναι off topic,ο καθένας έχει τις απόψεις του. Επίσης στην "φύση", ο άνθρωπος έμενε σε σπηλιές, κυνηγούσε το θήραμα και το σκότωνε με τα χέρια του, κυκλοφορούσε γυμνός και ικανοποιούσε όλες μα όλες τις βιολογικές του ανάγκες δημόσια. Μήπως και αυτό είναι φυσιολογική ζωή με την ίδια λογική; 3
l337 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, margaritagr είπε Το να φύγεις από το πατρικό σου δε σε κάνει αυτόματα υπεύθυνο άτομο. Μπορεί να χρωστάς λογαριασμούς, να τρως τα λεφτά σου σε ψώνια, να έχεις στοίβες άπλυτα πιάτα, να αμελείς το σέρβις του αυτοκινήτου κλπ κλπ. Επίσης το να μένεις στο πατρικό σου δε σου απαγορεύει να κάνεις δουλειές. Το να μένει κάποιος στο πατρικό του δεν τον βοηθάει να απογαλακτιστεί και προοσωπικά το βρίσκω 100% μη υγιές και απλά "κοιτάω την πάρτη μου". Οι γονείς βολεύονται γιατί έχουν υπό τον έλεγχο τα μαντράχαλα (30 χρονών) "παιδάκια" τους και τα (30 χρονών) "παιδάκια" βολεύονται γιατί να τα έχουν όλα έτοιμα. Και έτσι δημιουργείται μια νοσηρή κατάσταση.' Εξυπακούεται βεβαιώς πως όταν φύγει κάποιος τότε αυτοεξυπηρετήται μόνος του σε όλα (γιατί διάβασα πριν κάτι τραγικά για πληντύρια και φαγητά). Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από l337 2
Pokemon640 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, pink_glitter είπε Επίσης στην "φύση", ο άνθρωπος έμενε σε σπηλιές, κυνηγούσε το θήραμα και το σκότωνε με τα χέρια του, κυκλοφορούσε γυμνός και ικανοποιούσε όλες μα όλες τις βιολογικές του ανάγκες δημόσια. Μήπως και αυτό είναι φυσιολογική ζωή με την ίδια λογική; και γιατί να μην ήταν ; φυσικά και ήταν και είναι. Απλά δεν είναι "political correct" σήμερα. Χμ, λες να ψηφίσω 12θεϊστες ; 😄
margaritagr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, l337 είπε Το να μένει κάποιος στο πατρικό του δεν τον βοηθάει να απογαλακτιστεί και προοσωπικά το βρίσκω 100% μη υγιές και απλά "κοιτάω την πάρτη μου". Οι γονείς βολεύονται γιατί έχουν υπό τον έλεγχο τα μαντράχαλα (30 χρονών) "παιδάκια" τους και τα (30 χρονών) "παιδάκια" βολεύονται γιατί να τα έχουν όλα έτοιμα. Και έτσι δημιουργείται μια νοσηρή κατάσταση.' Εξυπακούεται βεβαιώς πως όταν φύγει κάποιος τότε αυτοεξυπηρετήται μόνος του σε όλα (γιατί διάβασα πριν κάτι τραγικά για πληντύρια και φαγητά). Γενικώς εδώ δε λέμε ότι δεν πρέπει να φύγεις από το πατρικό σου. Το θέμα είναι ΑΝ υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να γίνει αυτό. 3
l337 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, margaritagr είπε Γενικώς εδώ δε λέμε ότι δεν πρέπει να φύγεις από το πατρικό σου. Το θέμα είναι ΑΝ υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να γίνει αυτό. Είμαι 100% της άποψης ότι τις συνθήκες ναι μεν τις βρίσκεις αλλά τις φτιάχνεις και τις προσαρμόζεις εσύ, ειδάλλως πιο πολύ ως δικαιολογία για να χρυσώσουμε το χάπι μου ακούγεται. 6
SB_1957 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 15 λεπτά πριν, Stamer είπε Συμφωνώ απόλυτα! Διαφωνώ (σχεδόν κάθετα ). Είναι θέμα ανθρώπου και χαρακτήρα το να μάθει να αντιμετωπίζει επιτυχημένα τις καταστάσεις τις οποίες ανέφερες. Όπως είπες για ανθρώπους 40 χρόνων που δεν έμαθαν να ξεβολεύονται και τώρα δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα, έτσι όμως έχω και εγώ άπειρα παραδείγματα με ανθρώπους που απογαλακτίστηκαν πολύ νωρίς αλλά εξακολουθούν να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν απλές καταστάσεις. Είναι θέμα χαρακτήρα, υπευθυνότητας, μόρφωσης, παιδαγώγησης κ.λ.π. 7 λεπτά πριν, margaritagr είπε Το να φύγεις από το πατρικό σου δε σε κάνει αυτόματα υπεύθυνο άτομο. Μπορεί να χρωστάς λογαριασμούς, να τρως τα λεφτά σου σε ψώνια, να έχεις στοίβες άπλυτα πιάτα, να αμελείς το σέρβις του αυτοκινήτου κλπ κλπ. Επίσης το να μένεις στο πατρικό σου δε σου απαγορεύει να κάνεις δουλειές. Είναι θέμα χαρακτήρα και διαπαιδαγώγησης, αλλά νομίζω όσο νωρίτερα ανεξαρτητοποιηθείς τόσο καλύτερα εξελίσσεσαι και πιο γρήγορα προσαρμόζεσαι στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις της ενήλικης ζωής. Αυτός που δεν θέλει, λόγω χαρακτήρα ή/και "διαπαιδαγώγησης", να απογαλακτιστεί πάντα θα ψάχνει να βρει κάποιον άλλον να τον ξελασπώνει σε όλα και όχι μόνο στα δύσκολα και η "φιλοσοφία" του είναι "για όλα φταίει η άτιμη κοινωνία, είμαι άτυχος, δεν με βοήθησε κανείς, δεν με καταλαβαίνει κανείς" κ.λπ. Και το να μένεις στο πατρικό δεν είναι πάντα λόγω μη απογαλακτισμού, καθώς υπάρχουν και περιπτώσεις παιδιών που αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για τη φροντίδα των γονιών τους.
ELMastas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πιστεύω πως θα είσαι αρκετά οριακά φίλε και αυτό εφόσον βρείς σπίτι με λογικό ενοίκιο και λάβεις υπόψη όλα τα έξοδα απο λογαριασμούς φαγητό κλπ Εγω καθαρά από λόγους οικονομικούς θα καθόμουν με τα 500 ευρώ στό σπίτι που δεν θα τουλάχιστον τα έξοδα ενοικίου και ενοείται πως θα συνέβαλα και γω σε ψώνια λογαριασμούς κλπ εξαρτάται και απο άλλους παράγοντες όπως το τι δουλειά θα είναι πόσο μακριά θα είναι κλπ εκ πρώτης όψεως όπως τα ακούω θές τουλάχιστον 850+ ευρώ για να πείς οτι θα υπάρξει ξάποια αναβάθμιση οικονομικά απο την προηγούμενη δουλειά και θα μπορείς να έχεις κάποια "σχετική" άνεση,βέβαια είναι όπως είπα και άλλοι παράγοντες,ανεξαρτητοποίησης,εξόδων,είδους δουλειάς κλπ. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από ELMastas
haHa Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Εχει ενδιαφερον το ποσο conditioned ειναι τα ατομα που μενουν με τους γονεις τους που δεν γνωριζουν καν την ελευθερια του να ζεις μονος ωστε πχ να μπορεις να κανεις σεξ πανω στο πλυντηριο/τραπεζι κουζινας κλπ, που για να δικαιολογησουν την επιλογη τους, την συγκρινουν με την δυνατοτητα να τρωει αυτος που μενει μονος του φαγητο απο τη μανα του. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις