panos4tw Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Οτι θα τα βγαλεις περα με 750, θα τα βγαλεις, ειδικα σε πολη της επαρχιας ειναι ενας σεβαστος μισθος. Αν εισαι διατεθιμενος να περιορισεις και καποια εξοδα που τωρας θεωρεις αυτονοητα,π.χ. να ανακαλυψεις τα Lidl ή να κανεις την συνδεση >> καρτα ή να περιοριστεις σε διτροχο αντι για αμαξι, τοτε θα μπορεις να εχεις και μια πληρη ζωη απο θεμα δραστηριοτητων. Source: Το 2009 νοικιαζα για 1 χρονο+ μονος μου Αθηνα με μισθο 700 και 330 στο ενοικιο.
Μάκαρος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 15 λεπτά πριν, panos4tw είπε Source: Το 2009 νοικιαζα για 1 χρονο+ μονος μου Αθηνα με μισθο 700 και 330 στο ενοικιο. Με το Airbnb πλεον, ξεχνατα αυτα τα νοικια στην Αθηνα. Οι τιμες εχουν ξεφυγει.
APPLEGEEK Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Μάκαρος είπε Με το Airbnb πλεον, ξεχνατα αυτα τα νοικια στην Αθηνα. Οι τιμες εχουν ξεφυγει. 500 δίνω για μουφα
zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tsipakis είπε καλυτερα στο πατρικο παρα να τρωει 4 μερες μακαρονια και να μετραει το παραμικρο ευρω απλα για να λεει μενω μονος Με 750 δεν τρως 4 μέρες μακαρόνια, απλά θέλει καλό κουμάντο. Και εννοείται να υπάρχουν και πρακτικά οι προϋποθέσεις, οικονομικά σπίτια στην περιοχή πχ. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2019 από zio10 1
Billator Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Εγώ να σου πω την άποψη μου, γενικά είναι λάθος να συμβιβαζόμαστε σε τέτοιους μισθούς αν δεν υπάρχει άμεση προοπτική για εξέλιξη. Αν δεν έχει προοπτική μην κάνεις το βήμα καν απλά για να μείνεις μόνος. Στο λέει κάποιος που από τα 18 ζει μόνος με ενοίκιο δουλειά πανεπιστήμιο χωρίς να έχει πάρει ούτε ευρώ ποτέ από τους γονείς/συγγενείς. Βλέπετε κάποιοι δεν είναι τυχεροί ούτε για αυτό που κάποιοι θεωρούν δεδομένο. Το αν είναι εφικτό να το κάνεις με 750€, φυσικά και ειναι. Είναι όμως αυτό το πραγματικό πρόβλημα επιλογής που έχεις να αντιμετωπίσεις; Το εργασιακό κομμάτι είναι ομως ένα δύσκολο , τις περισσότερες φορές, ταξίδι που κάποιος πρέπει να ξεκινήσει με κάποιο στόχο, προοπτική και ιδέες. Δοκιμάζεις τις δυνατότητες σου. Καλή τύχη σου εύχομαι σε ότι και να αποφασίσεις κάνεις 😊 4
LIGHT1NG Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Σκοπός είναι η δουλειά οου θα κάνεις να έχει μέλλον και προοπτικές τώρα αν δουλεύεις με προοπτική να ανέβεις από εκεί τότε ναι.
gia_nnis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Στις 31/1/2019 στις 12:24 ΠΜ, trinto είπε Μου έχει γίνει πρόταση για μια δουλειά σε άλλη πόλη με μισθό 750€ Και προσπαθώ να δω αν θα πρέπει να δεχτώ ή όχι. Έχω μπερδευτεί για τα καλά και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Εγώ αυτή τη στιγμή μένω με τους δικούς μου, δουλεύω και παίρνω 500€. Εφόσον είναι και οι δικοί μου δεν έχω πρόβλημα, αλλά δε ξέρω αν θα μπορώ με 750€ να νοικιάσω σπίτι και να μένω μόνος μου αξιοπρεπώς. Βλέπω ότι με ~300€ θα καταφέρω να βρω σπίτι οκ. Μετά έχουμε κοινόχρηστα, ρεύμα, νερό, Internet… Το φαγητό μου (μαγειρεύω και μόνος μου), διάφορα έξοδα…. Απόθεμα για διάφορα απρόοπτα που σίγουρα θα τύχουν. Αυτή τη στιγμή δεν έχω δάνεια, δε χρωστάω πουθενά και έχω χρήματα στην άκρη ώστε να εξοπλίσω το σπίτι άμεσα, να πληρώσω και όποια προκαταβολή χρειαστεί, βάψιμο….. Οπότε τα αρχικά χρήματα δε τα υπολογίζουμε. Έχω κι ένα αυτοκινητάκι και παπί για να κυκλοφορώ μέσα στην πόλη, στη δουλειά θα πηγαίνω (ανάλογα με το που θα βρω σπίτι), ή με το παπί ή με τα πόδια ή θα πάρω ποδήλατο. 5 λεπτά υπόθεση θα είναι όπου και να μένω Δεν είμαι άτομο που ξοδεύει σε βλακείες, κινητά κάθε χρόνο, ρούχα-μάρκες, δε καπνίζω αλλά δε σημαίνει ότι μένω σπίτι. Βγαίνω για τον καφέ μου, το ποτό, πηγαίνω κανένα τριήμερο κάπου.. Προσπαθώ να τα υπολογίσω όλα, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες, service αυτοκινήτου-παπιού, έξοδα σπιτιού, προσωπικά έξοδα, απρόοπτα…… αλλά είναι δύσκολο. Θεωρώ ότι μπορώ, έστω και οριακά. Τι λέτε; Βασικά οι μόνοι που μπορούν να απαντήσουν είναι άτομα που είναι σε παρόμοια κατάσταση γιατί όλοι οι άλλοι ό,τι και να λένε λίγο μετράει αν δε το ζεις. Και δε μπορείς να υπολογίσεις όλες τις παραμέτρους. Αν είναι να το κάνω μόνο και μόνο για να λέω ότι τα καταφέρνω μόνος και τα ταπερ να κάνουν παρέλαση ή να μετράω κάθε τέλους του μήνα τα κέρματα, να μου λείπει. Θέλω να ξέρω αν μπορώ με αυτά τα χρήματα να είμαι τελείως ανεξάρτητος. Αναλογα με τις αναγκες σου... Δηλαδη αμα θελεις να μενεις μονος σου.. Αν η αλλη δουλεια εχει προοπτικες-αποδοχες.. Αν δεν σε κραταει κατι εδω.. και εκει θα εχεις καλυτερο εργασιακο περιβαλλον τοτε πηγαινε εκει! Τι βαζεις προτεραιοτητα... Στην περιπτωση σου τα οικονομικα δεν θα εχουν μεγαλη διαφορα.. Και το λεω αυτο γιατι απο την στιγμη που επιβαρυνεις τους γονεις σου και δεν εχουν προβλημα αρα μπορουν το μηνα να σου δινουν ενα ποσο για βοηθημα!
Ilias Kiritsis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Φίλε καλημέρα μην το προσπαθήσεις καν δεν βγαίνει με τίποτα εγώ στην Καρδίτσα που μένω νοίκιασα 200 ευρώ σπίτι με 720 ευρώ και το μόνο που κατάφερα είναι να χαλάσω τον εαυτό μου από το άγχος. 2 2
Praetorianos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 1/2/2019 στις 12:59 ΜΜ, margaritagr είπε Το ρεζουμε είναι πως δεν έχει τη δυνατότητα μαζεματος ενός μεγάλου ποσού για ώρα ανάγκης. Αν αύριο του σκάσει μια εγχείρηση 500€ στο σκυλί πχ δεν έχει να τα δώσει. Κάποια στιγμή είχε χρειαστεί ιατρικά θέματα κι είχε δώσει ο,τι είχε. -------------------------------- Από την άλλη έχω φίλο που σήμερα είναι 30-31 Και δουλεύει από τα 19. Δούλευε ως φοιτητής, οι γονείς του πλήρωσαν mba, το τελείωσε και συνέχισε να δουλεύει. Εμενε με γονείς μέχρι πριν λίγους μήνες που παντρεύτηκε. Οι γονείς έφυγαν για το χωριό κι έτσι έμεινε με την κοπέλα στο πατρικό. Ο φίλος δεν είχε να συντηρήσει σπίτι κι έτσι έβαζε πολλά στην άκρη. Πολύ δουλευταρας, πήρε αρχικά ένα μτχ αμάξι και πριν λίγο καιρό πήρε ένα καινούριο γύρω στα 14.000€. Η γυναίκα του δε δουλεύει (κανει μαστερ) ο φίλος όμως βγάζει 1600€ , δεν έχουν ενοίκια κι έτσι τους βγαίνει. Για μένα ο φίλος αυτός θα είχε κάνει επική μαλακια αν είχε φύγει από το σπίτι του κι έτσι αντί να βάζει λεφτά στην άκρη, του τα έτρωγαν τα ενοίκια. Να ρωτήσω κάτι, μια ειλικρινής απορία, γιατί βλέπω ότι το "χρήματα για ώρα ανάγκης" παίζει πολύ. Γιατί αν σου σκάσει μια "ώρα ανάγκης" το να ζητήσεις χρήματα από τους δικούς σου για να κάνεις μια ακτινογραφία ή να δώσεις 500€ για το σκύλο σου ή 700€ γιατί σου κατέστρεψαν το αμάξι είναι ντροπή αλλά το να "ζητάς" χρήματα από τους δικούς σου για να σου ψωνίζουν/μαγειρεύουν/σιδερώνουν/κάνουν επισκευές στο σπίτι θεωρείται αυτονόητη δωρεάν παροχή? Επειδή στο ένα ανταλλάζονται χρήματα στο χέρι ενώ το άλλο είναι σε είδος? Ο 2ος φίλος σου δεν έβαλε λεφτά στην άκρη γιατί δούλευε και "δεν συντηρούσε σπίτι", έβαλε χρήματα στην άκρη γιατί το σπίτι και το φαγητό του το "πλήρωναν" οι γονείς του. Ακόμα κι έτσι, το success story δεν είναι ότι μάζεψε χρήματα μετά από χρόνια και στάθηκε στα πόδια του, το success story είναι ότι ...του έδωσαν το πατρικό σπίτι να μείνει οι γονείς του, άρα πάλι τρώει από έτοιμα. Οποιοσδήποτε άνθρωπος παγκοσμίως αν του κάνεις παροχές σπίτι, λογαριασμούς και καθημερινά έξοδα, μπορεί να αποταμιεύσει χρήματα. Και δεν με νοιάζει ποια μεριά έχει δίκιο, προσωπικά έφυγα στα 18 και εκτός από περίοδο σπουδών ουδέποτε ζήτησα/χρειάστηκα (ευτυχώς) χρήματα από γονείς. Αλλά αυτά τα success stories του μυρμηγκιού που μάζευε λεφτά και "ανεξαρτητοποιήθηκε" λίγο πριν παντρευτεί, με γονεϊκό σπονσοραρισμένο ΜΒΑ, πατρικό σπίτι κληρονομιά και όλους τους λογαριασμούς πληρωμένους μέχρι τα 31, ε, χτυπάνε κάπως. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2019 από Praetorianos 6 2
greengr21 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μα δεν είναι κατακριτέο κιόλας να τα βρεις έτοιμα και να κάνεις "ζωαρα", το θέμα είναι αφού σε βολεύει η κατάσταση να το παραδεχτείς και να μη ψάχνεις δικαιολογίες για ιδανικές συνθήκες κτλπ.
bluesattack Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Praetorianos είπε Γιατί αν σου σκάσει μια "ώρα ανάγκης" το να ζητήσεις χρήματα από τους δικούς σου για να κάνεις μια ακτινογραφία ή να δώσεις 500€ για το σκύλο σου ή 700€ γιατί σου κατέστρεψαν το αμάξι είναι ντροπή αλλά το να "ζητάς" χρήματα από τους δικούς σου για να σου ψωνίζουν/μαγειρεύουν/σιδερώνουν/κάνουν επισκευές στο σπίτι θεωρείται αυτονόητη δωρεάν παροχή? Επειδή στο ένα ανταλλάζονται χρήματα στο χέρι ενώ το άλλο είναι σε είδος? Γενικως ειναι ντροπη να ζητας απο γονεις. Εκτος αν εισαι γονος πλουσιας οικογενειας.Εκει σε σεβονται ολοι , κανουν υποκλισεις , ακομα και αν η μονη δουλεια που εχεις κανει ειναι να εισαι playboy και καταναλωτης οικογενειακης περιουσιας 😆 Λες να γραφουν εκθεση στα πανακριβα ιδιωτικα σχολεια για τα ...καλα της αποταμιευσης (σε οφσορ ) ? 😆 Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2019 από bluesattack
koeltzakoatl Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δοκίμασέ το. Θα ζοριστείς αλλά (πιστεύω πως) θα τα καταφέρεις. Αφού θα είσαι στην αγορά εργασίας θα μπορέσεις ψάξεις και θα βρεις μια καλύτερη δουλειά με περισσότερα λεφτά που θα σου επιτρέψουν καλύτερη ποιότητα ζωής (είτε να εξελιχθείς στη δουλειά που θα πας). Από κάπου θα πρέπει να ξεκινήσεις όμως. Αφού οι γονείς μπορούν να σε υποστηρίξουν για κάτι έκτακτο, προχώρα το...
l337 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Στις 3/2/2019 στις 5:37 ΜΜ, CharalampisCrete είπε Εγώ έχω την γυναίκα τη δούλα και με φτιάχνει αδερφέ Ευχαριστώ για την φιλοσοφία πάντως fixed Στις 4/2/2019 στις 8:09 ΠΜ, Ilias Kiritsis είπε Φίλε καλημέρα μην το προσπαθήσεις καν δεν βγαίνει με τίποτα εγώ στην Καρδίτσα που μένω νοίκιασα 200 ευρώ σπίτι με 720 ευρώ και το μόνο που κατάφερα είναι να χαλάσω τον εαυτό μου από το άγχος. Συγνώμη κιόλας, αλλά λογικό να μη βγαίνει με τίποτα με κάρτες γραφικών του χιλιάρικου.
Ilias Kiritsis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, l337 είπε fixed Συγνώμη κιόλας, αλλά λογικό να μη βγαίνει με τίποτα με κάρτες γραφικών του χιλιάρικου. Συγνώμη φίλε εσύ βλέπεις την κάρτα γραφικών. Εγώ φίλε μου ούτε πίνω ούτε καπνίζω είμαι άνθρωπος που μπορώ να στερηθω πράγματα για να αγοράσω αυτό που βλέπεις εσύ και βγάζεις το συμπέρασμα.Φιλε μάθε πρώτα να υπολογίζεις και μετά έλα να μιλήσουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις