Miracle Worker Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Εχω παω σε νησι με 500€ και εχω γνωρισει και πολλους αλλους σε παρομοια θεση. Εδινα 200€ για ενοικιο+utilities(σε αυτο σταθηκα τυχερος tbh) και μεσο ορο 120€ για σουπερμαρκετ. Τα υπολοιπα 180€ πηγαιναν σε αποταμιευση, διασκεδαση, εκτακτα εξοδα. Στο τελος, ηρθα μια γι' αλλη, αλλα πηρα λαπτοπ, κινητο, εκανα αρκετες εκδρομες σε γειτονικα νησια και δυστυχως με εγδυσε ενας οδοντιατρος . Αυτο που θελω να πω ειναι οτι το "οριακα" και το "φυσιολογικα" ειναι κατι πολυ σχετικο και δεν πρεπει να τα συγχεουμε με συνθηκες πραγματικης ενδειας. Εγω πχ μαγειρευα 29 ημερες το μηνα, με κυρια διατροφη ρυζι, φακες, μακαρονια και φθηνα ζαρζαβατικα απευθειας απο ντοπιο παραγωγο. Δε μου επεσε και ο κ*λος(ενταξει, λιγο😆), που δεν ετρωγα καθε μερα κρεας ή ντελιβερι, ισα ισα που γουσταρα τη φαση και ειχα μαθει να μαγειρευω και νοστιμα. Η διασκεδαση ηταν αρκετα μποεμ, με 2€ καφες ή μπυρα, κερασματα, γλεντια σε σπιτια και πανηγυρια. Μονο σε μερικα που ημουνα large εσκασα πανω απο 15€. Για να συνοψισω, οπως ειπαν και αλλοι, αλλο ζω φτωχικα και βγαινω οριακα και αλλα βγαζω τα γουστα μου και βγαινω οριακα. Εγω ημουν οριακα, αλλα ημουν αρκετα ικανοποιημενος απο τη ζωη που εκανα. Με 500€ δυσκολα περνας ομολογω, ειδικα μακροπροθεσμα, αλλα 750 ειναι αρκετα για να τραφεις/στεγαστεις φυσιολογικα και να βγαλεις και καποια γουστα, εκτος και αν μιλαμε για Μυκονο ή Σαντορινη. 4 1
SB_1957 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, Stamer είπε "στρίβειν δια του αρραβώνος" ήταν αυτός Όχι, παντρεύτηκε τελικά, αλλά αφού τα πεθερικά του πήραν σπίτι, πλήρως επιπλωμένο. Και όταν λέμε πλήρως μέχρι και τις παντόφλες, όπως καμάρωνε ο ίδιος!
l337 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, SB_1957 είπε Όχι, παντρεύτηκε τελικά, αλλά αφού τα πεθερικά του πήραν σπίτι, πλήρως επιπλωμένο. Και όταν λέμε πλήρως μέχρι και τις παντόφλες, όπως καμάρωνε ο ίδιος! Περίμενε να τον "αγοράσουν" δηλαδή Τον λυπάμαι..
margaritagr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε Εχω παω σε νησι με 500€ και εχω γνωρισει και πολλους αλλους σε παρομοια θεση. Εδινα 200€ για ενοικιο+utilities(σε αυτο σταθηκα τυχερος tbh) και μεσο ορο 120€ για σουπερμαρκετ. Τα υπολοιπα 180€ πηγαιναν σε αποταμιευση, διασκεδαση, εκτακτα εξοδα. Στο τελος, ηρθα μια γι' αλλη, αλλα πηρα λαπτοπ, κινητο, εκανα αρκετες εκδρομες σε γειτονικα νησια και δυστυχως με εγδυσε ενας οδοντιατρος . Αυτο που θελω να πω ειναι οτι το "οριακα" και το "φυσιολογικα" ειναι κατι πολυ σχετικο και δεν πρεπει να τα συγχεουμε με συνθηκες πραγματικης ενδειας. Εγω πχ μαγειρευα 29 ημερες το μηνα, με κυρια διατροφη ρυζι, φακες, μακαρονια και φθηνα ζαρζαβατικα απευθειας απο ντοπιο παραγωγο. Δε μου επεσε και ο κ*λος(ενταξει, λιγο😆), που δεν ετρωγα καθε μερα κρεας ή ντελιβερι, ισα ισα που γουσταρα τη φαση και ειχα μαθει να μαγειρευω και νοστιμα. Η διασκεδαση ηταν αρκετα μποεμ, με 2€ καφες ή μπυρα, κερασματα, γλεντια σε σπιτια και πανηγυρια. Μονο σε μερικα που ημουνα large εσκασα πανω απο 15€. Για να συνοψισω, οπως ειπαν και αλλοι, αλλο ζω φτωχικα και βγαινω οριακα και αλλα βγαζω τα γουστα μου και βγαινω οριακα. Εγω ημουν οριακα, αλλα ημουν αρκετα ικανοποιημενος απο τη ζωη που εκανα. Με 500€ δυσκολα περνας ομολογω, ειδικα μακροπροθεσμα, αλλα 750 ειναι αρκετα για να τραφεις/στεγαστεις φυσιολογικα και να βγαλεις και καποια γουστα, εκτος και αν μιλαμε για Μυκονο ή Σαντορινη. Εσύ φυτοζωουσες , σ άρεσε , ήσουν οκ μ αυτό. Γι αυτό λεμε ότι είναι θέμα επιλογών και τι βάζεις στη ζυγαριά. 1
haHa Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, margaritagr είπε Εσύ φυτοζωουσες , σ άρεσε , ήσουν οκ μ αυτό. Γι αυτό λεμε ότι είναι θέμα επιλογών και τι βάζεις στη ζυγαριά. Η αληθεια ειναι οτι σιγουρα φυτοζωουσε λιγοτερα απο αυτους που ζουνε με τους γονεις τους, που νομιζουν οτι δεν φυτοζωουν επειδη μπορουν να ξοδεψουν περισσοτερα σε φαγητο/ποτο, αλλα ταυτοχρονα δεν μπορουν να φερουν 2 ατομα σπιτι και να κανουν ενα τριο, γιατι δεν το επιτρεπουν οι γονεις. Καποιοι προτιμουν το βολεμα(ανω των 23 και να ζεις με γονεις για να μπορεις να λες οτι εχεις περισσοτερα να ξοδεψεις για ενα ποτο), καποιοι την αξιοπρεπεια(να εισαι ανω των 23 και να ζεις μονος σου). Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από haHa 4
SB_1957 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, l337 είπε Περίμενε να τον "αγοράσουν" δηλαδή Τον λυπάμαι.. Παρακαλούσε και δεν ντρεπόταν καθόλου. Αντίθετα ένιωθε και πολύ "άντρας" γιατί κατάφερε να γίνει το δικό του! Παρόλο που η γυναίκα του, όσες φορές έτυχε να συναντηθούμε, τον είχε στο φτύσιμο και του έριχνε μπινελίκια, ό,τι κι αν έλεγε ενώ αυτός χαζογελούσε! Και η περίπτωσή του ήταν καθαρά θέμα χαρακτήρα και όχι διαπαιδαγώγησης, γιατί έχει δύο αδέλφια, τα οποία είναι επιτυχημένα επαγγελματικά και δεν πουλήθηκαν για να αποκτήσουν αυτά που έχουν!
l337 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, margaritagr είπε Εσύ φυτοζωουσες , σ άρεσε , ήσουν οκ μ αυτό. Γι αυτό λεμε ότι είναι θέμα επιλογών και τι βάζεις στη ζυγαριά. Δεν φυτοζωούσε ούτε έκανε ότι έκανε από επιλογή. Απλά στη ζυγαριά του βολέματος και της αξιοπρέπειας, ο καθένας κάνει την επιλογή του. 2
project.breeze Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, cumulus είπε Σωατα φιλε μου,αλλα εδω μιλαμε για τεραστιες διαφορες .Τρια ατομα 350 δηλ. 120 σχεδον το ατομο,οποτε αντε το ενα ατομο 180 δηλ 50% περισσοτερο,οχι ομως και 100% παραπανω. Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι ορισμένες φορές παίρνω και περιττά πράγματα (αναψυκτικά,ξηρούς καρπούς,σοκολάτες κτλ) αλλά και αυτά να έκοβα δεν το βλέπω εύκολο να πέσω κάτω από τα 200€. Υ.Γ Να επισημάνω ότι λόγω διατροφής δεν τρώω όσπρια και ζυμαρικά τα οποία είναι πολύ φτηνός τρόπος διατροφής. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από project.breeze
margaritagr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, l337 είπε Δεν φυτοζωούσε ούτε έκανε ότι έκανε από επιλογή. Απλά στη ζυγαριά του βολέματος και της αξιοπρέπειας, ο καθένας κάνει την επιλογή του. Ε βέβαια γιατί το να μη μπορείς καν να τραφεις σωστά ειναι λεπτομέρεια. 3
SB_1957 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, margaritagr είπε Εσύ φυτοζωουσες , σ άρεσε , ήσουν οκ μ αυτό. Γι αυτό λεμε ότι είναι θέμα επιλογών και τι βάζεις στη ζυγαριά. Δεν φυτοζωούσε κατά την άποψή μου. Προσάρμοσε τη ζωή του στο μισθό που είχε και τα κατάφερε να περάσει καλά και να αποκτήσει εμπειρίες χρήσιμες για την υπόλοιπη ζωή του. Φυτοζωώ σημαίνει ότι οριακά δεν πεθαίνω από την πείνα. 1
l337 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Παρακαλούσε και δεν ντρεπόταν καθόλου. Αντίθετα ένιωθε και πολύ "άντρας" γιατί κατάφερε να γίνει το δικό του! Παρόλο που η γυναίκα του, όσες φορές έτυχε να συναντηθούμε, τον είχε στο φτύσιμο και του έριχνε μπινελίκια, ό,τι κι αν έλεγε ενώ αυτός χαζογελούσε! Και η περίπτωσή του ήταν καθαρά θέμα χαρακτήρα και όχι διαπαιδαγώγησης, γιατί έχει δύο αδέλφια, τα οποία είναι επιτυχημένα επαγγελματικά και δεν πουλήθηκαν για να αποκτήσουν αυτά που έχουν! Δυστυχώς, ο ορισμός του "θα πάει η παντόφλα σύννεφο" (μπορεί και το κέρατο)
haHa Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, margaritagr είπε Ε βέβαια γιατί το να μη μπορείς καν να τραφεις σωστά ειναι λεπτομέρεια. Αλλη μια νεα δικαιολογια("αν δεν τρως καθε μερα κρεας ή delivery, τοτε δεν τρεφεσαι σωστα") ! Τι σου ειναι το conditioning. Καποιοι επιλεγουν το βολεμα(και να λενε οτι μπορουσανε και τρωγανε πιο συχνα εξω ), καποιοι την αξιοπρεπεια. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από haHa 3
Fotis13 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε Φυτοζωώ σημαίνει ότι οριακά δεν πεθαίνω από την πείνα. Στην Αφρικη ναι σημαινει αυτο.Στον υπολοιπο πολιτισμενο και αναπτυγμενο κοσμο σημαινει κατι αλλο ... Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από Fotis13 2 1
l337 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, margaritagr είπε Ε βέβαια γιατί το να μη μπορείς καν να τραφεις σωστά ειναι λεπτομέρεια. Το να τραφεις -καν- σωστά τι περιλαμβάμβάνει; θα μου εξηγήσεις;
margaritagr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, l337 είπε Το να τραφεις -καν- σωστά τι περιλαμβάμβάνει; θα μου εξηγήσεις; Το να μη τρως 29 μέρες το μήνα φακές ρύζι και μακαρόνια όπως έγραψε ο φίλος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις