trinto Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Μου έχει γίνει πρόταση για μια δουλειά σε άλλη πόλη με μισθό 750€ Και προσπαθώ να δω αν θα πρέπει να δεχτώ ή όχι. Έχω μπερδευτεί για τα καλά και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Εγώ αυτή τη στιγμή μένω με τους δικούς μου, δουλεύω και παίρνω 500€. Εφόσον είναι και οι δικοί μου δεν έχω πρόβλημα, αλλά δε ξέρω αν θα μπορώ με 750€ να νοικιάσω σπίτι και να μένω μόνος μου αξιοπρεπώς. Βλέπω ότι με ~300€ θα καταφέρω να βρω σπίτι οκ. Μετά έχουμε κοινόχρηστα, ρεύμα, νερό, Internet… Το φαγητό μου (μαγειρεύω και μόνος μου), διάφορα έξοδα…. Απόθεμα για διάφορα απρόοπτα που σίγουρα θα τύχουν. Αυτή τη στιγμή δεν έχω δάνεια, δε χρωστάω πουθενά και έχω χρήματα στην άκρη ώστε να εξοπλίσω το σπίτι άμεσα, να πληρώσω και όποια προκαταβολή χρειαστεί, βάψιμο….. Οπότε τα αρχικά χρήματα δε τα υπολογίζουμε. Έχω κι ένα αυτοκινητάκι και παπί για να κυκλοφορώ μέσα στην πόλη, στη δουλειά θα πηγαίνω (ανάλογα με το που θα βρω σπίτι), ή με το παπί ή με τα πόδια ή θα πάρω ποδήλατο. 5 λεπτά υπόθεση θα είναι όπου και να μένω Δεν είμαι άτομο που ξοδεύει σε βλακείες, κινητά κάθε χρόνο, ρούχα-μάρκες, δε καπνίζω αλλά δε σημαίνει ότι μένω σπίτι. Βγαίνω για τον καφέ μου, το ποτό, πηγαίνω κανένα τριήμερο κάπου.. Προσπαθώ να τα υπολογίσω όλα, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες, service αυτοκινήτου-παπιού, έξοδα σπιτιού, προσωπικά έξοδα, απρόοπτα…… αλλά είναι δύσκολο. Θεωρώ ότι μπορώ, έστω και οριακά. Τι λέτε; Βασικά οι μόνοι που μπορούν να απαντήσουν είναι άτομα που είναι σε παρόμοια κατάσταση γιατί όλοι οι άλλοι ό,τι και να λένε λίγο μετράει αν δε το ζεις. Και δε μπορείς να υπολογίσεις όλες τις παραμέτρους. Αν είναι να το κάνω μόνο και μόνο για να λέω ότι τα καταφέρνω μόνος και τα ταπερ να κάνουν παρέλαση ή να μετράω κάθε τέλους του μήνα τα κέρματα, να μου λείπει. Θέλω να ξέρω αν μπορώ με αυτά τα χρήματα να είμαι τελείως ανεξάρτητος. 5
*Kopanos* Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Η ερώτηση μου είναι αν τα 500€ που βγάζεις αν τα χαλάς ολα ή σου μένει και κάτι στην τσέπη; Γιατί με 250€ παραπάνω δεν βγαίνει να συντηρείς σπίτι με ενοίκιο, φαγητό και λογαριασμούς. Αν κόψεις απο εξόδους μπορείς να βγάλεις τα έξοδα σου με 750€ απλα οριακά. 4
Pokemon640 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ενοίκιο : 300 Λογαριασμοί 100-150-200~ ανάλογα τη περίπτωση και την κατανάλωση που κάνεις Φαγητά : 100-150~ μίνιμαλ, μπορεί και παραπάνω έξοδα για αυτοκίνητο/μηχανάκι : εσύ ξέρεις Από τα 850 και μετά το συζητάς. Ξέρω φίλο που βγάζει 750 με ενοίκιο στα 200€ (γκαρσονιέρα) και μηχανάκι, ε, ίσα ίσα βγαίνει (μόνος του), και αυτό με οικονομίες. Αν έμενες με τη κοπέλα/αγόρι σου και αυτή δούλευε, θα έλεγα κομπλέ, θα τη παλέψεις, αλλά έτσι δεν βγαίνει. Ειδικά αν κάνεις και κοινωνικές δραστηριότητες (χορός, ταξίδια/διαγωνισμούς, ποτά/διασκέδαση) ξεπερνάς αμέσως τη 1000άρα. Υ.Γ. Ψάξου για εξωτερικό, θα ζήσεις πολύ ποιο άνετα, εδώ θα μετράς πενταροδεκάρες και θα μιζεριάσεις. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από Pokemon640 15 3
trinto Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) από τα 500€ τώρα μου μένουν αλλά δε πληρώνω ρεύμα, βλάβες στο σπίτι.....μπορεί καμιά φορά να πληρώσω τίποτα ψώνια στο μαρκετ, αλλά μέχρι εκεί. Οπότε δε μπορώ να υπολογίσω πως θα είναι αν μένω μόνος. Και εννοείται δε μπορώ να προσθέσω όλα τα έξοδα του σπιτιού επειδή έχουμε μεγάλο σπίτι ενώ εγώ θα νοικιάσω κανένα με 50τμ. Σίγουρα καταλαβαίνω ότι πρέπει να αλλάξω κάποιες συνήθειες και να κάνω λίγο οικονομία, πχ καμια συναυλία λιγότερη, να τρώω λιγότερο απ έξω.. Τα έξοδα τα δικά μου τα ξέρω πάνω κάτω. Το όλο θέμα είναι τα έξοδα σπιτιού. ένας γνωστός μένει σε δικό του σπίτι μόνος (40τμ), άρα δε πληρώνει ενοίκιο και τη βγάζει με 600€, δεν έχει μεταφορικό όμως και γενικά είναι αρκετά μαζεμένος. με την έννοια ότι δε κάνει σπατάλες αλλά ούτε γυφτιές. είναι οκ δηλαδή μπέρδεμα Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από trinto 1
Pokemon640 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, trinto είπε ένας γνωστός μένει σε δικό του σπίτι μόνος, άρα δε πληρώνει ενοίκιο και τη βγάζει με 600€, δεν έχει μεταφορικό όμως και γενικά είναι αρκετά μαζεμένος. με την έννοια ότι δε κάνει σπατάλες αλλά ούτε γυφτιές. είναι οκ δηλαδή μπέρδεμα καθόλου μπέρδεμα, είναι απλό : αν είχε και ενοίκιο, τότε μιλάμε ότι θα ήθελε το μίνιμαλ 900-1000 το μήνα μισθό για να τα βγάζει πέρα (μόνος του) και να είναι σωστός καλοπληρωτής.
Γιαούρτι Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 μεγάλε δύσκολα, θα είσαι οριακά. Σε φάση όπως ακριβώς ένας φίλος μου. Έβγαινε έξω για καφέ και συγκέντρωνε 50λεπτα, 20λεπτα για να συμπληρώσει τα 3-5 € του καφέ ή της μπύρας. Για να το ρίξουμε λίγο στην πλάκα.... Από την άλλη όμως αν τσιμπήσεις κανένα επίδομα θέρμανσης (αν καις πετρέλαιο), επίδομα ενοικίου... δε ξέρω και τα κριτήρια τους, ίσως κάτι γίνει. Αν και αυτά σήμερα είναι , αύριο δεν είναι. 1
Μάκαρος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Με 750 και σε σπιτι με ενοικιο ουτε να το σκεφτεσαι. 3 3
Lilith19 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Εκτός του οικονομικού, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που χρειάζεται να συνυπολογισεις κατά τη γνώμη μου. Οπως π.χ. τι είδους προοπτική σου προσφέρει η κάθε μια απο τις δυο δουλειές. Αν η δεύτερη υπερτερεί, ίσως αξίζει για ενα διάστημα να ζοριστεις. Αν καταφέρεις να βρεις σπίτι με οικονομικό ενοίκιο (εξαρτάται και σε ποια πολη θα είσαι) και κάνεις σωστη διαχείριση, θεωρώ οτι εστω και μετρημένα, βγαίνει. 9 1
Volgin Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Εξαρτάται. Άνετος δεν θα είσαι σίγουρα, έπαιρνα 600, πλήρωνα 230 νοίκι/ρεύμα/νερό και καθόλου κοινόχρηστα (ειδική περίπτωση), και πάλι ήμουν αρκετά στριμωγμένος, σίγουρα έπαιζε έναν ρόλο και η κατοχή αυτοκινήτου. Υπόψιν, δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν τρώω απο ντελίβερι. Χωρίς νοίκι και συνετά, φτάνουν και 500 1
trinto Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, Volgin είπε Εξαρτάται. Άνετος δεν θα είσαι σίγουρα, έπαιρνα 600, πλήρωνα 230 νοίκι/ρεύμα/νερό και καθόλου κοινόχρηστα (ειδική περίπτωση), και πάλι ήμουν αρκετά στριμωγμένος, σίγουρα έπαιζε έναν ρόλο και η κατοχή αυτοκινήτου. Υπόψιν, δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν τρώω απο ντελίβερι. Χωρίς νοίκι και συνετά, φτάνουν και 500 230 μόνο για όλα αυτά; που το βρήκες ρε φίλε; σκηνή νοίκιασες; 1
Volgin Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, trinto είπε 230 μόνο για όλα αυτά; που το βρήκες ρε φίλε; σκηνή νοίκιασες; Ήταν διόροφο ιδιόκτητο και έπαιζε μπαγαμποντιά στο ρεύμα + μία παροχή νερού, χωρίς συμβόλαιο ήμουν. 35 τμ δίχωρη γκαρσονιέρα
trinto Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, Volgin είπε Ήταν διόροφο ιδιόκτητο και έπαιζε μπαγαμποντιά στο ρεύμα + μία παροχή νερού, χωρίς συμβόλαιο ήμουν. 35 τμ δίχωρη γκαρσονιέρα η κλασσική φάση, ένα ρολόι και το μοιράζουμε σε 2+ σπίτια
madnifestah Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 θα τα βγάζεις αλλα... τα 300 είναι πολλά για τον μισθό που θα παίρνεις... το πολύ 200-250 για το σπίτι (ενοίκιο και κοινόχρηστα) 200 πάνω κάτω για λογαριασμούς και τα ρέστα δικά σου να περνάς άνετα... εγώ πχ θέλω 350 τον μήνα για το σπίτι και τους λογαριασμούς με 180 ευρώ ενοίκιο... 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις