DrLo Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 15 λεπτά πριν, Nikos Chatzoglou είπε Εσύ που φορολογείσαι σαν μισθωτός, πληρώνεις τέλος επιτηδεύματος ;; Δεν έχει να κάνει. Και εγώ ως μισθωτός φορολογούμαι και έχω τέλος επιτηδεύματος. Από το τέλος απαλλάσονται νομίζω μόνο οι νέοι επαγγελματίες (δε θυμάμαι ακριβώς, κάπου τα πρώτα 4-5 χρόνια) και δε ξέρω μήπως και οι αγρότες ή κάτι τέτοιο. 1
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, panosk1 είπε Αν επιλέξεις να φορολογείσαι σαν μισθωτός να ξέρεις ότι δεν εκπίπτουν δαπάνες ,πχ τιμολόγια παροχής από συνεργάτη κτλ. Δεν θα έχεις όμως προκαταβολή φόρου ,πάντως το ποιο εύκολο είναι να πας σε ένα λογιστή να σου πει τα υπέρ και τα κατα και να αναλάβει αυτός τα πάντα .Ετσι και Αλιως λογιστή θα χρειαστείς άπαξ και κανεις έναρξη. Ο λογιστής σου ζητάει εξουσιοδότηση για να πάει στον ΟΑΕΕ και στην εφορία να σου κάνει την έναρξη, κάτι που το κάνεις και μόνος σου δλδ. ΑΥτό που θέλω να καταλάβω είναι τον τρόπο φορολογίας. Πριν το Κατρούγκαλο ξέρω ότι όταν ξεκινούσες μπλοκάκι πλήρωνες την πρώτη κλίμακα του ΟΑΕΕ (275€ ήταν νομίζω) και μετά γινόταν προκράτηση φόρου 20% σε ό,τι ποσό απέμενε μετά τις εισφορές και τα υπόλοιπα τα έπαιρνες καθαρά. Στο τέλος που γινόταν εκκαθάριση φαινόταν αν έχεις επιστροφή ή έπρεπε να δώσεις λίγο παραπάνω. Με τον Κατρούγκαλο αυτό που άλλαξε είναι το ύψος των εισφορών αφού τώρα δεν υπάρχουν οι κλίμακες αλλά πάει 27,1% στα μικτά. 18 λεπτά πριν, DrLo είπε Δεν έχει να κάνει. Και εγώ ως μισθωτός φορολογούμαι και έχω τέλος επιτηδεύματος. Από το τέλος απαλλάσονται νομίζω μόνο οι νέοι επαγγελματίες (δε θυμάμαι ακριβώς, κάπου τα πρώτα 4-5 χρόνια) και δε ξέρω μήπως και οι αγρότες ή κάτι τέτοιο. Ναι έτσι διάβασα είναι τα πρώτα 5 χρόνια η εξαίρεση από το τέλος επιτηδεύματος. Εσύ που δουλεύεις με μπλοκάκι, μπορείς να μου πεις πώς υπολογίζεται ο φόρος έστω ότι παίρνεις μικτά 1500€ το μήνα, πάνω εκεί αφαιρείται το 27,1% + 20% παρακράτηση φόρου ;; Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2019 από Nikos Chatzoglou
DrLo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 18 λεπτά πριν, Nikos Chatzoglou είπε Εσύ που δουλεύεις με μπλοκάκι, μπορείς να μου πεις πώς υπολογίζεται ο φόρος έστω ότι παίρνεις μικτά 1500€ το μήνα, πάνω εκεί αφαιρείται το 27,1% + 20% παρακράτηση φόρου ;; Όπως σου είπα έχει να κάνει με τι εισφορές πληρώνεις και αν τις πληρώνεις όλες εσύ ή αν εντασσεσαι στις ρυθμίσεις της παρ.9, του άρθρου 39 του 4387/2016 (νόμος κατρούγκαλου) που ουσιαστικά είναι η περίπτωση που ο "εργοδότης" πληρώνει ένα % των εισφορών. 1η συμβουλή: Ξεχνάς τον όρο "Μεικτά" και σκέφτεσαι στα πλαίσια του όρου "Τιμολογούμενα" ή αν θες "Καθαρής αξίας τιμολογίου". . για τα συγκεκριμένα νούμερα που λες έχουν να κάνουν με το - Τι επάγγελμα κάνεις - αν εντάσσεσαι στη παραπάνω περίπτωση . Ως μηχανικός που είμαι εγώ οι συνολικές εισφορές είναι γύρω στο 36% με το 16,72% να πληρώνεται από τον "εργαζόμενο" αν εμπείπτει στη παραπάνω περίπτωση και το υπόλοιπο από την εταιρεία. Το 27,1% δε ξέρω σε ποιά επαγγέλματα είναι ή αν είναι "γενικό" αλλά αν δεν ανοίκεις σε τέτοια περώπτωση (είσαι δηλαδή "πραγματικά ΕΕ") τότε είναι έτσι όπως τα λες. . Πρέπει να προσθέσεις τέλος επιτηδευματος φυσικά και νομίζω και 120 ευρώ το χρόνο εισφορά ΟΑΕΔ ή κάτι τέτοιο (τουλάχιστον το πληρώνουμε εμείς οι μηχανικοί αλλά νομίζω και όλοι, είναι 10 το μήνα) αλλά αυτά δε "παρακρατούνται" απλά πρέπει να τα έχεις υπόψη σου
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Ευχαριστώ !! Δεν μιλάω για μηχανικούς, δικηγόρους κλπ αλλά γενικά. Αυτό με το ποσοστό εργοδότη- εργαζόμενου δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει στα μπλοκάκια. Υπάρχει εργοδότης που προσλαμβάνει με μπλοκάκι και πληρώνει και εισφορές;; Επίσης δεν παρακρατείται ένα ποσό το μήνα για φόρο εισοδήματος ;; (Ναι έχεις δίκιο για την εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ, είναι για όλους)
DrLo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 48 λεπτά πριν, Nikos Chatzoglou είπε Ευχαριστώ !! Δεν μιλάω για μηχανικούς, δικηγόρους κλπ αλλά γενικά. Αυτό με το ποσοστό εργοδότη- εργαζόμενου δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει στα μπλοκάκια. Υπάρχει εργοδότης που προσλαμβάνει με μπλοκάκι και πληρώνει και εισφορές;; Επίσης δεν παρακρατείται ένα ποσό το μήνα για φόρο εισοδήματος ;; (Ναι έχεις δίκιο για την εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ, είναι για όλους) Ναι υπάρχουν. Είναι η περίπτωση της διάταξης που σου είπα. Δε ξέρω πόσο διαδεδομένη είναι βέβαια αλλά υπάρχει. Αυτό που λες για "ένα ποσό το μήνα για φόρο εισοδήματος" είναι το 20% που είπαμε. 1
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Αλήθεια με βοήθησες να το ξεδιαλύνω διότι ο καθένας μου έλεγε "δεν έχω ιδέα, τα κάνει όλα ο λογιστής". Εγώ δεν μπορώ έτσι, θέλω να καταλαβαίνω τις διαδικασίες που τρέχουν γύρω μου. Ένα τελευταίο να σε ρωτήσω γιατί καταλαβαίνω ότι σ' έπρηξα, την έναρξη στον ΟΑΕΕ πρέπει να την κάνεις προτού υπογράψεις τη σύμβαση με τον εργοδότη, σωστά ;
The_Judas Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 την πρώτη 5ετια δεν πληρώνεις. μετα είναι 500 ευρώ για τους "μπλοκακηδες" και 650 για τους άλλους. 1
DrLo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, Nikos Chatzoglou είπε Αλήθεια με βοήθησες να το ξεδιαλύνω διότι ο καθένας μου έλεγε "δεν έχω ιδέα, τα κάνει όλα ο λογιστής". Εγώ δεν μπορώ έτσι, θέλω να καταλαβαίνω τις διαδικασίες που τρέχουν γύρω μου. Ένα τελευταίο να σε ρωτήσω γιατί καταλαβαίνω ότι σ' έπρηξα, την έναρξη στον ΟΑΕΕ πρέπει να την κάνεις προτού υπογράψεις τη σύμβαση με τον εργοδότη, σωστά ; Δε θυμάμαι. Το έκανα πολλά χρόνια πίσω. Νομίζω πως ναι αλλά δε θυμάμαι πως τα είχα κάνει. Λογικό ακούγεται.
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για όλα, είναι σίγουρα μια διαδικασία που θέλει υπομονή, Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2019 από Nikos Chatzoglou
ababapanos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπερα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση , αν εχει γινει καμια αλλαγη στον νομο τελευταια , αν καποιος εργαζεται ιδη υπαληλος με ημιαπασχοληση σε μια εταιρια , συμφερει για καποιες λιγες δουλιες εξτρα το καλοκαιρι να βγαλει μπλοκακι παροχης υπηρεσιων? μιλαμε για μονο καμια 10-15ρια δουλιες συννολο ολον τον χρονο απο 100-150 ευρω την μια. τι φορο πληρωνεις?
Hnepes Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Με το νέο φορολογικό θα πληρώνεις 9% φόρο μέχρι τα πρώτα 10.000€ εισόδημα. (Μέχρι τώρα ήταν 22% μέχρι τα πρώτα 20.000€). Δεν θα έχεις αφορολόγητο για το εισόδημα από μπλοκάκι λόγω του οτι είσαι ήδη μισθωτός. Λάβε υπόψιν όμως και όλα τα παρελκόμενα μια έναρξης στην εφορία δηλ.: - Ασφαλιστικές εισφορές - Λογιστικές υποχρεώσεις και έξοδα - Τέλος επιτηδεύματος
Kostasspil Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 31 minutes ago, ababapanos said: κανεις δεν γνωριζει? Ο λογιστής σου θα μπορούσε να σε κατατοπίσει
ababapanos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Hnepes είπε Με το νέο φορολογικό θα πληρώνεις 9% φόρο μέχρι τα πρώτα 10.000€ εισόδημα. (Μέχρι τώρα ήταν 22% μέχρι τα πρώτα 20.000€). Δεν θα έχεις αφορολόγητο για το εισόδημα από μπλοκάκι λόγω του οτι είσαι ήδη μισθωτός. Λάβε υπόψιν όμως και όλα τα παρελκόμενα μια έναρξης στην εφορία δηλ.: - Ασφαλιστικές εισφορές - Λογιστικές υποχρεώσεις και έξοδα - Τέλος επιτηδεύματος Οι ασφαλιστικες εισφορές ποσα χρήματα είναι για το μπλοκακι;
Hnepes Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Αυτό εξαρτάται από πολλά πράγματα (κλάδος, εισόδημα) και επίκεινται και τροποποιήσεις στο ασφαλιστικό. Πολύ χονδρικά χωρίς ανάλυση για να πάρεις μια ιδέα, υπολόγιζε 180€-250€ περίπου το ελάχιστο μηνιαίως.
ababapanos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Hnepes είπε Αυτό εξαρτάται από πολλά πράγματα (κλάδος, εισόδημα) και επίκεινται και τροποποιήσεις στο ασφαλιστικό. Πολύ χονδρικά χωρίς ανάλυση για να πάρεις μια ιδέα, υπολόγιζε 180€-250€ περίπου το ελάχιστο μηνιαίως. ok αρα δεν συμφερει με τιποτα για 2-3 εξτρα δουλιες τον μηνα με εσοδα 200-300 ευρω να βγαλεις μπλοκακι. γιαυτο και οι περισσοτεροι δουλευουν μαυρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα