miltosdim Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Καλησπερα, εγκατέστησα τα ubuntu σε εναν δευτερο σκληρο δισκο που τον χρησημοποιουσα ως αποθηκευτικο χωρο. Κατα την εγγατασταση χωρισα τον σκληρο σε 2 partition και στον κενο περασα το λογισμικο. Η εγγατασταση εγινε με επιτυχία. Το προβλημα μου ξεκινησε οταν μπηκα με τα Windows και διαπίστωσα οτι δεν μπορω να βρω το partition με τα αρχεια που ειχα στον 2ο σκληρο. Στον υπολογιστη μου φενεται μονο ο σκληρος των windows αλλα οταν μπαινω στην διαχειριση συσκευων φαινοντε 3 partition τα οποια μου τα εμφανιζει υγειες αλλα απο τι βλεπω δεν γραφουν ουτε σε τι file system ειναι δημιουργημενα ουτε εχουν καποιο γραμμα. Αν πατησω δεξι κλικ πανω τους το μονο που μπορω να κανα ειναι διαγραφη η να πατησω για βοηθεια. Εχω εικονες και βιντεο τα οποια δεν γινεται να τα χασω, υπαρχει καποιος που να ξερει και να μπορει να με βοηθησει να τα ανακτησω? Υ.Γ. Και απο τα Ubuntu που προσπαθησα να διαβασω τον υπολοιπο σκληρο δισκο δεν μπορω να βρω κατι.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα, Κατ'αρχάς να σου πω ότι ο τίτλος του θέματός σου είναι λάθος και μάλλον είσαι και σε λάθος κατηγορία. Ίσως γι'αυτό δεν έχεις απαντήσεις. Όπως το έχεις γράψει, παραπέμπει σε πρόβλημα υλικού (το μηχάνημα δεν βλέπει το δίσκο), ενώ ο δίσκος φαίνεται κανονικά (Disk 1), οπότε μάλλον το θέμα σου βρίσκεται στα partitions. Από εκεί και πέρα, θα ήταν καλύτερο να έδινες μία εικόνα από το disks του Ubuntu , μιας και τα windows δεν αναγνωρίζουν EXT4 partitions. Πάντως επιχειρώντας πρόχειρα να ερμηνεύσω την εικόνα σου, θα έλεγα ότι το 3,72GB είναι swap partition, το δεύτερο (55,88) είναι η εγκατάσταση του Ubuntu και το τελευταίο είναι άδειο. Με άλλα λόγια μάλλον έσβησες το partition με τις φωτογραφίες/βίντεο. Ενδεχομένως κάτι να μπορεί να γίνει με τα recuva (windows) ή testdisk/photorec (linux). Εν τούτοις, περαιτέρω εγγραφές στο δίσκο επιβαρύνουν τις πιθανότητες ανάκτησης των δεδομένων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα