Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά απο 7 χρόνια με το ίδιο build αποφάσισα να κάνω ένα upgrade.

Ryzen 2600
MSI  B450 Gaming Pro Carbon
G.Skill Flare X 16GB DDR4-3200MHz F4-3200C14D-16GFX
SSD Crucial MX500 1TB
HDD Toshiba P300 3TB
Viewsonic XG2402

GPU έχω μια 2070 που πήρα πριν απο καιρό σε προσφορά.
Την XG2402 την θέλω για gaming, έχω μια φθηνή ΙPS για movies etc....τα 24" μου είναι αρκετά, δεν θέλω 27".

Ελπίζω το build να μου κρατήσει άλλα 6-7 χρόνια.

Φαίνεται οκ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν υπαρχουν τα εξτρα χρηματα θα προτεινα 2600x με μια aftermarket ψυκτρα ,βεβαια και στην περιπτωση του 2600 θα σου προτεινα να παρεις μια aftermarket

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Hmm good point.
Είχα διαβάσει οτι ο 2600x είχε καλύτερη ψήκτρα.
Πραγματικά χρειάζεται aftermarket?
Δεν θέλω να κάνω overclock.

Επεξ/σία από Mifune
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mifune είπε

Hmm good point.
Είχα διαβάσει οτι ο 2600x είχε καλύτερη ψήκτρα.
Πραγματικά χρειάζεται aftermarket?
Δεν θέλω να κάνω overclock.

O 2600 χρειάζεται aftermarket ψύκτρα για να φτάσει τα ρολόγια του στοκ 2600Χ. Αλλιώς με τη δικιά του είναι εντάξει με boost στα 3,7GHz. Ο 2600Χ αν μείνει στοκ (boost στα 4GHz) δεν χρειάζεται άλλη ψύκτρα και αν έχεις καλό airflow στο κουτί μπορείς να κάνεις custom curve για να είναι όσο δυνατόν πιο αθόρυβος γίνεται.

Δημοσ.

Ο 2600x με την στοκ ψυκτρα δεν παλευεται... οτι και να κανεις, χανεις το Pbo επισης που ειναι και η ουσια του 2600x αμα μεινεις με στοκ ψυκτρα.

Αν πας σε 2600 μονο στοκ την παλυει η ψυκτρα και δεν ξερω κατα ποσο θα σε ενοχλει. Απλα επειδη εχεις rtx2070 και καλες μνημες ο 2600x θα ταιριαζε πιο πολυ στο setup. Την γνωμη μου απλα λεω ,ετσι η αποφαση ειναι δικη σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Mifune είπε

Δεν θέλω να κάνω overclock... πρέπει και πάλι να πάρω aftermarket cooler?

Αν το κουτί έχει αξιοπρεπή airflow μένεις με την μανίσια ψύκτρα.
Απλά μπορείς με πολύ λίγα χρήματα να πάρεις μία aftermarket για να έχεις και καλύτερη ψύξη και περισσότερη ησυχία το καλοκαίρι και δεν χρειάζεται να πας σε ψύκτρες του 60-70-80 φεύγα ευρώ για αυτή τη δουλειά.

Αν τώρα δε σου βγαίνει το μπατζετ κάτσε με την μανίσια και το βλέπεις για αργότερα.

Στο link βλέπεις τί παίζει με τις μανίσιες ψύκτρες της AMD. https://www.amd.com/en/technologies/cpu-cooler-solution

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dpolal είπε

Απλά μπορείς με πολύ λίγα χρήματα να πάρεις μία aftermarket για να έχεις και καλύτερη ψύξη και περισσότερη ησυχία το καλοκαίρι και δεν χρειάζεται να πας σε ψύκτρες του 60-70-80 φεύγα ευρώ για αυτή τη δουλειά.

Έχεις να μου προτείνεις καμία?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Mifune είπε

Δεν θέλω να κάνω overclock... πρέπει και πάλι να πάρω aftermarket cooler?

Χωρίς oc ο 2600x είναι μονόδρομος..... Ψυκτρα αυτή είναι η καλύτερη στη κατηγορία της https://www.skroutz.gr/s/13763014/Scythe-Kotetsu-Mark-II.html?from=account_favorites 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.

ryzen 2600 απλος, με την παρακατω ψυκτρα και τον ενα μονο ανεμιστηρα (τον δευτερο τον εβγαλα ) στο 40% των στροφων(1130 rpm) μεχρι τους 41 βαθμους για να εχω απόλυτη ησυχια. 

Απο εκει και πανω τον ρυθμισα να αυξανει στροφες αναλογικα και πανω απο 50-51 βαθμους δεν βλεπει με το ac odyssey και ανοιχτα πολλα tabs ταυτοχρονα.

Τον εχω παει μονο μεχρι 3850 σε ολους τους πυρηνες με ενα προεπιλεγμενο oc της μητρικης και οι θερμοκρασιες ζητημα να ανεβηκαν ακομα 1-2 βαθμους στο μεγιστο,αρα η ψυκτρα εχει περιθωρια και για παραπανω.

H στοκ ψυκτρα ειναι ικανοποιητικη μεχρι να παρεις aftermarket😛.Κάνει περισσοτερο θορυβο απο ολα τα αλλα εξαρτηματα οταν ζοριζεται και δεν αξιζει, παροτι απο θερμοκρασιες σε στοκ καταστασεις σε καλυπτει με καμια 15αρια βαθμους παραπανω σε σχεση με την aftermarket(δινει και καλη παστουλα η after)

O 2600 κανει boost (εναλλαξ οι πυρηνες,οχι ολοι μαζι)μεχρι 3900.(στοκ)

Οταν χρειαστει να δουλευουν  ολοι οι πυρηνες ταυτοχρονα  παει μεχρι 3725-3750(στοκ)

και με ενα προεπιλεγμενο ελαφρυ oc απο το bios (που το ονομαζει boost) φτανουν ολοι οι πυρηνες δουλευοντας ταυτοχρονα 3850 και η θερμοκρασια ανεβαινει μεχρι 52-53 μαξ(η after).

Προφανως θα σε καλυψει και για κατι περισσοτερο.

Ελπιζω να μην τα εκανα αχταρμα με την ορολογια...

https://www.skroutz.gr/s/11308448/Arctic-Freezer-33-Plus.html

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...