LouCi4er Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Καλησπερα παιδια,ξερει κανεις να μου πει την διαδικασια που χρειαζεται για να περασει καποιος ΚΕ.Π.Α?Η μανα μου εχει ρευματοειδης αρθριτιδα και φαγωθηκε η Ιατρος της να της κανει τα χαρτια για να περασει επιτροπη(της τα εκανε βασικα).Πηγα στα ΚΕ.Π.Α και μου δωσαν ενα χαρτι με τα δικαιολογητικα που χρειαζονται συν την αιτηση.Ωραια μεχρι εδω αλλα ζηταει και παραπεμπτικο φορεα ασφαλισης.Αυτο απο που το παιρνω και πως?Πηγα στο ΚΕΠ για να παρω κατι πιστοποιητικα και η εκει υπαλληλος μου ειπε οτι χρειαζεται ενα σωρο χαρτια,παω στην λογιστρια να μου δωσει τι χρειαζεται και μου λεει να παω ανταποκριτρια ΟΓΑ να μου δωσει λιστα με το τι χαρτια χρειαζεται.Η ανταποκριτρια μου ειπε οτι δεν εχει να μου δωσει αυτη κατι και αφου κανω αιτηση ηλεκτρονικα,ο ΟΓΑ θα μου αποστειλει οτι χαρτια χρειαζονται(συν το παραπεμπτικο).Ψαχνωντας στην σελιδα του ΕΦΚΑ βλεπω τελειως διαφορετικη διαδικασια.Υπαρχει καποιος που να εχει περασει προσφατα την διαδικασια να μου πει με ποια σειρα πρεπει να κανω τι?Εχω δουλεια και εχω μπλεξει με την μανα μου και δεν μπορω να βρω ακρη.
SB_1957 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, LouCi4er είπε Καλησπερα παιδια,ξερει κανεις να μου πει την διαδικασια που χρειαζεται για να περασει καποιος ΚΕ.Π.Α?Η μανα μου εχει ρευματοειδης αρθριτιδα και φαγωθηκε η Ιατρος της να της κανει τα χαρτια για να περασει επιτροπη(της τα εκανε βασικα).Πηγα στα ΚΕ.Π.Α και μου δωσαν ενα χαρτι με τα δικαιολογητικα που χρειαζονται συν την αιτηση.Ωραια μεχρι εδω αλλα ζηταει και παραπεμπτικο φορεα ασφαλισης.Αυτο απο που το παιρνω και πως?Πηγα στο ΚΕΠ για να παρω κατι πιστοποιητικα και η εκει υπαλληλος μου ειπε οτι χρειαζεται ενα σωρο χαρτια,παω στην λογιστρια να μου δωσει τι χρειαζεται και μου λεει να παω ανταποκριτρια ΟΓΑ να μου δωσει λιστα με το τι χαρτια χρειαζεται.Η ανταποκριτρια μου ειπε οτι δεν εχει να μου δωσει αυτη κατι και αφου κανω αιτηση ηλεκτρονικα,ο ΟΓΑ θα μου αποστειλει οτι χαρτια χρειαζονται(συν το παραπεμπτικο).Ψαχνωντας στην σελιδα του ΕΦΚΑ βλεπω τελειως διαφορετικη διαδικασια.Υπαρχει καποιος που να εχει περασει προσφατα την διαδικασια να μου πει με ποια σειρα πρεπει να κανω τι?Εχω δουλεια και εχω μπλεξει με την μανα μου και δεν μπορω να βρω ακρη. Θα ακολουθήσεις τη διδαδικασία που περιγράφεται στη σελίδα του ΕΦΚΑ. Όλα γίνονται μέσω του ΕΦΚΑ. Από εκεί αρχίζεις και εκεί θα τελειώσεις. Και ό,τι χαρτιά σου πουν ότι λείπουν τους ρωτάς από πού θα τα πάρεις. 1
LouCi4er Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστω για την απαντηση.Το παραπεμπτικο φορεα ασφαλισης δεν ξερω πως και απο που το παιρνω.Γραφει στον ΕΦΚΑ οτι για αιτηση συνταξιοδοτησης χρειαζεται παραπεμπτικο αλλιως παραβολο 46€.Δεν με νοιαζουν τα 46€,το θεμα ειναι να μην παω στα ΚΕ.Π.Α και μου πουν οτι ειναι απαραιτητο το παραπεμπτικο γιατι ολα τα υπολοιπα χαρτια τα εχω. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2019 από LouCi4er
SB_1957 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Σε ευχαριστω για την απαντηση.Το παραπεμπτικο φορεα ασφαλισης δεν ξερω πως και απο που το παιρνω.Γραφει στον ΕΦΚΑ οτι για αιτηση συνταξιοδοτησης χρειαζεται παραπεμπτικο αλλιως παραβολο 46€.Δεν με νοιαζουν τα 46€,το θεμα ειναι να μην παω στα ΚΕ.Π.Α και μου πουν οτι ειναι απαραιτητο το παραπεμπτικο γιατι ολα τα υπολοιπα χαρτια τα εχω. Αν δεν μπορείς να πάρεις απάντηση τηλεφωνικά, τότε αναγκαστικά πας τα χαρτιά που έχεις και εκεί θα ρωτήσεις από πού και πώς θα πάρεις το παραπεμπτικό!
delistelios Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Επειδή και εγώ βρίσκομαι σε αντίστοιχη θέση με τη μάνα μου για εξέταση από ΚΕΠΑ το παραπεμπτικό ασφαλιστικου φορέα από που το παίρνουμε?
manzana Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Το παραπεμπτικο δεν ειναι απαραιτητο. Η διαδικασια ειναι ή παραπεμπτικο ή πληρωνεις το παραβολο των περιπου 46€. Με το παραπεμπτικο ουσιαστικα γλυτωνεις την πληρωμη του παραβολου. Το παραπεμπτικο το χορηγει ο εκαστοτε φορεας στον οποιο ανηκει ο ενδιαφερομενος και συγκεκριμενα οπου λειτουργουν τα κεντρικα του τμηματος συνταξεων (πχ ικα, ογα κτλ). Δυστυχως δεν γνωριζω σε ποιες περιπτωσεις διδεται (δεν δικαιουνται ολοι οι ασφαλισμενοι να λαβουν παραπεμπτικο για ΚΕΠΑ). Μια ερωτηση στο τοπικο τμημα συνταξεων του φορεα σας νομιζω θα σας απαντησει.
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Λοιπόν είσαι για επίδομα αναπηρίας η σύνταξη γιατί το ένα γίνεται ηλεκτρονικά ενώ το άλλο χειρόγραφα
delistelios Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 14/9/2020 στις 10:19 ΠΜ, Exodia The Forbidden One είπε Λοιπόν είσαι για επίδομα αναπηρίας η σύνταξη γιατί το ένα γίνεται ηλεκτρονικά ενώ το άλλο χειρόγραφα Για επίδομα αναπηρίας,η μητέρα μου έχει 67% και παίρνει επίδομα ,τέλος του χρόνου λήγει η πενταετία της προηγούμενης γνωμοδότησης της επιτροπής οπότε ξαναπερνάμε ΚΕΠΑ για να δουν προφανώς ότι ισχύει το ποσοστό αναπηρίας και να συνεχίσει να παίρνει το επίδομα
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, delistelios είπε Για επίδομα αναπηρίας,η μητέρα μου έχει 67% και παίρνει επίδομα ,τέλος του χρόνου λήγει η πενταετία της προηγούμενης γνωμοδότησης της επιτροπής οπότε ξαναπερνάμε ΚΕΠΑ για να δουν προφανώς ότι ισχύει το ποσοστό αναπηρίας και να συνεχίσει να παίρνει το επίδομα Ωραία οπότε θα κάνεις τα εξής για άρχη πας στο κέντρο πρόνοιας του Δήμου που ανήκεις και θα κάνεις αίτηση για παράταση προνοιακού. Αφού σου ανοίξουνε πρωτόκολλο και είσαι έτοιμος θα πας στο γιατρό της κυρίας παθήσεις να σου ανοίξει φάκελο ηλεκτρονικά αν έχεις κι άλλες παθήσεις πας και στις άλλες ειδικότητες και αφού τελειώσεις ξαναπάς στο γιατρό της κυρίας ειδικότητας να σου κλείσει το φάκελο. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγω ολοκλήρωσα την διαδικασία προχτές, ο φάκελος είχε ανοίξει τον Φεβρουάριο αλλά υπήρξαν καθυστερήσεις τόσο για αρρωστησα δύο φορές αλλά και γιατί έκλεισαν τα δημοσια νοσοκομεία λόγω του κορωνοιου και δεν μπορούσα να πάω στους γιατρούς των παθησεων. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2020 από Βασίλης_29
velociraptoras Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 υπόψιν έχουν μειωσει τα ποσοστά αναπηρίας. αν είναι ανοσοκατεσταλμένη με βιολογικό παράγοντα δικαιούται το 67% αλλιως μπορεί να χρειαστεί κ επιπλέον γνωματεύσεις. ετοιμαζω κι εγω το φάκελο αυτό τον καιρό και ο ένας γιατρός μου είναι σε νοσοκομείο για κορονοιο και δεν μπορω να κλείσω ραντεβού, οι αλλοι δυο ιδιωτες.
Βασίλης_29 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Να κάνουμε τον σταυρό μας μην πλακώσει νέο lockdown και κλείσουν πάλι τα ΚΕΠΑ όπως έγινε την προηγούμενη φορά. 1
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Εγω ολοκλήρωσα την διαδικασία προχτές, ο φάκελος είχε ανοίξει τον Φεβρουάριο αλλά υπήρξαν καθυστερήσεις τόσο για αρρωστησα δύο φορές αλλά και γιατί έκλεισαν τα δημοσια νοσοκομεία λόγω του κορωνοιου και δεν μπορούσα να πάω στους γιατρούς των παθησεων. το ιδιο επαθα ευτηχως πηρα παραταση εληξε η αποφαση τελος ιουνιου και περναω τωρα μεσα οκτωμβριου αν ολα πανε καλα 1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε Να κάνουμε τον σταυρό μας μην πλακώσει νέο lockdown και κλείσουν πάλι τα ΚΕΠΑ όπως έγινε την προηγούμενη φορά. ειπαν αν γινει παλι λοκνταουν θα περνανε μονο οι φακελοι χωρις ασθενης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα