johniem Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα άλλαξα τον παλιό μου i5 3570k με έναν ryzen 2600. Είχα δύο σκληρούς 2TB σε raid 0 οι οποίοι είχαν μόνο δεδομένα, τα windows τα είχα σε έναν ssd. Στο νέο motherboard όταν επιλέγω το raid mode στο BIOS και μπαίνω μετά στο διαχειριστικό του raid δεν έχει επιλέξιμους τους σκληρούς για να ξανά ενεργοποιήσω το raid 0. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ενεργοποιήσω το raid χωρίς φυσικά να χάσω τα δεδομένα μου; Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2019 από johniem
Geocheats2 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 όχι τα software raid που υποστηρίζουν οι μητρικές δουλεύουν όσο δουλεύει και το pc, για πραγματικό raid χρειάζεται κάρτα εξωτερική Θα πρέπει να το βάλεις στην παλιά μητρική για να τραβήξεις αρχεία με ένα γρήγορο googlarisma βρήκα αυτό http://www.freeraidrecovery.com/ δεν το έχω δοκιμάσει.
johniem Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Η παλιά μητρική δυστυχώς απεβίωσε. έλεγα μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος η αν μπορώ να το κάνω μέσω linux.
EddieObscurant Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 αν εχεις κάποιο φιλο σου με ιντελ chipset μητρική λογικά θα μπορέσει να το δει και να παρεις τα δεδομένα (συνήθως πρεπει να ειναι ιδιας γενιάς ή πιο κανουρια) Το raid 0 πάντως για δεδομενα που χρειάζεσαι δεν εχει ιδιαιτερο νοημα, πόσο μάλλον οταν δεν εχεις backup.
johniem Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Βασικά το game library είχα και το εκανα raid 0 για να έχω καλύτερη ταχήτυτα. Εάν πάρω κάποιο εξωτερικό case που υποστηρίζει raid 0 θα μπορέσω να κάνω δουλειά;
Moderators Inuyasha Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 9 ώρες πριν, johniem είπε Βασικά το game library είχα και το εκανα raid 0 για να έχω καλύτερη ταχήτυτα. Εάν πάρω κάποιο εξωτερικό case που υποστηρίζει raid 0 θα μπορέσω να κάνω δουλειά; Oxi θελει να βρεις μητρικη intel και καλυτερα ιδιο chipset
johniem Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Τελικά έβγαλα άκρη χωρίς να βρω μητρική intel. Κατέβασα το προγραμματάκι που πρότεινε ο φίλος Geocheats2. Με αυτό κατάφερα να δημιουργήσω το raid και να κάνω ένα iso το partition σε έναν άλλο σκληρό. Στη συνέχεια ξανα δημιούργησα το raid 0 και έκανα αντιγραφή τα περιεχόμενα. Ευχαριστώ πολύ σε όλους για την βοήθεια! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα