Abudi Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Ρε μάγκες έχω ένα θέμα στο PC και σπάω το κεφάλι μου. Αναδύθηκε τώρα που πήγα να κατεβάσω κάτι σε έναν φάκελο και αποτύγχανε η λήψη και διαπίστωσα οτι ήταν θέμα permissions. Νομίζω όλο το πρόβλημα ξεκινάει από το οτι στα Security settings διαφόρων φακέλων, εμφανίζει σαν επιλογή και το "Administrator" και το δικό μου user account. Και σε διάφορους φακέλους που πάω να ανοίξω (παραδόξως όχι σε άλλους) μου βγάζει το εξής μηνυματάκι: το οποίο είναι παράξενο διότι με ένα απλό "continue" αποκτώ πρόσβαση. Δε χρειάζεται δηλαδή να βάλω τον κωδικό μου Σε άλλες περιπτώσεις, που πάω να επεξεργαστώ τα security settings, βγάζει το παρακάτω: που είναι παράξενο, διότι το account μου είναι admin. Εδώ να σας δείξω και τις ρυθμίσεις του γονικού φακέλου που περιέχει όλα αυτά για τα οποία μιλάμε: Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως στον γονικό φάκελο, υπάρχει αυτή η πρόβλεψη δεξιά "Applies to this folder, subfolders and files" η οποία όμως φαίνεται να μην μεταφέρεται
asmilon Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Πρεπει να πατησεις Change εκει που λεει Owner και να βαλεις τον λογαριασμο σου ή το group Administrators ως owner για το γονικο φακελο και ολα τα subfolder. Μετα θα σε αφησει να πειραξεις τα δικαιωματα οπως θες.
Abudi Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, asmilon είπε Πρεπει να πατησεις Change εκει που λεει Owner και να βαλεις τον λογαριασμο σου ή το group Administrators ως owner για το γονικο φακελο και ολα τα subfolder. Μετα θα σε αφησει να πειραξεις τα δικαιωματα οπως θες. Εκεί στην τελευταία εικόνα που έχω ανεβάσει owner είναι το δικό μου account. Αυτό με το οποίο μου βγάζει το οτι δεν είμαι administrator (που είμαι δηλαδή). Αυτό εννοείς να το αλλάξω σε group administrators; Να συμπληρώσω εδώ οτι σε πολλούς υποφακέλους που κοιτάζω, παρόλο που έχω ρυθμίσει αυτό που έγραψα παραπάνω στον γονικό φάκελο ( "Applies to this folder, subfolders and files "), στην καρτέλα Properties->Security του φακέλου που εξετάζω, δεν έχει το user account μου. Έχει δύο καταχωρήσεις, SYSTEM και Administrators. Βέβαια, το account μου είναι administrator αλλά δεν μου επιτρέπει πρόσβαση πριν πατήσω το "ok" όταν μου ζητήσει. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2019 από Abudi
asmilon Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν δε γινεις owner σε ολους τους υποφακελους δε θα βγαλεις ακρη. Κανε change τον owner στον γονικο φακελο + replace child object permissions με το δικο σου λογαριασμο. Μετα κλεισε και ξαναανοιξε τον φακελο των permission και θα μπορεις πλεον να ορισεις σωστα τα δικαιωματα. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2019 από asmilon
Abudi Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 ok thanks. Έχεις καμιά εξήγηση γιατί δε φαίνομαι ως administrator; Δηλαδή γιατί μου ζητάει να δώσω εξουσιοδότηση στο account μου και γιατί δε φαίνεται σε πολλούς φακέλους σαν επιλογή; Λύθηκε μάλλον το θέμα. Έσπαγα το κεφάλι μου, διότι ενώ επέλεγα το " Applies to this folder, subfolders and files " συνέβαινε το εξής: Άλλαζα ας πούμε τον γονικό φάκελο Files και ενώ άλλαζαν όλοι οι υποφάκελοι εντός του Files (π.χ. Files\Documents ή Files\Music) καθώς και τα αρχεία εντός του Files, οι υποφάκελοι των υποφακέλων συνέχιζαν να ζητούν authorization καθώς και τα αρχεία εντός των υποφακέλων. Εντόπισα λοιπόν το πρόβλημα εδώ: Σε κάποιο ανύποπτο χρόνο κλίκαρα την παραπάνω επιλογή οπότε η αλλαγή των permissions δεν περνούσε σε βάθος. Μια απορία μου παραμένει όμως. Εφόσον το user account μου είναι "Local Account, Administrators", γιατί πρέπει να του δώσω ξεχωριστά permissions και δεν περιλαμβάνεται απλά στο group Administrators;
asmilon Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Στον υπολογιστη σου μηπως εχεις/ειχες παραπανω του ενος χρηστες, που ισως καποια στιγμη εσβησες; Τα αρχεια αυτα μηπως τα πηρες απο εξωτερικο δισκο καποιου φιλου σου; Θα μπορουσε να ειναι και καποιο corruption στη δομη του δισκου σου που ισως θελει ελεγχο απο το checkdisk. Οπως και να εχει για καποιο λογο ο owner δεν ηταν γνωστος στο συστημα σου για αυτο δε μπορουσες να διαχειριστεις τα δικαιωματα των εν λογω φακελων και για αυτο σου εβγαζε το admin prompt οποτε πηγαινες να μπεις μεσα. Αλλαζοντας τον owner στο account σου που ειναι administrator ή στο administrators group το ελυσες αυτο το προβλημα. 1
Abudi Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Από εξωτερικό σκληρό τα είχα μεταφέρει μετά από back-up. Τέλος πάντων φαίνεται πως λύθηκε το θέμα. Σ'ευχαριστώ για τη βοήθειά σου, να 'σαι καλά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα