gpapava Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Μετά από πολλή σκέψη κατέληξα ότι έφτασε η ώρα για καινούριο PC desktop (μέχρι τώρα την έβγαζα με λαπτοπ) Να σημειώσω ότι προς το παρόν δεν θα αλλάξω οθόνη και θα μείνω με αυτή που έχω (LG 24, full HD δεκαετίας και βάλε). Ποσό που διαθέτουμε : 1100€ Χρήση υπολογιστή : Gaming κυρίως, επεξεργασία video/εικόνας Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Premiere, After effects, Photoshop Τοποθεσία : Τρίκαλα (μάλλον σκέφτομαι να τα πάρω όλα από το eshop) Επίσης θα ήθελα το PC να είναι όσο αθόρυβο γίνεται. Με προβληματίζει το εξής, εάν το timing για αγορά υπολογιστή είναι το κατάλληλο τώρα. Κυρίως λόγω μεταβατικής περιόδου στις GPU. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2019 από gpapava
ktf Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, gpapava είπε Καλησπέρα σε όλους, Μετά από πολλή σκέψη κατέληξα ότι έφτασε η ώρα για καινούριο PC desktop (μέχρι τώρα την έβγαζα με λαπτοπ) Να σημειώσω ότι προς το παρόν δεν θα αλλάξω οθόνη και θα μείνω με αυτή που έχω (LG 24, full HD δεκαετίας και βάλε). Ποσό που διαθέτουμε : 1100€ Χρήση υπολογιστή : Gaming κυρίως, επεξεργασία video/εικόνας Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Premiere, After effects, Photoshop Τοποθεσία : Τρίκαλα (μάλλον σκέφτομαι να τα πάρω όλα από το eshop) Επίσης θα ήθελα το PC να είναι όσο αθόρυβο γίνεται. Με προβληματίζει το εξής, εάν το timing για αγορά υπολογιστή είναι το κατάλληλο τώρα. Κυρίως λόγω μεταβατικής περιόδου στις GPU. Οι κάρτες γραφικών και οι ram είναι στον θεό, οι ssd έχουν πέσει σε τιμή, οι CPU έχουν κάνει άλμα απόδωσης τα τελευταία χρόννια. Για gaming δεν είναι και ο καλύτερος καιρός αλλά για full hd gaming στα 60hz (όσω είναι η οθόνη σου υποθέτω) ευτυχώς δεν θες και πολλά. Μια rx580 8gb ή 1060 6gb σε καλύπτει αν δεν έχεις κόλημα να παίζεις τα τελευταία παιχνίδια σε ultra. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2019 από ktf
gpapava Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Για επεξεργαστή κλίνω προς τον Ryzen 2600. Για μνήμη θα ήθελα τα 16GB και για GPU πραγματικά δεν ξέρω. 250€ και 300€ για τις 1060/580 που βγήκανε πριν 2-3 χρόνια μου φαίνονται πολλά. Επίσης, τι μητρική θα μου προτείνατε ώστε να έχω συμβατότητα και με τους επόμενους Ryzen? Όσον αφορά το chipset εννοώ.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 κι εγω αυτο το προβλημα εχω απλα μικροτερο budget sta 750 και δεν ξερω τι να κανω ειναι καταλληλη περιοδος να παιρνω κομματια και να φτιαξω η να περιμενω και αν εως ποτε
tanasen01 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, gpapava είπε Για επεξεργαστή κλίνω προς τον Ryzen 2600. Για μνήμη θα ήθελα τα 16GB και για GPU πραγματικά δεν ξέρω. 250€ και 300€ για τις 1060/580 που βγήκανε πριν 2-3 χρόνια μου φαίνονται πολλά. Επίσης, τι μητρική θα μου προτείνατε ώστε να έχω συμβατότητα και με τους επόμενους Ryzen? Όσον αφορά το chipset εννοώ. https://xcite.gr/shop/hlektronikoi-ipologistes-pc/hardware/kartes-grafikon/evga-geforce-gtx-1060-gaming-6gb-4250812415387/?ref=bestprice.gr ή περιμένεις 1660Ti που θα προσεγγίζει σε απόδοση μια 1070, τιμές ~300€. Αν θες να μπορεί να μπει και να κλοκαριστεί 12πύρηνος πας σε Χ470. Σε στοκ και κάποια ποιοτική Β450 θα είναι αρκετή.
Ghost007 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 με 1100ε κανεις τουμπανο μηχανημα και αν θες περνεις και οθονη... περα απο αυτα γνωμη μου ειναι καταρχας να μη τα παρεις απο eshop γιατι θα τα πληρωσεις χρυσα... οσο για καρτα η περιμενεις της καινουργιες που "παιζει να βγουνε μεσα στον μηνα" η περνεις κανα μεταχειρισμενη 1070 ... καινουργιες 580-1060 δεν αξιζει σε καμια περιπτωση πλεον νομιζω... και για μια σπανια φορα δε συμφωνω με tanasen στη προταση του για την συγκεκριμενη καρτα με τπτ ... ιδικα οταν μιλαμε για οσο ποιο αθορυβο μηχανημα γινεται...
gpapava Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Ghost007 είπε με 1100ε κανεις τουμπανο μηχανημα και αν θες περνεις και οθονη... περα απο αυτα γνωμη μου ειναι καταρχας να μη τα παρεις απο eshop γιατι θα τα πληρωσεις χρυσα... οσο για καρτα η περιμενεις της καινουργιες που "παιζει να βγουνε μεσα στον μηνα" η περνεις κανα μεταχειρισμενη 1070 ... καινουργιες 580-1060 δεν αξιζει σε καμια περιπτωση πλεον νομιζω... και για μια σπανια φορα δε συμφωνω με tanasen στη προταση του για την συγκεκριμενη καρτα με τπτ ... ιδικα οταν μιλαμε για οσο ποιο αθορυβο μηχανημα γινεται... Και εγώ όσον αφορά την κάρτα γραφικών το ίδιο πράγμα σκέφτομαι. Θα περιμένω λιγάκι ή μπορώ να τσιμπήσω καμία μεταχειρισμένη. Για τα υπόλοιπα, μπορεί κάποιος να μου προτείνει συνολικά ένα σύστημα; Ώστε να μην έχω και θέματα μη συμβατότητας (τα κομμάτια μεταξύ τους εννοώ). Επίσης, για την RTX2060 τι άποψη έχετε παιδιά; Τώρα βρήκα ότι υπάρχει και στο skroutz. Ευχαριστώ παιδιά Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από gpapava
Ghost007 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 17 ώρες πριν, gpapava είπε Και εγώ όσον αφορά την κάρτα γραφικών το ίδιο πράγμα σκέφτομαι. Θα περιμένω λιγάκι ή μπορώ να τσιμπήσω καμία μεταχειρισμένη. Για τα υπόλοιπα, μπορεί κάποιος να μου προτείνει συνολικά ένα σύστημα; Ώστε να μην έχω και θέματα μη συμβατότητας (τα κομμάτια μεταξύ τους εννοώ). Επίσης, για την RTX2060 τι άποψη έχετε παιδιά; Τώρα βρήκα ότι υπάρχει και στο skroutz. Ευχαριστώ παιδιά ε κοιτα εγω εχω μεινει λιγο πισω για να σου δωσω ολοκληρωμενη προταση θα περιμενεις καποιο απο τα παιδια που ειναι ποιο σχετικο.. τωρα για την 2060 ...δυνατη καρτα σε λιγο τσιμπημενη τιμη ακομα και νομιζω λιγο overkill για 1080p .. αναλογως τι συστημα θες να κανεις και τι οθονη θα πας σε αναλογη καρτα...προς το παρον για 1080p και με μια 1060 6gb η 580 κανεις δουλεια.. η αν θες να εισαι τουμπανακι πας σε μεταχειρισμενη 1070 η στης πιθανων καινουργιες 1660τι αλλα αυτο ακομα τπτ δεν ειναι σιγουρο ποτε και σε τι τιμη αποδοση κλπ θα παιξουν .. θα πρεπει να σκεφτεις λιγο αυτα πρωτα και να αποφασισεις προς τα που θα πας ..γιατι δε μπορεις να παρεις ryzen χωρις να παρεις και καρτα γραφικων .. και να σκεφτεις και το θεμα οθονης γενικα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα