Προς το περιεχόμενο

DDR3 ram, 8 gb dual chanell η 24 gb single chanell?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Εχω 1 Asrock Z97 Anniversary me 2 x 4 gb dual chanell 1600 mhz cl9  και θελω να προσθεσω  2 στικακια, 1 χ 8 gb kingston hyper x fury 1333 cl9 και 1 στικακι 1 χ 8 gb gskill 1333 mhz cl9 ωστε να εχω 24 gb συνολο ραμ. Τα σικακια ηρθαν στα χερια μου απο διαφορες συγκυριες και δουλευουν κανονικα,δοκιμασμενα ως single chanell  σε αλλο συστημα. Το ερωτημα ειναι θα δουλεψουν και αν ναι οπως αναφερω στον τιτλο η θ'αχουμε καθυστερησεις στην ταχυτητα της ραμ και μπλε οθονες? Το συστημα θα ειναι αποκλειστικα για caming & ιντερνετ. Καρτα γραφικων η GTX 680 oc 2gb ram.

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, charas είπε

Καλησπερα,

Εχω 1 Asrock Z97 Anniversary me 2 x 4 gb dual chanell 1600 mhz cl9  και θελω να προσθεσω  2 στικακια, 1 χ 8 gb kingston hyper x fury 1333 cl9 και 1 στικακι 1 χ 8 gb gskill 1333 mhz cl9 ωστε να εχω 24 gb συνολο ραμ. Τα σικακια ηρθαν στα χερια μου απο διαφορες συγκυριες και δουλευουν κανονικα,δοκιμασμενα ως single chanell  σε αλλο συστημα. Το ερωτημα ειναι θα δουλεψουν και αν ναι οπως αναφερω στον τιτλο η θ'αχουμε καθυστερησεις στην ταχυτητα της ραμ και μπλε οθονες? Το συστημα θα ειναι αποκλειστικα για caming & ιντερνετ. Καρτα γραφικων η GTX 680 oc 2gb ram.

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις.

Καλησπέρα,

Αν είναι αποκλειστικά για gaming και Internet τι να τα κάνεις τα 24 γιγα;

Κοίτα, αν βάλεις στις δύο άδειες θέσεις απο ένα 8άρι στικ, θα έχεις πάλι Dual Channel. Αλλά θα πρέπει να ρυθμίσεις να τρέχουν όλες στα 1333.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφόσων τις έχεις γιατι δεν τις δοκιμάζεις.

Προσωπικά θα ακολουθούσαν το εξής σε σχέση με την τοποθέτηση.

Α)Καταρχάς clear cmos

Β)hyperx 8gb στο 1dimm

Γ)gskill 8gb στο dimm που κάνει dual channel.

Δ)Θα το ψαχνα μήπως μου δούλευαν στα 1600 με λίγο ρεύμα παραπάνω.

Ε)Θα βάζα κ τις 2*4gb.(εάν δεν δούλευαν θα τις άφηνα απέξω 16gb είναι οκ για τις εργασίες που περιγράφεις).

Στ)Εάν δεν δουλεύουν κ θέλεις οπωσδήποτε 24gb-> clear cmos και όλα τα βηματα από την αρχή χωρίς το "Δ".

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.

Καλησπερα, Sheogorath  & @topos, το σκεπτικο μου ηταν οτι αν ειναι αληθεια αυτα που διαβαζω σε διαφορα φορα οτι η διαφορα ταχυτητας π.χ 1333 σε 1600 η 1866 κ.ο.κ εχει επιδραση στις επιδοσεις και ταχυτητα μνημης απο 7 - 10%,οποτε σκεφτηκα να αυξησω την χωρητικοτητα ωσ αντισταθμισμα της ταχυτητας σε passmark. Αλλα απ οτι φαινεται δεν ισχυει αυτο,τουλαχιστον σε windows 10 και 7 στην μετρηση επιδοσεων ειναι της ταξης του 1- 2%, στο δικο μου πσ με ssd δισκο. Οσο για τις μνημες,τις εβαλα χωρις να κανω clear cmos και το m/b ρυθμιζει αυτοματα την ταχυτητα στα 1333 για ολες,παιρνει αναφορα της μικροτερης, και τις βλεπει ολες dual σε διαταξη  2 χ 8γιγα στο 1-3 και 2 χ 4 γιγα στο 2-4. Αν αλλαξω και βαλω 1-2 και 3-4, τις βλεπει σαν single και πραγματικα οπως ανεφερα σε windows η διαφορα ειναι αμελητεα παντα με 24 γιγα συνολο και οχι 16 η 8 γιγα.

Ευχαριστω για τις προτασεις.

Τωρα offtopic, που θα βρω bios που αποδεδειγμενα να δουλευει σε ASUS P5K για XEON E5440 στο αλλο μου πσ, ξερω το 5Κ δεν ειναι και οτι καλυτερο,αλλα εχω και μια gtx 460 evga που θελω να βαλω στην θεση της HD3870 για να ξυπνησει λιγο,αλλα το 5Κ ειναι pci-e 1x και η 460 pci-e 2x. Εχουμε bottleneck εδω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού σου τις παίζει dual channel μια χαρά, δοκίμασε να δώσεις λίγο ρεύμα κ πιθανώς να παίξουν και στα 1600.

Όσο για τις κάρτες..Έχει δεν έχει bottleneck η 460 στο pci-e θα παίζει καλύτερα από την 3870.

Οπότε τι σε προβληματίζει?Εφόσων την έχεις βαλτη πάνω και δες..

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.

Εσυ καλα τα λες, αλλα δεν ξερω αν μπορω να ρυθμισω για δοκιμη το ρευμα ξεχωριστα,διοτι οι δυο 4αρες ειναι ηδη 1600 και το m/b τις ριχνει στα 1333 λογω των αλλων 2.

Για το 775 λες να μην βαλω τον ξεον και να βαλω απλως την 460? Η 3870 μου επαιζε το battelfield 1 με μεσο ορο 29-63 φπς, με Ε6850 και 4γιγα 1066 ateam ddr2 ram χωρις o/c. Το μονο λαιτ o/c εχω κανει στην 3870 μεσω του ati radeon software.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, charas είπε

Εσυ καλα τα λες, αλλα δεν ξερω αν μπορω να ρυθμισω για δοκιμη το ρευμα ξεχωριστα,διοτι οι δυο 4αρες ειναι ηδη 1600 και το m/b τις ριχνει στα 1333 λογω των αλλων 2.

Για το 775 λες να μην βαλω τον ξεον και να βαλω απλως την 460? Η 3870 μου επαιζε το battelfield 1 με μεσο ορο 29-63 φπς, με Ε6850 και 4γιγα 1066 ateam ddr2 ram χωρις o/c. Το μονο λαιτ o/c εχω κανει στην 3870 μεσω του ati radeon software.

Έπαιζε το θεριό αυτά τα παιχνίδια; Απίστευτο μοιάζει.

Αν θες Xeon, στείλε στον drove (Σπύρο). Δίνει εγγύηση, ο επεξεργαστης είναι έτοιμος κομμένος, σου δίνει bios έτοιμο, και παστουλα. Μπορεί να τον βρεις τον επεξεργαστή 5 ευρώ φθηνότερο από άλλου, αλλά τέτοιο support δεν έχω δει από άλλον.

Αν θες πες ότι στον προτεινα εγώ, συνεργαζόμαστε χρόνια.

Δημοσ.

Ναι, αλλα ειχα και εχω 1024 χ 768 medium quality. Θα επικοινωνησω με τον drove ευχαριστω για την πληροφορια  Τωρα θα κοιταξω μηπως βρω καμια μητρικη 775 αλλα να υποστηριζει ddr3, σε καλη τιμη.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, charas είπε

Ναι, αλλα ειχα και εχω 1024 χ 768 medium quality. Θα επικοινωνησω με τον drove ευχαριστω για την πληροφορια  Τωρα θα κοιταξω μηπως βρω καμια μητρικη 775 αλλα να υποστηριζει ddr3, σε καλη τιμη.

Αν ειναι να τα αλλάξεις όλα, πας σε ΑΜ4.

Δημοσ.

Κοιτα,πριν παρω το Ζ97,(βεβαια ειχα τον 1150 και μητρικη,η οποια πουληθηκε, και μνημες),η σκεψη μου ηταν για ΑΜ4 με ΡΥΖΕΝ η 1151 ιντελ σετ Ενω οι μητρικες και επεξεργαστες εχουν παρα πολυ καλες τιμες,αυτο που με εκανε να ριξω μαυρη πετρα...ηταν οι τιμες των DDR4. Κοντα 150-170  ευρω για 16 γιγα, δεν μπορω οκονομικα να δωσω τοσα για μνημες.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, charas είπε

Κοιτα,πριν παρω το Ζ97,(βεβαια ειχα τον 1150 και μητρικη,η οποια πουληθηκε, και μνημες),η σκεψη μου ηταν για ΑΜ4 με ΡΥΖΕΝ η 1151 ιντελ σετ Ενω οι μητρικες και επεξεργαστες εχουν παρα πολυ καλες τιμες,αυτο που με εκανε να ριξω μαυρη πετρα...ηταν οι τιμες των DDR4. Κοντα 150-170  ευρω για 16 γιγα, δεν μπορω οκονομικα να δωσω τοσα για μνημες.

Υπάρχουν πολύ φθηνότερες μνήμες.

Δημοσ.

Οπως σου ειπα πριν,ναι υπαρχουν φθηνοτερες αλλα οχι στα 3200+mhz. Αν εννοεις το ebay ναι ξερω...τιμες 25%-30% φθηνοτερα απο οτι εδω. Τεσπα το προτζεκτ ριζεν η 1151 εγκαταλειφθηκε λογω ddr4 και ασυμβατοτητα με διαφορες μνημες(αν τις παρεις απο εξω και δεν σου κανουν κλαις τα λεφτα που εδωσες) και παω ως εχω με ddr3 και Ζ97  και Ε3 1231 v3 τον οποιο αγορασα απο ebay, 80 ευρω.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, charas είπε

Οπως σου ειπα πριν,ναι υπαρχουν φθηνοτερες αλλα οχι στα 3200+mhz. Αν εννοεις το ebay ναι ξερω...τιμες 25%-30% φθηνοτερα απο οτι εδω. Τεσπα το προτζεκτ ριζεν η 1151 εγκαταλειφθηκε λογω ddr4 και ασυμβατοτητα με διαφορες μνημες(αν τις παρεις απο εξω και δεν σου κανουν κλαις τα λεφτα που εδωσες) και παω ως εχω με ddr3 και Ζ97  και Ε3 1231 v3 τον οποιο αγορασα απο ebay, 80 ευρω.

Δεν σου κάνουν οι RipjawsV ας πουμε; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...