voltmod Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Ο οργανισμός Mozilla διέθεσε πρόσφατα την έκδοση 65 του Firefox για Windows, Mac και Linux με δύο νέα βασικά χαρακτηριστικά καθώς και άλλες βελτιώσεις και προσθήκες. Η νέα έκδοση του δημοφιλούς browser υποστηρίζει τώρα το format WebP της Google για εικόνες καθώς και τον video codec AV1 ενώ το νέο περιβάλλον εργασίας καθιστά απλούστερες και περισσότερο κατανοητές τις λειτουργίες και τις επιλογές του χρήστη για να προστατεύσει την ιδιωτικότητα του κατά την περιήγηση του στον Ιστό. Όπως αναφέραμε τα δύο νέα χαρακτηριστικά είναι η υποστήριξη του format WebP και του video codec AV1, που αποτελούν υψηλής ποιότητας τεχνολογίες συμπίεσης εικόνας και βίντεο και αποσκοπούν στην μείωση της χρήσης του bandwidth για να επιταχυνθεί η διαδικασία «φόρτωσης» των ιστοσελίδων. Εκτός από την υποστήριξη των δύο παραπάνω τεχνολογιών, ο οργανισμός Mozilla βελτίωσε και τη λειτουργία Enhanced Tracking Protection. Η λειτουργία Enhanced Tracking Protection, γνωστή και ως Content blocking (Φραγή περιεχομένου), βελτιώθηκε τόσο από άποψη εμφάνισης όσο και από άποψη λειτουργικότητας (στο πάνελ με τις ρυθμίσεις) με τον Firefox να "εξηγεί" με απλούστερο και περισσότερο κατανοητό τρόπο στους χρήστες κάθε επιλογή ή δυνατότητα σχετική με το «blocking» ή τον αποκλεισμό των ιχνηλατών (trackers). Στο μενού με τις «Επιλογές» και στην ενότητα «Απόρρητο & Ασφάλεια» υπάρχουν τρεις πια επιλογές για την «Φραγή περιεχομένου», η «Τυπική» (αποκλείει μόνο γνωστούς ιχνηλάτες στα ιδιωτικά παράθυρα), η «Αυστηρή» (αποκλείει όλους τους ιχνηλάτες που ανιχνεύονται, ωστόσο μερικές ιστοσελίδες ενδέχεται να δυσλειτουργούν) και η «Προσαρμοσμένη» (ο χρήστης επιλέγει αν θα αποκλείονται ιχνηλάτες και cookies κ.ά). The Verge Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο 1
korakios Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε Linux ας δώσει κάποτε gpu hardware acceleration και θα είναι σούπερ edit: Για πιο λόγο να ξεκινήσει η υποστήριξη AV1 από τη στιγμή που δεν υποστηρίζεται από κάρτες γραφικών ακόμα ? Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2019 από korakios
Vangelis_D9 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Πολύ αισθητή αναβάθμιση ήδη και σε ταχύτητα φόρτωσης.
skiabox Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Καιρός ήταν γιατί όντως είχε θέμα με τα videos ο firefox!
KilliK Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) To Enhanced Tracking Protection δημιουργουσε προβλημα με τα embedded tweets στην mobile εκδοση του Insomnia, και ειχα αναγκαστει να το απενεργοποιησω. απο οτι διαβασα, το κανει και σε αλλα sites. δεν ξερω αν η νεα εκδοση του, το λυνει το θεμα. θα το τσεκαρω αργοτερα. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2019 από KilliK
Vangelis_D9 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, KilliK είπε To Enhanced Tracking Protection δημιουργουσε προβλημα με τα embedded tweets στην mobile εκδοση του Insomnia, και ειχα αναγκαστει να το απενεργοποιησω. απο οτι διαβασα, το κανει και σε αλλα sites. δεν ξερω αν η νεα εκδοση του, το λυνει το θεμα. θα το τσεκαρω αργοτερα. Εμένα, αντίθετα, μου το έκανε στο desktop, τώρα βλέπω έχει λυθεί κι αυτό.
Oscar_Mike Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 μόλις τον αναβάθμισα και μου τα ρήμαξε όλα! 🤣 "Η σύνδεσή σας δεν είναι ασφαλής" σε όλα τα site, τι φάση;;!! 1
Oscar_Mike Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, KilliK είπε τρεχεις το Adguard? όχι όχι, τίποτα, αναβάθμιση από 64κατι σε 65, επανεκκίνηση και ολα ρημαδιό! από γραμματοσειρές, μηνύματα "Η σύνδεσή σας δεν είναι ασφαλής", μη εμφάνιση εικόνων στην αρχική του inso πχ, κλπ
Κάβουρας Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 18 λεπτά πριν, Oscar_Mike είπε όχι όχι, τίποτα, αναβάθμιση από 64κατι σε 65, επανεκκίνηση και ολα ρημαδιό! από γραμματοσειρές, μηνύματα "Η σύνδεσή σας δεν είναι ασφαλής", μη εμφάνιση εικόνων στην αρχική του inso πχ, κλπ Malwarebytes full system scan επειγόντως
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Oscar_Mike είπε μόλις τον αναβάθμισα και μου τα ρήμαξε όλα! 🤣 "Η σύνδεσή σας δεν είναι ασφαλής" σε όλα τα site, τι φάση;;!! εμενα μονο στο φβ το κανει και με reload στρωνει
AonDuine Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Νομίζω με διαφορά ο καλύτερος broswer σε αυτόν τον τομέα .
vasilisbasil Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 ρε παιδια μολις εκανα αναβαθμιση .. τωρα γιατι μου βγαζει "Η σύνδεσή σας δεν είναι ασφαλής", σε ολες τις σελιδες που παω να μπω;
Stoliver Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 46 λεπτά πριν, vasilisbasil είπε ρε παιδια μολις εκανα αναβαθμιση .. τωρα γιατι μου βγαζει "Η σύνδεσή σας δεν είναι ασφαλής", σε ολες τις σελιδες που παω να μπω; επανεκκίνηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα