Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια με Δίκτυο στο Σπίτι

RoadHog

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση, πως για την δική σου περίπτωση δεν παίζει ρόλο η γείωση.

Σε μεγάλες εγκαταστάσεις που τα μήκη των καλωδίων είναι πάνω από 60-70 μέτρα ναι έχει σημασία.

Πιθανόν να το έχει κάνει σωστά. Καλύτερα να ρωτήσεις εκεί που πήρες τις πρίζες για να σου πουν σε ποιό σημείο συνδέεται η γείωση.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Περνάνε όμως μέσα απο ρεύματα. Αυτός είναι και ο λόγος που αγχώνομαι τόσο.

Κάτι άλλο σημαντικό που θέλω να σας ρωτήσω είναι το εξής.

Ένα καλώδιο δικτύου (FTP Cat5e) που έρχεται απο τον τοίχο μέσα, δεν είναι αρκετά μεγάλο ώστε τα 8 καλωδιάκια να πιάσουν πίσω στα κλιπς της πρίζας δικτύου. Άμα γυμνώσω το κάθε καλωδιάκι και βάλω μια μικρή προέκταση (ίσα, ίσα για να φτάνει στο πίσω μέρος της πρίζας) για το καθένα απο τα 8 θα έχω μείωση της απόδοσης του δικτύου;

Ευχαριστώ :)

Δημοσ.

Δεν μπορώ να σου πω ακριβώς.

Θέλει μέτρημα με ειδικό μηχανάκι για να μετρήσεις τις απώλειες.

Μία δοκιμή θα σου δείξει.

Έχω υποψίες ότι θα παίξει. Αν όχι, η καλύτερη λύση θα ήταν καλώδιο από την αρχή αλλά και αυτό είναι κάτι που συνήθως δεν είναι εφικτό.

Δημοσ.

Για έναν απο τους 3 υπολογιστές πήρα την εξής κάρτα δικτύου: 3COM OFFICECONNECT 10/100 3CSSOHO100. 14 ευρώ.

Είναι καλή κάρτα ή θα έχω πολύ μειωμένη ταχύτητα;

Δημοσ.

-Για τον εκτυπωτή

Η θα πάρεις έναν δικτυακό εκτυπωτή (ακριβός) ο οποίος θα συνδεθεί απ'ευθείας στο switch

ή θα πρέπει απλώς το μηχάνημα στο οποίο είναι συνδεδεμένος ένας απλός εκτυπωτής να είναι ανοιχτό όταν κάποιος άλλος θα τυπώνει δικτυακά. Δηλαδή αν ο εκτυπωτής είναι με usb στο pc1' date=' το pc1 τον κάνει share άλλα όλοι οι άλλοι μπορούν να τυπώσουν μόνο αν είναι ανοιχτό το pc1.

[/quote']

ή

3. Να πάρεις 1 print server

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=778&Nav_Section_Id=26&Catalog_Id=1&Product_Id=190075&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Προκειται για ένα μικρό σε όγκο μηχάνημα που στην ουσία αντικαθιστά τον Η/Υ και εξυπηρετεί τον printer. Συνδέεις τον εκτυπωτή σε αυτό και αυτό στο switch. Κοστίζει λίγο αλλά είναι αθόρθβο και μικρό σε όγκο

Δημοσ.

Για εκτυπωτή έλεγα να πάρω της HP αλλά ήταν πολύ ακριβός. Προς το παρόν θα ανοίγω τον άλλο υπολογιστή για να εκτυπώσω.

Μια άλλη ερώτηση που θέλω να κάνω είναι η εξής:

Έχω μια πρίζα δικτύου που είναι μακριά απο τον υπολογιστή με αποτέλεσμα να πρέπει να τραβηχθεί ένα πολύ μεγάλο καλώδιο.

Στον υπολογιστή απο πίσω ακριβώς έχει μια πρίζα τηλεφώνου που απο την πίσω μεριά (μέσα σε εκείνη την τύπα που κάνουν για να μπει η πριζα) περνάει το καλώδιο του δικτύου για να πάει στη πρίζα που περιέγραψα πριν(του δικτύου).

Σε ποια περίπτωση θα έχω λιγότερες απώλεις. Άμα τραβήξω ένα μεγάλο καλώδιο UTP Cat5e απο την πρίζα(που είναι μακριά) στο PC ή απο το μέρος που είναι η πρίζα του τηλεφώνου να πάρω το καλώδιο του δικτύου να το κόψω, να κάνω μια μικρή προέκταση στα 8 καλωδιάκια για να φτάσουν την πρίζα του δικτύου(θα βάλω μια δίπλα απο την πρίζα του τηλεφώνου) και μετά απο την πρίζα να φεύγει καλώδιο στο pc;

Ευχαριστώ

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δυστυχώς έχω και πάλι κάποιο πρόβλημα.

Κατάφερα να συνδέσω 2 υπολογιστές μεταξύ τους με crossover καλώδιο (όχι μέσα απο πρίζες).

PC1 >---CROSSOVER---> PC2

Οι ταχύτητες ήταν όμως απελπιστηκά χαμηλές (2,2MB/s).

Mετά είπα να δοκιμάσω αν δουλέυουν οι πρίζες του δικτύου (οι επιτοίχιες).

Συνδέω τους υπολογιστές ως εξής:

PC1 >---CROSSOVER STP Cat5e---> ΠΡΙΖΑ >---(EIA 586B) STRAIGHT FTP Cat5e (EIA 586B)---> ΠΡΙΖΑ >---STRAIGHT UTP Cat5e---> PC2

To PC1 έχει WINXPSP2 και το PC2 WIN98SE.

Στο PC1 στο εικονίδιο που έχουν τα XP για το δίκτυο ενναλάσεται συνέχεια και λέει "Cable Unplugged", ... , "Connected", ... , "Cable Unplugged", ... , "Connected", κ.λ.π.

Αυτό γίνεται συνέχεια

Εγκατέστησα το DU METER και στα 2 και στην αρχή (5-10'') υπάρχει μια κίνηση μεταξύ των υπολογιστών.

Συνολικά δεδομένα μετά απο 15 λεπτά (δεν έβαλα να μεταφερθεί τίποτα):

PC1

----

DL: 1,3KB

UL: 1,3KB

PC2

----

DL: 0,5KB

UL: 0,5KB

Αυτά γίνοται στην περίπτωση που προσπαθώ να συνδεθώ με το δωμάτιο του αδερφού μου.

Όταν προσπαθώ να συνδεθώ με το δωμάτιο του πατέρα μου το εικονίδιο στο PC1 βγάζει το μήνυμα "Cable Unplugged". Όμως το λαμπάκι της κάρτας δικτύου του PC2 αναβοσβήνει που συμαίνει (σύμφωνα με το manual της κάρτας) οτι υπάρχει δραστηριότητα στο δίκτυο (100Mbps network activity).

Μήπως ξέρετε τι συμβαίνει;;;; :(

P.S.: Έλεγξα τα καλώδια με μια μπαταρία και ένα μοτεράκι, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κομμένα κάπου. (NetED δεν βρήκα LEDάκι στο σπίτι :roll: ).

Δημοσ.

RoadHog,

Μέσα σε ένα δίκτυο μπορείς να αντιγράψεις kai να επικολλήσεις με τους άλλους H/Y σαν αυτοί να ήταν φάκελλοι του υπολογιστή σου.

Εκεί που καταλαβαίνεις ότι αυτο είναι δίκτυο και ότι αυτά δεν γίνονται τοπικά είναι στην ταχύτητα του δικτύου σου, μιας και είναι σίγουρα ποιο αργό απο την "τοπική" αντιγραφή επικόλληση που κάνεις απο το c:\ στο φάκελο c:\copy\ ....

Τώρα, για να φτιάξεις ένα δίκτυο, αρχικά πρέπει να αποφασίσεις τι δίκτυο θέλεις! Ασύρματο ή ενσυρματο...

Αρχικά να πούμε τι χρειάζεσαι απο hardware

Α)Στο ασύρματο δίκτυο:

1) καρτες ασύρματου δικτύου PCI

2) AP (Access Points = αναμεταδότες σήματος)

Β) Στο ενσύρματο δίκτυο:

1) Κάρτες δικτύου 10/100 PCI

2) Switch ή HUB 10/100 με πορτες (ports) πάνω απο 4 (ποτέ δεν ξέρεις αν θα μπει και κάποιος άλλος μέσα... :D)

3) Καλώδιο δικτύου UTP ή FTP (το ένα είναι απλό καλώδιο 8 ζευγών, ενώ το άλλο θωρακισμένο καλώδιο 8 ζευγών).

4) Kλιπς και πενσα για να φτιάξεις το καλώδιο... (κάπου ο madsc σου δίνει photo πως θα βάλεις τα ζεύγη.

Το ασύρματο νομίζω είναι καλύτερο και γρηγορότερο, αλλα ακριβότερο, ενώ το ενσύρματο κλάσεις φθηνότερο αλλα με μεγαλύτερη μανούρα...

Πάμε στο softwre μέρος τώρα:

Οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις έχουν ως εξής:

Υποθέτω πως έχεις WinXP (όποια έκδοση)

Πρέπει να πας στις συνδέσεις δικτύου->τοπική σύνδεση->ιδιότητες, εδώ πρέπει κάπου να βρείς το πρωτόκολλο TCP/IP, κάνοντας διπλό κλικ το ανοίγεις. Βάζεις διευθύνσεις IP σε κάθε υπολογιστή ως εξής:

Για την IP διεύθυνση: 192.168.1.1 στο PC#1

192.168.1.2 στο PC#2

192.168.1.3 στο PC#3

192.168.1.4 στο PC#4

Και για SubNet Mask : 255.255.255.0

Κοινό για όλα τα PC

Στη συνέχεια πήγαινε στο εικονίδιο Ο Υπολογιστής μου και κάνεις δεξί κλίκ->Ιδιότητες και στην καρτέλλα Ονομα υπολογιστή άλλαξε την ομάδα εργασίας και βάλε ένα όνομα (ότι θέλεις εσύ) αλλά να είναι κοινό!!!σε όλα τα PC.

Κάνεις μια επανεκκίνηση...

Μόλις ξεκινήσει ο Η/Υ βλέπεις την ομάδα εργασίας που έχεις βάλει και απο κάτω τους υπολογιστές που συμμετέχουν σε αυτήν. Εννοείται και όλα τα κοινόχρηστα στοιχεία τους.

Αν θέλεις να έχεις κοινόχρηστη σύνδεση στο Inet και έχεις π.χ. DSL σύνδεση, τότε πρέπει να βάλεις στις ρυθμίσεις του TCP/IP στα DNS τις διευθύνσεις DNS που σου έχει δώσει ο ISP σου, και στην πύλη την IP του modem DSL που έχεις. (για τις ρυθμίσεις του modem RTFM... :D)

Επίσης είναι κοινές ρυθμίσεις για όλα τα PC που θα έχουν Inet...

Κοινόχρηστο εκτυπωτή μπορείς να έχεις βέβαια, αν είναι ανοιχτός ο υπολογιστης που έιναι συνδεμένος ο εκτυπωτής πάνω..ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ εκτός και αν είναι δικτυακός (άλλο καπέλο αυτό)...

Απλά κάνεις πάνω στον εκτυπωτή σου δεξί κλικ και κοινή χρήση ...

Κοινόχρηστα αρχεία και φακέλους μπορείς επίσης να έχεις με τον ίδιο τρόπο που έβαλες κοινόχρηστο τον εκτυπωτή....

Κοινόχρηστο scanner δεν νομίζω... (μάλλον καλύτερα δεν ξέρω... :roll: )

Στα παιχνίδια μπορείς απλά να πας στο LAN και να παίξεις ΦΥΣΙΚΑ αν είναι και ο αλλος μέσα, αλλιώς θα κυνηγιέσαι μόνος... :D:D:D

Αυτά τα ολίγα...

Υ.Γ. Δεν διάβασα όλες τις σελίδες του post οπότε αν επαναλαμβάνομαι sorry....

Δημοσ.

Thanks για την απάντηση. Απαντήθηκαν κάποιες άλυτες απορίες που είχα.

Για τα προβλήματα που περιέγραψα στο προηγούμενο post μου μήπως ξέρεις τι μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

Προσπαθεις να βγαλεις cross καλωδιο μέσα απο τα καλώδια του σπιτιου σου...??

Τα μπριζάκια έχουν όλα τα καλωδιάκια συνδεμένα??? και τα 8??? το δίκτυο μπορεί να παίξει και μόνο με 4... αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε είναι λογικό να έχεις ταχύτητες μικρές και κολλήματα...

Ανοιξε (προσεκτικά) ένα μπριζάκι για να βεβαιωθείς...

Δημοσ.

Στις πρίζες είναι και τα 8 συνδεδεμένα. Πρέπει να είναι μόνο τα 4;

Αν ναι ποια απο αυτά τα τέσσερα πρέπει να συνδεθούν;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...