Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους! 

Έχω ένα πρόβλημα που τώρα τελευταία το κάνει συχνά ο υπολογιστής μ.. Λοιπόν έφτιαξα ένα pc πριν 20 μέρες και δεν ξέρω αν έχω κάνει κάτι λάθος εγώ.. Τώρα δύο μέρες τελευταίες ανοίγω το πρωί τον υπολογιστή και ύστερα από 10-20 λεπτά σβήνει η ο θονη και καλά σε αδράνεια αλλά δεν δείχνει τπτ. Ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά αλλα για να κάνω ρεσετ πρέπει να τον κλείσω από το τροφοδοτικό. Και πάλι όταν ξεκινήσει να λειτουργεί κάνει πάλι τα ίδια. Τώρα δεν ξέρω αν ευθύνεται κάτι από όλα όσα έχω επάνω η έχω κάνει κάτι λάθος εγώ . Σκέφτομαι να τον κάνω φορματ. Ας μ πει κάποιος αν ξέρει κάτι να με βοηθήσει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

καταρχάς τι κάρτα γραφικων έχεις και πως την συνδέεις με την οθόνη?

μπορεί να φταίει το καλώδιο,η οθόνη, οι drivers,ακόμα κ η κάρτα να εχει ελάττωμα....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.. Έχω μια rx580 8gb.. Με hdmi είναι συνδεδεμένη. Βασικά όταν το κάνει αυτό η οθόνη δεν ανάβουν ούτε τα κουμπιά στο ποντίκι ούτε στο πληκτρολόγιο και μ φαίνεται περίεργο που μπλοκάρει έτσι.. Μήπως είναι η κάρτα γραφικών; 

Επεξ/σία από Tsds
Δημοσ.

Αρχικά δεν μου ακούγεται για θέμα στην κάρτα (οχι οτι αποκλείεται). Μπορεί να είναι και τροφοδοτικό ή κάτι άλλο. Παρακολούθησε αν μπορείς και θερμοκρασίες με κάποιο πρόγραμμα (άστο ανοιχτό να τρέχει) να δεις μήπως έχεις εκεί κανένα θέμα.

Δημοσ.

Είχα παρόμοιο πρόβλημα , το πσ έκλεινε ξαφνικά( σαν να το έκλεινες από το τροφοδοτικό )σε τυχαίες στιγμές και δεν άνοιγε με το κουμπάκι από το κουτί ενώ άλλες φορές κολλούσε όπως ακριβώς περιγράφεις, και έφταιγε το 24πινο καλώδιο του τροφοδοτικού που δεν έκανε καλή επαφή. Αν το κουνούσες και το έφερνες σε συγκεκριμένες θέσεις άνοιγε και λειτουργούσε κανονικά το πσ αλλά αν κουνιόταν λίγο είχα πάλι τα ίδια θέματα. Το περίεργο είναι ότι σε άλλη μητρική με το ίδιο καλώδιο και τροφοδοτικό δεν είχα κανένα θέμα.. Άλλαξα το 24πινο και το πρόβλημα λύθηκε ( το τροφοδοτικό μου είναι full modular ).

Μάλλον και σε εσένα το τροφοδοτικό κάνει το πρόβλημα , αν μπορείς δοκίμασε με άλλο ή μέτρα με ένα πολύμετρο να δεις αν δίνει σωστές τάσεις 

Δημοσ.

Έχω τροφοδοτικό super flower 650w leadex II gold

μητρική asus prime x470 pro

ram corsair vengeance rgb pro 16gb 2666mhz

Cpu ryzen 5  2600x

Gpu rx580 nitro+

Και ένα σκληρό m.2 250 gb 

Και τώρα που μ το έκανε πριν λίγο παρατήρησα ότι μετά από το ρέσταρτ που κάνω από το τροφοδοτικό γιατί με το κουμπί δεν ακούει παρατήρησα όταν μπαίνει κανονικά στα Windows ότι δεν βγάζει ήχο από την μητρική και άμα αλλάξω το καλώδιο και το βάλω στου κουτιού την θύρα έχω ήχο.. Με μπερδεύει πολύ όλο αυτό και δεν ξέρω αν έχει πρόβλημα από τα drivers η ή μητρική η ή κάρτα γραφικών...

Δημοσ.

Τώρα μόλις τον εκανα φορματ και έκανε πάλι το ίδιο.. Το μετάνιωσα.. Ελπίζω να βοηθήσει κάποιος για να βρω τι είναι όσο είναι νωρίς...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Tsds είπε

Και τώρα που μ το έκανε πριν λίγο παρατήρησα ότι μετά από το ρέσταρτ που κάνω από το τροφοδοτικό γιατί με το κουμπί δεν ακούει παρατήρησα όταν μπαίνει κανονικά στα Windows ότι δεν βγάζει ήχο από την μητρική και άμα αλλάξω το καλώδιο και το βάλω στου κουτιού την θύρα έχω ήχο.. Με μπερδεύει πολύ όλο αυτό και δεν ξέρω αν έχει πρόβλημα από τα drivers η ή μητρική η ή κάρτα γραφικών...

το εχω διαβάσει 3-4 φορές και δεν μπορώ να βγάλω νόημα.

Δανείσου τροφοδοτικό απο φίλο αν γίνεται και δες τι γίνεται.

Το λειτουργικό είναι ελαφρως δύσκολο να κρεμάει το σύστημα έτσι, η μπλε οθονες θα ειχες η restarts η κάτι αλλο. Το να στο αφήνει σε μαύρη οθόνη έτσι δείχνει κυρίως H/W θέμα

Επεξ/σία από Xristaras12
Δημοσ.

Εγώ αρχικά θα τσέκαρα τα καλώδια τροφοδοσίας μεταξύ κουτιού-mb (power - restart) μπας και έχουν κανα σκάλωμε (long shot βέβαια) και θα έκανα και ένα upgrade στη μητρική. Μετά βλέπουμε

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Tsds είπε

Για ποιο λόγο θα μπορούσε να είναι το τροφοδοτικό.; 

Γιατί μπορεί να σφάλει να δίνει το κατάλληλο ρεύμα σε ένα ή περισσότερα components κάποιες στιγμές.

Δημοσ.

Θα κάνω όλα όσα πρέπει με τα drivers μητρικής και κάρτας γραφικών  και θα δοκιμάσω τα καλώδια από το τροφοδοτικό... Πως μπορώ να δω αν έχει θέμα υπάρχει τρόπος να ελέγξω το τροφοδοτικό; 

Δημοσ.

ο μόνο σωστός τρόπος να ελέγξεις το τροφοδοτικό είναι σε αντίστοιχα psu testers που στοιχίζουν αρκετά.

Το ευκολότερο είναι να δοκιμάσεις άλλο (ακόμα και σε μαγαζάκι της γειτονιάς, σίγουρα θα έχει κάποιο ελεύθερο να σου δανείσει)

Για μένα , μην μπλεχτείς με drivers, το να γυρνάει σε μαύρη οθόνη και να μην λειτουργεί τίποτα η σημάδι τροφοδοτικού είναι είτε μητρικής

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...