Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται σήμερα πήρα την νέα μου οθόνη Viewsonic VX2458-C-mhd. Θέλω να ενεργοποιήσω το G-sync ( καθώς όπως όλοι ξέρουμε η Nvidia πλέον υποστηρίζει όλες τις Freesync οθόνες ) αλλά στο Nvidia Control Panel δεν μου εμφανίζει την επιλογή αυτή. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει; Διάβασα διάφορα άρθρα στο ίντερνετ αλλά δεν έβγαλα κάποια άκρη.  Ένα από αυτά τα άρθρα έλεγε ότι ενδέχεται να φταίει ότι το καλώδιο μου είναι HDMI και όχι Displayport αλλά αυτό θα το δοκιμάσω όταν έρθει το DP καλώδιο που παρήγγειλα. Επίσης έχει την επιλογή "1ms mode" (το οποίο απενεργοποιεί το freesync) και δεν ξέρω άμα πρέπει να το ενεργοποιήσω  μήπως αυξάνεται το input lag. Επιπλέον έχει νόημα να έχω ενεργοποιημένο το Freesync με Nvidia κάρτα απτή στιγμή που δεν μπορώ να βρω την αντίστοιχη επιλογή στο Nvidia Control Panel;  Και αν έρθει το DP και εμφανίσει την επιλογή του G-sync θα πρέπει να το έχω ενεργοποιημένο το Freesync ή όχι; Τέλος, όντας καινούριος στον χώρο των 144Hz, τι να αλλάξω στα settings τόσο στην οθόνη όσο και στα games ώστε να έχω το μικρότερο δυνατό input lag;  

Υ.Γ. Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις!

Δημοσ.

Οδηγους να φανταστω εχεις περασει τους τελευταιους ετσι με ddu ? Δεν ξερω κατα ποσο φταιει το καλωδιο διοτι ο αδερφος μου με ιδια οθονη και hdmi το ενεργοποιησε κανονικα..

Δημοσ.

DDU δεν έχω χρησιμοποιήσει αλλά έχω περασμένους τόσο τους τελευταίους drivers της Nvidia όσο και της οθόνης χειροκίνητα. Βέβαια το διάβασα και αυτό με το DDU σε ένα άρθρο.

Δημοσ.

Kαλυτερα λοιπον να κανεις ενα καθαρο install χρησιμοποιωντας ddu και να δεις εαν ενεργοποιεται

• Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, terminator666 είπε

καθώς όπως όλοι ξέρουμε η Nvidia πλέον υποστηρίζει όλες τις Freesync οθόνες

ποιος το λεει αυτο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, firepc είπε

ποιος το λεει αυτο?

Η ίδια η Nvidia (έμμεσα) όπως και τα βίντεο που κυκλοφορούν στο youtube! Βέβαια αν δεν είναι έστω G-sync compatible ίσως δεν έχεις ιδανικό αποτέλεσμα και ομαλότητα όπως με κάποια κατ'εξοχήν G-sync οθόνη αλλά το adaptive sync θα δουλεύει κανονικά.

Επεξ/σία από terminator666
Δημοσ.

Δεν υποστηριζονται ολα τα freesync monitors παιδια. Καποια παλιοτερα εχουν καποια θεματακια με flickering. 

Δειτε το παρακατω ειναι αναλυτικο doc με ολες τις οθονες freesync και γραφουν ποιες υποστηριζουν gsync και αν θελει καποια ρυθμιση.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1YI0RQcymJSY0-LkbjSRGswWpJzVRuK_4zMvphRbh19k/edit?usp=sharing

Δημοσ.

@Arkin Ευχαριστώ για το doc, αλλά δυστυχώς δεν περιλαμβάνει την οθόνη μου 😕

@AiWaaa Το δοκίμασα και με DDU αλλά πάλι τίποτα 😕 Βέβαια δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι μέχρι να κατεβάσω τους drivers και να τους κάνω εγκατάσταση, τα windows είχαν ήδη εγκαταστήσει κάποιους παλαιότερους drivers. Οπότε θα το ξαναδοκιμάσω απενεργοποιώντας τα windows updates ή αποσυνδέοντας το router. Του αδερφού σου δηλαδή φαίνεται το G-sync στο Nvidia Control Panel όπως στην εικόνα που επισύναψα σωστά;

nvidia-gsync-nvcpl-configuration-windowed-mode.png

Δημοσ.

Ειναι πιο απλο απο οτι σας φαινεται.

Παιζει μονο με displayport.

Οποτε περιμενε να σου ερθει το καλωδιο και μετα θα το ενεργοποιησεις.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Νόμιζα είχες display port. Εδώ είναι το πρόβλημα τότε σίγουρα. Το 95% των freesync panels δουλεύουν κανονικά και με cru ανοίγεις και άλλο το freesync range 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, astral7 είπε

Φίλε @terminator666 να σε ρωτήσω επειδή αγόρασα και εγώ πρόσφατα την ίδια οθόνη η δικιά σου έχει καθόλου backlight bleeding ή glow? 

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο να σου πω την αλήθεια εκτός αν είναι σε τόσο μικρό βαθμό που δεν μπορώ να το καταλάβω. Εμένα το μόνο που με "ξένισε" αρχικά ήταν τα χρώματα, μιας και ήρθα από IPS οθόνη, αλλά βάζοντάς τη σε FPS mode τελικά έκανε τα χρώματα σχεδόν ισάξια της πρώην οθόνης μου (που θα με ξενέρωνε αρκετά αν δεν τα προσέγγιζε έστω και λίγο καθώς ήταν ο κύριος λόγος που πήγα σε VA panel).

Επεξ/σία από terminator666

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...