Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ερωτημα ειναι το εξης. Θελω να εχω δυο οθονες αλλα αντι για δυο ξεχωριστες προτιμω να εχω μια που θα χωριζεται στην μεση. Εχω δει οτι τα μονιτορ 4κ το κανουν αυτο να χωριζουν τη οθονη στη μεση και να προβαλλουν ταυτοχρονα απο δυο πηγες. Δεν εχω καταλαβει ομως αν μπορουν να παρουν δυο καλωδια απο τον ιδιο υπολογιστη ωστε να να κανω το desktop extended. Το εχει κανει κανενας αυτο το γνωριζει?

Δημοσ.

Υπάρχουν οθόνες που απεικονίζουν απο 2+ πηγές αλλά μετά γράφεις ότι θες απο ένα PC άρα 1 πηγή με όλη την ανάλυση, αυτό που λές στο τέλος είναι για 2 οθόνες σε 1 PC.

Δημοσ.

To ερωτημα ειναι, μπορει ο υπολογιστης να βλεπει την μια οθονη σαν δυο? Η οι πηγες πρεπει να ειναι διαφορετικες? (δυο υπολογιστες)

Δημοσ.

στην δικια μου  samsung που ειναι και 4κ συνδεεις κανονικα παρπανω απο μια συσκευες και μετα επιλεγεις ποια πηγη θες απο τα μενου

εχει και τη δυνατοτητα να χωριζει την οθονη στη μεση

σε καθε περιπτωση παντως συνδεεις τις συσκευες πανω με δικο  της καλωδιο η καθε μια

Δημοσ.

Θεωρητικά ναι, 2 HDMI απο PC προς TV, απο το PC ορίζεις τι θα πάει πού αλλά γιατί να το κάνεις αυτό αφου μπορείς να χωρίσεις την επιφάνεια στα 2 και με τον απλό τρόπο.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Runner25 είπε

στην δικια μου  samsung που ειναι και 4κ συνδεεις κανονικα παρπανω απο μια συσκευες και μετα επιλεγεις ποια πηγη θες απο τα μενου

εχει και τη δυνατοτητα να χωριζει την οθονη στη μεση

σε καθε περιπτωση παντως συνδεεις τις συσκευες πανω με δικο  της καλωδιο η καθε μια

Στη δικη σου οθονη μπορεις να συνδεσεις τον υπολογιστη ωστε να την βλεπει σαν δυο?

20 ώρες πριν, higraf είπε

Θεωρητικά ναι, 2 HDMI απο PC προς TV, απο το PC ορίζεις τι θα πάει πού αλλά γιατί να το κάνεις αυτό αφου μπορείς να χωρίσεις την επιφάνεια στα 2 και με τον απλό τρόπο.

Ναι θεωρητικα πιστευω και εγω οτι πρεπει να γινεται. Θελω να το ξερω σιγουρα ομως πριν την αγορα. Ποιος ειναι ο απλος τροπος που εννοεις? Για να κανεις extend το desktop πρεπει ο υπολογιστης να βλεπει δυο οθονες.

Δημοσ.

Απλός τρόπος είναι ο ένα παράθυρο δεξιά ένα αριστερά ;)

αλλά καλύτερα να μας πείς τι ακριβώς θες να κάνεις γιατί όπως τα λες στο πρώτο ποστ δεν μπορώ να καταλάβω 

αν θες τελικά την οθόνη να την έχεις με μια πηγή ή 2 ανεξάρτητες.

Δημοσ.

Προσωπικά θα σου έλεγα 2 οθόνες πολύ πιο χρήσιμες από 1. Τα λογισμκά που σπάει τη μία οθόνη σε δύο ή 4 κομμάτια όλο και κάπου χωλένει. Σίγουρα ηο λόγος που τη θέλεις είναι το σημαντικότερο. Εγώ είμαι γραφίστας, με βολεύει ένα μεγάλο κεντρικό monitor και δύο αρκετά μικρότερα, ιδανικά 4:3, αριστερά και δεξιά.

Δημοσ.

@gbras Αυτό που λένε τα παιδιά (κι εγώ μαζί τους), είναι το εξής: Για ποιο λόγο να χωρίσεις την μεγάλη οθόνη στα δύο και να κάνεις extend το desktop σε 2 οθόνες, από τη στιγμή που αυτό που θέλεις το πετυχαίνεις με χρήση μεγαλύτερης ανάλυσης;  Εγώ ας πούμε έχω δύο οθόνες ανάλυσης 1920x1080. Κάνοντας extend, έχω μία επιφάνεια εργασίας με ανάλυση 3840x1080. Αν είχα αντί των δύο μία οθόνη με ανάλυση 3840x1080 θα έδινα άμεσα αυτήν την ανάλυση στην οθόνη, χωρίς extend. Ποιο σενάριο έχεις στο νου σου που δεν το υποστηρίζει αυτό;

Από εκεί και πέρα, δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα στο να γίνει αυτό που λες (δεν βλέπω και νόημα, βέβαια, αλλά ΟΚ). Η οθόνη θα δει δύο διαφορετικές πηγές. Δεν κάθεται να ασχοληθεί με τον υπολογιστή που την τροφοδοτεί με εικόνα.

Δημοσ.

Γιατι χωριζεις τα παραθυρα που εργαζεσαι τελειως. Στο "σεναριο" που σκεφτομαι οταν κανω maximize ενα παραθυρο θα μεγαλωσει μονο στο μισο ενω οταν ειναι μια η οθονη θα μεγαλωσει σε ολη. Μπορει να σου φαινεται λεπτομερεια αλλα για μενα ειναι σημαντικη αυτη η λεπτομερεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κάνεις το παράθυρο drag τέρμα δεξιά ή τέρμα αριστερά, και πάλι θα μεγαλώσει στο μισό (και σε 10άρια και σε gnome). Το ίδιο γίνεται και με WIN+αριστερά/δεξιά. Συμφωνώ ότι είναι πρακτικό, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά

Επεξ/σία από Orestis_G
κα -> και
Δημοσ.

Αυτό που θες όμως δεν μπορεί να γίνει με τον τρόπο που φαντάζεσαι, με το να κάνεις maximize ένα παράθυρο πως να καταλάβει το PC σε ποια έξοδο να το στείλει.

Αυτό που θες είναι αυτό που σου περιγράφει ο Orestis_G 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, higraf είπε

Αυτό που θες όμως δεν μπορεί να γίνει με τον τρόπο που φαντάζεσαι, με το να κάνεις maximize ένα παράθυρο πως να καταλάβει το PC σε ποια έξοδο να το στείλει.

Αυτό που θες είναι αυτό που σου περιγράφει ο Orestis_G 

Αν το pc βλεπει δυο οθονες τοτε μπορει, αυτο ειναι και το ερωτημα μου.

Στις 31/1/2019 στις 2:11 ΜΜ, zafeirisnikos είπε

Προσωπικά θα σου έλεγα 2 οθόνες πολύ πιο χρήσιμες από 1. Τα λογισμκά που σπάει τη μία οθόνη σε δύο ή 4 κομμάτια όλο και κάπου χωλένει. Σίγουρα ηο λόγος που τη θέλεις είναι το σημαντικότερο. Εγώ είμαι γραφίστας, με βολεύει ένα μεγάλο κεντρικό monitor και δύο αρκετά μικρότερα, ιδανικά 4:3, αριστερά και δεξιά.

Μα αν γινεται οπως φανταζομαι ουσαστικα εχεις δυο οθονες χωρις τα frame. Εσενα ειναι λιγο διαφορετικη περιπτωση..

Δημοσ.

Το PC θα είναι συνδεδεμένο με την οθόνη 2 φορές, η οθόνη για να προβάλει τις 2 πηγές ταυτόχρονα θα είναι απο την αρχή σπασμένη σε 2 μέροι

οπότε για να πάει π.χ. στο δεξί μέρος πρέπει να το σύρεις δεξιά και να το κάνεις maximize, ότι ακριβός και με μια οθόνη αν σύρεις το παράθυρο τέρμα δεξιά (WIN10)

το θέμα είναι ότι γίνεται αλλά αμέσως περιορίζεσαι σε οθόνες που έχουν την δυνατότητα ταυτόχρονης προβολής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...