Προς το περιεχόμενο

Ryzen 5 1600X Core Voltage Asus MB (1.40v-1.45v)???

Touch_Gold

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια εχω βαλει εναν Ryzen 5 1600X σε μια MB Asus Rog Strix X370-F GAMING 

Ανοιγω τον υπολογιστη και βλεπω οτι η Vcore δουλευει στο 1,40 με 1,45 χωρις να εχω πειραξει τιποτα απο το Bios !

Εχει την τελευταια εκδοση του Bios . Τα παντα ειναι στο AUTO . Τι παιζει ρε παιδια ? Απο μονο του δινει τοσο πολυ ρευμα στον επεξεργαστη ? Εγω ξερω οτι MAX ειναι το 1.35 για μακροζωια.

Μπηκα μετα στο Bios και την κατεβασα την ταση σε 1,37v . Τι παιζει ξερει κανεις ? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε πρεπει να βαλεις ryzen master

Na τρεξεις ενα cinebenchr15

Και εκει γραφει ποσο voltage δινει στο 100% αυτα σε idle παιζουν απο min σε max στιγμιαια ας πουμε οτι δεν ειναι τα πραγματικα αν εχει καποιος αλλη αποψη ας την πει

• Like 1

6 ώρες πριν, Touch_Gold είπε

Καλησπερα παιδια εχω βαλει εναν Ryzen 5 1600X σε μια MB Asus Rog Strix X370-F GAMING 

Ανοιγω τον υπολογιστη και βλεπω οτι η Vcore δουλευει στο 1,40 με 1,45 χωρις να εχω πειραξει τιποτα απο το Bios !

Εχει την τελευταια εκδοση του Bios . Τα παντα ειναι στο AUTO . Τι παιζει ρε παιδια ? Απο μονο του δινει τοσο πολυ ρευμα στον επεξεργαστη ? Εγω ξερω οτι MAX ειναι το 1.35 για μακροζωια.

Μπηκα μετα στο Bios και την κατεβασα την ταση σε 1,37v . Τι παιζει ξερει κανεις ? 

το ποιο σωστό θα ήταν να ασχοληθείς με θετικό offset, αλλά θέλει να αφιερώσεις λίγο χρόνο να βρεις το sweet spot του επεξεργαστή σου. Και stock να τον αφήσεις δεν πρόκειται να πάθει κάτι... 

• Like 1

Καλημερα . Εχθες κατεβασα το AMD Master το ανοιξα ταυτοχρονα μαζι με το CPU TEMP και το CPU Z που γραφουν και τα δυο την VCore και τα εβαλα διπλα διπλα και τα τρια προγραμματα και διαπιστωσα οτι το AMD Master ελεγε οτι δινει στον επεξεργαστη 1,25 με 1,30 και το CPU TEMP και το CPUZ οτι την ιδια στιγμη οτι εδινε 1,42 με 1,44 . Μου πεταχτηκαν τα ματια απεξω! Το πιο εντυπωσιακο απο ολα ομως ειναι οτι μεχρι και το BIOS μου ελεγε οτι δινει 1,42 με 1,45 . Η σωστη Core Voltage ηταν αυτη που εγραφε το AMD Master γιατι στην αρχη εγω οταν εβλεπα την  Vcore απο το BIOS και το CPUZ στο 1,45 φοβηθηκα και μπηκα στο BIOS και αλλαξα χειροκινητα την Core Voltage . Με το που το εκανα αυτο αρχησαν τα προβληματα να μην μπορει να κρατησει σωστους χρονισμους ο επεξεργαστης  και στο τελος να μην μπορω να Bootαρω καν στον υπολογιστη παγωνοντας την εικονα χωρις να μπορω να καταλαβω για πιο λογο χειροτερεψαν τα πραγματα . Το προβλημα λυθηκε ακουγοντας lero2004 και ανεβασα την Core Voltage απο το OffSet θετικα σιγα σιγα οπως ειπε και ο επεξεργαστης σταθεροποιηθηκε . Μετα απο αυτη την κινηση ειδα οτι και το BIOS αλλαξε και εδιχνε την σωστη Vcore με το AMD Master οσο για τα αλλα δυο προγραμματα που αναφερα ουτε συζητηση συνεχιζαν να δειχνουν 1,42-1,44 . Μετα απο αυτο μπηκα και αλλαξα χειροκινητα την συχνοτητα του επεξεργαστη κλεινοντας το Auto CPU Boost στο 3.8 με το ιδιο ρευμα 1,32-1,37 και ολα λειτουργουν ομορφα και ηρεμα . Οι θερμοκρασιες ειναι πολυ καλες τον ετρεξα σε ενα προγραμμα stress test και  Benchmark ολα φαινοντε να λειτουργουν πολυ ομαλα . Ρυθμιστηκαν και οι μνημες απο τα 2133HZ στα 3000HZ με σταθερη ταση 1,35 . Σημερα θα ανεβασω λιγο ακομα την συχνοτητα του επεξεργαστη ξερω οτι ο συγκεκριμενος εχει MAX 4.0GHZ απο τι στιγμη που θερμοκρασιες ειναι ενταξει και η ταση της Vcore δεν ξεπερναει 1,35-1,37. Με βοηθησατε με αυτα που ειπατε δλδ να δοκιμασω το AMD Master και μετα να πειραματιστω με την OffSet θετικα . Τα εγραψα και εγω καπως αναλυτικα μηπως βοηθησω και εγω καποιον που αντιμετωπιση το ιδιο προβλημα με εμενα. Θα ξανα γραψω  παλι σημερα για το τελικο Overclock του επεξεργαστη με την χαμηλοτερη ταση που θα μπορεσω να δωσω . 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...