Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα εχω ενα PC με δυο σκληρους δισκους εναν ssd και ενα απλο .Στον ssd εχω λειτουργικο win 10  και στον αλλο τα αρχεια μου Το προβλημα μου ειναι οτι δεν λειτουργει ο δευτερος , για να γινω ποιο σαφης στην εξερευνηση των windows μου γραφει δισκος Ε δεσμευμενος απο το συστημα .Οταν του κανω κλικ να ανοιξει μου βγαζει $WINRE_BUCKUP_PARTITION.MAKER. Μηπως μπορει κανενας να βοηθησει; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δείξε μας ένα screenshot (print screen) από τη Διαχείριση Δίσκων. Μήπως έγινε πρόσφατα κάποιο μεγάλο update;

Επεξ/σία από fujitsuA530
Δημοσ.

Καλημερα , επανερχομαι στο θεμα ποιο αναλυτικα μετα απο 3 μερες ταλαιπωρια. Καταφερα και βρηκα το σκληρο με ενα φιλο. Το προβλημα ηταν ενω στην διαχειρηση δισκων μου τον εμφανιζε στη εξερευνηση των windows δεν υπηρχε.(εχω win 10) . χρησιμοποιησε καποιο προγραμμα και πηραμε τα αρχεια απο το δισκο γιατι μου ειπε πως ο δισκος ηταν raw . τωρα τι σημαινει αυτο δεν πολυκαταλαβα αλλα μαλλον ειναι κακο . εκανε μετα διαμορφωση και ο δισκος καθαρισε .Τωρα τον βλεπει το συστημα αλλα εχω αλλο προβλημα με τον ssd , αργει να ξεκινησει ο  υπολογιστης και αργει να κλεισει . Για να ανοιξει κανει ενα λεπτο και εικοσι δευτερα. Το θεμα ειναι οτι βαλαμε πειραματικα εναν καινουριο ssd patriot 120  για δοκιμη για να δουμε πως ανοιγει και κλεινει και ανοιγε σε 10 δευτερα. Εγω εχω ενα kingston 120  περιπου τρια χρονια . Σε θεμα λειτουργιας δεν εχω θεμα δεν κολαει πουθενα ο υπολογιστης απλα εχω θεμα οταν τον ανοιγω και οταν τον κλεινω. Αυτο που υποψιαζομαι ειναι οτι πρεπει να κανω φορματ και στον ssd αλλα θελω να το αποφυγω , εκτος αν συμβαινει κατι αλλο.Συννωμη αν σας κουρασα αλλα αν ξερει κανεις κατι ας μου πει . Θα βαλω και screenshot  απο την διαχειρηση αρχειων αν αυτο βοηθαει. Ευχαριστω για το χρονο σας.

Χωρίς τίτλο.jpg

Χωρίς τίτλο.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανονικα ο δίσκος που έχει τα windows έπρεπε να φαίνεται ως δίσκος 0 και ο άλλος για τα αρχεία ως δίσκος 1. Ποια μητρική έχεις; Οι SATA της μητρικής είναι αριθμημένες; Είναι όλες SATA3 ή μήπως κάποιες είναι SATA2;

Θα σου πρότεινα το εξής:1. Αποσύνδεσε τον δισκο για τα αρχεία. 2. Βάλε τον ssd σου στη SATA με το μικρότερο νούμερο θύρας (δηλ. 0). 3. Ξεκίνα τον υπολογιστή μόνο με τον SSD, να δεις πώς συμπεριφέρεται. Κάνε μια επανεκκίνηση, για να δεις αν τη δεύτερη φορά έχει μειωθεί ο χρόνος του boot. 4. Κλείσε τον, σύνδεσε ξανά τον άλλο δίσκο και ξεκίνα ξανά. Αν δεν έχει διορθωθεί το πρόβλημα, τότε μπορεί να φταίει (α) η εγκατάσταση των windows ή (β) να έχει αρχίσει να γερνάει ο ssd σου ή (γ) ο σκληρός δίσκος για τα αρχεία έχει ταλαιπωρηθεί και επιβραδύνει όλο το σύστημα .

Επεξ/σία από fujitsuA530
σαφήνεια
Δημοσ.

Η μητρικη μου ειναι η gigabyte g-41 mt s2p . νομιζω οτι ειναι sata 2 ολες , τωρα αν ειναι αριθμημενες απο που θα το δω; Θα κανω παντως τις αλλαγες που μου προτεινεις το απογευμα γιατι τωρα ειμαι στη δουλεια και θα αναφερω αν λυθηκε το προβλημα. Ευχαριστω για την απαντηση.

Δημοσ.

οκ .αλλαξα τις θυρες και το προβλημα δεν λυθηκε εκανα, ακριβως οπως μου ειπες αλλα καμια διαφορα δεν ειδα. Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι το bios το φορτωνει κανονικα και γρηγορα , το κολημα ξεκιναει οταν εμφανιζει το σημα με το παραθυρο τον windows  , σε αυτο το σημειο γυρναει το κυκλακι με τις τελειες κατω απο το παραθυρο που εμφανιζετε στην οθονη και δεν αναβοσβηνει το λαμπακι στην μοναδα του υπολογιστη. Δλδ ειναι σαν να κανει κενο  για ενα λεπτο και μετα αρχιζει να δουλευει και να φορτωνει .Απο αυτο καταλαβαινω ή ειναι προβλημα σκληρου προφανος ή καπου κολαει σε καποια εντολη που δινετε προς τον σκληρο . Θα περιμενω μηπως καποιος ξερει καποια λυση για 2 3 μερες και αν δεν μου πει κανεις θα προχωρησω σε φορματ (που θελω να το αποφυγω) .Ευχαριστω και παλι.  

Δημοσ.

Βρες και κατέβασε το HD sentinel και κάνε έλεγχο στους δίσκους. Επίσης έχεις Antivirus και ποιο? Βεβαιωσου ότι στο βίος ο ελεγκτής είναι ρυθμισμενος στο ahci 

Δημοσ.

Καλημερα κατεβασα το προγραμα που μου ειπες και θα ποσταρω την αναφορα , Antivirus δεν εχω κανενα ,τωρα αυτο για το  βιος μπορεις να γινεις ποιο σαφης να το τσεκαρω;

Χωρίς τίτλο1.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι δίσκοι φαίνονται καλά στην υγεία τους. Οπότε μάλλον κάτι συμβαίνει με τα windows. Εδώ πρέπει να ξαναρωτήσουμε, μπας και βγει κάποια άκρη: Τι προκάλεσε το αρχικό πρόβλημα; Ιός; Απότομη διακοπή ρεύματος; Έτσι ξαφνικά έγινε raw ο σκληρός δίσκος;

edit: Επίσης, στη διαχείριση δίσκων --> Ελεγκτές IDE ATA/ATAPI σου γράφει το λέξη AHCI;

Επεξ/σία από fujitsuA530
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το οτι αργει να ανοιγοκλεισει το pc δεν ειναι απαραιτητα προβλημα του ssd.

και ο 2ος δισκος αν ειναι του θανατα μπορει να το προκαλεσει αυτο.

και ναι μεν η υγεια του ssd ειναι αδιαφορη, αλλα μηχανικος παλιος (232γβ) με 99% υγεια μπορει και να πεθαινει.

ξεκουμπωσε το μηχανικο απο το ρευμα. αν εκει bootarei κανονικα και γρηγορα o υπολογιστης, τοτε εγγυηση αν εχει η πεταμα ( τον μηχανικο)

(πριν τον πεταξεις δοκιμασε σε αλλη θυρα sata και με ενα καινουργιο καλωδιο sata, μηπως φταιει το καλωδιο η κατι με τη θυρα)

Επεξ/σία από rofl
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα ! 

εχω 2 σκληρους : SSD για τα windows -  ATA 200gb για τα αρχεια. (προσφατα αναβαθμισα επεξ. μητρικη-->ga 78lmt)

τον ΑΤΑ μου τον εμφανιζει ως unallocated και δε μου εμφανιζει τα αρχεια. αλλαξα γραμμα αλλα τιποτα. 

εκανα update τα RAID/ACHI απο τη μητρικη ... 

δοκιμασα να βγαλω τον ata και μονo με τον ssd μου βγαζει boot failure- δε φορτωνει καν windows ..

παραθετω φωτο απο bios και device manager μπας και βοηθησουν... 

στη φωτο με το Bios τον ATA μου τον εμφανιζει στη πρωτη τετραδα με τα IDE Και συγκεκριμενα στο 0 slave ( η φωτο ειναι τραβηγμενη οταν ειχα βγαλει τον ATA)

dv.jpg

20190227_150534.jpg

1.jpg

Επεξ/σία από Gorditto
Δημοσ.

Εαν κανω επεκταση δισκου, θα μου σβηστουν τα αρχεια? γνωριζει καποιος? ( στη φωτο που παρεθεσα, στο Disk 0)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Gorditto είπε

Εαν κανω επεκταση δισκου, θα μου σβηστουν τα αρχεια? γνωριζει καποιος? ( στη φωτο που παρεθεσα, στο Disk 0)

Να φτιαξεις partition στον unallocated δηλαδη? Οτιδηποτε unallocated γινεται fast format οταν φτιαχνεις το partition. Και παλι ομως μπορει να σωσεις αρχεια δεν ειναι low level format.

Επεξ/σία από Arkin

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...