Προς το περιεχόμενο

Εντολή excel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω ένα excel το οποίο έχει πέντε στήλες και στην τελευταία στήλη που την έχω ονομάσει αποτελέσματα εμφανίζει στα περισσότερα κελιά της τη λέξη ok ,κάποια κελιά είναι κενά, πως μπορώ με μία εντολή να βρω όλα τα κενά κελιά και να τα αντιγράψω όλη τη σειρά σε μια άλλη περιοχή η sheet?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα σε εξυπηρετουσε να παιξεις με φιλτρα και να επιλεγεις να φαινονται μονο τα κενα κελια στην 5η στηλη? Αφου φιλτραρεις κανεις copy τα κελια που σε ενδιαφερουν εκει που θες.

image.png.82f59db51fdca86ce88183bb013cca06.png

Επεξ/σία από asmilon
Δημοσ.

Όχι δυστυχώς δεν με βολεύει καθόλου θα ήθελα να εντοπίζει ποια κελιά είναι κενά  και να τραβάει όλη τη γραμμή (του πίνακα) σε μία περιοχή που θα του πω, φαντάζομαι πως γίνεται αν δεν κάνω λάθος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοντολογίς, χρησιμοποιείς δείκτη που μετράει ποιες γραμμές έχουν ok σε εκείνη τη στήλη, σε μια βοηθητική στήλη που φτιάχνεις δεξιά.
Μετά, δημιουργείς έναν πίνακα κάτω με ένα fix αριθμό γραμμών (όσο μπορεί να φτάσει ο μέγιστος αριθμός των γραμμών που θα αντιγραφούν), και με εντολές index και match, του λες ποια γραμμή απο πάνω θα φέρει κάτω.

Επειδή δεν μπορώ να το περιγράψω, δες το επισυναπτόμενο και πες μου αν έχεις απορία. Πολύ σημαντικές οι εντολές offset για να κοιτάς σε έναν πίνακα που αλλάζει δυναμικά, και φυσικά οι Index και match.

book1.xlsx

Επεξ/σία από flik

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...