Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με windows xp

GIORGARAS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες εντελώς ξαφνικά ο υπολογιστής μου κόλλησε εκεί που λέει windows home edition και γυρνάει η μπάρα, έκανα reset και τίποτα. ούτε safe mode ξεκινάει κολλάει μετά από τον φάκελο driver/nup.sys κάπως έτσι λέγεται. έχει κανείς καμιά ιδέα τι να κάνω για να γλιτώσω το format? ο υπολογιστής είναι φορητός και όλα ξεκίνησαν από μια μετακίνηση Γιάννενα-Αθήνα ελπίζω να μην πειράχτηκε τίποτα.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

μήπως θα μπορούσες να μου πεις πως αφού δεν ξεκινάει από cd επειδή έχω και red hat 9 και ξεκινάει αμέσως ο boot loader του Linux.

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Έχεις δοκιμάσει, να πας στα bios και να επιλέξεις ως first boot device το cd-rom? Πάντως επειδή ούτε laptop έχω, αλλά κυρίως δεν ξέρω μήπως οι fixboot και fixmbr σου χαλάσουν τα linux καλύτερα να περιμένεις απάντηση από κάποιον που είναι σίγουρος. Πάντως πες αν μπορείς να μπεις κανονικά στα Linux. (Αυτά τα λένε από την αρχή. Εγώ λόγω αεροδρόμιου φοβήθηκα μήπως σου χάλασε ο σκληρός. Για έλεγξέ τον από linux).

Δημοσ.

το linux παίζει κανονικά, δεν ήρθα με αεροπλάνο αλλά με λεωφορείο. ναι εννοείται ότι έχω βάλει να κάνει boot πρώτα από το cd-rom. δεν ξέρω τι γίνεται...

Δημοσ.

Το ότι δεν ξεκινάει απο cd,δεν έχει σχέση με το linux.Πρέπει να ρυθμίσεις απο το bios η πρώτη boot device να είναι το cd-rom.Κάνε repair όπως σου είπε ο wizard και σίγουρα το πρόβλημα θα λυθεί.

Δημοσ.

Οκ... Τελικά μετά από έρευνες αποδείχτηκε ότι ήμουν ΕΝΤΕΛΩΣ off topic. Τώρα, αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως έχει πρόβλημα το cd και δεν μπουτάρει. Πάντως όταν είναι να ξεκινίσει από cd σου δίνει λίγα δευτερόλεπτα για να πατήσεις ένα κουμπί αλλιώς ξεκινάει από το σκληρό. Κάτι σου διαφεύγει ή όπως είπα το cd δεν είναι bootable. Αρχίζω να στερεύω από ιδέες.

Δημοσ.

είναι όλα κανονικά αλλά φαίνεται σαν να μην επιτρέπει το Linux να διαβάσει το pc το cd δεν κάνει τίποτα έχω βάλει το recovery cd του laptop. καμιά πρόταση για να διαλύσω το Linux προκειμένου να σώσω τα windows?

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

λοιπόν με safe mode κολλάει αφού φορτώσει το mup.sys έψαξα και βρήκα αυτό:

*I know exactly how mad and frustrated you are now. Be calm and try not to throw your PC out of the window.

This problem took me two days to figure out. My Windows XP got stuck during the startup. Booting in safe mode clearly showed that the computer stopped responding after loading Mup.sys.

I tried almost everything including numerous re-installs and even wiped out my RAID array, but still got no good news. Many helpful forums and sites suggested different problem sources: enabling APIC, NT File System, updating BIOS, etc. After countless hours of trial and error, I finally found the problem source: the USB 2.0 card. Taking the card out resolved my problem.

If you encountered a similar problem, try to take out your PCI cards one-by-one. You might be able to boot-up again. Good luck!

Εγώ που έχω φορητό τι να κάνω???

Δημοσ.

Εύρηκαααα!!!! διάβασα κάπου και έκανα load default settings στο bios και όλα οκ!!! να φανταστείτε ότι με το που το έκανα αυτό μπορούσε και έκανε boot από το cd. Ευχαριστώ πολύ παιδιά!!

Δημοσ.

Βασικά... δεν κάναμε και τίποτα! :(

ΜΠΟΥΧΟΥ ΧΟΥ ΝΙΩΘΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ!!! :cry: :cry:

Σνιφ!

Το ξεπέρασα. :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...