telisjok Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Παιδια καλησπερα. Αγορασα ενα αρσενικο φις, το ανοιγω να κανω τη συνδεσμολογια και δεν υπαρχει υποδοχη για το κιτρινο καλωδιο της γειωσης. Τι προτεινετε;
poulinos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 12 hours ago, telisjok said: Παιδια καλησπερα. Αγορασα ενα αρσενικο φις, το ανοιγω να κανω τη συνδεσμολογια και δεν υπαρχει υποδοχη για το κιτρινο καλωδιο της γειωσης. Τι προτεινετε; αν η συσκευη θελει γειωση /εχει γειωση αγοραζεις νεο φις.το κοστος ειναι αλλωστε μικρο. 4
ParhsG Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Ε πήρες λάθος, ειναι για συσκευες που δε χρειάζονται γειωση.
telisjok Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Πωωωωω ρε π#&@€η μου!! Οκ παιδες. Ευχαριστω!!!
thanasisxask Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Για το χριστουγεννιατικο δέντρο το πήρες;
leonidas_fs Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Μπορείς και να μην την βάλεις την γείωση εαν θες!
thanasisxask Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Αν έχει η συσκευή γείωση πρέπει να την βάλει. 3
isay Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 @telisjok Αν το παλιο φις ΕΧΕΙ γειωση, σημαινει οτι ο κατασκευαστής θεωρεί οτι χρειαζεται η γειωση, οποτε πήρες λάθος φις και πρεπει να πάρεις άλλο. Περα απο αυτό, εγώ ειμαι της άποψης οτι ελάχιστοι ηλεκτρικοι καταναλωτες δε χρειάζονται γειωση και αυτό για δική μας ασφάλεια. Ενδεικτικά ένα πορτατιφ μιας λαμπας δε χρειαζεται να εχει γειωση, αλλά εχω βαρεθεί να βλέπω κολλητήρια ή τροφοδοτικά ή πιστολάκια μαλλιών (μιλάμε για 1000W ισχύ) να μην εχουν γειωση. Ειδικά για το τελευταίο πήρε η καλή μου νεο πιστολάκι και μου το εδειχνε ολο καμάρι και οταν την "γειωσα" λέγοντας οτι ειναι μάπα αφου δεν εχει γειωση, μου κρατουσε μουτρα ενα ολοκληρο απογευμα.
DrLo Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, isay είπε @telisjok Αν το παλιο φις ΕΧΕΙ γειωση, σημαινει οτι ο κατασκευαστής θεωρεί οτι χρειαζεται η γειωση, οποτε πήρες λάθος φις και πρεπει να πάρεις άλλο. Περα απο αυτό, εγώ ειμαι της άποψης οτι ελάχιστοι ηλεκτρικοι καταναλωτες δε χρειάζονται γειωση και αυτό για δική μας ασφάλεια. Ενδεικτικά ένα πορτατιφ μιας λαμπας δε χρειαζεται να εχει γειωση, αλλά εχω βαρεθεί να βλέπω κολλητήρια ή τροφοδοτικά ή πιστολάκια μαλλιών (μιλάμε για 1000W ισχύ) να μην εχουν γειωση. Ειδικά για το τελευταίο πήρε η καλή μου νεο πιστολάκι και μου το εδειχνε ολο καμάρι και οταν την "γειωσα" λέγοντας οτι ειναι μάπα αφου δεν εχει γειωση, μου κρατουσε μουτρα ενα ολοκληρο απογευμα. Για ποιο λογο η ισχυς μιας συσκευης μπορει να ειναι ενδειξη αν θελει γειωση η οχι?
acid18 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 19 λεπτά πριν, isay είπε @telisjok Αν το παλιο φις ΕΧΕΙ γειωση, σημαινει οτι ο κατασκευαστής θεωρεί οτι χρειαζεται η γειωση, οποτε πήρες λάθος φις και πρεπει να πάρεις άλλο. Περα απο αυτό, εγώ ειμαι της άποψης οτι ελάχιστοι ηλεκτρικοι καταναλωτες δε χρειάζονται γειωση και αυτό για δική μας ασφάλεια. Ενδεικτικά ένα πορτατιφ μιας λαμπας δε χρειαζεται να εχει γειωση, αλλά εχω βαρεθεί να βλέπω κολλητήρια ή τροφοδοτικά ή πιστολάκια μαλλιών (μιλάμε για 1000W ισχύ) να μην εχουν γειωση. Ειδικά για το τελευταίο πήρε η καλή μου νεο πιστολάκι και μου το εδειχνε ολο καμάρι και οταν την "γειωσα" λέγοντας οτι ειναι μάπα αφου δεν εχει γειωση, μου κρατουσε μουτρα ενα ολοκληρο απογευμα. Εάν έχει πλαστικό περίβλημα δεν χρειάζεται γείωση.
isay Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, DrLo είπε Για ποιο λογο η ισχυς μιας συσκευης μπορει να ειναι ενδειξη αν θελει γειωση η οχι? 1 λεπτό πριν, acid18 είπε Εάν έχει πλαστικό περίβλημα δεν χρειάζεται γείωση. Καταλαβαίνω (κυριολεκτικά) και τους δυο σας, οπως μπορώ και να προσθέσω και αλλους λογους που δυνάμεθα να αποφυγουμε τη γείωση (για λογους σχεδιασμου, ευκολίας, κόστους, κλπ). Θα απαντησω όμως στα πεταχτα. Μεγαλη ισχύ σημαίνει μεγαλη ένταση ρευματος, αρα πιθανή θερμότητα/βραχυκυκλωμα/διαρροή/κλπ. Το πλαστικό περιβλήμα είναι όντως ενα καλό μονωτικό αλλά πιστολάκι-μπάνιο-νερα-υγρασία-μαλλια δεν ειναι το πιο ασφαλες περιβάλλον απο θεμα ηλεκτρικής μονωσης. Επιπροσθετα πόσες φορές δεν έχετε δει πιστολάκια με κομμενα καλώδια, ξεχαρβαλωμένα κουμπια, αντιστασεις πιο σκονισμένες απο σαχάρα, κλπ. Μιλάμε για επιπλεον κοστος 30-40 λεπτα Η γειωση είναι για μένα σαν το σιφόνι αποστράγγισης του μπάνιου. Μπορεί να μη χρειαστεί ποτέ, αλλά μια φορά που θα σπάσει ένας σωλήνας, θα ρουφήξει τα νερα και δεν θα κάνει πουτάνα ολο το σπιτι (το δικό μας και του απο κάτω). Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγω εχω μάθει (με τον κακο τρόπο) να μην στηρίζομαι στο ρελε διαφυγής. 4
DIGITHEOS Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Το ρευμα σε μια διαρροη-βραχυκυκλωμα ακολουθει παντα τον πιο συντομο δρομο προς την γη,οπου στις ηλεκτρικες συσκευες ειναι η γειωση του καλωδιου,αν αυτο δεν υπαρχει θα ψαξει να βρει "αλλους" δρομους με οτι αυτο συνεπαγεται...(χερι -ποδι-γη....) 2
dollyyy19 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 53 λεπτά πριν, isay είπε @telisjok Αν το παλιο φις ΕΧΕΙ γειωση, σημαινει οτι ο κατασκευαστής θεωρεί οτι χρειαζεται η γειωση, οποτε πήρες λάθος φις και πρεπει να πάρεις άλλο. Περα απο αυτό, εγώ ειμαι της άποψης οτι ελάχιστοι ηλεκτρικοι καταναλωτες δε χρειάζονται γειωση και αυτό για δική μας ασφάλεια. Ενδεικτικά ένα πορτατιφ μιας λαμπας δε χρειαζεται να εχει γειωση, αλλά εχω βαρεθεί να βλέπω κολλητήρια ή τροφοδοτικά ή πιστολάκια μαλλιών (μιλάμε για 1000W ισχύ) να μην εχουν γειωση. Ειδικά για το τελευταίο πήρε η καλή μου νεο πιστολάκι και μου το εδειχνε ολο καμάρι και οταν την "γειωσα" λέγοντας οτι ειναι μάπα αφου δεν εχει γειωση, μου κρατουσε μουτρα ενα ολοκληρο απογευμα. γενικο διδαγμα:δεν γειωνουμε ποτε την καλη μας........... 1
agamoi-thytai Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, telisjok είπε Παιδια καλησπερα. Αγορασα ενα αρσενικο φις, το ανοιγω να κανω τη συνδεσμολογια και δεν υπαρχει υποδοχη για το κιτρινο καλωδιο της γειωσης. Τι προτεινετε; Εντελώς τυπικά, το πήρες μόνος σου η σου το έδωσαν αυτό το φις;
DrLo Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 43 λεπτά πριν, isay είπε Καταλαβαίνω (κυριολεκτικά) και τους δυο σας, οπως μπορώ και να προσθέσω και αλλους λογους που δυνάμεθα να αποφυγουμε τη γείωση (για λογους σχεδιασμου, ευκολίας, κόστους, κλπ). Θα απαντησω όμως στα πεταχτα. Μεγαλη ισχύ σημαίνει μεγαλη ένταση ρευματος, αρα πιθανή θερμότητα/βραχυκυκλωμα/διαρροή/κλπ. Το πλαστικό περιβλήμα είναι όντως ενα καλό μονωτικό αλλά πιστολάκι-μπάνιο-νερα-υγρασία-μαλλια δεν ειναι το πιο ασφαλες περιβάλλον απο θεμα ηλεκτρικής μονωσης. Επιπροσθετα πόσες φορές δεν έχετε δει πιστολάκια με κομμενα καλώδια, ξεχαρβαλωμένα κουμπια, αντιστασεις πιο σκονισμένες απο σαχάρα, κλπ. Μιλάμε για επιπλεον κοστος 30-40 λεπτα Η γειωση είναι για μένα σαν το σιφόνι αποστράγγισης του μπάνιου. Μπορεί να μη χρειαστεί ποτέ, αλλά μια φορά που θα σπάσει ένας σωλήνας, θα ρουφήξει τα νερα και δεν θα κάνει πουτάνα ολο το σπιτι (το δικό μας και του απο κάτω). Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγω εχω μάθει (με τον κακο τρόπο) να μην στηρίζομαι στο ρελε διαφυγής. Δεν είπε κανείς ότι δεν είναι αναγκαία η γείωση. Το αν έχει να κάνει με την ισχύ η με κάτι άλλο λεμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα