Super Moderators billdanos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Αν εμφανιστεί ξανά περίεργο link, θα φύγετε μαζί με το topic.
Ntinaras Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, billdanos είπε Αν εμφανιστεί ξανά περίεργο link, θα φύγετε μαζί με το topic. Σορυυυυυ εξεχαστην
Tory Lanez Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Φιλε Ntinara σε παω επειδη εισαι τεχνολογικα επιθετικος, μπορεις να με βοηθησεις σε κατι? Σε ακουσα και κατεβασα 4k ταινια, Εχω το sony bdv-e2100 home cinema, οταν εβαλα την ταινια δεν την υποστηριζε,αυτο ειναι το πρωτο προβλημα. Το δευτερο ειναι οτι το εβαλα και στην τηλεοραση επαιζε κανονικα αλλα παλι μου εκοβε πανω και κατω την εικονα! να τα πεταξω ολα να ασχοληθω με το χοκει επι χορτου? Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2019 από Tory Lanez
Pleo Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Μάλλον έχεις μπερδευτεί αρκετά με τις αναλογίες της TV, τις αναλογίες της ταινίας και το ποια μηχανήματα από αυτά που έχεις υποστηρίζουν 4Κ. Ας ξεκινήσουμε από το απλό. Το home cinema πακετάκι όλα-σε-ένα που έχεις δεν είναι 4Κ. Επομένως τι ακριβώς περιμένεις να παίξει; 4Κ. Δεν πρόκειται. Το στέλνεις άμεσα στα σκουπίδια και φτιάχνεις ένα αξιοπρεπές σύστημα που να είναι συμβατό με 4Κ για να συνοδεύσεις την εικόνα της TV σου. Όχι φυσικά σαν αυτό που είχες, αλλά σοβαρό Home Cinema με ενισχυτή AV ηχεία και sub. Το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να κατανοήσεις τις αναλογίες εκείνου που έχεις διαθέσιμο και εκείνου που βλέπεις. Η τηλεόρασή σου είναι 16:9. Οι ταινίες που βλέπεις είναι 2.40:1. Αυτό σημαίνει ότι όταν τις προβάλεις στην TV που είναι 16:9, η εικόνα δεν "κόβεται" όπως περιγράφεις, αλλά για να χωρέσει στο πλάτος και να μην κόβει αριστερά και δεξιά εικόνα από την ταινία (που θα σήμαινε ότι εκεί χάνεις πληροφορία) αναγκαστικά αφήνεται το επάνω και κάτω μέρος κενό. Κενό όμως στο οποίο δεν υπάρχει εικόνα έτσι κι αλλιώς της ταινίας. Εναλλακτικά μπορείς να επιλέγεις να βλέπεις περιεχόμενο μόνο σε 16:9 αν θέλεις οπωσδήποτε να μη βλέπεις μαύρες μπάρες. Μπορείς φυσικά να επιλέξεις να κάνεις zoom στην εικόνα έτσι ώστε να γεμίσει η οθόνη πάνω και κάτω, αλλά αυτό θα σημαίνει ότι θα κοπεί ένα κομμάτι της εικόνας που υπάρχει αριστερά και δεξιά. Not advisable. Συνεπώς, επομένως και στο δια ταύτα, προτού ασχοληθείς με το χόκευ επί χόρτου, ξεκίνα να αναπαράγεις περιεχόμενο 4Κ απολαμβάνοντας το προνόμιο που σου δίνει η 4Κ τηλεόρασή σου. Αμέσως μετά φτιάχνεις και το σωστό ηχητικό μέρος του πράγματος. Εννοείται ότι θα πρέπει να το επισπεύσεις αυτό, καθώς χωρίς σωστό ήχο δεν πας πουθενά τη σήμερον.
Tory Lanez Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Ωραια..το Home Cinema δεν παιζει 4k δεν το σκεφτηκα αυτο..μου ελυσες την πρωτη απορια. Οσον αφορα την τηλεοραση...εβαλα ταινια 1920x800..Μου ''εκοβε'' την εικονα..εβαλα 4k ταινια παλι την ''εκοβε''.. τι αναλυση πρεπει να εχει για να την βλεπω σε full screen? Εχω 55' 4k τηλεοραση. Και αν οντως το καταφερω αυτο,να δω ταινια σε full screen. Οταν θα βαλω την ταινια μεσω τηλεορασης (γιατι το αχρηστο το Home cinema δεν παιζει 4k) ο ηχος θα παιζει απο το Home cinema..ναι? Αν η ταινια λεει 5.1 Atmos TrueHD DtS-HD και ολα αυτα που σχετιζονται με τον ηχο...ολα αυτα θα λειτουργουν? θα παρω τον ηχο που λεει? η επειδη θα εχω βαλει το Usb απο την τηλεοραση θα εχω εναν απλο ηχο?
Doubt Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Tory Lanez είπε Οσον αφορα την τηλεοραση...εβαλα ταινια 1920x800..Μου ''εκοβε'' την εικονα..εβαλα 4k ταινια παλι την ''εκοβε''.. τι αναλυση πρεπει να εχει για να την βλεπω σε full screen? Εχω 55' 4k τηλεοραση. 3840 x 2160 για να δεις full screen UHD.
Pleo Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Tory Lanez είπε Ωραια..το Home Cinema δεν παιζει 4k δεν το σκεφτηκα αυτο..μου ελυσες την πρωτη απορια. Οσον αφορα την τηλεοραση...εβαλα ταινια 1920x800..Μου ''εκοβε'' την εικονα..εβαλα 4k ταινια παλι την ''εκοβε''.. τι αναλυση πρεπει να εχει για να την βλεπω σε full screen? Εχω 55' 4k τηλεοραση. Και αν οντως το καταφερω αυτο,να δω ταινια σε full screen. Οταν θα βαλω την ταινια μεσω τηλεορασης (γιατι το αχρηστο το Home cinema δεν παιζει 4k) ο ηχος θα παιζει απο το Home cinema..ναι? Αν η ταινια λεει 5.1 Atmos TrueHD DtS-HD και ολα αυτα που σχετιζονται με τον ηχο...ολα αυτα θα λειτουργουν? θα παρω τον ηχο που λεει? η επειδη θα εχω βαλει το Usb απο την τηλεοραση θα εχω εναν απλο ηχο? Σου απάντησε ο προηγούμενος στο περίπου όμως και όχι απόλυτα ορθά. Ωστόσο έχε υπ' όψη ότι υπάρχουν ταινίες που γράφουν την ανάλυση αυτή και αφορά κάποιες σκηνές στις οποίες ο σκηνοθέτης έχει επιλέξει να φαίνεται το κάδρο σε 16:9 ενώ το περισσότερο μέρος της ταινίας είναι σε 2.40:1. Αν θυμάμαι καλά έτσι είναι η Δουνκέρκη. Ή το ανάποδο. Σε κάθε περίπτωση εσύ πρέπει να κοιτάς τις αναλογίες της εικόνας που αναφέρονται στις πληροφορίες της ταινίας και όχι την ανάλυση καθώς εκείνο που σε απασχολεί εν προκειμένω είναι να μην έχεις μαύρες μπάρες. Τώρα σε ό,τι αφορά τον ήχο, τα πράματα είναι έτσι κι έτσι τείνοντας περισσότερο στην άγουσα προς τον σκουπιδοντενεκέ για το Home Cinema που έχεις. Και εξηγούμαι: Μπορείς να στείλεις ήχο από την TV προς το Home Cinema. Αλλά τι ήχο θα πάρεις; Εξαρτάται από το codec, το είδος της σύνδεσης από την TV προς το Home Cinema και φυσικά τις εξόδους ρύθμισης της TV. Στο υποθετικό παράδειγμα που θα είχες μια TV συνδεμένη με HDMI ARC σε αντίστοιχη θύρα μηχανήματος ήχου με την ίδια ένδειξη, θα έπαιρνες όχι Dolby True HD ή DTS-HD (αυτά θέλουν eARC για την ακρίβεια, όπως το atmos και το dts:x) αλλά απλό Dolby Digital και DTS. Από το ολότελα θα μου πεις... . Εδώ βέβαια θα πρέπει να τσεκάρεις αν η ταινία έχει το συγκεκριμένο codec αναπαραγωγής που συζητάμε προφανώς. Εννοείται ότι θα πρέπει να τσεκάρεις και τις προδιαγραφές του Home Cinema που έχεις για το τι υποστηρίζει από όλα αυτά. Εκεί θα αποφασίσεις πόσο γρήγορα θα το στείλεις στην ανακύκλωση. Με μια γρήγορη ματιά που του έριξα εγώ, θα έλεγα ότι το έχεις καθυστερήσει ήδη. Για όλες αυτές τις ρυθμίσεις και συνδέσεις και πληροφορίες φυσικά μπορείς να απευθυνθείς στο κατάστημα που αγόρασες τα προϊόντα. Εγώ τους βάζω να έρθουν να τα ρυθμίσουν όλα πάντως. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2019 από Pleo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα