Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , έχω ένα λάπτοπ lenovo g5080 και μου έχει χαλάσει ο φορτιστής του στο βύσμα που συνδέεται με την μητρική για να δώσει ρεύμα. είναι το κλασικό λενόβο το πλακέ που μοιάζει με usb.

πιστεύεται ότι θα είναι καφρίλα απλά να κόψω το καλώδιο και να ενώσω ένα καινούργιο βύσμα; καφρίλα με την έννοια του αν δίνει σωστά το ρεύμα μετά ή όχι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

... γενικά το έχεις??? Πιάνουν τα χέρια σου (κολλητηρι καλάι κ λεπτοδουλεια) έχεις βρει το ακριβώς σωστό βύσμα? (Επειδή αυτά είναι κ λίγο περίεργα-dedicated ως προς τους ακροδέκτες)

Το δικό μου Lenovo έχει στρογγυλό βύσμα με πολύ λεπτό pin-τριχα στο κέντρο.

Επεξ/σία από TechnoState
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, TechnoState είπε

... γενικά το έχεις??? Πιάνουν τα χέρια σου (κολλητηρι καλάι κ λεπτοδουλεια) έχεις βρει το ακριβώς σωστό βύσμα? (Επειδή αυτά είναι κ λίγο περίεργα-dedicated ως προς τους ακροδέκτες)

Το δικό μου Lenovo έχει στρογγυλό βύσμα με πολύ λεπτό pin-τριχα στο κέντρο.

δεν θα το έλεγα ότι το έχω.. δεν έχω καν κολλητήρι δλδ αλλά μπορώ να βρώ. ναι το βύσμα το έχω βρει με 3 ευρό μαξ. απλά το θέμα μου είναι μην δεν δίνει οκ ρεύμα (σταθερά ή δεν ξέρω τι άλλο) και χαλάσει και το λάπτοπ, μπαταρία κτλ

Επεξ/σία από κκρκ
Δημοσ.

.... Τότε γιατί δεν το πας σε κανένα μαγαζί με ηλεκτρονικά? (Επισκευές tv - δορυφορικά -κεραιες etc) μαζί με το βύσμα που έχεις βρει...το κόστος φαντάζομαι δεν θα είναι μεγάλο κ ίσως μικρότερο(εικασία κάνω) απο το να το πας σε κατάστημα service pc-tablet-smartphone

Δημοσ.
Μόλις τώρα, TechnoState είπε

.... Τότε γιατί δεν το πας σε κανένα μαγαζί με ηλεκτρονικά? (Επισκευές tv - δορυφορικά -κεραιες etc) μαζί με το βύσμα που έχεις βρει...το κόστος φαντάζομαι δεν θα είναι μεγάλο κ ίσως μικρότερο(εικασία κάνω) απο το να το πας σε κατάστημα service pc-tablet-smartphone

Ναι κ αυτό μπορεί να γίνει. σχετικά με την ποιότητα του ρεύματος όμως θα είναι οκ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιότητα.... εννοείς τάση κ ένταση που θα δίνει μετά την αλλαγή....ε φυσικά θα στο μετρήσει (πολύμετρο) εάν είναι επαγγελματίας πριν στο παραδώσει... ώστε οι τιμές να είναι σύμφωνες με τις τιμές output που αναγράφονται πάνω στην ετικέτα του μπρικ.

Τώρα αν θα αντέξει την ταλαιπωρία κ κάποιο βραχυκύκλωμα στα σημεία κόλλησης, από διαρκή κίνηση του καλωδίου,  είναι θέμα εμπειρίας στην κόλληση.. συνήθως κάποιος έμπειρος ηλεκτρονικός που έχει κολλήσει χιλιόμετρα καλάι, κάνει πιο ισχυρές κολλήσεις κ καλά μονωμένες(θερμοσυστελωμενα etc) απο έναν ρομποτικό βραχίονα σε γραμμή παραγωγής.

Επεξ/σία από TechnoState
  • Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, TechnoState είπε

Ποιότητα.... εννοείς τάση κ ένταση που θα δίνει μετά την αλλαγή....ε φυσικά θα στο μετρήσει (πολύμετρο) εάν είναι επαγγελματίας πριν στο παραδώσει... ώστε οι τιμές να είναι σύμφωνες με τις τιμές output που αναγράφονται πάνω στην ετικέτα του μπρικ.

Τώρα αν θα αντέξει την ταλαιπωρία κ κάποιο βραχυκύκλωμα στα σημεία κόλλησης, από διαρκή κίνηση του καλωδίου,  είναι θέμα εμπειρίας στην κόλληση.. συνήθως κάποιος έμπειρος ηλεκτρονικός που έχει κολλήσει χιλιόμετρα καλάι, κάνει πιο ισχυρές κολλήσεις κ καλά μονωμένες(θερμοσυστελωμενα etc) απο έναν ρομποτικό βραχίονα σε γραμμή παραγωγής.

Οκ, θα το κάνω έτσι μάλλον, σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τη βοήθεια

• Like 1
Δημοσ.

Το βύσμα το συγκεκριμένο είναι ποιοτικό και αντεχει πολλα βαλε βγαλε. Οποτε θα σου ελεγα να βαλεις το ιδιο.
Στο εσωτερικο του λαπτοπ τι βυσμα, ενώνεται με καλωδιο με τη μητρικη οπως ειδα στο yt.

Για τον φορτιστη, πήγαινε το σε ενα ηλεκτρονικο για να γινει καινουργιο.

(δεν καταλαβα αν χαλασε το βυσμα του φορτιστη, η το βυσμα του λαπτοπ, για αυτο σου εγραψα και στα 2 την αποψη μου).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, alkis13 είπε

Το βύσμα το συγκεκριμένο είναι ποιοτικό και αντεχει πολλα βαλε βγαλε. Οποτε θα σου ελεγα να βαλεις το ιδιο.
Στο εσωτερικο του λαπτοπ τι βυσμα, ενώνεται με καλωδιο με τη μητρικη οπως ειδα στο yt.

Για τον φορτιστη, πήγαινε το σε ενα ηλεκτρονικο για να γινει καινουργιο.

(δεν καταλαβα αν χαλασε το βυσμα του φορτιστη, η το βυσμα του λαπτοπ, για αυτο σου εγραψα και στα 2 την αποψη μου).

του φορτιστή χάλασε.

εσύ σε ποίο βύσμα αναφέρεσαι ότι είναι ποιοτικό , σε αυτό ή σε αυτό που έχει ο φορτιστής , το μαμά δλδ;

Επεξ/σία από κκρκ
Δημοσ.

Το μεσαίο πιν του βύσματος, δίνει σήμα και όχι ρεύμα. Κάνε την πατέντα σου, αλλα μην στείλεις 19v στο σήμα του laptop, γιατί μετά πάς για ακριβότερη επισκευή 😁

Δημοσ.
17 ώρες πριν, alkis13 είπε

το εργοστασιακο

το εργοστασιακό δεν φαίνεται να ανοίγει κάπως ώστε να κολληθεί ξανά το καλώδιο μέσα του.

6 ώρες πριν, rayven18 είπε

Το μεσαίο πιν του βύσματος, δίνει σήμα και όχι ρεύμα. Κάνε την πατέντα σου, αλλα μην στείλεις 19v στο σήμα του laptop, γιατί μετά πάς για ακριβότερη επισκευή 😁

Δεν το έπιασα αυτό που λες μπορείς να μου το εξηγήσεις περαιτέρω; ευχαριστώ

Δημοσ.

Φίλε μην μπεις στην διαδικασία να κανείς κάτι τέτοιο εφόσον δεν έχεις γνώσεις.... το ποιο πιθανό είναι να μπερδέψεις τα καλώδια και να τα κανείς χειρότερα τα πράγματα η συνδεσμολογία ενός φορτιστή υπολογιστή με ένα φορτιστή απλό ρεύματος δεν είναι ίδιος.... πήγαινε σε κάποιον τεχνικό να στο επισκευάσει όμορφα και σίγουρα....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...