nikos121 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω συνδέσει ένα access point TL-WA901ND πάνω σε ένα zte H367N της Vοdafone και μπαίνοντας από το galaxy S8 βλέπω ταχύτητα δικτύου 144mbps. Δεν θα έπρεπε να είναι κάτι κοντά σε 450Mbps που υποστηρίζει το tp-link? Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2019 από nikos121
jkoukos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η μέγιστη ονομαστική ταχύτητα σύνδεσης (450Mbps) ισχύει εφόσον και οι 2 συσκευές έχουν δυνατότητα ταυτόχρονηw χρήσης 3 spatial streams (χοντρικά 3 κεραίες). Προφανώς το κινητό σου δεν έχει τέτοια δυνατότητα, οπότε μιλάμε για μέγιστο 150 ή 300Mbps (αν έχει 1 ή 2 streams). Αυτά τα νούμερα ισχύουν σε εύρος ζώνης 40MHz, αλλά αν για διάφορους λόγους (και υπάρχουν πολλοί) δεν είναι εφικτή η ζεύξη, υποχρεωτικά γίνεται σε 20MHz, οπότε τα μέγιστα νούμερα πέφτουν σε 72 και 144Mbps. Οι ενδιάμεσες τιμές (όπως στην δική σου περίπτωση) εξαρτώνται από την διαμόρφωση, την συμπίεση και τον ρυθμό αποσφαλμάτωσης που έχουν επιλεγεί την συγκεκριμένη στιγμή. Για το θέμα του DHCP, θα πρέπει ταυτόχρονα να ορίσεις στον DHCP του WA901 την ΙΡ του Gateway και του DNS, που προφανώς είναι αυτή που έχει το ΖΤΕ. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2019 από jkoukos 1
nikos121 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 σε ευχαριστω για την απαντηση. Στο κινητο μου ομως εχω δει κανονικα ταχυτητες 450 συνδεδεμενο σε μοντεμ φιλου. Δεν θυμαμαι ποιο ηταν. Καποιο που δινει τωρα η wind για vdsl 100 Αρα εφοσον δεν ειναι θεμα κινητου και το ΑΡ υποστηριζει τετοια ταχυτητα (στα 40MHz) γιατι δεν επιτυγχανεται?
jkoukos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Το κινητό σου παίζει και στις 2 μπάντες (2,4GHz και 5GHz). Το WA901 μόνο στους 2,4GHz. Μπορεί στον φίλο σου να συνδέθηκες στους 5GHz, που συνήθως έχει μεγαλύτερες ταχύτητες. Θεωρητικά το κινητό σου μπορεί να συνδεθεί σε συμβατή συσκευή στο 11ac με μεγίστη ονομαστική ταχύτητα 866Mbps. Όπως έγραψα πριν υπάρχουν πάρα πολλοί και διάφοροι λόγοι που το ΑΡ και το κινητό σου συναποφασίζουν να συνδεθούν σε μία ταχύτητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα