Προς το περιεχόμενο

27" 2k 144hz ή 34" ultrawide fhd?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Liapisftw είπε

Νταξει δεν τα έβαψα μαύρα απλά απογοητεύτηκα λιγο και ο μόνος λόγος είναι ότι τα χρήματα ήταν αρκετά για εμένα την δεδομένη στιγμή.. Δεν περίμενα και τόση διαφορά να έχει η 1080 με την 1080ti. Δηλαδή ίσως η 1070ti να είναι εφάμιλλη της 1080 με αρκετά λιγότερα χρήματα ..

Η 1070ti ειναι ακριβως στα ιδια με την 1080 2-3fps διαφορα εχουν στα ιδια clocks. Εγω θα εμενα στα 2560x1080 δεν υπαρχει λογος να κανουμε αλλου συμβιβασμους για να εχουμε καλυτερη αναλυση.

• Like 1
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, firepc είπε

Το εχουμε πει 1 εκατομμυριο φορες αυτο, ΔΕΝ θα γινει γτ τα παιχνιδια γινονται ολο και πιο βαρυα.

Θα ρθει η 3080 καρτα και παλι θα πει καποιος " στην επομενη γενια καρτων θα μπλα μπλα μπλα μπλα..... "

Ειναι λίγο απόλυτο αυτό. Εγώ είμαι λιγο πιο αισιόδοξος και της άποψης πως "θα δείξει". Αν η Nvidia ποντάρει στις BFGD οθόνες θα πρέπει να τις υποστηρίξει αναλόγως. Επίσης, αν το PS4 pro του 2016 ακόμα και με checkerboarding δίνει ~35 fps σε παιχνίδια όπως το God of War ή το Horizon Zero Dawn, δεν βλέπω γιατί να μην φτάσει το 4Κ60 (πάντα με τους περιορισμούς των κονσολών) στην επόμενη γενιά το 2020 που μάλλον θα βγει στην αγορά. Στην παρούσα φάση πάντως το 4Κ είναι ακριβό σπορ και χωρίς σταθερά αποτελέσματα ούτε κατά διάνοια. 

Επεξ/σία από iazriel
Δημοσ.
3 ώρες πριν, firepc είπε

Παντως το 4Κ θα παραμεινει απλησιαστο για τα νεα παιχνιδια πιστευω

4Κ          =          8,3Μ Πιξελς

34αρι 1440p = 5M Πιξελς

Η διαφορα ειναι τεραστια

Τεραστια οπως τα γραφεις. Το marketing καλα πουλαει φυσικα στον κοσμο. Το 4Κ θα γινει mainstream μετα το 2022. Τωρα να εχω καρτα 400 ευρω και μια οθονη 250 ευρω 4k και να παιζω με 30fps το θεωρω δωρο αδωρο. Ας παρω κονσολα τοτε. Καποιοι παιζουν μονο online παιχνιδια και νομιζουν οτι ολα τα παιχνιδια ειναι το ιδιο ελαφρια.

22 λεπτά πριν, firepc είπε

Το εχουμε πει 1 εκατομμυριο φορες αυτο, ΔΕΝ θα γινει γτ τα παιχνιδια γινονται ολο και πιο βαρυα.

Θα ρθει η 3080 καρτα και παλι θα πει καποιος " στην επομενη γενια καρτων θα μπλα μπλα μπλα μπλα..... "

Κοιτα σκεψου τι mainstream αναλυση ειχαμε το 2007. Ηταν η 900p? Παλιοτερα ειχαμε τα 1024x768 μετα τα 1280x1024 κτλ. Το 4Κ καποια στιγμη θα γινει mainstream και καρτες 200 ευρω θα παιζουν 4k 60p ακομα και στα τοτε παιχνιδια. Αλλα εχουμε χρονια για αυτο. Για την ωρα θεωρω mainstream τα 1440p αναλυση και αυτο με καρτες ανω των 400 ευρω μονο. Παντα για 60fps δεν μιλαω για 144hz κτλ τρελα πραγματα. 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά. Liapisftw τελικά τι λέει το monitor; Επειδή έχει VA panel τα χρώματα πως είναι; Σε ρωτάω γιατί εγώ έχω δουλέψει IPS για αρκετά χρόνια και οι άλλες οθόνες μου φαίνονται κάπως τα χρώματα.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.

Επεξ/σία από Madlef86
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Madlef86 είπε

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά. Liapisftw τελικά τι λέει το monitor; Επειδή έχει VA panel τα χρώματα πως είναι; Σε ρωτάω γιατί εγώ έχω δουλέψει IPS για αρκετά χρόνια και οι άλλες οθόνες μου φαίνονται κάπως τα χρώματα.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.

Το μόνιτορ είναι τρομερό. Τα χρώματα είναι μια χαρά. Δουλεύω χρόνια IPS και δεν βλέπω σχεδόν καμία διαφορά συν ότι το μαύρο του VA είναι τρομερό. Το μόνο αρνητικό είναι ότι όταν την βάζω game mode τα χρώματα γίνονται κάπως ξεπλυμμενα αλλά θέλει καλιμπραρισμα και δεν είχα τον χρόνο να ασχοληθώ. Για αρχή έριξα λίγο το brightness και είναι μια χαρά. Το ΣΚ θα ασχοληθώ περαιτέρω. Ότι άλλο θες ρωτάς.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Liapisftw είπε

Το μόνιτορ είναι τρομερό. Τα χρώματα είναι μια χαρά. Δουλεύω χρόνια IPS και δεν βλέπω σχεδόν καμία διαφορά συν ότι το μαύρο του VA είναι τρομερό. Το μόνο αρνητικό είναι ότι όταν την βάζω game mode τα χρώματα γίνονται κάπως ξεπλυμμενα αλλά θέλει καλιμπραρισμα και δεν είχα τον χρόνο να ασχοληθώ. Για αρχή έριξα λίγο το brightness και είναι μια χαρά. Το ΣΚ θα ασχοληθώ περαιτέρω. Ότι άλλο θες ρωτάς.

πρεπει να βαλεις απο το control panel απο limited σε full

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, firepc είπε

πρεπει να βαλεις απο το control panel απο limited σε full

Τι εννοείς? Αν εννοείς για το nvidia control panel νομίζω είναι limited αν το συνδέσεις με hdmi αλλά θα το κοιτάξω.

Επεξ/σία από Liapisftw
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Liapisftw είπε

Τι εννοείς? Αν εννοείς για το nvidia control panel νομίζω είναι limited αν το συνδέσεις με hdmi αλλά θα το κοιτάξω.

κανε τικ τα settings της nvidia και επελεξε full

Θα σου δωσει καλυτερο contrast και βαθυτερο μαυρο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/2/2019 στις 6:25 ΜΜ, Arkin είπε

Τεραστια οπως τα γραφεις. Το marketing καλα πουλαει φυσικα στον κοσμο. Το 4Κ θα γινει mainstream μετα το 2022. Τωρα να εχω καρτα 400 ευρω και μια οθονη 250 ευρω 4k και να παιζω με 30fps το θεωρω δωρο αδωρο. Ας παρω κονσολα τοτε. Καποιοι παιζουν μονο online παιχνιδια και νομιζουν οτι ολα τα παιχνιδια ειναι το ιδιο ελαφρια.

Κοιτα σκεψου τι mainstream αναλυση ειχαμε το 2007. Ηταν η 900p? Παλιοτερα ειχαμε τα 1024x768 μετα τα 1280x1024 κτλ. Το 4Κ καποια στιγμη θα γινει mainstream και καρτες 200 ευρω θα παιζουν 4k 60p ακομα και στα τοτε παιχνιδια. Αλλα εχουμε χρονια για αυτο. Για την ωρα θεωρω mainstream τα 1440p αναλυση και αυτο με καρτες ανω των 400 ευρω μονο. Παντα για 60fps δεν μιλαω για 144hz κτλ τρελα πραγματα. 

Εκτός αν πας σε crossfire ή SLI καταστάσεις με δύο φθηνότερες κάρτες. Σε όποια παιχνίδια υποστηρίζονται θα είσαι ανετότατος και με χαμηλότερο κόστος.

Επεξ/σία από DsLmAnIaC
Δημοσ.

Παιδιά, να ρωτήσω κάτι; Αν σε 1440 ultra wide monitor παίζεις παιχνίδια σε ανάλυση 2560x1080, θα είναι χειρότερη η εικόνα απ' ό,τι σε 1080 ultra wide monitor; Θέλω να πω, μπορείς να δουλεύεις το 1440 monitor στην φουλ 1440 ανάλυση στα windows και σε όλα τα προγράμματα που σου δίνουν άπλα να δουλέψεις και στα παιχνίδια βάζεις 1080 για καλύτερο framerate. Ή θα είναι χάλια η εικόνα επειδή η ανάλυση δεν είναι native;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, planetman είπε

Παιδιά, να ρωτήσω κάτι; Αν σε 1440 ultra wide monitor παίζεις παιχνίδια σε ανάλυση 2560x1080, θα είναι χειρότερη η εικόνα απ' ό,τι σε 1080 ultra wide monitor;

ναι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...