Προς το περιεχόμενο

27" 2k 144hz ή 34" ultrawide fhd?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, iazriel είπε

Για τα games που παίζω δηλαδή, είσαι της άποψης πως καλύτερα το immersion μιας 29" IPS ultra wide και ας είναι στα 60-75Hz παρά πχ το 27" Quantum Dot VA Samsung C27HG70 ή το IPS Asus MG279Q στα 144Hz; Ειδικά το Samsung είναι και τσεκαραρισμένα συμβατό με τους νέους drivers της nVidia οπότε και στα 80-90 fps να παίζω δεν θα έχω θέματα συγχρονισμού. 

Για μενα ναι αξιζει και με το παραπανω. VA 55αρα εχω οπως και 42αρα plasma αλλα το ultrawide δεν το αλλαζω με τιποτα. Μιλαμε για πραγματικα περισσοτερη πληροφορια πιανει ολο το οπτικο σου πεδιο και σε ταινιες/σειρες θα σου αρεσει πολυ. Αν δεν εχεις ξανα δοκιμασει απλα δοκιμασε. Μπορεις να κανεις rma μεσα σε 7 ημερες οποτε αν δεν σου αρεσει η σου φανει μικρη η οτιδηποτε την γυρνας πισω και πας σε 27αρα. Το gsync δουλευει και στις LG κανονικα 40-75hz και πεφτει μεχρι τα 30 με CRU. 80-90fps δεν εχουν μεγαλη διαφορα απο τα 75 με gsync. Απο εκει και περα θα παρεις οτι αγαπας. Οτι και να παρεις να το χαρεις.

Το uc88 νομιζω μονο το curve εχει παραπανω απο τα um69 και WK600. 200 ευρω πιο ακριβο ειναι. Στα υπολοιπα ειναι ιδιο αντιθεση hz αναλυση.

Μια συγκριση ultrawide με widescreen να δεις τη διαφορα η οποια ειναι τεραστια.

16:9

Spoiler

VouJJmr.jpg

Spoiler

Xyaj2ny.jpg

Spoiler

huyuAlG.jpg

21:9

Spoiler

FCPrimal-2018-10-27-20-29-02.png&key=3cc

Spoiler

FCPrimal-2019-01-26-05-59-49.png&key=2aa

Spoiler

FCPrimal-2019-01-27-10-01-41.png&key=9ab

Spoiler

FCPrimal-2019-01-29-06-50-53.png&key=7f6

Spoiler

FCPrimal-2019-01-29-07-06-53.png&key=64e

Spoiler

FCPrimal-2019-02-02-13-21-52.png&key=858

Spoiler

FCPrimal-2019-02-02-13-21-54.png&key=7ca

• Thanks 1
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου να σε ευχαριστήσω θερμά για τις συμβουλές σου. Ειδικά οι τελευταίες φωτό ήταν άκρως διαφωτιστικές. Θα πάω μάλλον για την UC88, θέλω 8bit καθαρό panel αδιαπραγμάτευτο, το curve είναι καλοδεχούμενο και τα ppi είναι μια χαρά για την απόστασή μου από το monitor.Τα ίδια ή περισσότερα λεφτά θα πήγαιναν σε μια 27" 16:9 έτσι και αλλιώς. Αν δουλεύει και out of the box στα 75Hz, νομίζω πως δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω.

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/7ec59acd0

Καλό το 4Κ panel μου αυτή τη στιγμή αλλά σκοτώνει τα fps, χώρια που η 2080 θα είναι άνετη και χωρίς OC σταθερά στα 75 fps.

Επεξ/σία από iazriel
Δημοσ.

Να επιστρέψω και εγώ στο θέμα. Μετά τις συμβουλές του @Arkin και των λοιπόν μελών αποφάσισα να πάω σε ultrawide μόνο. Δυστυχώς δεν πρόλαβα από μέλος εδώ μια 34αρα 1440p 100hz στο τσακ οπότε πίσω στην αναζήτηση.. αναγκαστικά θα περιμένω κάποια προσφορά γιατί οι τιμές είναι στα ύψη και δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα ή θα βρω καμία μεταχειρισμένη από εδώ. Το μόνο αρνητικό είναι ότι έχω στήσει τον πύργο εδώ και 3 βδομάδες και δεν έχω οθόνη :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, iazriel είπε

Φίλε μου να σε ευχαριστήσω θερμά για τις συμβουλές σου. Ειδικά οι τελευταίες φωτό ήταν άκρως διαφωτιστικές. Θα πάω μάλλον για την UC88, θέλω 8bit καθαρό panel αδιαπραγμάτευτο, το curve είναι καλοδεχούμενο και τα ppi είναι μια χαρά για την απόστασή μου από το monitor.Τα ίδια ή περισσότερα λεφτά θα πήγαιναν σε μια 27" 16:9 έτσι και αλλιώς. Αν δουλεύει και out of the box στα 75Hz, νομίζω πως δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω.

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/7ec59acd0

Καλό το 4Κ panel μου αυτή τη στιγμή αλλά σκοτώνει τα fps, χώρια που η 2080 θα είναι άνετη και χωρίς OC σταθερά στα 75 fps.

Με το καλο φιλε μου. Την καλυτερη επιλογη θα κανεις και σου ευχομαι να την χαρεις οσο γινεται. Out of the box θα δουλευει στα 75 ναι και με ενεργοποιηση του gsync θα εχεις μια πολυ smooth εμπειρια. Θελει display port με hdmi δεν δουλευει. Το curved ειναι πολυ καλο σε μια οθονη ανεβαινει και αλλο η immersive εμπειρια. Η 2080 θα σε παει αρκετα χρονια σε αυτη την αναλυση και fps. Για μενα εκανες την καλυτερη επιλογη και οταν τη δουλεψεις θα περιμενω τις εντυπωσεις σου.

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Malama said:

Αυτή την 34uc79 που την είχατε βρει 400€ να την πάρω και εγώ χθές!!!

Κωτσοβολος , 6/18 , 400Ε + Δωροεπιταγη 50Ε. Ετσι την πηρα. Τρελλο vfm και αναφερομαστε και για ενα 6μηνο πριν. Πιο συγκεκριμενα, 449Ε με 5 χρονια pick & return warranty εγω την αγορασα.

Οσο για το gaming παιδια :

Οταν πας σε UW, κατταλαβαινεις οτι εχεις απεναντι σου το μεγαλυτερο πλεονεκτημα και μειονεκτημα ταυτοχρονως οσων αφορα το gaming.
Tα games που τρεχουν natural σε UW ειναι πραγματικα ελαχιστα. Το χειροτερο δε, ειναι οτι καταλαβαινεις οτι οι εταιρειες αναπτυξης το βαζουν (και θα το βαζουν τουλαχιστον βραχυπροθεσμα)σε δευτερη μοιρα το 21:9 gaming.Αποκτωντας ενα τετοιο monitor ,πλεον εσυ θα προσαρμοστεις στα games που θα τρεχουν natural στο monitor  οχι το monitor σε αυτα οπως ειχες συνηθισει μεχρι τωρα.Αν ομως το game που σου αρεσει και ισως για αυτο να επενδυσες σε αυτην την αγορα, το τρεχει σε natural (πχ εγω Battlefield)....Εισαι απλα αρχηγος. Θα το ευχαριστηθεις τερμα. Θα εκτιμησεις το UW και δεν θα γυρισεις ποτε πισω.
Προσωπικα συμβουλευομαι αυτο το site http://www.wsgf.org/ πριν αγορασω καποιο game. 

Επισης , ουτε πλατφορμες ειναι συμβατες ακομα(youtube,netflix etc), εχοντας μαυρα κενα αριστερα-δεξια.

Γενικα, τα monitors αυτα δεν ειναι πληρως εκμεταλλευσιμα (ακομα) απο την υπολογιστικη κοινοτητα, παρολο που ειναι το μελλον.

Οσων αφορα pixelιασματα bleeding κλπ,.. Δεν τα συζηταω καν. Σεβομαι την γνωμη ολων των παιδιων αλλα η δικη μου γνωμη ειναι οτι το monitorακι ειναι super.

Επεξ/σία από spongebobgal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλε μου απολυτα σωστα που γραφεις απλα θα ανοιξω παρενθεση.

Το wsgf εχει patch σε 21:9 για τα παντα. Εκτος little nightmares αυτο ειναι μονο 16:9. Για ολα τα αλλα υπαρχει. 

Στο youtube εχω απο την πρωτη μερα full screen με add on στο chrome ποτε δεν βλεπω μαυρες μπαρες. Σε ταινιες σειρες επισης γεμιζω ολη την οθονη με strech to screen για 16:9 περιεχομενο η αν ειναι 2:35:1 γεμιζει κανονικα ενω σε 16:9 οθονη εχεις μπαρες πανω κατω. Γενικα wsgf και 1mod στο chrome για βιντεο σε youtube κτλ και δεν βλεπεις μαυρες μπαρες. Ακομα και σε emulator εχω κανονικα 21:9 και σε dolphin και σε cemu.

Απολαυστε το. Breath of the wild σε ολη τη δοξα του. 21:9 με 2 reshades και 75fps σταθερα συγκρινετε με το switch.

Spoiler

Cemu-2018-05-02-16-46-37-360.png

Spoiler

Cemu-2018-05-02-16-40-01-146.png

Spoiler

Cemu-2018-05-02-16-53-14-026.png

Και απο mario galaxy με dolphin αυτο παιζει μονο στα 60/30. 

Spoiler

Dolphin-2018-05-02-21-05-55-189.png

Spoiler

Dolphin-2018-05-02-21-34-37-026.png

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 2
Δημοσ.

@Arkin ισχυουν αυτα που γραφεις. Απλα εγω συχαινομαι το οποιοδηποτε stretching, ini edit η οτιδηποτε απο αυτα. Θελω τα games natural compatible. Επισης ειμαι της γνωμης οτι ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι τα games εδω και πολυ καιρο θα επρεπε να βγαινουν 21:9 natural compatible.Και οχι να βλεπεις τιτλους υποθετικα ΑΑ να το αγνοουν.

Anyway.  

Γιαυτο και εγω λεω απλα την γνωμη μου μη θελοντας να επηρεασω κανεναν. Ο καθενας εχει τα κολληματα του.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, spongebobgal είπε

@Arkin ισχυουν αυτα που γραφεις. Απλα εγω συχαινομαι το οποιοδηποτε stretching, ini edit η οτιδηποτε απο αυτα. Θελω τα games natural compatible. Επισης ειμαι της γνωμης οτι ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι τα games εδω και πολυ καιρο θα επρεπε να βγαινουν 21:9 natural compatible.Και οχι να βλεπεις τιτλους υποθετικα ΑΑ να το αγνοουν.

Anyway.  

Γιαυτο και εγω λεω απλα την γνωμη μου μη θελοντας να επηρεασω κανεναν. Ο καθενας εχει τα κολληματα του.

Απολυτα κατανοητα αυτα που γραφεις παλιοτερα ηταν ακομα χειροτερα τα πραγματα. Τελευταια κατι γινεται. Σε καποια θελει τροποποιημενο exe σε αλλα edit το αρχειο ini. Υποθεση 2-3 λεπτων αλλα ναι δεν ειναι native. Δεν με ενοχλει προσωπικα μιας και σε ενα παιχνιδι 20-30 ωρων θα ασχοληθω λιγα λεπτα για να το κανω να παιζει σε ultrawide. Αυτα που θα κερδισω ειναι πολλα παραπανω. Για το streching ναι οι σειρες 16:9 γινονται streching εδω παιζεις με μπαρες αν δεν θες καθολου παραμορφωση. 

Δημοσ.

Εγώ σαν κάτοχος 29 Ιντσών UW LG νομίζω ότι αν ξανά αγόραζα σήμερα αν και έχω ερωτευτεί το 21:9 θα κοίταζα τα hz και την ανάλυση περισσότερο από το UW. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα άλλαξα την rx570 με μια gtx1080. Θα με καλύψει για 34" ultrawide 1440p ή ακόμα κοιτάω για fhd?

Επεξ/σία από Liapisftw
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Liapisftw είπε

Σήμερα άλλαξα την rx570 με μια gtx1080. Θα με καλύψει για 34" ultrawide 1440p ή ακόμα κοιτάω για fhd?

Εγω που εχω ιδια καρτα(3% πιο κατω επιδοσεις) θα σου πω απλα οχι δεν θα μπορεσει να την σηκωσει στα βαρια παιχνιδια εκτος αν κανεις συμβιβασμους σε ρυθμισεις. Θες 1080ti για 1440p UW 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Arkin είπε

Εγω που εχω ιδια καρτα(3% πιο κατω επιδοσεις) θα σου πω απλα οχι δεν θα μπορεσει να την σηκωσει στα βαρια παιχνιδια εκτος αν κανεις συμβιβασμους σε ρυθμισεις. Θες 1080ti για 1440p UW 

Ωχ μπλέξαμε.. και πήγα σε 1080 για futureproof... Μπορεί η 1080 να πάρει overclock στα επίπεδα της 1080ti?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Liapisftw είπε

Ωχ μπλέξαμε.. και πήγα σε 1080 για futureproof... Μπορεί η 1080 να πάρει overclock στα επίπεδα της 1080ti?

Οχι δεν την φτανει την 1080ti σε καμια περιπτωση. Η UW 1440p ειναι 33% βαρυτερη αναλυση απο την 2560x1440p και 66% βαρυτερη απο την 2560x1080 UW. Αν συμβιβαστεις με 60-70fps και ριξιμο ρυθμισεων κατι γινεται με την 1080 OC.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Οχι δεν την φτανει την 1080ti σε καμια περιπτωση. Η UW 1440p ειναι 33% βαρυτερη αναλυση απο την 2560x1440p και 66% βαρυτερη απο την 2560x1080 UW. Αν συμβιβαστεις με 60-70fps και ριξιμο ρυθμισεων κατι γινεται με την 1080 OC.

Για πουλημα την βλέπω την 1080 λοιπόν.. Ευχαριστώ @Arkin

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...