Προς το περιεχόμενο

27" 2k 144hz ή 34" ultrawide fhd?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Arkin

Έχεις δίκιο, από αυτές που πόσταρες γλυκοκοιτάζω την Asus να σου πω την αλήθεια, μου αρέσει το panel που είναι καθαρό 8bit και όχι 6bit+FRC, έχει και ηχεία που θέλω για το παιδί μου και το service της Asus δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ ως τώρα, αχρείαστο να είναι. Αλλά δυστυχώς, πάει ως τα 60Hz, δεν ξέρω αν παίζει "overclock" για 75Ηz, όσο έψαξα δεν είδα κάτι τέτοιο. Υπάρχει το Acer Predator Z301CT αλλά με απλησίαστη τιμή.

@spongebobgal

Δυστυχώς δεν έχω χώρο για 34" χώρια που θεωρώ την ανάλυση πολύ μικρή για τέτοιο monitor, κάθομαι και κοντά, θα πάει το pixel σύννεφο. Sweet spot είναι 29" ultra wide, IPS 144Hz, 2560x1080 ή 27" 2560x1440 16:9 για τον χώρο μου.

Επεξ/σία από iazriel
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, nikos16717 είπε

Στην ανάλυση αυτή, από αυτή την απόσταση δεν "πιξελιάζει" σε browsing, word κτλ.?

Λογικά για παιχνίδια - ταινίες είναι μια χαρά χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε gpu..

Και εγώ 34' θέλω, αλλά λέω μήπως πάω πρώτα σε 27' και κάποια στιγμή να πάω σε 34' 1440p όταν και αν πέσουν λίγο οι τιμές ..

Εκτός αυτού δεν υπάρχει και πουθενά διαθέσιμη..

αφου λες και για ταινιες, εφυγες καρφι για 34αρι

Δεν υπαρχει κανενας λογος να περασεις πρωτα απο 27"

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, firepc είπε

αφου λες και για ταινιες, εφυγες καρφι για 34αρι

Δεν υπαρχει κανενας λογος να περασεις πρωτα απο 27"

Το θέμα είναι αν είναι ΟΚ το 1080p ή αν αξίζει να δώσω +250€ για 1440P..

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nikos16717 είπε

34" και FHD πρέπει να κάθεσαι μακριά για να μην βλέπεις pixel πάνω από μέτρο. Το ιδανικό είανι 1440p σε αυτό το μέγεθος.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, nikos16717 said:

Για εμενα ειναι οκ. Ειναι μια χαρα η οθονουλα. Τωρα αποκει και περα, δεν θελω να σε επηρεασω.Απλα εγω την ειχα παρει τρελλο vfm . 500 δεν θα εδινα.(ΕDIT: οχι οτι δεν τα αξιζει.)

Επεξ/σία από spongebobgal
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 minutes ago, firepc said:

εγω εχω 34αρι 1440p και προτινω αυτο

Εχω δει και 1080p αλλα meh..

καλα κιεγω το προτεινω, εννοειται. Το θεμα ειναι και τα χρηματα.

Δημοσ.

Η UC79 αν βγαλουμε απο την εξισωση την αναλυση που αν καθεσαι στα 80-90 εκατοστα δεν θα εχεις κανενα θεμα ειδικα σε παιχνιδια ειναι απο τις καλυτερες οθονες στα 500 ευρω που παιζει. Για μενα μην πας σε 27αρα. Μολις παρει ultrawide απλα δεν θα θελεις να ξανα δεις 16:9. Και ειναι και 144hz που θελεις και σε αυτη την αναλυση η 2080 απλα θα δινει πονο. Σε 3440x1440 θα ζοριζεται για 80+fps σε αρκετα ΑΑΑ βαρια παιχνιδια. Για μενα παρτην χθες. 4-10 μερες γραφουν για παραδοση καποια καταστηματα στα 495 ευρω. Μετα πας στα 700-800 για κατι καλυτερο. 

Με αυτη θα χασεις σε αναλυση αλλα θα παρεις ευκολη αναλυση για την 2080 και 144hz και δεν θα δωσεις μια περιουσια.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Arkin είπε

Η UC79 αν βγαλουμε απο την εξισωση την αναλυση που αν καθεσαι στα 80-90 εκατοστα δεν θα εχεις κανενα θεμα ειδικα σε παιχνιδια ειναι απο τις καλυτερες οθονες στα 500 ευρω που παιζει. Για μενα μην πας σε 27αρα. Μολις παρει ultrawide απλα δεν θα θελεις να ξανα δεις 16:9. Και ειναι και 144hz που θελεις και σε αυτη την αναλυση η 2080 απλα θα δινει πονο. Σε 3440x1440 θα ζοριζεται για 80+fps σε αρκετα ΑΑΑ βαρια παιχνιδια. Για μενα παρτην χθες. 4-10 μερες γραφουν για παραδοση καποια καταστηματα στα 495 ευρω. Μετα πας στα 700-800 για κατι καλυτερο. 

Με αυτη θα χασεις σε αναλυση αλλα θα παρεις ευκολη αναλυση για την 2080 και 144hz και δεν θα δωσεις μια περιουσια.

Σ'ευχαριστώ για την πρόταση αλλά δεν έχω χώρο για 34" αλλά και αν κατάφερνα να την στριμώξω κάπως, δεν θα ήταν ούτε κατά διάνοια κεντραρισμένη, θα καθόμου αρκετά δεξιότερα. Δυστυχώς το όριο μου είναι 27" 16:9, πολύ βαριά 29" ultra wide.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, iazriel είπε

Σ'ευχαριστώ για την πρόταση αλλά δεν έχω χώρο για 34" αλλά και αν κατάφερνα να την στριμώξω κάπως, δεν θα ήταν ούτε κατά διάνοια κεντραρισμένη, θα καθόμου αρκετά δεξιότερα. Δυστυχώς το όριο μου είναι 27" 16:9, πολύ βαριά 29" ultra wide.

Οποτε εφοσον καταληξεις σιγουρα σε 29αρα θα πρεπει να "συμβιβαστεις" με 75hz. Αν δεν παιζεις pubg/fortnite/overwatch παιχνιδια online δηλαδη τα 75 σε single player θα σε καλυψουν απολυτα. Την um69 που εχω την τερματιζω στο 95% των παιχνιδιων ultra/reshade με την 1070ti οποτε η 2080 θα ειναι πολυ πιο ανετη αλλα σκεψου οτι θα σε βγαλει και περισσοτερα χρονια ο συνδιασμος 2560x1080 75p με την 2080. Για μενα αν πας σε 21:9 απλα δεν θα ξανα κοιταξεις 16:9. Δινεις 225 για την um69 παιζεις στα 75fps τερματιζεις την καρτα που εχεις βαζεις και ενα reshade και με ευχαριστεις μετα :P. Οτι αποριες εχεις πες μου. Να ξερεις οτι nvidia καρτα απο τις 15 Ιανουαριου δουλευει κανονικο το gsync σε freesync οθονες. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Malama είπε

Αυτή την 34uc79 που την είχατε βρει 400€ να την πάρω και εγώ χθές!!!

Ειχε παιξει στο amazon εχει μηνες. Και στα 490 αξιζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Arkin είπε

Οποτε εφοσον καταληξεις σιγουρα σε 29αρα θα πρεπει να "συμβιβαστεις" με 75hz. Αν δεν παιζεις pubg/fortnite/overwatch παιχνιδια online δηλαδη τα 75 σε single player θα σε καλυψουν απολυτα. Την um69 που εχω την τερματιζω στο 95% των παιχνιδιων ultra/reshade με την 1070ti οποτε η 2080 θα ειναι πολυ πιο ανετη αλλα σκεψου οτι θα σε βγαλει και περισσοτερα χρονια ο συνδιασμος 2560x1080 75p με την 2080. Για μενα αν πας σε 21:9 απλα δεν θα ξανα κοιταξεις 16:9. Δινεις 225 για την um69 παιζεις στα 75fps τερματιζεις την καρτα που εχεις βαζεις και ενα reshade και με ευχαριστεις μετα :P. Οτι αποριες εχεις πες μου. Να ξερεις οτι nvidia καρτα απο τις 15 Ιανουαριου δουλευει κανονικο το gsync σε freesync οθονες. 

Δεν παίζω καθόλου τα λεγόμενα competitive games. Witcher, Shadow of War, Darksiders, Mass Effect τέτοια πράγματα. Είμαι και εγώ την άποψης πως σε τέτοια games δεν θέλω πάνω από 60/75 fps, οπότε δίνω έμφαση περισσότερο σε ποιότητα εικόνας και immersion. Πάω και στο LG 29WK600-W που δίνει καλύτερη φωτεινότητα, μεγαλύτερο screen estate και πάλι είναι 75Hz. Αυτό που δεν μου αρέσει στα συγκεκριμένα panel της LG, επειδή είμαι ψυχαναγκαστικός ψείρας είναι ότι έχουν 6bit + FRC panel αντί για καθαρό 8bit panel, είχα παλιότερα τέτοιο panel και είχα θέμα με color gradation. Oι ακριβότερες παρόμοιες προτάσεις από Dell και Asus ναι μεν είναι στα 60Hz αλλά δίνουν καθαρό 8bit panel...Τώρα να φανταστείς είμαι σε 10bit (8bit+FRC) και τα χρώματα είναι τέλεια και φοβάμαι ξανά την μετάβαση σε 6bit+FRC... Αν το Asus MX299Q έδινε μανίσιο 75Hz πχ χωρίς overclock, θα το είχα πάρει χθες.

Επεξ/σία από iazriel
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, iazriel είπε

Δεν παίζω καθόλου τα λεγόμενα competitive games. Witcher, Shadow of War, Darksiders, Mass Effect τέτοια πράγματα. Είμαι και εγώ την άποψης πως σε τέτοια games δεν θέλω πάνω από 60/75 fps, οπότε δίνω έμφαση περισσότερο σε ποιότητα εικόνας και immersion. Πάω και στο LG 29WK600-W που δίνει καλύτερη φωτεινότητα, μεγαλύτερο screen estate και πάλι είναι 75Hz. Αυτό που δεν μου αρέσει στα συγκεκριμένα panel της LG, επειδή είμαι ψυχαναγκαστικός ψείρας είναι ότι έχουν 6bit + FRC panel αντί για καθαρό 8bit panel, είχα παλιότερα τέτοιο panel και είχα θέμα με color gradation. Oι ακριβότερες παρόμοιες προτάσεις από Dell και Asus ναι μεν είναι στα 60Hz αλλά δίνουν καθαρό 8bit panel...Τώρα να φανταστείς είμαι σε 10bit (8bit+FRC) και τα χρώματα είναι τέλεια και φοβάμαι ξανά την μετάβαση σε 6bit+FRC... Αν το Asus MX299Q έδινε 75Hz πχ, θα το είχα πάρει χθες.

Ναι το συγκεκριμενο ειναι το νεο μοντελο της lg βγηκε πριν λιγους μηνες οποτε αν κανεις τη μεταβαση θα πας σε αυτο. Για τα χρωματα μπορω να σου πω οτι ειναι μια χαρα. Εδωσα λιγο vibrance απο το control panel της nvidia και δεν θα ηθελα κατι παραπανω. 10bit ειναι πιο πανω επιπεδο ομως. Το καθαρο 8bit απο το 6+frc δεν εχει μεγαλες διαφορες και αν εχει λυνονται. Τα 75fps θα σε καλυψουν απολυτα σε single player και η διασταση στα 50-60 εκατοστα οπως και το ppi και τα χρηματα που θα γλιτωσεις φατα σε σουβλακια.

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τα games που παίζω δηλαδή, είσαι της άποψης πως καλύτερα το immersion μιας 29" IPS ultra wide και ας είναι στα 60-75Hz παρά πχ το 27" Quantum Dot VA Samsung C27HG70 ή το IPS Asus MG279Q στα 144Hz; Ειδικά το Samsung είναι και τσεκαραρισμένα συμβατό με τους νέους drivers της nVidia οπότε και στα 80-90 fps να παίζω δεν θα έχω θέματα συγχρονισμού. 

Edit:

https://www.amazon.de/29UC88-B-Curved-UltraWide-QHD-Auflösung-HDMI-Anschluss-Reaktionszeit/dp/B01DMPK6DU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&keywords=29UC88&language=en_GB&qid=1549120085&sr=8-1

https://www.displayspecifications.com/en/model/d866486

Εδώ είμαστε. 29", IPS, Ultra Wide, 75Ηz.

Επεξ/σία από iazriel

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...