Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

θέλω να αγοράσω ένα νέο σύστημα (βασικά μνήμες, μητρική και επεξεργαστή και ψύξη). Τα εξαρτήματα που υπάρχουν είναι

PSU: Corsair AX1200

Case: Corsair Carbide 540

Cooling: Corsair H100i (Δεν βλέπω να είναι συμβατή με το TR4)

VGA: ASUS 7950

Για παιχνίδια δεν με ενδιαφέρει (άντε κανένα Diablo 4 αν ποτέ βγεί...😀).

Για επεξεργαστή λέω αυτόν (το budget είναι μέχρι εκεί) 1920Χ

Παρόλο που έχω διαβάσει πολλά review η μητρική με προβληματίζει. Δεν με ενδιαφέρει το OC και θέλω να έχω ένα σταθερό σ΄συτημα που να μπορεί να πάρει στο μέλλον και επεξεργαστές 3ης γενιάς αν είοναι συμβατό το socket. Αυτή τη στιγμή τείνω προς GB Aorus Extreme αν και διαβάζω και προβλήματα. Μνήμες επίσης δεν ξέρω αν πρέπει να πάω σε QUAD channel ή dual (2X16) Και σε τι ταχύτητες.

Αν έχετε καμία ιδέα σας ακούω με μεγάλη χαρά.  Ασχολούμαι κυρώς με Simulink και matlab αλλά με βαριά simulations.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mutexlock είπε

Quad channel μόνο ειδικά αν έχεις σκοπό να το χρησιμοποιήσεις σε Numa mode.

Σωστό.....για την μητρική και μνήμες καμία πρόταση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το budget σου για όλα μαζί ποιο είναι ?

Θέλεις να είναι από ένα μαγαζάκι η δεν σε ενδιαφέρει ?

Που βρίσκεσαι ωστε να συνυπολογίσουμε και μεταφορικά;

Σχετικά με την μητρική , έχω διαβάσει καλές κριτικές για τις Taichi της asrock , αλλά πιστεύω ότι εφόσον δεν σε ενδιαφέρει το overclock δεν θα δεις αισθητές διαφορές. Διάλεξε μια που να σε καλύπτει απο άποψη εγγύησης , ports , και να έχει καλή υποστήριξη απτήν εταιρεία με updates κλπ

Για την ψύξη , αν έχεις την V2 η Corsair έχει βγάλει mounting bracket για tr4, αν έχεις την v1 όχι αλλά δεν χάνεις κάτι να μιλήσεις μαζί τους μήπως μπορεί να γίνει κάτι πριν αγοράσεις άλλη(ίσως σου δώσουν έκπτωση για αγορά άλλης από τους ίδιους , ποτέ δεν ξέρεις ). Η enermax Liqtech II είναι πολύ καλή και αθόρυβη αλλα δεν γνωρίζω για διαθεσιμότητα από Ελλάδα .Αν την θες άμεσα ΜasterLiquid ML360 και ΝΖΧΤ Kraken X62 , ή την υλοποίηση PRO της δικιάς σου.

Επεξ/σία από hatzimanolisan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν την έχω δουλέψει αλλά προσοχή στο οτι δεν έχει την επιλογή q flash για τα bios . Δηλαδή αν πάει κάτι στραβά με bios update κλπ και δεν λειτουργήσει σωστά  το dual bios δεν θα μπορείς μόνο με ένα usb να τα  επαναφέρεις.Θα πρέπει να μιλήσεις με την Gigabyteνα σου στείλουν νέο EEPROM και να αντικαταστήσεις το παλιό σου ( ειναι socketed και όχι soldered πάνω στην μητρική)

Πέρα από αυτό δεν βλέπω τίποτα ανησυχητικό , είναι κατασκευασμένη για να υποστηρίζει τους threadriper 2ης γενιάς που έχουν πολύ υψηλότερο tdp από τους 1ης γενιάς , οπότε θέμα σταθερότητας κλπ δεν τιθεται. Επισης σίγουρα θα υποστηρίζει πλήρως τους 3ης γενιάς. Ίσως να μην υποστηρίζει overclock αν αυξηθεί το TDP κατακόρυφα όπως έγινε με τους 1ης και 2ης γενιάς αλλά ούτως η άλλως το o/c δεν σε ενδιαφέρει.

Επεξ/σία από hatzimanolisan
Δημοσ.

Τελικά μετά από αρκέτό διάβασμα θα αγοράσω τα ακόλουθα:

• Gigabyte X399 Aorus Xtreme
  • AMD Ryzen Threadripper 1920X Box
  • Samsung 970 Evo NVMe M.2 500GB
  • LIQTECH TR4 II 280

Πιστεύετε ότι θα έχω κανένα πρόβλημα με το CASE μου?

Δυσκολεύομαι με τις μνήμες....καμία συμβουλή (πρέπει να είναι B-die?).

Σκέφτομαι αυτές αλλά δεν ξέρω....https://www.skroutz.gr/s/15651582/HyperX-Predator-RGB-32GB-DDR4-3600MHz-HX436C17PB3AK4-32.html

Περιμένω την απόψη σας...

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, apollon18 είπε

Τελικά μετά από αρκέτό διάβασμα θα αγοράσω τα ακόλουθα:

• Gigabyte X399 Aorus Xtreme
  • AMD Ryzen Threadripper 1920X Box
  • Samsung 970 Evo NVMe M.2 500GB
  • LIQTECH TR4 II 280

Πιστεύετε ότι θα έχω κανένα πρόβλημα με το CASE μου?

Δυσκολεύομαι με τις μνήμες....καμία συμβουλή (πρέπει να είναι B-die?).

Σκέφτομαι αυτές αλλά δεν ξέρω....https://www.skroutz.gr/s/15651582/HyperX-Predator-RGB-32GB-DDR4-3600MHz-HX436C17PB3AK4-32.html

Περιμένω την απόψη σας...

Δεν χρειάζεσαι τόσο μεγάλη συχνότητα 9και δεν θα την πιάσεις κίολας). Δες αυτά https://www.skroutz.gr/s/15290218/Corsair-Vengeance-RGB-Pro-32GB-DDR4-3200MHz-CMW32GX4M4C3200C16.html

ή αυτές που επειδή είναι C15 ίσως ειναι Bdie (δεν γνωρίζω) https://www.skroutz.gr/s/7949077/Corsair-Vengeance-LPX-32GB-DDR4-3200MHz-CMK32GX4M4B3200C16.html

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...